cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: cabwiew

Pikku napsal:
petko742 napsal:
... či sa chystá alebo ak sa už chystá, tak v akom štádiu je kabína na el. rušňe rady 210 ? ...

Já měl dojem, že kabinu pro 210ku udělal už před mnoha lety Jirka Polák, plně animovanou a dokonce ve slušné kvalitě. Náhled je zde :
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img253.imageshack.us/img253/369/cab210ko9.th.jpg[/URL]
Kde prosim stiahnet tuto kabinu?

Zdravím, mám takový menší problém se zobrazováním kabin pro loko 750, 753
Směrování používám CabView ( "../../common.cab/cab750+753/750.cvf" )
( "../../common.cab/cab750+753/753.cvf" )

Ovládací rvky sou různě přeházené a nebo se některé nezobrazují správně.
Předem děkuji za radu

Přeji hezký den.
V prvé řadě chci napsat, že nový model ZSCS 125 je skvělý a zvuky jsou suprovní. Polská kabina je taky parádní, co mi jen malinko kazí dojem, je pohled pravou šipkou, místo doprava vzad. U 6kola v TBP jsem si to upravil a chystám se si to opravit i zde (použiji pravý pohled ze 130). Ale pochybuji, že si to překopou i začínající uživatelé. Ono je totiž v době MSTS Bin, dle mého názoru blbost dávat do kabiny pohled, jako při couvání v autě, tedy u např. Žehličky je to logické, fíra při posunu nebude přecházet, ale u lokomotivy tohoto typu (dvojička) se mi tento pohled jeví jako totální nesmysl. Takže pokud by tvůrce úpravy kabiny pro slovenskou mašinku udělal ještě tuto úpravu v polské kabině, byl by požitek z jízdy úplnou dokonalostí.;)
S pozdravem Dan.

Ako to vyzerá s animáciami ? Čo sa Ti podarilo rozchodiť ? Na pohľad to nevypadá špatne.

Když jsem si naistaloval Trainset 8, tak mi loko 151 udělala toto. Před TS8 bylo vše OK.
http://img24.eu/images/me8cd.jpg
Poradí někdo jak to vrátit nazpět?
Odpověď prosím pro lajka.

lucky.J napsal:
Když jsem si naistaloval Trainset 8, tak mi loko 151 udělala toto. Před TS8 bylo vše OK.
To vypadá na přepsaný soubor cab151 či cab150 podle modelu.Pokud máš někde původní cab151 či 150,tak jim přepiš ten aktuální v msts.Ruční oprava je jen pro znalé,bohužel :rolleyes:

Petr Novák napsal:
lucky.J napsal:
To vypadá na přepsaný soubor cab151 či cab150 podle modelu.Pokud máš někde původní cab151 či 150,tak jim přepiš ten aktuální v msts.Ruční oprava je jen pro znalé,bohužel :rolleyes:

A toto je přesně to, proč se poalední dobou bojím nainstalovat jakokoliv aktualizaci TBP napřímo. Minule jsem si upravoval tak 4 dny zvuky a potom kabiny aby seděly například pohledy šipkou vlevo. (u 6 kola OKD) Tím tu nechci kritizovat TBP, jen si myslím, že někdy míň znamená víc a opět jsme u značení, návody: "stažené modely smažte, aby jste neměli duplicity" bych vynechal a nechal značení autorů. Můj trainset činí xxxx vozů a já stahuji přimo od modelářů/skinařů a raději si zalohnu Eng, Wag soubor než se pitvat v duplicitních složkách. Toť můj názor.
S pozdravem Dan.

Dane. Downloady jsou hlavně pro obyčejné uživatele BP, kteří nedělají vlastní experimenty a hrají jen to co mají na placce. Věř, takových je velmi hodně. Pak se jim nikdy nemůže stát, že se jim cokoli rozhodí. Veškeré aktualizace testuji a chybné soubory bych si opravdu nedovolil tam dávat.
Ale pokud jsou tady uživatelé, kteří si dělají vlastní dolaďování, doplňují trainset z různých webů, je od takových maximální nezodpovědné chování, když si mé aktualizace zbrkle instalují rovnou na své místo.

Jinak pokud jakýkoli autor nadělá do značení vozidel hrubé chyby, které by hrozily konflikty v MSTS, tak je nutné tyto opravit a ne opisovat jak ovce i s chybami. Martens na tohle upozorňoval hned po vydání (myslím u Čoudy) a napsal i jaké to může mít důsledky. Proto odmítám takové chybné věci nově zařazovat.

Jen by mě zajímalo, kolik z Vás po aktualizaci ŽSRmu poděkovalo za další půlroční práci na ladění vozidel. Zatím jsou jen reakce "že by něco mohlo být jinak, že si někdo udělal v adresářích chaos, když si nainstaloval aktualizaci, atd. "
Ale že například Taurus už jde odpojit od soupravy nebo, že Nebulus vlepil a aktivoval do kabiny 1116 mirel, ŽSR se domluvil s polským a maďarským autorem a doplnil jejich věci včetně správného naladění. Všiml si toho někdo ?

duuso napsal:
Ako to vyzerá s animáciami ? Čo sa Ti podarilo rozchodiť ? Na pohľad to nevypadá špatne.
Animovane je Paka BP a BS2,Ukazatele:Brzdovy valec, Hlavne potrubie, Ampermetry, Napetie troleja, Tachomater, Ukazatel zrychlenia, Presmyk kolies, BS2 vo SVIHu, zdvihnuty zberac, Piskac, Truba, Pieskovanie, Ovladac zberaca, Svetla, Zivak, Neviem co to je ale v editore kabiny bolo napisane Zachranna brzda.

Este zhanam bocne pohlady tak prosim vsetkych uzivatelov ak maju tak nech mi poslu.

Dnes som dkoncil cab tu je konecna podoba:

b052a38b7c398db04890da0b5989e6bc.jpg
38c0084653276677d949213fc4350a07.jpg
3889af1fa24427761c7401d6af4901a0.jpg
cb0a3a71d309f3e06eb583568e78b219.jpg

Od teraz na stiahnutie na nasom webe.

Naposled editoval moderátor:

Tak jsem model vyzkoušel. Kabina je pěkná, jen bych měl tyto prosby k dodělání. Ručičky manometrů brzdy jsou mimo ciferníky, je to důlležité, aby na tohle bylo vidět. Pak animace brzdy. Je škoda, že jste nenafotili víc poloh k animaci, jako mají ostatní brzdiče jiných mašin, například 12. Takto brzda skáče jen do krajních poloh. Tolik, co se týká obsluhy.
Ale na této mašince jsem nejezdil, dál nemohu posoudit. Když jsem kabinu stahoval, na vašich stránkách se Váš kolektiv představil. A jelikož se jedná o věk 12 až 15 let, myslím, že tato práce je dobrý start k další tvorbě. Ještě tlumočím názor fíry, co mi napsal, který na tom jezdil a chce zůstat v anonymitě:

Pokud to jsou decka a pokud je to jejich prvni dilo ( spise mi ale pripada, ze jim to nekdo predal ), tak je to celkem dobry vychozi bod pro dodelani. Maji spatne menic smeru - maji to na vypinati vlakoveho topeni, ale zehlicka meni smer pravymi tlacitky ( cervene a zelene). Dale spinac sberacu ma pouze jednu aretovanou polohu - po sepnuti se vraci do "0", a kontroler neni animovany. Je to ale urcite lepsi model stanoviste nez soucasny, vychazejici se soucasne stejnosmerky.
Striava zehlicka je snad jedina masinka, do ktere se muze nasypat plny vykon behem jedne vtreriny a pokud to udrzi nadproudovka, tak vystreli jak blesk. Stene rychle sjizdi i do "0".
Model se mi po prvnim prozkoumani libi

Somatkovi idem poskytnúť celú moju dokumentáciu na dve verzie cabu 210, kde je nafotené komplet všetko, tak uvidíme ako sa s tým popasuje, držme palce.

Já si myslím že ač se to někomu líbí nebo ne tak v dnešní době si i začátečník nedokáže nainstalovat aktivitu tak aby mu šlapala bez osobních úprav. Sám patřím mezi ty kteří používají stroje které nepatří mezi vydávany traiset a tím pádem s tím můžou mít uživatelé problém. Tady je třeba dodat linky kde je potřebný model k dosažení ( za mně to dělá Kank ) a pak už je na každém aby si upravil nakonfigurování souborů k tomu aby aktivita jela. A myslím si že ani v budoucnu tomu nebude jinak - spíš naopak.
Takže milý noví příznivci - čtěte "read me" a snažte se.

Pravý bočný pohľad je na takejto mašine na dve veci, keď už tak lavý bočný a miesto pravého pohľad vzad za seba.

nebulus napsal:
Pravý bočný pohľad je na takejto mašine na dve veci, keď už tak lavý bočný a miesto pravého pohľad vzad za seba.

Načo bude aj RV verzia takže nemaj obavy.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře