cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: cabwiew

Nastavit se to přímo nedá - jediné, čím to ovlivnit je nastavení rozsahu hodnot a úhlů pro otáčení, eventuálně si pohrát s Pivotem....
...
ScaleRange ( 0 180 )
ScalePos ( 233 138 )
...

Takže pokud Ti sedí nula, tak bych zkusil laborovat hlavně s hodnotami na opačném konci - v příkladu s hodnotami 180 pro rychlost a 138 pro úhel natočení......úhel natočení se bere ve směru hodinových ručiček s tím, že nula stupňů je nahoře.

Pokud je odchylka taková, že rychloměr ukazuje méně proti TM, tak bych zkusil zmenšit hodnotu natočení pro Vmax a opačně.

nicméně v případě, že na rychloměr není kolmý pohled, tak od určité rychlosti bude k chybě docházet vždy.

Stačí že stred otáčania ( pivot ), alebo pozícia stredu rýchlomera je o jeden bod posunutá a už sa to chová veľmi nepresne a nelineárne. Ak je všetko OK, tak sa dá dosiahnuť presnosť do +-1km v celom rozsahu pri bežnom pohľade na rýchlomer, väčšinou ak je aj na boku, tak je natočený, aby bol cca kolmý.

Kevine díky moc, ale mám ještě jeden dotaz. Nechají se někde nastavit tučná čísla u toho digi rychloměru?
A v souvislosti s tím mě napadl další dotaz. Potřeboval bych prosím pěkně vědět jestli lze u digi rychloměru nastavit zarovnání doprava -> aby čísla narůstaly vlevo a ne že 0 bude uprostřed, když se přidají desítky, tak prostředek bude mezi desítkou a jednotkou no prostě zarovnání na střed. Díky moc.

Naposled editoval moderátor:

A ještě bych se pořeboval zeptat. Nevěděl by někdo jakou definici do engu vložit, aby mi fungovalo BPE tak, jako v reále? Já sem dosáhl pouze toho, že se chová jako BP a animace chodí jako u BP. Dělá mě to přesně to co BPE v regionově, ale takto by se to chovat nemělo. Jde mi o chování jako má Nebulus v cabu 773. Díky moc. Ještě dodám, že definice v cvf je správná do jisté míry převzatá.

A proč to neobšlehneš z engu u 773? Jinak by to mělo být identické jako třícestný kohout - je to použito tuším i u pomerančů od Arwyho a stejně tak i u jeho cabu - ale dlouho jsem to nejel, tak se zkus kouknout tam.

Tak sme ty mý problémy probrali s Martensem po icq a řešení je následující:

Tučné čísla digitálního rychloměru nejdou nastavit, zarovnání čísel rychloměru doprava je: Justification ( 3 )
Proč mi nefungovalo BPE? Protože nestačí jenom zkopírovat např. následující definici:

comment (***Primocinna brzda typ DAKO-BPE***)
Brake_Engine ( 0 1 0.1 0.5
NumNotches ( 3
Notch ( 0.0 0 EngineBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.5 0 EngineBrakesControllerNeutralhandleOffStart )
Notch ( 0.9 0 EngineBrakesControllerFullServiceStart )
)
)
Ale je nutno smazat i řádek:

EngineBrakesControllerDirectControlExponent( 1 )

o kterým sem si myslel, že tam není, ale on tam byl zastrčenej. Engař byl nepořádnej a má to každej pes jiná ves.

mám dotaz...jde editovat v Editoru kabin i stávající prvky, nebo pouze přidávat další. Jde mi o umisťování animovaných ovladačů na správnou pozici, abych si při každé změně v .cvf nemusel zpouštět celé msts. Případně jestli není jiný program,který umí aktivní náhled

Jde editovat i stávající prvky....samozřejmě......zkušený cabmaker ale používá pouze přímou editaci cvf v textové podobě pod spuštěným MSTS.....nemusí tak končit editor a spouštět MSTS.....navíc editor nezvládá nové prvky Binu v kabině. Takže opravdu doporučuji přejít na přímou editaci textu.

Martens napsal:
Jde editovat i stávající prvky....samozřejmě......zkušený cabmaker ale používá pouze přímou editaci cvf v textové podobě pod spuštěným MSTS..... ...

Nazdar Martine,
a jakpak se to dělá ? Ptám se samozřejmě jako kabmajster nezkušený,který si všechny změny v cvf musí ověřovat za neustálého startování MSTS. ;) Něco mi už před časem poradil Michal,ale nějak jsem na to pozapomněl.:eek:

David

Mě by to eventuelně taky zajímalo. Zatím sem si dycky něco vytvořil, msts měl načtený v menu a akorát sem si spustil trať s vozidlem. Potom zpět do menu, na lištu editace cvf a zase načíst.

Zdravím,
tak to já si MSTS minimalizoval /v základním menu/ a poté upravoval daný cvf. Po jeho uložení jsem si chtěl MSTS "maximalizovat" a změny v cabu pak vyzkoušet ,ale přišel nemilosrdný pád. :?:

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
tak to já si MSTS minimalizoval /v základním menu/ a poté upravoval daný cvf. Po jeho uložení jsem si chtěl MSTS "maximalizovat" a změny v cabu pak vyzkoušet ,ale přišel nemilosrdný pád. :?:

David
Tak to se děje i u mě v jakémkoli PC. Dříve to nedělalo. Ale údajně to dělá anizotropní filtrování. Jakmile dám MSTS do lišty a chci vrátit zpět, PC se restartuje. :( Grafiky ATI radeon od X800 do 1900)

to Martens:
já to dělám přímo v .cvf přepisováním hodnot, ale nebaví mne neustále startovat MSTS,resp.jízdu na to, abych se podíval, jestli daný ovladač je už na svém místě. Pokud by byla možnost vidět změnu po zápisu v .cvf přímo (např. v souběžně spuštěném CabEditoru, nebo i něčem jiném), tak by to ušetřilo spoustu času.

to David Hájek a Zbyněk Šemora:
já si dávám simulátor na lištu tl.Win a pro jeho opětovné otevření pak jen kliknu na správnou záložku na liště a nepadne mi. Pokud však kliknu přimo v msts na Minimalizovat, tak následuje nemilosrdný pád. Nicméně jsem vypozoroval,že i při mém postupu msts zamrzne a to při 4té a více zkoušek rychle jdoucí po sobě, resp. spouštění jízdy

Novšie a ani najnovšie ovládače ATI to už asi pol roka nerobia, môžem sa do nemoty prepínať do WIN a MSTS a všetky filtrovania a vyhladzovania mám na maxime.

To přepínání je jednoduché - stačí si udělat rv verzi kabiny a přepínat se mezi nima a zpět - pak dochází k novému načtení cvf souboru - stejně tak se natahují znova i příslušné ace soubory.

Pak můžu mít samozřejmě stále nastartovaný simulátor s tratí a danou mašinou - takto mám upravenou verzi testovací trati, kde si můžu dle libosti přejet a testovat i noční verze kabiny v jednom startu.

K přímé editaci textové verze pak stačí jediné - vědět, co které nastavení dělá a jak se která položka jmenuje.

Navíc - a to už jsem tu psal ráno - v normálním cabEditoru, kde to vidíte vizuálně, zapomeňte na editaci rozšíření, přidělaných v MSTS Bin - tam je textová editace nutností.
Somatko napsal:
Od dnes môžete sťahovať kabínu pre rušne rady 131 na mojom webe.
...

Somatko, nevím, ale chybí Ti v té kabině definice pro zadní díl dvojičky - alespoň v základní verzi bez noční kabiny.....neber to jako rýpání.

Pokud použiješ 131.cvf i pro zadní díl, tak se při přechodu na zadní díl nezobrazí korektně.

s tou rv verzí je to paráda. Netušil jsem, že vše načítá znovu a znovu. Zase jsem o něco chytřejší. A jak je to jednoduché. Díky Martensi

A vy ľudia nemáte CabEditor?Ja robím kabíny v tom a zdá sa mi to pohodlné.MSTS spúšťam len keď chcem vidieť malé nepresnosti napr. pri presnosti ukazovaní ručičky.

No ja som mal zatiaľ Cab editor pustený 2x po celkovú dobu asi 5minút...
Ináč To robím tak, že mám pustené MSTS, Photoshop, AceIt, TotalComander a poznámkový blok s cvf. A keď už niečo robím, tak súčasne aj viac vecí, takže si napíšem poznámky čo v MSTS nesedí, minimalizujem ho, vykonám opravy a tak dookola.

Michale, jak jsi nakonec dopadl s tou houkačkou u laminy? Zvládl jsi to nebo Tě to zlomilo?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře