cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: cabwiew

Zase špatně -jsou vidět spoje, které navíc nenavazují ( přední pravý sloupek)., deformované části ( to nepočítám to rybí oko na spodní hraně pultu), odlišný jas a kontrast jednotlivých částí.

Za další - ten návěstní opakovač na středním sloupku je nějak moc přerostlý- není v reále menší?

Nespojuj to nikdy po čtverhranných částech, ale řezy dělej v místech, kde to nebude tak vidět.

Lukáši, ber mě teď prosím s humorem, ale vypadá to, jak když to zbouchal někdo na koleně ve sklepě ... :D

Podívej to rybí oko musíš narovnat, foto totálně zdeformovat. Nástrojem deformace nejlépe v Adobe Photoshopu. Na výrobě cabu nejvíce dá zabrat právě ten front. Zbytek už je otázka času a mechanické práce + doladění.

Mirku, ten front u 751 má ale jednu záludnost - horní hrana desky s budíky se opravdu svažuje od pravé strany směrem k středovému sloupku už jsem viděl několik cabů na řadu 749/751, kde si autor zarovnal tuhle hranu do roviny a pak celý front padá na stranu.

U tohohle frontu je to rybí oko docela markantní, ale ještě je zvýrazněno nevhodným poskládáním ( neviděl jsem surové fotky, ale levá strana pultu s přepínači má od středové části dost velký odskok, takže to takhle vypadá. K označeným bodům na přiloženém obrázku

579_751151front_1.jpg
1) příliš ostrý zlom na to, aby toto bylo způsobené rybinou
2) dvojí kohout ( ke stěračům?)
3) zlom mezi svislou a vodorovnou částí pultu a jeho naklopení taky asi nebude způsobeno rybím okem

Lukáši, tohle se opravdu nedá skládat jenom ze čtvercových výřezů - tady Ti změna editoru nepomůže - musíš si to rozvrhnout tak, abys to mohl řezat tak, aby nebyly vidět spoje a v případě špatně naklopených ovladačů je raději vyretušovat a pak dosadit znova.....

Jen tak pro info - našel jsem na svém disku tuhle rozdělanou krásku (Čoudo, musím Tě zklamat, ale o ženskou nejde :D) TU 47.006 před osazením ovladači a počet segmentů, ze kterých je front poskládán se blíží k cca 80 různě velikým kouskům a spoustě retuší.
tu47_front1024_v5l.jpg

Noo, nič v zlom, ale iba deformovaním sa to nezvládne. Na rybie oko existuje šikovný nástroj do Photoshopu - Rectilinear panorama. Ale tie fotky mi pripadajú značne expozične nezvládnuté, hlavne ľavá strana. Ja by som s niečím takým asi nestrácal čas, nie je to nič unikátne, čo by sa už nedalo nafotiť.

Martens napsal:
... horní hrana desky s budíky se opravdu svažuje od pravé strany směrem k středovému sloupku už jsem viděl několik cabů na řadu 749/751, kde si autor zarovnal tuhle hranu do roviny a pak celý front padá na stranu ...
Ahoj Martine,
nechci se přít (a už vůbec ne s Tebou :) ) ale podle mne je ta horní hrana čelní desky opravdu vodorovná a všechny vodorovné hrany pultu rovnoběžné. Ten pocit, že je vpravo vyšší, způsobuje spíš to, že pro MSTS je focena vždy poněkud zhora a přední okna jsou do šípu, navíc nejsou úplně svisle.

http://www.prototypy.cz/rady/749/obr/749170kabi1.jpg
http://www.prototypy.cz/rady/749/obr/749081kabi1.jpg

Naposled editoval moderátor:

Michale, vypadá to, že není to optický klam ( viz první fotka). Na druhé jsem zkusil vzít právě Somatkův screen ( jen nevím, jestli z tohohle nebo z druhého fora) a zdálo se mi, že se klátí na stranu....tak jsem tam dodělal rovnoběžky a je tam podle té fotky kolmo na pult sklon cca 2 stupně.

http://members.chello.cz/mlasevic/msts_forum/DSCF5151.JPG
http://members.chello.cz/mlasevic/msts_forum/751_front.jpg

Ale až na ten nezvyk, že se to klátí, tak to až tak hrozná vada na kráse není.

To Tom Kanka: Tome a nemůže to být tím, že by se při nějaké údržbě tyhle pulty srovnávaly do roviny?

Už je to dost dlouho, co sou tyhle mašiny od nás pryč, ale nechce se mi věřit, že by ten pult byl nějak zkosený atp. Tome schválně to změř, protože to stojí za to. Z těch fotek tam jistá deformace vidět je, ale přisuzuju to optickému klamu. No uvidíme, co ukáže měření a další dopňkový fotodokumentace.

Zdravím pánové,
pořád nějak nerozumím tomu,ce se zde už nějaký ten den řeší.:rolleyes: Pokud vím a na mašině jsem měl tu čest vše vidět na vlastní oči,horní hrana a spodní část svislé části pultu jsou vodorovné a mezi sebou rovnoběžné. Při fotografování jsem měl snahu držet záměrný kříž na LCD monitoru v rovině s tou horní hranou,ale kvůli nízkému ohnisku optiky /35 mm/ se už samozřejmě nedalo zabránit efektu rybího oka. Jak jsem se už ale někde zmínil,Somatko i přes tento nepříjemný zádrhel z fotografií vytvořil parádní front /stroj 751 338/ a já tak získal dojem,že i přes tuto slabinu mého fotoaparátu se takto nafocené pulty poskládat dají.;) Pravda,za cenu odstraňování nepříjmené páchnoucí "rybiny".:roll:
Jen dodávám,že pro Lukášem tvořený front pultu stroje 751 151 byly dodány fotografie pořízené stejným postupem a za stejných světelných podmínek jako snímky pro Somatkův pult ze stroje 751 338.

David

Somatko napsal:
Nazdar lidi,
tak takto nejako to vyzerá ......
Pokud mi někdo dokáže, že boční okénko je tvaru nepravidelného lichoběžníku, totéž přední, (které je navíc "do vrtule") a volant do elipsy, jsem ochoten přistoupit na to, že ten pult je vpravo vyšší! ;)

Hezký den,
chtěl bych se zeptat, když už se fotí kabiny na lokomotivy u kterých se dá projít strojovnou, mohl by se experimentálně nafotil levý nebo pravý pohled právě z ní. Viděl jsem to na jednom ruském modelu a nevypadalo to zle. Například z Bardotky nebo Brejlovce by to mohla být pastva pro oči.
Tom.
http://img218.imageshack.us/img218/1546/strojovna.jpg

Pánové mě spíše zaujalala možnost spustit si na stanovišti sterače.Viděl jsem to u modelu Pikka , jelo el. loko kde si ručně ovládám sterač.Dalo by se to udělat tak aby stěrač fungoval sám?[/u]

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře