cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: cabwiew

Michale, tipoval bych, že jediná použitelná varianta jak to chytit je udělat to analogicky jako ručičku na manometru s tím, že je celá schovaná do alfy kromě svítící modré......Pivot a rozsahy nastavíš tak, že při 0 bar bude někde za rohem a při oněch 1,5 bar Ti nasimuluje svícení modré.

A asi by měla být úplně v nejvrchnější vrstvě, protože při stání a zabržděné BP to musí při zobrazení prioritu.

Podobně by se řešila vazba na nulovou rychlost.

Tak to zkusíš otočit tak, aby modrá svítila trvale na frontu a na "rafičce" máš jen masku pro zhasnutý.....nicméně.....nikdy se nevyhneš tomu, aby Ti alespoň jednou vyskakovala "modrá" na tom horším rozlišení .... takže zase to bude kompromisu ....

V nových caboch som prešiel na systém, že NO a LED Mirelu svietia stále už vo fronte. Je to tak lepšie, jednak lepšie rozlíšenia a za druhé určitej nepresnosti sa nedá vyhnúť a keď poskočí tmavá maska na tmavom poschodí, tak so to stratí.

Michal napsal:
Doplním Davidův bod 4. Mělo by se jednat o stání vozidla (0km/h) a zároveň zabrždění LOKOMOTIVNÍ (BP) brzdou alespoň 1,5baru.

Zdravím
a potvrzuji,modré světlo na NO svítí také za splnění podmínky rychlost 0 km/h a vozidlo zabržděno přímočinnou brzdou.

David

Nebulus:
Modrou do frontu jsem nedával. Je tam modrá jako TB, dále jako ručička rychloměru s velkým pivotem a potom jako BP, kde se alfou při poloze odpovídající 1,5baru odkryje spodní vrstva "nulové rychlosti".

Takže ohľadom modrého svetla a Mirelu som zistil, že súčasný stav zodpovedá vcelku realite. Modré svetlo sa tam chová odlišne ako na klasickom LVZ.

Zdravím,
co se týče MIRELu,mohu něco pozjišťovat u kolegů na "motorové hale",kteří mají na starosti několik strojů ř.742,které jsou již tímto VZ osazeny.
Bude-li ze strany cabmajstrů zájem,definujte přesně své dotazy k MIRELu a pošlete mi je na e-mail davca@iol.cz.
Získám-li v práci odpovědi,rád je předám.;)

David

Davide: S Nebulusom konzultujem caby obdeň a s MIRELom jazdím denne. Takže modré svetlo na ňom je v celku v poriadku. Jeho funkcia je iná ako na starom LVZ, kde si to vymenoval úplne presne.

Dráčik napsal:
Davide: S Nebulusom konzultujem caby obdeň a s MIRELom jazdím denne. Takže modré svetlo na ňom je v celku v poriadku. Jeho funkcia je iná ako na starom LVZ, kde si to vymenoval úplne presne.

Dobrá,ruším akci.;)

David

Cab130

Dobrý den, někde jsem tady minulý týden četl, že kromě toho co je v TBP chybí cab na 130, tak jsem se po delším váhání rozhodl nabídnout něco co jsem si kdysi upravil a teď malinko dodělal. Je to statický cab Miro Justa s upravenými pohledy a doanimovaný věcma co jsem různě postahoval z netu a co šlo více či méně upravit. Tak to tak taky prosím berte. Má noční a RV verzi. Je to jen alternativa k tomu z TBP než někdo, nebo třeba i možná někdy já udělá něco lepšího. Chcete li, stahujte zde http://uloz.to/4382023/cab130.zip

Vidím, že fotky z našej 240 zapasovali ako riť na šerbel, to je dobré nakoľko bez šuntov by si si len pokazil túto peknú prácu.:)

Jak píše Dusso, taky se mě to líbí a je to potřeba, ale zkus ještě prosímtě srovnat to okno.

Cabview 710

Pohrabal som sa vo svojom fotoarchíve a našiel som tam obrázky, ktoré som zhotovil v kabíne loko 710. Nakoľko k dnešnému dňu táto loko nemá svoju kabínu rozhodol som sa, že vyrobím aspoň statickú verziu.
Rozhodol som sa, že kabínu zhotovím vo vysokom rozlíšení 2048x2048.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ke-msts.ic.cz/obrazky/cab710_144x108.jpg
Kabinu si môžete stiahnuť z mojich stránok.

Škoda, že som o Tvojom úmysle nevedel, ušetril by som Ti prácu a čas, už asi mesiac s Nebulusom robíme na animovanej kabíne rosničky 710 016. Náhľady neviem dať, nakoľko vyrezávam pohľady.Ale neskôr určite.

Kebarko - Klobouk doů, jsi asi první, kdo se odvážil udělat kabinu 2048x2048! Senzační!!!!

Heme víš, ono statickou udělat v tomhle rozlišení není problém, ale animovanou už jo. Front uděláš velikej kvalitní, ale to samý se už nedá říct o animacích, který můžou bejt veliký myslím 256x256 maximálně (jedno okýnko). Sám jsem to zkoušel a jednu animaci sem musel rozdělit do dvou, aby mi to chodilo. Potom by byl docela vidět rozdíl mezi zubatou animací a ostrým frontem. Tahle to je sice vidět taky, ale trošku se to ztratí. To sou moje poznatky a taky můj názor.

Mirku, tu zubatost poněkud zmírníš tím, že vše včetně alfy řežeš v maximálním rozlišení a pak to "jen" převedeš do nižšího rozlišení a můžeš to pak rozdělit i na více snímků. Samozřejmě už to klade vyšší nároky na pečlivost a přesnost.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře