Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
duuso napsal:
... a po Vás chcem aby ste sa tu rozumne vyjadrili kam chcete nasmerovať zvuky, mám to napísať v gréčtine ?
\Train Simulator\Trains\Trainset\ZVUKY\loko_diesel\770cab.sms ( viz Jacek install )
Sound ( "..//..//ZVUKY//loko_diesel//770cab.sms" )
Sound ( "..//..//ZVUKY//loko_diesel//770eng.sms" )

At duuso. Podľa mňa spraviš najlepšie, keď to nastavíš podľa toho, ako to používaš ty, lebo aj tak každy druhý používa svoj systém smerovania, a hláškam, nejde mi to, a prečo mi to nejde a podobne sa nevyhneš nikdy...

Pokiaľ chceme zachovať nejaký štandard ako TBP, tak potom common.snd/snd770 atď... To že tam momentálne panuje situácia aká je, neznamená že sa to nemôže opraviť. Stačí si spomenúť ako donedávna boli smerované caby 363 a 362 ,kde v tých zložkách bol značný chaos. A keďže doteraz neboli nejako zvlášť dotiahnuté zvláštne caby a zvuky 770/1, tak je tu aj možnosť to uviesť do poriadku. K tomu by sa mal hlavne vyjadriť Zbyňek.

Já mohu jen říci tolik, že vynikající věc byla dohoda na 1 slezině, kdy ještě nebylo tolik vozidel a byla otázka jen několika let to všude sjednotit. Vše nové už mělo jít dle těchto norem. S takovými soubory se lépe pracuje než s chaosem každý pes jiná ves. A koncového uživatele by mělo zajímat jen to, aby vše správně fungovalo a ne se starat, proč se mu nelíbí dohodnutá složka například pro zvuky. Například ladičové jako Bob i ŽSR s dohodnutými normami nemají problémy. Je nutné si uvědomit, že místa na disku není nikdy dost, i když jsou čím dál větší.

Letmy pohled do TBP7 mi rika, ze zvuky pro 770 i 771 se nachazeji na adrese:

\TRAINS\TRAINSET\common.snd\sndDlok\770eng.sms

\TRAINS\TRAINSET\common.snd\sndDlok\770cab.sms

\TRAINS\TRAINSET\common.snd\sndDlok\771eng.sms

\TRAINS\TRAINSET\common.snd\sndDlok\771cab.sms

Takze tam. Smeruje tam i instalator Jackovych zvuku jako prvni volba. A eng jim bude prizpusoben.
Jakakoliv jina lokace vyvola chaos.

ZSR

OK,tak to nalinkujem podľa tejto poslednej varianty, a ešte otázka, sú tam aj zvuky pre nečinné HDV /ms/ ?

Dnes sem dám jednu ukázku mimo téma, je to malý benzínový motor z roku 1934 pro pohon různých zařízení, který jsme natáčeli. Schválně kdo pozná v jakém známém filmu nechce "chytit" :D
motor Deutz z roku 1934

Se zvuky a nahrávkami do MSTS to ale úzce souvisí, v poslední době se lidi ptají, jestli byla mašina nahraná se zátěží nebo bez zátěže. Jaký je mezi tím rozdíl, je dobře patrné na této nahrávce. Motor se točí bez zátěže, akorát při přidání plynu má na chvíli "plný" zvuk

ahoj vsem,kdyz uz jsme u zvuku,mam takovy problem,koupil sem si novy pc....vsecko v msts slapúe bez zavady..akord zvuky u loko typu 163 mam takovy problem se zvukem.pri rozjezdu me jaksi zlobi bzucaky.....je to takovy kolisavy ton,jako houkacka,v tom rozdilu ze to bzcui.........dneska sem postrehl ze to dela kdyz jedu do oblouku treba s vykonem 20%.jedu z pohledu druheho vagonu....tak to dela neplechu,ovsem presunu se k lokomotive a nprestane to delat,to samy kdyz jedu v lokomotive,taky to nedela......jinak ostatni loko zatim bez problemu....150,151 atd to jede bez problemu.bedynky mam se sobwofer 2.1 a vubec nevim rpoc to dela,slysel sem ze smsts je staveny pod dosem a sound 1 ci co...vsechny ostatni hry slaopu samy...........

Sciara18 napsal:
ahoj vsem,kdyz uz jsme u zvuku,mam takovy problem,koupil sem si novy pc....vsecko v msts slapúe bez zavady..akord zvuky u loko typu 163 mam takovy problem se zvukem.pri rozjezdu me jaksi zlobi bzucaky.....je to takovy kolisavy ton,jako houkacka,v tom rozdilu ze to bzcui.........dneska sem postrehl ze to dela kdyz jedu do oblouku treba s vykonem 20%.jedu z pohledu druheho vagonu....tak to dela neplechu,ovsem presunu se k lokomotive a nprestane to delat,to samy kdyz jedu v lokomotive,taky to nedela......jinak ostatni loko zatim bez problemu....150,151 atd to jede bez problemu.bedynky mam se sobwofer 2.1 a vubec nevim rpoc to dela,slysel sem ze smsts je staveny pod dosem a sound 1 ci co...vsechny ostatni hry slaopu samy...........

Podobný problém jsem měl také, vyřešila to výměna zvukovky. Používal jsem nějaký SoundBlaster Live a vyměnil za zvukovku od Geniuse typ nwm a od té doby to funguje krásně

noo,pekny,ja mam intergropvanou zvukovku na asus P5Q PRO.....a vubec se ve zvuku nevyznam.....takze nevim jakou zvukovku bych mel poridit,vim ze zvukovky nejsou az tak drahe......ale investovat do toho=mit jistotu...:)......

no,tak tady asi uz nikdo nepomuze ze?? mam zakladni desku asus p5q pro s uintergriovanou zvukouvkou realtek hd audio output...a bedynky Creativ inspire a200 2.1

Dobrý den, měl bych dotaz, mám trať od MSTS Bratislava - Praha a když spustím nějakou aktivitu a než se stačím rozjet, tak mi začnou skákat hlášky typu, že nelze najít czechtrack20klepani in.sms, czechtrack20klepani ex.sms, nevíte někdo, kde tyto soubory sehnat a kam je dokopírovat. Moc rád bych se alespoň s jednou lokomotivou v klidu rozjel:D

to jsou soubory pro určení zvuků k této trati a toto všechno je a tedy by jsi měl mít i Ty na orig. DVD s touto tratí.

Ahoj Jacek. Mám stiahnutý balík zvukov pre vozy z tvojej stránky. Po kontrole mi vypisuje chybu.
Súbor CDvuzOsKlima4nEx.sms odkazuje na chýbajúci súbor brzdy_final_ex.wav .
Je možné sa k tomu súboru dostať? Nepomohlo ani tlačítko hledat, ani strýčko google.
Ďakujem sa odpoveď.
S pozdravom, passion.

Ahoj passion. Asi jsem v balíku měl nějaké neaktuální soubory. Na stránky jsem teď dal novou verzi.

Dobrý den,

Chtěl jsem se zeptat jest-li někdo náhodou neví kde bych našel zvuky pro polské lokomotivivy? Konkrétně common.snd/PKP-elektryczna nemůžu je nikde najít. Předem děkuji za kladnou odpověď

Back
Nahoře