Zvuky - vozidel, tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna PV
  • Datum začátku Datum začátku
Zvuky

Kolegové někde se mi podařilo zatratit nejenom složku se zvuky default lokomotivy GP38,kterou již mám,ale i ostatní.Nevím který z permoníků v mém pc za to může nebo jestli náhodou nebyla chyba mezi klávesnicí a židlí,ale mohl bych někoho z Vás poprosit o zaslání orig.zvuků na Kiha31.

Opět nemám nyní k dispozici orig.cd msts(je uloženo v šuplíku cca 200 km ode mne) nemohl by jste mi někdo hodit do fóra link nebo rovnou složku sound od této loko poslat na mail nebo přes úschovnu??Díky předem.

Re: Zvuky

Jacek napsal:
T. K čemu takový pravěk? :eek:

Třeba sms soubory prasátka od Pikka odkazují na tento pravěk a nejenom ony.Těch sms souborů je více.Já jsem všechny defaultní loko vymazal včetně těchto podadresářů a teď zjišťuji,že mi chybí některé wav soubory.

Naposled editoval moderátor:

T napsal:
Třeba sms soubory prasátka od Pikka odkazují na tento pravěk a nejenom ony.Těch sms souborů je více.Já jsem všechny defaultní loko vymazal včetně těchto podadresářů a teď zjišťuji,že mi chybí některé wav soubory.
Mě zůstala jen ta Kiha (můžu poslat), jinak jsem smazal všechno. Taková T 211 se zvuky GP38, nebo cokoliv houkající jako siréna Titanicu (Acela), to by mi urvalo uši - je jednodušší takový odkaz přepsat na něco "našeho".

T napsal:
Jacek

Pokud mohu poprosit tu Kihu na mail nebo přes úschovnu.Díky.
Pro příště si ty zvuky dejte do složky se zvuky "Train Simulator/SOUND" , v příslušných *.sms smazejte zbytečné směrování a fungovat to bude taky. Já se v současné době zbavuji celé složky common.sms tímto způsobem a vše funguje.

Bobe_57
No fajn, doufám, že mi pak napíše zase 50 lidí, že něco nefunguje. Kdo má na to odpovídat?
Zvuky můžou být kdekoliv, ale moje podmínka je stejný název složky s wav soubory a stejné názvy sms souborů, např. ../M290.0/M290.0xxx.sms
Spousta wav souborů má záměrně stejné názvy, což nezměním, dokud nebudu mít autentickou nahrávku. Jiní autoři používají komplet stejné názvy, dnes vydám zvuky pro 749 a 751 - už vidím, jak to lidi smíchají s Kapounovými zvuky a ...
Asi se za chvilku budu taky ohánět autorskými právy - do modelů a kabin taky nikdo nevrtá.

Lidi, kdyby jste místo vymýšlení nových složek a tím se na celé týdny zaměstnávali zbytečnou prací, raději pomohli s laděním vozidel.
Autorská práva, autorská práva. To je podobné jako MSTS a jeho poslední update v roce 2001 versus Džordž s MSTS Bin. Pokud je mi známo, tak technickou podporu update vozidel zajišťuje pouze Miran. V ostatních případech je mrtvo a pokud chceme BIN používat, je nutné update. Pokud je to v rámci zvýšení kvality, tak si myslím, že žádný autor nebude mít námitek. Ale pokud si někdo jen vymyslí jiné značení mimo dohody na slezinách, tak to je zase cesta zpět.
PS. Zvuky vozidel v Sound měl před dvěma lety T a opravdu to fungovalo také. Mě se na tom nelíbilo jen to, že vše bylo zamícháno se zvuky do tratí atd. Pak je také složitější zálohování, atd. Jediná výhoda byla, že nebyl nutný řetězec u sound v engu.

Zbyněk Šemora:
Souhlas. Proč všechno komplikovat a pořád něco překopávat. Jak říká klasik - Jestli něco funguje, nerýpej do toho.
Pokud jde o zvuky v jedné složce, toto používám jen u parních lokomotiv kvůli množství společných zvuků. Protože navíc páry dělám jen já, tak je to bez debaty.
Smíchání všecho se vším do jedné složky by mi prakticky znemožnilo cokoliv updatovat, protože by se v tom ani prase nevyznalo.

MSTSbin se zvuků (zatím?) netýká a kdyby snad, případné úpravy hned zveřejním, od toho mám web.

Tady se nejedná ani tak o rýpání do složek, jako o nekonečnou a protivnou práci. Nyní jsem dokončil update všech vozidel pro bin a další opravy chování, ale nečekám od toho jiný vzhled složek, ale funkčnost. (pokud to někde doslova neřvalo, s ničím jsem nehýbal, jinak bych nebyl hotov nikdy).
Jen tak mimochodem. S úhledně značenými soubory ve složkách dle systému se pracuje mnohem lépe, než když vozidla jsou značena každý pes jiná ves.

Mě se zas jedná o to, že do těch zvuků neustále někdo rýpe nebo rovnou nabádá lidi - dejte si to tam a tam a podobně a já jako autor jsem mimo. Lépe řečeno do doby, než to lidi opravdu smíchají a když něco nejde, obrátí se pochopitelně na mě.
Naposledy mi někdo poslal asi pětistránkový výpis chybějících souborů.

Zvuky 749,751:
A vieme (resp. dá sa od niekaľ zistiť), ktoré lokomotívy majú zabudovaný tlmič výfuku a ktoré sú bez neho?

Séria T478.1 je bez neho a T478.2 bola s tlmičom. A tak isto 770 sú bez a 771 sú s tlmičom. Ale v rámci rôznych rekonštrukcií sa to na niektorých kusoch mohlo zmeniť. Alebo sú aj výnimky priamo z výroby, ako napr. 771 001, ktorá ho nemá.

ruskí kolegovia vytvorili zvuky pre CHME3. Nie sú až tak zlé, len niečo im chýba, však posúdte http://www.trainsim.ru/ . Kiež by vylepšili svoj model, kedže u nás sa akosi k tomu nikto nemá ...

Robo napsal:
ruskí kolegovia vytvorili zvuky pre CHME3. Nie sú až tak zlé, len niečo im chýba, však posúdte http://www.trainsim.ru/ . Kiež by vylepšili svoj model, kedže u nás sa akosi k tomu nikto nemá ...
Myslím že tým zvukom chýba toho dosť. Dobrý je len voľnobeh a húkačka, ostatné by som zaradil medzi nepodarené sci-fi.

363 - dotaz na konkrétní zvuk

Ahoj,

jsem novým členem vaší komunity :D zatím se jen tak rozkoukávám a sosám informace. MSTS jsem hrál už dřív, ale terpve teď tratí Bratislava - Praha to stojí opravdu za to. Dojel jsem den blbec a tak jsem si stáhl další aktivity vesměs lokomotivou řady 363. Chtěl jsem se zeptat, co je to konkrétně za zvuk - takový ten s vysokým tónem, při rozjezdu této lokomotivy?

Re: 363 - dotaz na konkrétní zvuk

Pitris napsal:
Ahoj,

jsem novým členem vaší komunity :D zatím se jen tak rozkoukávám a sosám informace. MSTS jsem hrál už dřív, ale terpve teď tratí Bratislava - Praha to stojí opravdu za to. Dojel jsem den blbec a tak jsem si stáhl další aktivity vesměs lokomotivou řady 363. Chtěl jsem se zeptat, co je to konkrétně za zvuk - takový ten s vysokým tónem, při rozjezdu této lokomotivy?
Tyristory

Aha, díky. Ještě mám otázečku - ty se tedy ozývají pořád nebo to nějak souvisí s technikou jízdy? Všiml jsem si, že po čase už slyšet nejsou

Pitris napsal:
Aha, díky. Ještě mám otázečku - ty se tedy ozývají pořád nebo to nějak souvisí s technikou jízdy? Všiml jsem si, že po čase už slyšet nejsou
Ty tyristory jsou slyšet hlavně při rozjezdu - mělo by jít o zvuky pulsních měničů, kdy reguluješ kotevní proudy TM .... ale přesně a podrobně podle reálu Ti to popíše Bob57_cz jakožto bývalý fíra na 363 (nyní metro) nebo Dráčik jako současný fíra.

Back
Nahoře