cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Nové kabiny 150/350

Ahoj všem, potřeboval bych poradit...jedu v noci s novým modelem 151001-5 EC/IC, ale nejdou mi rozsvítit budíky, i když mačkám ctrl+L. Kabinu mám nainstalovanou správně, jsou tam i podsložky CabLight a Night. Bin mám 1.7.0812. Nevíte náhodou kde může být problém? Díky moc :wink:

Re: Nové kabiny 150/350

Amazon napsal:
Ahoj všem, potřeboval bych poradit...jedu v noci s novým modelem 151001-5 EC/IC, ale nejdou mi rozsvítit budíky, i když mačkám ctrl+L. Kabinu mám nainstalovanou správně, jsou tam i podsložky CabLight a Night. Bin mám 1.7.0812. Nevíte náhodou kde může být problém? Díky moc :wink:

Já měl taky nejnovější bin a nešlo to, přeistaloval jsem a jede to. Pak jsem zase něco dělal v simulátoru, nešlo to, nainstaloval jsem znova bin a jede to :lol: tak to zkus taky, hodně štěstí :)

veľkosť textúry

Pri tvorbe cabu som narazil na nasledovný problém: V MSTS sa mi nechce zobraziť textúra kontroléru rozmeru 816*327 ( 9 polôh 3x3 ). Keď rozmer zmenším, tak sa to zobrazí. Pritom v iných kabínach som videl aj väčšie textúry.....Kde je problém?

Re: veľkosť textúry

nebulus napsal:
Pri tvorbe cabu som narazil na nasledovný problém: V MSTS sa mi nechce zobraziť textúra kontroléru rozmeru 816*327 ( 9 polôh 3x3 ). Keď rozmer zmenším, tak sa to zobrazí. Pritom v iných kabínach som videl aj väčšie textúry.....Kde je problém?
Pravděpodobně jsi překročil max. velikost jednoho snímku - tuším výšku - pokud se nepletu, neměl by žádný z rozměrů překročit 256 px.

Re: cabwiew

Zistil som, že vadil rozmer 272, takže hranica je asi tých 256. Zaujímavé je že MSTS zvládol celkovú dľžku 2096, pretože som to nakoniec dal do jedného riadku.

nebulus napsal:
Zistil som, že vadil rozmer 272, takže hranica je asi tých 256. Zaujímavé je že MSTS zvládol celkovú dľžku 2096, pretože som to nakoniec dal do jedného riadku.
Celková velikost ace souboru s rozfázovanými animacemi by mu v případě animací neměla vadit - právě proto, že si to potom rozhodí na více snímků.

Martens napsal:
nebulus napsal:
Celková velikost ace souboru s rozfázovanými animacemi by mu v případě animací neměla vadit - právě proto, že si to potom rozhodí na více snímků.
Problém je v tom, že TGAtool nemá žádnou info o tom, kolik bude nakonec těch fázových snímků a při komprimaci do .ace je celý útvar pro něj jediným snímkem. Chová se nevyzpytatelně a musel sjem mu podsouvat kolikkrát různé verze konvertorů, než to skousnul.

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
nebulus napsal:
Problém je v tom, že TGAtool nemá žádnou info o tom, kolik bude nakonec těch fázových snímků a při komprimaci do .ace je celý útvar pro něj jediným snímkem. Chová se nevyzpytatelně a musel sjem mu podsouvat kolikkrát různé verze konvertorů, než to skousnul.
Ono TGATool může být počet snímků šuma fuk, protože to není primární nástroj na tvoření animací - je to pro něj ace jako ace. Ale s tou nepředvídatelností na tom něco bude - jednou mi zmršil front, jindy zase ace s přepínačem - spíš bych to viděl, že při té komprimaci se díky zcela náhodné kombinaci dostane do stavu, kdy ten komprimovaný ace pokazí.

bob57_cz napsal:
nebulus napsal:
Ja používam AceIt a zatiaľ som nezaznamenal nejaké zrady z jeho strany.
Já jo, omezoval ještě více než TGAtool.
Tak mi tohle udělal i AceIt, ale má i své výhody - s klasickým TGATool, který konvertuje pomocí makeace, jsem nebyl schopen udělat jinou alfu než na bitové úrovni - aceIt umí 8bit stupnici šedi - čímž se dají dělat nádherně zaflákané skla nebo odlesky a odrazy. Takže tyto užitné vlastnosti zdaleky vyvážily těch několk pokažených konverzí - stejně mám vždy po ruce tga archiv, takže to zase taková ztráta není.

caw kluci jak se prosim dAva cab a zvuk na masinu sem zacatocnik a tak nevim. mam treba 240 004 zssk a tam je ze zvuk a cab su v common ale ja nevim najit ani ten common dik za radu

kinger2512 napsal:
caw kluci jak se prosim dAva cab a zvuk na masinu sem zacatocnik a tak nevim. mam treba 240 004 zssk a tam je ze zvuk a cab su v common ale ja nevim najit ani ten common dik za radu
Kabinu dáváš sem : C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\TRAINS\TRAINSET\common.cab\cab240
a sound sem : C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\TRAINS\TRAINSET\common.snd\sndelok\240eng.sms :wink:
obvykle musíš něco definovat na umístění do engu dané loko, kde bude umístěna kabina a potom ty zvuky ... A k tomu použij program EngMexx . Odkaz najdeš na foru u programů a utilit

Len sa neboj, všetko je niečím zaujímavé a výnimočné.A hlavne na všetkom sa treba nadrieť...

A ja sa bojim ešte viac frontu 771

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře