cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
To nie je zlý nápad. Kabína na 812 zatiaľ vôbec neexistuje a veľmi by sa hodila najmä na našu trať ŽSR 150. Možno by som ju aj mohol nafotiť - lenže neviem ako a neviem či to význam fotiť, keď zatiaľ nikto nespomínal, že by to chcel robiť.
AK BY MAL NIEKTO ZÁUJEM UROBIŤ KABÍNU NA 812-TKU, NAPÍŠTE AKO SKÚSIM TO NAFOTIŤ ...

Robo napsal:
Ondro754 napsal:
Mohli by ste niekto urobiť cabwiev pre 812. Prípadne aj model 840 + cabwiev.

Dík!

Veľa by si chcel :D 8)
[/b]

840 je od Švajčiarou (real), tak možno Nemci alebo Švajčiari vytvorili model. :?:
Každý deň mám možnosť vidieť odstavenú 812-ku 45min. Odfotiť by som mohol, ale nemám čím. 8)

Vyššiu prioritu by asi malo urobiť cabwiev 240. Pohľad na stanivište by stačilo odfotiť tak, že úplne naľavo by bol rýchlomer a vpravo brzdiče. Týmto som chcel povedať, že odfotený nemusí byť celý pult, ako je to u 230, lebo potom nie je dobre vidieť na rýchlomer. Fotku by ohraničoval ten rýchlomer a brzdiče. Je to dosť zrozumiteľné?
Ďakujem!

Máš vlastne pravdu, tak by to úplne stačilo. Pozri na http://www.mirojust.cz/msts.html tam je najstaršia kabína na 230-tku, kúsok rušňovej brzdy síce chýba, ale nie je to odfotené najhoršie. Ďalší problém u laminátky, ako aj u iných lokomotív je, že má dosť málo miesta na stanovišti a je s tým dosť babračky kým sa trafíš to odfotiť.
A keď by to aj bolo odfotené, kto by to zaanimoval :?: :?: :?:

Ondro754 napsal:
Vyššiu prioritu by asi malo urobiť cabwiev 240. Pohľad na stanivište by stačilo odfotiť tak, že úplne naľavo by bol rýchlomer a vpravo brzdiče. Týmto som chcel povedať, že odfotený nemusí byť celý pult, ako je to u 230, lebo potom nie je dobre vidieť na rýchlomer. Fotku by ohraničoval ten rýchlomer a brzdiče. Je to dosť zrozumiteľné?
Ďakujem!

Naposled editoval moderátor:
Nazdar všetci !

V Leviciach som nafotil komplet 812 033 + prívesný 011 v rovnakom nátere.Nafotil som aj kabínu ale poviem Vám,je to zaujímavé, ale fotiť sa to nedá,nakoľko tam je pramálo miesta/možno vybrať stenu za fírerom/.Ale ako vravím mám to nafotené,ak by niekto chcel robiť cab_812 nech sa mi ozve na email,ale je to o ničom."Brzy" bude aj 812-ka.

Dušan.

Ak by sa niekto chystal robiť originálny cab do 121-ky má smolu. Všetky slovenské 121-ky vrátane prototypu išli Poliakom. Neviem, aká situácia je na ČD

Mám to potvrdené. VŠETKY 121-ky idú poliakom. To, že ešte 121 001 stojí v Žiline nič neznamená. Zachvíľu tam nebude.

Výroba kabíny na skúter je podľa mňa zbytočným mrhaním času, nakoľko to je skoro identické s kabínou lok.141,čo sa týka toho "exportu" skútrov do Poľska, to vieš: "Biznis je biznis".Ale našťastie je tu MSTS a tam všetko ožíva...

Zdravím, v MSTS mám trainset od Žbyňka Šemory,
kde se u lokomotiv řad 163,363... původně používal
cabview od Miro Justa. Já jej používám dodnes.
Jde mi o ovladač brzdiče.
Totiž po přechodu na eng soubory, kde již byla zavedená
EDB a elektronický ovl. brzdiče se poloha páky nezobrazuje
regulérně. v TGA tool jsem koukal, že ty polohy tam jsou
k dispozici. Pokud někdo víte, tak mi prosím poraďte jestli
se dá třeba nějak v cvf souboru nastavit, aby páky byla
ve správné poloze, tedy při neutrálu na J, odbrždění O,
vysokotlaký švih Š atd. Zkoušel bych experimentovat,
ale čekat při každém startu MSTS 8 minut, tak to budu zkoušet ještě za rok.
Díky

Pawlik napsal:
Zdravím, v MSTS mám trainset od Žbyňka Šemory,
kde se u lokomotiv řad 163,363... původně používal
cabview od Miro Justa. Já jej používám dodnes.
Jde mi o ovladač brzdiče.
Totiž po přechodu na eng soubory, kde již byla zavedená
EDB a elektronický ovl. brzdiče se poloha páky nezobrazuje
regulérně. v TGA tool jsem koukal, že ty polohy tam jsou
k dispozici. Pokud někdo víte, tak mi prosím poraďte jestli
se dá třeba nějak v cvf souboru nastavit, aby páky byla
ve správné poloze, tedy při neutrálu na J, odbrždění O,
vysokotlaký švih Š atd. Zkoušel bych experimentovat,
ale čekat při každém startu MSTS 8 minut, tak to budu zkoušet ještě za rok.
Díky

V cvf souboru stačí mít srávně přiřazeno číslo snímku každému "notchi" v eng souboru. Snímky se číslují po řádcích, například:

0 1 2
3 4 5
6 7 8

atd..
V cvf to například vypadá takto:

NumFrames ( 9 3 3 ) Celkem snímků, sloupců, řádků
NumPositions ( 6 8 7 6 4 3 2 ) Celkem použitých snímků, Čísla snímků které se budou zobrazovat
NumValues ( 6 0 0.2 0.25 0.85 0.9 0.95 ) Celkem hodnot, Hodnoty z eng při klerých se budou snímky zobrazovat

Pozor, hodnota NumValues musí korespondovat s počtem a hodnotami "notchů" v eng souboru

No a to je tak asi vše, snad jsem se příliš nemýlil :D

Díky, za vyčerpávající odpověď. Upravil jsem ten cvf. a funguje to bez problémů, přesně jak má.
Na trainstore se mrknu, dnes už to ale nestíhám. Díky

Mimochodem, při tom experimentování přece není nutné zavřít MSTS. Stačí pouze minimalizovat, upravit patřičný soubor a pak MSTS maximalizovat a znovu spustit jízdu.

To přeci není pravda, pokud uděláš během spuštěného MSTS změnu
třeba v trainsetu, a spustíš znovu simulaci, tak se ty změny nepromítnou.
Pokud vím, tak MSTS načítá vše před startem a to je oněch 8 minut čekání.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře