cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: cabwiew

Vysvětli mi, k čemu je při posunu u věžové kabiny rv verze????? Daleko užitečnější v tomto případě je opravdu pohled za sebe.

Mrkni se třeba na kabinu k 742, i když to je trošku jiná kabina, ale tam myslím celkem dobře pochopíš proč pohled vzad.

Ale ide to dobre, len tak ďalej, takýchto nováčikov treba aj pochváliť.

A vzhledem k Somatkovu věku se k Dušanově chvále přidávám. Takovéto nástupce si musíme hýčkat.

Tak tak, chlap sa učí rýchlo, treba ho aj podporiť a samozrejme aj usmerniť a poradiť.Len tak sa raz od neho dočkáme kvalitných vecí.Takže držíme palce.

Martens napsal:
Vysvětli mi, k čemu je při posunu u věžové kabiny rv verze????? Daleko užitečnější v tomto případě je opravdu pohled za sebe.
Na posun je opravdu dobrý pohled dozadu. Ale RV verze je také potřeba, protože když pojedu například na manipulačním vlaku, tak se lepší řídí z aktivní kabiny :D.
Jinak to vypadá pěkně. Sice dakovka po otevření trochu zakryje manometry, ale jeden fíra mi říkal, že je na ně blbě vidět i v reálu.

RV verzia má opodstatnenie už len z toho dôvodu, že pri mašinách s jednou kabínou je ten druhý pult skoro vždy iný. Niekedy sa v aktivitách uvádza potreba pri posune prechádzať na druhé stanovište kvôly vybavovaniu hlášok a pod, ale priznám sa, že osobne som s tým nemal problém. A ešte je tu problém pri jazde v noci, nedokážem si zapnúť diaľkové svetlo pre jazdu vzad. Ináč v praxi sa napr. 770 riadi skoro výlučne z hlavného stanovišťa.

Michale, netvrdil jsem,že je RV pohled k ničemu - ikdyž to tak asi vyznělo. Spíš šlo o to, že pravý pohled je u věžáku k ničemu a spíš se hodí pohled za sebe od aktivního pultu.

Jinak Somatko to nastartoval velmi dobře - jen tak dál a houšť.

Ja som u mojích " vežových "kabín väčšinou ani ľavý pohľad nedával, dal som pohľad z ľavej strany mašiny rovno vpred. Tak som zabil dve muchy jednou ranou, mal som tým už pripravený pohľad za seba pre RV verziu.

Dobrý den,mám problém,jen nevím,kam s tím.Doufám,že můžu sem a že nikoho tímto příspěvkem nenaštvu.Po instalaci poslední aktualizace trainsetu pana Šemory mi zmizla kabina u lokomotiv ČD a ZSSK 162,163,362 a 363.Nevíte proč?Ještě zvuky u 810,ale to sem nepatří.Díky za odpovědi.

Protože aktualizace TBP jsou pouze a jenom na Trainset BP. Kdo má svoje úpravy (stažené kabiny, vozy, zvuky), měl by si aktualizace instalovat někam bokem. Zřejmě se ti něco někde přepsalo. Buď linkování kabin nebo přímo v cvf souboru. Doporučuju nejprve vše prověřit Conbuilderem. Kabiny i zvuky.

Směrování na kabiny se už hodně dlouho neměnilo, naposledy na vánoce, kdy některé stroje jsou směrovány na kabiny od Čoudy. Ale v každém případě na jakýkoli eng vždy existuje kabina. Tady to spíš vidím na nějaký šum v adresářích na straně uživatele. Zvuky 810, jestli se nemýlím jsou směrovány do sndMlok, tedy už dávno ne do snd810. Také je tomu tak už od vánoc, když to Jacek takto sloučil dohromady. Je snaha o maximální kompatibilitu mezi lokomotivami, kabinami a zvuky. Svévolně to měnit nelze kvůli vzájemné synchronizaci.

Kevin veľmi pekne Konečne budeme mať aspoň takýto kab na 163 s mirelom a kapschom :)

Naposled editoval moderátor:

Mě osobně se ty rolety líbí, příjde mi pak to stanoviště útulnější, než pouze kdyby tam bylo holé okno.

Rolety? Ty já nenávidím. Protože ty se zatahují jen když jedu proti slunci a za jasného počasí. Jinak, asi v 80% jsou nahoře, abych viděl ven. Pokud pojedu se zataženými roletami, tak není třeba stavět k tratím žádné okolí, protože kromě kolejí téměř nic neuvidím.
Má rád stanoviště, kde jsou čistá okna a je ten nejlepší výhled. Jak vidím jen malinký výřez jako v OT64 nebo tanku, takové mašiny mne nebaví.
Když už, tak by byl dobrý efekt stanoviště 1 rolety nahoře, stanoviště 2 rolety dole, noc rolety nahoře. A aktivitář si natočí mašinku podle potřeby a směru slunce.

Kevin napsal:
Vyriešil som to trošku inak a to tak, že sú čiastočne priehľadné. Je to otázka zvyku ;)
Ono je to v podstatě jedno. Řada uživatelů si stejně upravuje alfakanály v kabině tak, aby bylo sklo čisté a nebyly tam věci, které zavazí výhledu. A je už jedno, zda jsou to rolety anebo stěrač přímo před očima.
Nicméně coby autor kabiny bych se snažil udělat kabinu uživatelsky co nejpříjemnější, tedy s roletama nahoře a se stěrači v poloze, která nepřekáží. A s unreal dokonale průhledným sklem. V MSTS je viditelnost na trať horší, než ve skutečnosti. A je důležitější šetřit si oči, než si zvykat na mžourání přes poloprůhledné špinavé sklo či poloprůhlednou roletu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře