cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: cabwiew

Čouda napsal:
Jo Tome tak to sem XXXXXXXXX. Takže kabina je použitelná pouze na 751 002. Je to úplně ta první verze nahoře, pokud se nepletu. Doma mám někde fotky na kabinu na 751 001, ale je to blbě nafocené a možná z toho ani nic nebude. No uvidíme (kdyby to někdo chtěl není problém, když to najdu). Trutnov má samozřejmě přednost...

Zbytek příspěvků bez komentáře.
Čoudo, ale keď ideme do detailov tak s kabínou 751001 by si to taktiež nevyhral, aj to je len na overovaciu sériu a dosť, fotky sú.
751001:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t337216_751001.jpg[/URL]
Ale keby niekto chcel tak by mohol pre priblíženie realite robiť toto:
751043:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t337219_751043.jpg[/URL]
Ale tu aby niekto niečo robil...

Já mám AceIt ale háže mi to chybu asi protože mám Visty

a ta cyhba je : Unable to create Direct3 device
A nevím co s tím protože sem dělal kabinu pro 741 s krátkým čumákem ale asi nebude :-(
sakryš Chyba ...

Naposled editoval moderátor:

Prdkins napsal:
Kdyby mi šel TgaTool export do .ACE tak si klidně vezmu tu 751 043
Otázka bola položená : Keby niekto chcel. Tak nechápem načo sa ozývaš, keď nemáš v pláne s tým nič robiť? Pociťuješ nutkanie si zabezpečiť alibi ?

Ad Duuso: je čas na dôchodok MSTS nemyslíš? Nech uživia túto konzumnú spoločnosť tí čo všade hľadajú nejaké chyby namiesto toho aby aspoň solídne poďakovali.

p.s: nenarážam na Čoudu. On je v pohode.

To nie je signalka sklzu, ale zdruzena signalka. To znamena vsetko co ti rusen signalizuje hore nad hlavu ti prenesie na tu signalku. Takze ked mas dole zberac nabehne porucha nabijania a malo by to blikat.
Samozrejme pri MSTS nerozlisujeme ci je zopnute HV , alebo nie takze je to kompromis.

@ dem:
Vďaka za odpoveď, ale stále neviem či to má dobre, alebo nie. Ja som napísal, že mne tá signálka bliká stále t.j. či mám zberač hore, alebo dole, či mašina stojí alebo ide... mám niečo zle nastavené?
Vopred vďaka za objasnenie.

Problém so signálkou vyriešený; teda aspoň dúfam. Podľa toho čo písal dem to vyzerá byť už v poriadku - bliká to len pri stiahnutom zberači a pri sklze. Chyba bola v zle priradenom .cvf súbore.

@ Parofot:
viď. príspevok č.1001 na predchádzajúcej stránke:

Kevin napsal:
Tak a je to tam, kto chce, môže sťahovať kabíny 162,163, 362, 363 ZSSK
http://modely-msts.ic.cz/kabiny.html

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t318996_362.jpg[/URL] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t318999_163.jpg[/URL]
Ďakujeme všetkým, čo priložili ruku k dielu.

Somatko,veľmi podarená robota. Nech sa ti darí, je to parádička...

Zdravím,
jak tak koukám,přibyl nám do sbírek další povedený cab. Jen tak dále.;)

Chtěl bych se ale ještě chvíli věnovat problermatice svitu modrého světla na NO. Co je mi známo,tak právě modré světlo na NO "svítí" u všech nově tvořených cabů atále a proto by možná pomohla troška poznatků z reálného provozu. U nově vytvořeného cabu pro stroje ř.122 /zatím neveřejný kousek od Michala/ se ale podařilo v uvedené problematice zase o něco přiblížit reálu. Pravda,v MSTS nelze simulovat jízdu v kódovaném či nekódovaném úseku,ale u některých cabů si lze NO aktivivat či deaktivovat klávesou „V“.
Svítící modré světlo na NO v reálu informuje strojvedoucího o tom,že je vyloučen z činnosti vybavovač samočinného zastavení vlaku. Kdy takový stav vznikne, tedy kdy se rozvítí na NO modré světlo ?
Níže bych de facto citoval vybrané pasáže předpisu T 108 „Obsluha vlakového zabezpečovacího zařízení“.

1.
Nachází-li se vozidlo v kódovaném úseku s povolujícícm znakem /na NO svítí zelené nebo žluté světlo/,tlačítko bdělosti /TB/ se neobsluhuje.Je-li však stisknuto,po dobu stisku zazní houkačka,Ta tedy signalizuje nežádoucí obsluhu TB. Po stisku TB svítí na NO i modré světlo po dobu cca.5 sekund.

2.
Je-li vozidlo v kódovaném úseku se znakem zakazujícím /svítící žluté mezikruží nebo červené světlo na NO/,musí strojvůdce v daných intervalech obsluhovat TB. Po stisku TB opět svítí na NO i modré světlo po dobu cca.5 sekund.

3.
Při jízdě po nekódované trati je vybavovač samočinného zastavení vlaku z činnosti vyloučen buďto obsluhou elektromechanického převodníku /EMP,např.manipulace s kontrolerem/ nebo stiskem TB. Po obsloužení uvedených prvků se opět rozsvítí na NO modré světlo po dobu cca.5 sekund.

4.
Při zastavení vozidla ( rychlost 0 km/h,v minulosti uváděna rychlost nižší než 10 km/h ) dojde u mobilní části VZ ke stavu nazývanému automatická výluka /AV/.Rychlostní spínač a tlakový spínač /sepnutí kontaktů při překročení tlaku v brzdových válcich vozidla 1,5 atm./ zapojené do obvodu mobilní části VZ zajistí vyloučení vybavovače samočinného zastavení vlaku z činnosti.Jsou totiž splněny podmínky bezpečného stavu /vozidlo stojí a je zabrzděno/,takže není třeba obsluhovat TB či EMP.Důležitá je skutečnost,že modré světlo na NO svítí po celou dobu AV,to je po celou dobu stání zabržděného vozidla.
Tento případ je pro simulaci v MSTS zřejmě nejdůležitější a jestli se nepletu,v případě nového cabu pro stroje ř.122 se podařil plně zrealizovat – modré světlo svítí v závislosti na tlaku v brzdových válcích vozidla.

5.
Při rychlosti vozidla vyšší než 0 km/h (v minulosti uváděno 10 km/h ) dojde ke zrušení podmínky AV /vozidlo se pohybuje a tlak v brzdových válcích je nižší než 0,5 atm./,modré světlo na NO zhasne a je již třeba oblushovat TB nebo EMP.

Samozřejmě že všemožných podmínek a závislostí je u obsluhy mobilní části VZ více,ale měl jsem snahu naznačit,že trvale svítíci modré světlo na NO je v reálu poruchový stav /jde vlastně o nejhorší možnou poruchu mobilní části VZ/ a případné VZ-ťáky tento neduh u cabů v MSTS docela „mrzí“.
Jak jsem se již zmínil,Michalovi se u cabu pro stroje ř.122 podařila vyřešit závislost tlaků v brzdových válcích a svitem modrého světla na NO a problematika svitu modrého světla na dobu pěti sekund po stisku TB byla vyřešena tak,že modré světlo svítí po dobu stisku TB /klávesy „Y“/.Ano,i toto by v reálu byl poruchový stav VZ-tky,ale v MSTS je to pořád lepší varianta než modré světlo stále svítíci či nesvítící vůbec.
Ještě bych dodal,že jsem popisoval situaci u vlakových zabezpečovačů starších typů LS II-IV a vlastně i LS 90. V principu stejně /svit modrého světla na NO/ by se ale měl chovat i VZ MIREL.

Doufám,že jsem vzhledem k pokročilé denní či spíše noční době něco nepopletl.Snad to ale nebude taková hrůza a uvedený elaborát bude k něčemu prospěšný.Za případné chyby v popisu funkce mobilní části VZ se omlouvám a předem děkuji za případná upřesnění ze strany ostřílených fírů či VZ-ťáků. Já v oboru funguji zatím jen patnáct měsíců a tak se v žádném případě nemohu řadit mezi experty.
Možná bych měl ještě přidat omluvu Michalovi,který teď asi bude muset odpovídat na stovky dotazů od cabmajstrů,kteří by se chtěli od něj dozvědět finty týkající se trvalého svitu či spíše nesvitu onoho modrého světla NO za jízdy vozidla.:)

David

No to že svieti modré a zelené súčasne a nie je to dobré som si uvedomil dávnejšie, ale zatiaľ to nikto nereklamoval. Toto sa dá ľahko ošetriť maskou k zelenému svetlu ( v novom cabe to už bude ). Ale v tejto skorej rannej hodine neviem či som správne pochopil problematiku bodu 4, je to tak že pri státii, má svietiť modré iba vtedy keď je aj zabrzdené? Teraz svieti bez ohľadu na tlak vo valcoch.

Doplním Davidův bod 4. Mělo by se jednat o stání vozidla (0km/h) a zároveň zabrždění LOKOMOTIVNÍ (BP) brzdou alespoň 1,5baru.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře