cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: cabwiew

Což o to, pěkné to je, ale použitelné pouze pro stroj 751 002 na kterém to bylo nafocené. S přimhouřením oka na 751 001 a celou ověřovací serii. Toliko drsná realita. Jenom zkuste porovnat tu starou kabinu od Arwyho na bertu a tuhle novou. Kdo najde první zásadní rozdíl, co praští do oka, tak má pochvalu. Jinak taky sem něco stvořil. Víceu mě ve vlákně.

No nejaké odchylky tam sú, ale kvôli takým drobnostiam, ktoré v MSTS v podstate ani nehrajú úlohu by som túto kabínu až tak neodpisoval. Keby sme chceli ísť do detailov, tak by musela mať každá jedna mašina svoju originál kabínu, pretože v reále je každá kabína iná....

No šak taky sem na tom začal pracovat, aby každej trutnovskej brejlák měl svoji kabinu.

Tak jinak ivane. Asi to nevidíte, Vodorovná část pultu, pravý a levý panel s čudlíky, na seriových je to holej rovnej plech. Pak je tam ještě jiný umístění přepínačů apod, ale to už záleží co stroj. Je to hodně výrazný detajl, no jak chtějí vaši...

Pánové, smekám
Skvělá práce. Teď už je jisté, že nebudu jezdit ničím jiným :D

Díky moc.

Naposled editoval moderátor:

Tohle už je šílenství, řešit co stroj, to svá kabina. Vždyť tolik kabinářů ani nemáme.
Je nutné si uvědomit, že mašina jednou pojede do dílen a kabina bude opět trochu jinak. Udržovat všechny stroje v aktuálním stavu (nátěr, kabina), uvědomte si, že tohle by byla práce na plný pracovní úvazek. To samé jsou tratě. Pokud pracně vytvořím nějaký úsek a za mými zády v reálu jej zkoridorizují, tak udržovat na tratích všechny novinky, to už není koníček, ale otročina nebo hlavní pracovní poměr u někoho, kdo si tohle objedná.

Je pravda, že každý modeluje k čemu má vztah a skutečnost, že ještě hodně mašim nemá svou kabinu jej nechává chladným. 371, 372 nebo 210, škoda, že nikoho nerajcují. A nemuselo by to být co inventární číslo, to speciál kabina.
Například 372 je problém, protože tam není BSE, ale BS2. Takže stávající peršingovka není zrovna to pravé ořechové.

No Čoudo, sklamal si ma :D, myslel som že Ťa poteším:cool:. Ono čo sa týka rozdielov medzi sériami je viac /polvolant-celý volant.../ ale ja som toto bral ako bokovku pri stavbe trati, ale hold nič sa nedeje, komu to nie je po vôli nemusí to používať, nútené to nie je.

Čouda má pravdu s tým pultom, ale realita v MSTS je takáto. A ja osobne rád nahradím pôvodný cab Arwyho cab týmto krajším novým, aj keď to trocha nezodpovedá. Uvažovali sme aj nad ďalšími variantami ( celý volant a pod ), ale to by bol zase nekonečný príbeh a beh na dlhé trate s výrobov X daľším modifikácii a mutácii.

nebulus napsal:
...Uvažovali sme aj nad ďalšími variantami ( celý volant a pod ), ale to by bol zase nekonečný príbeh a beh na dlhé trate s výrobov X daľším modifikácii a mutácii.
A samozrejme o pomoci zo strany ľudí z tejto komunity /česť výnimkám/ môžeš snívať...
Chcel som len dodať toľko, že komu sa to nepáči nemusí ani prstom pohnúť-jednoducho to nemusí sťahovať. :oops:

Zbyněk Šemora napsal:
Tohle už je šílenství, řešit co stroj, to svá kabina. Vždyť tolik kabinářů ani nemáme......

Šílenství to bezesporu je, ovšem na druhou je nutno si připomenout původní smysl MSTS - t.j. simulace řízení jízdy vlaku. Díky tomu, že se z něj postupně stala jakási virtuální náhrada modelového kolejiště, se zapomíná na to, že právě cab by měl být na prvním místě! Potom to, co z kabiny vidím, tj. trať po které jedu, a teprve potom vlastně modely konkrétních vozidel. :)
Paradoxně je to přesně obráceně!
PS: Čouda, s tím volantem z Brejlovce použitelným u ověřovací série Zamračených jsi zklamal! :)

Takže "sečteno a podtrženo" - tento cab nie je zrejme 100-percentne verný realite a vhodný na zverejnenie, pochopil som to správne ? Nie je problém, mne to nevadí, však keď niekto spraví vernejší bude to len dobre.:)

Jasně, ale když si představím, kolik bylo variant kabin žabotlam.
Lišilo se to sedačkami, novější měřáky, novější tlačítka a různě nakombinované staré/nové, božka, dakovka, rychloměr mezi okny, rychloměr u levého sloupku, u jedné mašiny rychloměr v pultu v místech, kde je nyní Mirel, většinou to byly rychloměry Metra, jedna mašina měla Hasler. Dřívě měli stupnici do 120km/h, později se nahrazovaly všude na 160. Ve dne se odělávaly krytky na kontrolky dveří, protože když na to svítilo slunce, tak nebylo vidět, jestli kontrolka svítí, byly kabiny udržované, že se dalo jíst z podlahy, byly kabiny, kde se člověk štítil plivnout na pult, aby si neumazal slinu.
Byly mašiny se stínítky (452), byly mašiny bez ničeho a okna proti slunci se zalepovala Rudým Právem (kvůli velkému formátu novin). Mašiny co byly v turnuse, tak jsme si kradli ve voze stahovací rolety a motovali si je před čelní okna. Dále se z vozů kradly záclonky a šikovné manželky fírů je šily na míru k šikmým okénkám žabotlam, kam rolety nedosáhly.

Tak jsem Vám popsal jednu řadu a můžete se toho chopit :D.

A právě v tom je ten problém. Tady se hodně sní, ale na vlastní práci už nejsou lidi. Věcný příspěvek je od Duusa. On nesní a rovnou představí své výsledky.

Zbyněk Šemora napsal:
A právě v tom je ten problém. Tady se hodně sní, ale na vlastní práci už nejsou lidi. Věcný příspěvek je od Duusa.
"On nesní a rovnou představí své výsledky."-už dlho nie Zbyňku, tuto je to zbytočné...

Mě se kabina velice líbí a jestli se trošku líší mě ale vůůbec netrápí. Podle mě se povedla a budu moc rád když se zvěřejní. Jestli je tam čudlíček vedle nebo má jinou barvičku mi je fakt jedno ;)

Hynďa napsal:
Mě se kabina velice líbí a jestli se trošku líší mě ale vůůbec netrápí. Podle mě se povedla a budu moc rád když se zvěřejní. Jestli je tam čudlíček vedle nebo má jinou barvičku mi je fakt jedno ;)

Ano, přesně tak. Kabina je perfektní a budu za ní moc rád . A jestli se liší tím a tím, no a co? Naše koleje křižují tisíce a tisíce lokomotiv a vozů, každý exemplář je jedinečný.

A osobně jsem proti hyperrealismu Čoudy. Docílit tohoto je zaprvé nemožné, a za druhé zbytečné. Co mají říkat Trainzáci, kteří jezdí s defaultními kabinami a zvuky? Měli bychom být vděčni za všechno. MSTS je zábava, koníček. Ne zaměstnání.

Pánové, vůbec tohle neřešte :). To je pořád dokola a člověk pak ztratí chuť k práci.

to Čouda:
dokud nevyrobíš orig. kabinu pro každou lokomotivu v MSTS zvlášť,tak nepiš takový blbosti, jako že Duusova kabina je vlastně k ničemu. Je to velmi UBOHÝ názor. Vymysli nejdřív, jak zprovoznit všechny ovládací prvky v kabinách a pokud se Ti to povede, pak tu můžeš blejt takový hovadiny.Do té doby radši mlč.

...a co je hlavní plus téhle nové kabiny??? ...už se loko nebude kácet na stranu,konečně budeme rovně sedět! :D

Ale pánové, že to vůbec řešíte, nechte našeho superealistu, on si dát pár deci laku na rakve a nějakou startku a vyrobí xxx kabin, každý týden bude předělávat skin podle aktuální špinavosti atd. :D :D

Já jen doufám, že dusso nemyslel vážně svůj příspěvek o "sečtení a podtržení" a potěší nás zveřejněním nových kabin.

Jen drobná douška.... Proč má stále Čouda nad svým avatarem poněkud pejorativní poznámku o Notorickém rýpalovi? Většina jeho příspěvků z poslední doby se sice nemusí líbit každému, ale přináší témata do diskuze a mnohé jeho argumenty nejsou vůbec zcestné. Pořád se mu podsouvá hyperrealismus etc., ale nějak se u toho zapomíná na jeho obrovskou (bez nadsázky) tvůrčí činnost. Podle nepsaného pravidla "Nemluv, pokud jsi nic nevytvořil." by měl mít minimálně právo se k věci vyjádřit, aniž by byl automaticky považován za "rýpala". Navíc na skoro každý jeho příspěvek se najde dost těch, kteří si do něj rádi rýpnou zcela bez důvodu a proto by si takovou "přezdívku" zasloužili o moc více, než Čouda...

Honza napsal:
Ale pánové, že to vůbec řešíte, nechte našeho superealistu, on si dát pár deci laku na rakve a nějakou startku a vyrobí xxx kabin, každý týden bude předělávat skin podle aktuální špinavosti atd. :D :D

Já jen doufám, že dusso nemyslel vážně svůj příspěvek o "sečtení a podtržení" a potěší nás zveřejněním nových kabin.
Neboj Honzo nič, kabíny sa zverejnia, ja osobne s Čoudom problém nemám, je to "svojská" nátura. Len ma trochu prekvapil, myslel som že táto kabína dianie na "dízlovom poli" oživí.
Ad Martin: Celkom nerozumiem Tvojim úvahám ale v jednom máš pravdu s čím súhlasím aj ja, Čouda síce je aký je ale aspoň niečo robí, u niektorých vecí by som ku kvalite jeho skinov mal dosť poznámok k "zubatosti textúr" ale neriešim to. Kvôli časovej zaneprázdnenosti riešim už len veci týkajúce sa trate ktorú tvorím a ostatné ma nezaujíma. Keď bude čas a kabíny sa dotestujú tak to zverejním.

Tom Kanka napsal:
PS: Čouda, s tím volantem z Brejlovce použitelným u ověřovací série Zamračených jsi zklamal! :)

Jo Tome tak to sem XXXXXXXXX. Takže kabina je použitelná pouze na 751 002. Je to úplně ta první verze nahoře, pokud se nepletu. Doma mám někde fotky na kabinu na 751 001, ale je to blbě nafocené a možná z toho ani nic nebude. No uvidíme (kdyby to někdo chtěl není problém, když to najdu). Trutnov má samozřejmě přednost...

Zbytek příspěvků bez komentáře.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře