cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
zsbeer: V MSTS Bin to asi nebude. Skontoluj si či máš dobrý počet nadefinovaných prvkov v cvf. (položky NumFrames, NumPositions a NumValues)

Kebarko napsal:
zsbeer: V MSTS Bin to asi nebude. Skontoluj si či máš dobrý počet nadefinovaných prvkov v cvf. (položky NumFrames, NumPositions a NumValues)
V tomhle to pravděpodobně nebude, leda by Ti neseděly počty v NumPositions a NumValues....NumFrames není až tak podstatné, tady by se chyba projevila zmršeným obrázkem....koukni se i na to, zda Ti sedí počet prvků (ovladače i kontrolky) s číslicí v řádku CabViewControls

Martens napsal:
Kebarko napsal:
V tomhle to pravděpodobně nebude, leda by Ti neseděly počty v NumPositions a NumValues....NumFrames není až tak podstatné, tady by se chyba projevila zmršeným obrázkem....koukni se i na to, zda Ti sedí počet prvků (ovladače i kontrolky) s číslicí v řádku CabViewControls

Už to ide, v podstate celé nadstavenie kontroléru som použil z cabu 362, nechal som iba textúru a Position.

Trošku se vrtám v cvf souboru pro Peršing.
Je možné nadefinovat kontroler tak, aby se pohyboval stejně jako u skutečné loko při řízení v ručním režimu?

Pokud nesahám na klávesu přídávání/ubíraní výkonu, kontroler je ve střední, nulové, poloze.
Stisknu klávesu pro přídání výkonu, kontroler se přesune o jednu pozici dopředu a za současného přídávání výkonu zde setrvá, dokud klávesu neuvolním. Potom opět odpadne do nulové polohy. To samé pro ubírání, opačným směrem.

Kdysi už mi tady úspěšně radil Miran jak na brzdič, tohle je ale trošku něco jiného.
Předem díky.

Pawlik napsal:
Trošku se vrtám v cvf souboru pro Peršing.
Je možné nadefinovat kontroler tak, aby se pohyboval stejně jako u skutečné loko při řízení v ručním režimu?

Pokud nesahám na klávesu přídávání/ubíraní výkonu, kontroler je ve střední, nulové, poloze.
Stisknu klávesu pro přídání výkonu, kontroler se přesune o jednu pozici dopředu a za současného přídávání výkonu zde setrvá, dokud klávesu neuvolním. Potom opět odpadne do nulové polohy. To samé pro ubírání, opačným směrem.

Kdysi už mi tady úspěšně radil Miran jak na brzdič, tohle je ale trošku něco jiného.
Předem díky.

No částečně to jde udělat tak, že ve výsledném efektu se Ti bude pohybovat při každém stisknutí (nebo trvalém držení) klávesy A nebo D do polohy +1, tzn. bude Ti "kvedlat" mezi polohami 0 a +1 .......nic víc z toho nevydojíš.....

Podívej se do cabu 230/240 - tam je takto řešen kontroler

Pawlik napsal:
Díky, tím je to vyřešeno
To ovšem neznamená, že by autor MSTS Patche nedostal mraky :-D námětů na to, jak ovládání dovést do větší reality....takže uvidíme, co z toho bude a nebude řešitelné....

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
Pawlik napsal:
Díky, tím je to vyřešeno
Naopak, tím to vyřešeno není. Na peršounech je integrační regulace, kdežto Martens ti popsal - a je to i na té 230 - regulaci stupňovou.
Použít bys to mohl jen pokud bys takto chtěl načítat postupně všech 63 výkonových kroků 64bitového čítače jako jednotlivé stupně. Ve skutečnosti při poloze rajčáku NP(nahoru pomalu) krokuje čítač rychlostí z 0 na 64 krok za 16s, při poloze NR(nahoru rychle) za 8sec. Stejně tak DP a DR - dolů. Výstupem z čítače je analogové napětí 0-10V = 0-100%.
Máš dvě možnosti - stávající ovládání v % a animace jako proporcionální u 754 nebo % bez animace rajčáku, který zatím zůstává ve střední poloze DN.
Třetí možností pro animaci proporcionální je naanimovat přepínač nouzové jízdy - je to pakeťák nalevo od přepínače systému/zap.HV a má 12 poloh:
0-vypnuto = normální režim
00-vypnuto+start nouze příprava
1--10 výkon zhruba po krocích 10% s maximem asi 70% plného maxima - čili na hodnotu trvalého proudu.

Bobe, jenomže na to, co umí MSTS , je to v podstatě jedno, protože více z toho nevydojíš ...... až bude možná RailRSimulátor, tak možná, ale v MSTS to stále bude procentuální regulace - ať chceš nebo nechceš .....

Samozřejmě, že tím to vyřešeno není. Proto taky můj plačící smajlík a Martensova následná reakce.
Jinak díky za vyčerpávající popis.
Já v pátek totiž ukecal fíru na peršanovi
a absolvoval s ním třikrát celou trasu. V jednou místě si najednou mašinka postavila v automatice hlavu a na navolenou rychlost prostě nešla, takže bylo nutné ji vzít na ruku. Proto tedy můj dotaz na tu animaci kontroleru. Prostě mě to nějak chytlo.
Úplně to nesouvisí s cabem, ale dozvěděl jsem se, že celá loko je napájena nějak přes mamutí vstupní kondenzátor. Mohl bys k tomu něco sdělit, Bobe?
Díky

Díky, tím mamutím jsem myslel velikost. Fíra mi právě říkal, že je přes celou chodbičku.

Mirec napsal:
JOHNZ napsal:
Zeby to bol Taurus?
ee ... To je kabína "panevrospkej" 189-ky.Poznať to podľa čelných skiel a stĺpiku.Aj keď interiér je určite inšpirovaní Taurusom.
Sakra Miro, bereš mi to z úst...taky bych Tipoval na DB 189.....

Jo Zdeňku, zkus ty obrázky dávat menší....děkuji za všechny

Správně chlapci, je to DB 189 005-2. Dnes jsem dostal echo, že jede z hlavního, tak jsem mazal na Východ, kde stála již na vlaku. První co bylo tak jsem se vnutil na stanoviště. Po té jsem fotil okolo. Mám i video z foťáku :) .

Martine ta foto je 800x600 - je moc velká?

Zdeněk Itterheim napsal:
Správně chlapci, je to DB 189 005-2. Dnes jsem dostal echo, že jede z hlavního, tak jsem mazal na Východ, kde stála již na vlaku. První co bylo tak jsem se vnutil na stanoviště. Po té jsem fotil okolo. Mám i video z foťáku :) .

Martine ta foto je 800x600 - je moc velká?
CHtělo by to ještě o chloupek menší......tak, aby to bylo zobrazitelné i na rozlišení minimálně 1024x768 .... takže tak ještě o 20% menší....

Martens napsal:
Sakra Miro, bereš mi to z úst...taky bych Tipoval na DB 189.....
Sorry chlapci ...

JOHNZ napsal:
Práveže to čelo mi na 189 príde moc zaoblené ... ale hádať sa nebudem ...
Práveže nieje ... Presne ako hovorí Pawlik.Ono to bola aj trochu dedukcia - nedávno tu Zdeněk hodil čelné foto 189-ky (viac Davidus) a keď sa nato poriadne zadívaš uvidíš to_Ostatne, načo by sem Zdeněk hádzal foto kabíny Taurusa?

Zdravím!!!!!!!!!!!!
chtěl bych se zeptat,jaké existují animované kabiuny např.854,852,853,749,751 a 714.to jsou ty ,které scháním.u tě 854 stačí statický,protože tam ptý animovaný ještě neexistuje.
děkuji za odpověď

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře