cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: cabwiew

Martens napsal:
Normálně se to nedá - máš k dispozici pouze to, co Ti nabízí MSTS nebo MSTS Bin. Ale z toho co lze použít tam není nic takového - jediné, co lze využít, tak je klávesa "V", která se ujala na zhasínání návěstního opakovače při jízdě na tratích bez přenosu kódu ( původně byla na spuštění stěračů, ale jejich činnost stejně není z kabiny vidět.

Pak je tam ještě Ctrl+Num 8, což je animace zrcátek, ale ta zase nemá vazbu na ovladače do kabiny.....Ctrl+Num7 a Ctrl+Num 9 sice vazbu do kabiny má, ale ovládá se tím otevírání a zavírání dveří, takže pokud bys na to chtěl navázat třeba roletu, tak se ti s tím budou otevírat i dveře.....

Takže prozatím - nic takového tam bohužel není a MSTS ani neumí mapovat uživatelsky nové funkce.

Díky tak určitě některou možnost použiju,ale náhodou ty tabulky co se zobrazují při stisknutí klávesy např."Stěrače".....asi nezměním nebo neodbourám co?

Autobusák napsal:
Díky tak určitě některou možnost použiju,ale náhodou ty tabulky co se zobrazují při stisknutí klávesy např."Stěrače".....asi nezměním nebo neodbourám co?
Ne.

Na to, abys je schoval, tak bys musel odstranit daný ovládací nebo kontrolní prvek.

Tak už vím jak na ty zobrazující dialogy.
Musím si pro určitý typ loko vyrobit předělaný soubor "string.dll" přímo do MSTS.

Pak si jej tedy ale zálohuj, protože pokud budeš něco reinstalovat, tak se Ti to přebije string.dll z instlace MSTS Bin.

Ještě by mě zajímala jedná předělávka.

Pantografy už mám podle reálu na 4 polohový vypínač a teď jsem dodělal vypínač automatiky,tím pádem jsem odstavil páku kontroléru.

V "c_electric" lze nastavit i jinou klávesu, ale vrtá mi hlavou jestli nejde zařidit to aby klávesou "A" a "D" se zapínal vypínač automatiky jak to mám a dalšími klávesami se zapínala jen páka kontroleru?

Lukáš

Omlouvám se za OT, ale když vidím toto stanoviště, zajímala by mě jedna věc.
Pamatuji se, že fíra při posunu z druhé strany stanoviště (resp. okna) ovládal jízdní páku jakýmsi "bidlem".
Ví někdo, jak se to tam aplikovalo a používá se to ještě?

Videl som napevno namontovaný pákový mechanizmus na 770-5 pre ovládanie z druhej strany a tiež som na 775 videl ako sa majster vyklonil z okna a kontrolér ovládal nohamy:oops:

Naposled editoval moderátor:

Tom Kanka napsal:
Omlouvám se za OT, ale když vidím toto stanoviště, zajímala by mě jedna věc.
Pamatuji se, že fíra při posunu z druhé strany stanoviště (resp. okna) ovládal jízdní páku jakýmsi "bidlem".
Ví někdo, jak se to tam aplikovalo a používá se to ještě?
Na T 435tkách(720)na velkém stanovišti když jsi navolil na kontroléru jaký-koliv stupeň tak na druhém(malém) stanovišti se navolil ten samý a samozřejmě i naopak.Ale na T 458(721)tam bylo ovládání pouze z 1 stanoviště.Na druhém,malém byl pouze kohout přídavné brzdy,později BP.

Banán napsal:
Na T 435tkách(720)na velkém stanovišti když jsi navolil na kontroléru jaký-koliv stupeň tak na druhém(malém) stanovišti se navolil ten samý a samozřejmě i naopak.Ale na T 458(721)tam bylo ovládání pouze z 1 stanoviště.Na druhém,malém byl pouze kohout přídavné brzdy,později BP.
No tohle já vím, jen mě zajímá jestli se to bidlo používalo běžně, nebo jestli to byla jen nějaká úprava Dobříšských fírů.

Tom Kanka napsal:
Banán napsal:
No tohle já vím, jen mě zajímá jestli se to bidlo používalo běžně, nebo jestli to byla jen nějaká úprava Dobříšských fírů.
Tak to nevím,ale asi to bylo tak jak komu to vyhovovalo.Já jezdil v depu Praha-Libeň a neznám nikoho kdo by jezdil z druhého stanoviště,možná když jsi sunul vozy do oblouku ze kterého jsi neviděl z velkého stanoviště,tak jsi přešel a obsluhoval jsi to bidlem z malého stanoviště,to se mi občas stalo,hlavně když jsem si nebyl jistý jak dobře navádí posunovač a moc jsem mu nevěřil.A jak píšeš že kolegové co jezdili na Dobříš,tak to byla asi četa z depa Praha-Vršovice a tam jsem to v té době Hektorů moc neznal,ale asi to bylo podobné jak jsem to tady popsal.

Re Banán:
Jednalo se o dlouholetý jednodenní turnus manipuláku Praha Vršovice - Dobříš a zpět (od r. 84? vedený T466.2, resp. 742), a přestože provozní ošetření se provádělo ve Vrškách, byl vedený (včetně personálu) pod strojovou stanicí Dobříš. Postavení mašiny bylo jako u páry "kotlem" do Dobříše a v některých stanicích bylo určeno při posunu dávat návěsti z levé strany.
Nicméně se konečně se dostáváme k tomu na co jsem se ptal. Píšeš, že jsi se s tím bidlem setkal také, takže se dá předpokládat, že to u nebyla specialita jedné lokálky.

Ale mě by především zajímalo, jak to vlastně vypadalo, jak to bylo přidělané k jízdní páce, jestli ta byla z výroby nějak uzpůsobena, apod. Předpokládám, že gumičkou to chyceno nebylo! :)

PS: Ve Vršovicích už asi nikdo z fírů, kteří to vozili nebude. Pánové Janda a Fábera už vozí své manipuláky někde nahoře, ostatní jsou v penzi, nebo od dráhy odešli. Možná ještě Bečvář nebo Rubeš, ale ti už to podle mne vozili s Banglema.
Ještě jednou se omlouvám za OT, ale jde o to, aby si nějaký hyperrealista neshodil násadou od koštěte monitor ze stolu! ;)

Takhle to chodilo z výroby,žádná dodělávka to nebyla.Bylo to řešeno pákovým mechanismem,pod podlahou. Víc ti nesdělím,jestli jdeš na slezinu tak bych mohl někde najít schémata,teda snad je ještě mám.:D

Na Vlaky net som vypátral takúto úpravu:):
0b82415c2d27addc87ff1e636c9b1ff3.jpg

Nazdar ľudia,
nedalo by sa nejako spojazdniť zelené svetielka na rýchlomeri MIREL?že by to ukazovalo rýchlosť ako v reále.

Túto parketu Ti Nebulus veľmi rád ozrejmí. Priprav sa na žeravé peklo.:D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře