cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: cabwiew

JiříkTK napsal:
Tak ďaleko zatiaľ moje znalosti práce s photshopom nesiahajú a je to predsalen prerábka kabíny z 263, takže základ ostával pôvodný a na to som nalepil mojich pár kozmetických úprav :cool:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr160083_749prava.JPG

Jsem u babičky a MSTS mi dovolí pouze volnou jízdu, jinak musím navštívit Billa... tak alespoň něco z jiného témata :)

Dovolím si poznamenat, že fotku jsem pořídil z www.pepazdepa.cz a na alfakanálech se pracuje.

Dominik napsal:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr160083_749prava.JPG

Jsem u babičky a MSTS mi dovolí pouze volnou jízdu, jinak musím navštívit Billa... tak alespoň něco z jiného témata :)

Dovolím si poznamenat, že fotku jsem pořídil z www.pepazdepa.cz a na alfakanálech se pracuje.

Dobrý nápad jak využít virtuální prohlídku u Pepy z depa

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
Rolety? Ty já nenávidím. Protože ty se zatahují jen když jedu proti slunci a za jasného počasí. Jinak, asi v 80% jsou nahoře, abych viděl ven. Pokud pojedu se zataženými roletami, tak není třeba stavět k tratím žádné okolí, protože kromě kolejí téměř nic neuvidím.
Má rád stanoviště, kde jsou čistá okna a je ten nejlepší výhled. Jak vidím jen malinký výřez jako v OT64 nebo tanku, takové mašiny mne nebaví.
Když už, tak by byl dobrý efekt stanoviště 1 rolety nahoře, stanoviště 2 rolety dole, noc rolety nahoře. A aktivitář si natočí mašinku podle potřeby a směru slunce.
Nuž Zbyňku tak Ti ostávajú dve možnosti:
-buď sa nájde niekto s dostatkom času a rolety pozdvíha
-alebo tú kabínu kľudne vyraz z TBP a je po probléme :)

Ještě je třetí možnost, že bych začal fušovat do kabin :-))))))
Já jen napsal svůj názor a pohled na věc. Když mi cokoli nesedí, tak s tím jednoduše nejezdím a není důvod to vyřazovat, protože co se nelíbí mě se může líbit druhým. TBP není moje sbírka, ale jsou zde zájmy ostatních, aby vše měli pohromadě.
Ale musíš uznat, že jestli rolety nahoře nebo dole, jak jsem to navrhl by nemusel být špatný nápad a je to realizovatelné. Jen to dvojmo nafotit s oběma stavy.
Ale je fakt, že jsem jezdil s jedním fírou, který si stahoval roletu za každého počasí i v noci. Když jsem se ho ptal proč, tak mi odpověděl, že když poletí proti pivní láhev nebo nějaký pták a narazí do čelního skla a rozbije jej, tak roleta náraz utlumí. :-))))))

Už som to tu viac krát písal: fotky na cab 263 vznikli "náhodou" a použiteľné stanovište bolo vtedy nasmerované presne oproti slnku. Takže ináč sa to nafotiť nedalo a nejako jednoducho som roletu vtedy nevedel vyretušovať. Keby som nechal záclonky v cabe 771-001, tak by ste potom iba videli, čo je to obmedzený výhľad.

Zdravím pánové,
nedávno se mi poštěstilo nafotit pulty strojů 181 150 a 182 168 /samozřejmě se všemi animacemi :cool:/ a musím přiznat,že mě překvapil poněkud vyšší počet všemožných "pák" kolem kontroleru.Jediné,co jsem byl schopen rozpoznat,byl volič směru /vlevo dole/.Našel by se tedy někdo,kdo by byl schopen popsat další dva kousky ? Nějak totiž nemohu dohledat potřebné informace.:rolleyes:

Předem děkuji a níže přidávám náhledy.

David

Část pultu stroje 181 150 ...

a674a8242d76b58710c8845ccfbe3276.jpg

a 182 168

a585a9012b0b2d4df65e182cbf9e47f4.jpg

Ahoj Davide. Ta páka vpravo jsou šunty. Pak je tam směr, kde se nechá navolit normání jízda, nebo jízda s poruchou, kde se zase tou třetí pákou nechají odpojit jednotlivé skupiny trakčních motorů. Tak nějak by to mělo fungovat. Když dáš větší fotky, tak ti to řeknu přesně. na intru sme měli pult ze šetikola, takže tam sem to okoukal...

Po dlhšej dobe nahadzujem nejaké screeny z mojej kabíny 210.
Ešte musím dorobiť nejaké maličkosti ale onedlho to bude na stiahnutie na našom webe.

c355c269a9d8550cb2625a4c6133db0b.jpg

981046f856dc9ab194642c0da0e88c73.jpg

313b38a0885cc34daaa42096e49ff13c.jpg

70949ecb5b22144514459031c4084219.jpg

f56a00ccf405571695519905710b2adb.jpg

19f99d24c87cb228626b151a2a6cb55e.jpg

0cdbd7c756eec8664a405cb145a24465.jpg

Vďaka patrí Dušanovi za kvalitné fotky.

S pozdravom Somatko...

No až tak tie fotky kvalitné neboli, ale to je moja vina, česť takýmto nováčikom !

Somatko napsal:
Po dlhšej dobe nahadzujem nejaké screeny z mojej kabíny 210.
Ešte musím dorobiť nejaké maličkosti ale onedlho to bude na stiahnutie na našom webe.
Vďaka patrí Dušanovi za kvalitné fotky.

S pozdravom Somatko...

Dobrý den. Váš web je který? Děkuji.

duuso napsal:
No až tak tie fotky kvalitné neboli, ale to je moja vina, česť takýmto nováčikom !
No kabínu robím po prvý krát takže ešte neviem veľmi posúdiť kvalitu fotiek.Ale v každom pr´pade sa s nimi dobre pracovalo.

S pozdravom Somatko

No ja som to už vycibril, cab240 som fotil už s Panasom na 7 mpix a ISO100, toto bolo fotené ešte s mydelničkou Olympus na 3,2 pix a svetelné podmienky hrúza.Ale osobne si myslím, že najlepší matroš na cab nafotil Nebulus s digizrkadlom na cab771001.

Zdravím pánové
a hlásím,že už několik let jezdíme na Esech,které mají vypnutou VZ-tku,ale i přesto nám návěstní opakovač vesele přenáší návěsti.:D
Proto se zde nabízí příležitost pro všechny mladé skinaře či cabmajstry,kteří by se pokusili tento neduh napravit úpravou polohy přepínače na ovládacím panelu VZ.Přepínač by tedy bylo třeba "otočit" o 90 stupńů doprava do polohy "Provoz".Tuším,že podobný "průšvih" je i u cabu pro Elefanty.

David

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/ovladaci_panel_vz.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/ovladaci_panel_vz_right.jpg

David Hájek napsal:
Zdravím pánové
a hlásím,že už několik let jezdíme na Esech,které mají vypnutou VZ-tku,ale i přesto nám návěstní opakovač vesele přenáší návěsti.:D
Proto se zde nabízí příležitost pro všechny mladé skinaře či cabmajstry,kteří by se pokusili tento neduh napravit úpravou polohy přepínače na ovládacím panelu VZ.Přepínač by tedy bylo třeba "otočit" o 90 stupńů doprava do polohy "Provoz".Tuším,že podobný "průšvih" je i u cabu pro Elefanty.

David
Dávid, a čo tak vyriešiť to tak že to bude animovaný spínač ktorým budeme zapínať a vypínať VZtku.Ako je to napríklad na 750tkách.Keď stlačíme V tak sa dá prepínač do polohy provoz a rozsvieti sa aj VZ a keď znova tak sa dá do polohy vypnuto a VZtka bude zhasnutá.

Ahoj, problém je v tom, že "V" má simulovat nikoliv vypnutí LVZ tak, jak tvrdíš, ale v rámci kompromisu jízdu po nekódovaném úseku bez přenosu se zapnutým LVZ .... všimni si, že ikdyž máš VZ zhaslou, tak stále vybavuješ TB..... Jediné, na co by to šlo pověsit je Ctrl+Num4 v Binu( Vypnutí monitorů), kdy máš VZ regulerně vypnutý....na to ale tuším není v cvf vazba.

P.S.: Zkus si prosím Tě z té své citace odstranit ty obrázky. Díky.

Martens napsal:
Ahoj, problém je v tom, že "V" má simulovat nikoliv vypnutí LVZ tak, jak tvrdíš, ale v rámci kompromisu jízdu po nekódovaném úseku bez přenosu se zapnutým LVZ .... všimni si, že ikdyž máš VZ zhaslou, tak stále vybavuješ TB..... Jediné, na co by to šlo pověsit je Ctrl+Num4 v Binu( Vypnutí monitorů), kdy máš VZ regulerně vypnutý....na to ale tuším není v cvf vazba.

P.S.: Zkus si prosím Tě z té své citace odstranit ty obrázky. Díky.
Martine,na to už jsem kdysi upozorňoval Davida H. a potom přeci na některých 151čkách došlo k úpravě.Jinak dnes večer zjistím to co jsem sliboval ohledně LS 90 tak snad se dočkáme reality.Ovšem jestli to půjde ze strany simulátoru.S pozdravem Radek.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře