cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: cabwiew

Dobrý den. Měl bych dotaz na tvůrce cabwiew k 362 a pod... Vyrobil jsem si řídící pult právě podobný této loko. chtěl bych se zeptat jestli by bylo možné vyrobit cabwiew pouze s panelem pro U/I metry, tachometr, ukazatele tlaku brzdové soustavy a návěstní opakovač. (Pro širokoúhlý monitor) Nemám žádné zkušenosti s touto tvorbou tak bych vás chtěl o tento cabwiew poprosit... děkuji za odpověď. s pozdravem Zimník

Zimník napsal:
Dobrý den. Měl bych dotaz na tvůrce cabwiew k 362 a pod... Vyrobil jsem si řídící pult právě podobný této loko. chtěl bych se zeptat jestli by bylo možné vyrobit cabwiew pouze s panelem pro U/I metry, tachometr, ukazatele tlaku brzdové soustavy a návěstní opakovač. (Pro širokoúhlý monitor) Nemám žádné zkušenosti s touto tvorbou tak bych vás chtěl o tento cabwiew poprosit... děkuji za odpověď. s pozdravem Zimník
Není to nic těžkého si udělat jen přední panel zobrazovačů bez pultu s ovladači.
Pult ala Howky má však podstatný problém v rozdílnosti fyzických přepínačů a ovladačů emulovaných klávesnicí.

bob57_cz napsal:
Zimník napsal:
Není to nic těžkého si udělat jen přední panel zobrazovačů bez pultu s ovladači.
Pult ala Howky má však podstatný problém v rozdílnosti fyzických přepínačů a ovladačů emulovaných klávesnicí.
Ano tento fyzický problém jestli jsem vás dobře pochopil mám vyřešený a plně funkční... mě jde jen o tu část na monitoru abych viděl jen tu přední část panelu zobrazovačů. Zkoušel jsem to upravit v editoru kabiny v msts ale nezobrazilo se mi to... existuje na to jinej program nebo jiná verze?

Ne, neexistuje - v tomhle případě jde o úplně novou kabinu se zcela jiným front pohledem. Ladění může zůstat stejné, ale ace soubory budou úplně jiné.

Zimník napsal:
Ano tento fyzický problém jestli jsem vás dobře pochopil mám vyřešený a plně funkční... mě jde jen o tu část na monitoru abych viděl jen tu přední část panelu zobrazovačů. Zkoušel jsem to upravit v editoru kabiny v msts ale nezobrazilo se mi to... existuje na to jinej program nebo jiná verze?
Tyhle úpravy děláme ručně. Editor cab se dá použít jen na základ, ale i tu se bez něj obejdeme.

Front pohled se předělá v jakémkoliv grafickém editoru, jednoduchá konverze pomocí TGAtool2, stejně tak ostatní prvky, pokud se mění velikost.
Samotný konfigurační soubor.cfg při běžícím msts textovým editorem s přepínáním cabs přední/zadní.

Prosímvás jestli si někdo najdete kousek času a udělali by jsete mi tu upravu kabiny (novou kabinu) tak bych vám byl moc vděčný, předem děkuji :oops:

Naposled editoval moderátor:

Hoj kluci ,ono to sem spíš nepatří ale když už se to nakouslo tak mě napadlo zda by se nemohla udělat napodobenina rychloměru jako je tomu na ,,Rail Driver,, že by se to okoukalo a použilo ikdyž nevím u koho to okoukat.+ použít ovladače k tomu z Rail Driver ale zda by to šlo fakt nevím

Howky napsal:
Hoj kluci ,ono to sem spíš nepatří ale když už se to nakouslo tak mě napadlo zda by se nemohla udělat napodobenina rychloměru jako je tomu na ,,Rail Driver,, že by se to okoukalo a použilo ikdyž nevím u koho to okoukat.+ použít ovladače k tomu z Rail Driver ale zda by to šlo fakt nevím
Hoj, Holky. Nevíš, tak zkoušej, makej, snaž se.
Ten pult ti ještě pořád ne a nejde ?! Jak je to už dlouho ? :D

Howky napsal:
Co stím je?... o tom tachometru už jsem taky přemejšlel ale nic mě nenapadá... (ale k tomu pultu... není nad to si udělat pult na míru msts:rolleyes: )

čas je mrcha :-( a to mě štve nejvíce,ale spíš by mě zajímalo jak dopadl s tím pultem Hájek.

Howky napsal:
čas je mrcha :-( a to mě štve nejvíce,ale spíš by mě zajímalo jak dopadl s tím pultem Hájek.

Zdravím,
Hájek čeká na výsledky testů Howkyho prvního prototypu a jak nedávno sliboval,po předání dokumentace funkčního vzorku by se pokusil zajistit materiál pro prototyp druhý. :D

David

Howky] čas je mrcha :-( a to mě štve nejvíce napsal:
Zdravím,
Hájek čeká na výsledky testů Howkyho prvního prototypu a jak nedávno sliboval,po předání dokumentace funkčního vzorku by se pokusil zajistit materiál pro prototyp druhý. :D
David
Takže houbeles ! Stejně jako škodovácký projekt. Vyšuměno.

Naposled editoval moderátor:

Ale vyšuměno snad ne začíná zima tak se do toho pustíme,akorát nechce mě někdo zajitit dva roky prázdnin
:-)))),a tak ono neni na co čekat ,když to bude jen předěláná klávesnice,ale stejně nejvíce je problém s místem ,už ted to zabírá jeden psací stůl a to se dívím že mě stím mamka nevypálkovala ven

Howky napsal:
Ale vyšuměno snad ne začíná zima tak se do toho pustíme,akorát nechce mě někdo zajitit dva roky prázdnin
:-)))),a tak ono neni na co čekat ,když to bude jen předěláná klávesnice,ale stejně nejvíce je problém s místem ,už ted to zabírá jeden psací stůl a to se dívím že mě stím mamka nevypálkovala ven
japak ono to vypadá... jde se na to někde podívat?

Hojky kluci ,zkoušel jste někdo cab pro 162 od čoudy ,na jeho screnech se zobrazuje pěkně a když si ho dám do MSTS tak vypadá jinak

bob57_cz napsal:
Zimník napsal:
Tyhle úpravy děláme ručně. Editor cab se dá použít jen na základ, ale i tu se bez něj obejdeme.

Front pohled se předělá v jakémkoliv grafickém editoru, jednoduchá konverze pomocí TGAtool2, stejně tak ostatní prvky, pokud se mění velikost.
Samotný konfigurační soubor.cfg při běžícím msts textovým editorem s přepínáním cabs přední/zadní.
A neexisuje ještě jinej program než tgatool2, nejde mi tam průhlednost...

To Howky - cab 162 vypadá stejně jako na obrázcích - chybu hledej u sebe.

Čoudo, měl bych pár drobných připomínek :

1) Pakeťák na kompresor - nevím, jestli by v rámci kompromisu nebylo lepší mít jej trvale v poloze A a nevypínaj jej při každém stahování sběrače .....

2) cab 162 - co je to za přepínač nad prasátkem? To je odpojovač? Jestli ano - je otočný nebo je to kolíbkáč? Pokud je otočný, tak Ti to skáče jak splašený kozel. A opět totéž, co platí u kompresoru - s odpojovačem manipuluješ při každé stahovačce?

3) Vložené "dekorativní" předměty - jako např. krabička cigaret u cabu 162 - docela mne to potěšilo, že ten pult není sterilně čistý, nicméně - zkus příště trošku sladit u těch obrázků jas a kontrast s frontem a držet proporce - ta krabička je vedle živáku jako nepovedený model krabičky cigaret.

4) Cablight u 162 - škoda špatně odvedené práce. Zatím jsem nikde neviděl, že by při rozsvícení přístrojů poskočily nálepky, stínítka osvětlení SJŘ - měl jsi to dělat z jednoho mustru - denního cabu a sedělo by to jako přibité. U nočního cabu (se zhasnutými přístoji )je ta extrémně zářivá ručička rychloměru na tom zhaslém pultě jako pěst Mika Tysona na mém skleněném oku ... To to nešlo taky udělat pečlivěji a nechat ji tmavou?

Ještě kouknu na tu 163, ale jinak se Ti ty úpravy až na ty drobnosti a "drobnosti" docela i povedly - pokud je opravíš, bude to zase o kousek lepší.

No, tak já bych se také připojil s připomínkama:

1) Tahle ručička na rychloměru vypadá docela nezvykle. Sice jsem noční cab ještě neviděl, ale řekl bych, že by to tam asi být nemělo.
2) Když si rozsvítim tak se mi naskytne tento pohled, což asi taky není to pravé ořechové ;), ale jakmile se přepnu na zadní stanoviště, je vše ok. Upraveno: Ručička zrychlení je posunutá v ose x vpravo.
3) Souhlasím s Martensovím bodem 3. Ta krabička není špatný nápad, ale pouze pokud se tam umístí při focení. Takto dodávané, to vypadá ošklivě. A navíc, dal bych tam nějaké cigarety s hezčí krabičkou (třeba modré velbloudy).
To je můj názor.
4) nefunguje popisek při přidávání a ubírání výkonu lokomotivy
P.S.: Otázka pro chytré hlavy: Kdo uhodne v jaké stanici jsem pořizoval screany?:cool::D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře