Route-Riter

Dneska jsem si nainstaloval RouteRittera přímo ze stránek od výrobce a pak update 6.33.6 a k tomu češtinu. Jenže tento program vyhazuje samé chyby a je to úplně jedno, jaký jazyk zvolím. Když si vyberu trať a kliknu na " Zmenšení tratě " tak mito vyhodí hlášku
Run-time Error "429"
ActiveX component can"t create object

Nebo, když dám kontrolu tratě, tak vyhodí spoustu chyb.

Taktéž při instalaci samotného programu se aktivoval program RegAsm.exe a spustil se klasický příkazový řádek a pak to vyhodilo tuto chybu
Správná inicializace aplikace (0xc0000135) se nezdařila. Klepnutím na tlačítko OK můžete aplikaci ukončit.
Nevím vůbec jestli ten program, který je defektní mám používat, nechci aby mi MSTS havarovalo, nevím jestli to mám brát jako nějaký ad-ware program či spyware, každopádně mi to nefunguje.

Pokud mi nikdo neporadí, co s tím, tak to okamžitě odstraňuji z počítače a beru to jako spyware či adware. Jsem nedůvěřivý člověk a když něco stahuji do počítače, chci aby se programy chovaly korektně, a když ne, není něco v pořádku, nechci si počítač " zasrat " virama či destabilizoval operační systém. Mám XP SP2.

Aha, a já myslel, že je to součástí OS XP SP2. Teď jsem si to nainstaloval restartoval PC a aktivoval ten RegAsm.exe, knihovny byly zaregistrovány a už mi ten RR nedělá problémy, už mi dokáže trať kontrolovat aniž by vyhazoval chyby.
Mám takový dotaz, nemůže mi ten Net Framework dělat v budoucnu potíže ? Mám na mysli, jestli nedojde k přepsání knihoven a pak mne to donutí k totální přeinstalaci OS.

Mám dotaz, co je to vlastně ten Net Framework ?

PuDr. Matějko napsal:
Aha, a já myslel, že je to součástí OS XP SP2. Teď jsem si to nainstaloval restartoval PC a aktivoval ten RegAsm.exe, knihovny byly zaregistrovány a už mi ten RR nedělá problémy, už mi dokáže trať kontrolovat aniž by vyhazoval chyby.
Mám takový dotaz, nemůže mi ten Net Framework dělat v budoucnu potíže ? Mám na mysli, jestli nedojde k přepsání knihoven a pak mne to donutí k totální přeinstalaci OS.

Net Framework je laicky řešeno runtime knihovna ( nebo mezivrstva) pro .NET aplikace a v podstatě dneska je to už standard, ale není součástí žádné instalace Windows. Musí se nainstalovat extra.....k čemu to přirovnat? Asi třeba k aplikacím ve Visual Basicu, které taky samy o sobě nemohly fungovat, ale potřebovaly ke svému chodu runtime knihovnu.
.NET má zajistit platformovou nezávislost, tzn. že jedna aplikace je kompilovaná z jednoho zdrojového kódu pro různé OS.

.NET potíže dělat nebude, spíše naopak - čím dál tím častěji se setkáš s aplikacemi, které pro svvůj chod potřebují .NET - z blízkého okolí je to třeba hlásič stanic pro Metro ( nedávno se tady o něm psalo).

Martens napsal:
PuDr. Matějko napsal:

Net Framework je laicky řešeno runtime knihovna ( nebo mezivrstva) pro .NET aplikace a v podstatě dneska je to už standard, ale není součástí žádné instalace Windows. Musí se nainstalovat extra.....k čemu to přirovnat? Asi třeba k aplikacím ve Visual Basicu, které taky samy o sobě nemohly fungovat, ale potřebovaly ke svému chodu runtime knihovnu.
.NET má zajistit platformovou nezávislost, tzn. že jedna aplikace je kompilovaná z jednoho zdrojového kódu pro různé OS.

.NET potíže dělat nebude, spíše naopak - čím dál tím častěji se setkáš s aplikacemi, které pro svvůj chod potřebují .NET - z blízkého okolí je to třeba hlásič stanic pro Metro ( nedávno se tady o něm psalo).

Já jsem to stahoval s těch stránek, co jsem si přečetl v souboru Readme.txt přímo v té instalační zip archívu, a ty stránky microsoftu byly v angličtině, stáhnul jsem si tedy instalační souborek dotnetfx.exe ( má něco kolem 24 MB), tak nevím, jestli to bude stačit, jinak mi ten RouteRitter funguje, ještě předtím jsem si stáhnul souborek netfx 1.1 information.exe ( ale mělo to kolem 182 kb) a který se nainstaloval do složky TEMP, ale žádná instalační aplikace, pak jsem musel stáhnout ten 24 MB soubor.

Chci se zeptat, jestli to stačí, nebo jestli mám ještě nějaký dálší instalační soubor stáhnout, aby to bylo tip ťop.

PuDr. Matějko napsal:
Já jsem to stahoval s těch stránek, co jsem si přečetl v souboru Readme.txt přímo v té instalační zip archívu, a ty stránky microsoftu byly v angličtině, stáhnul jsem si tedy instalační souborek dotnetfx.exe ( má něco kolem 24 MB), tak nevím, jestli to bude stačit, jinak mi ten RouteRitter funguje, ještě předtím jsem si stáhnul souborek netfx 1.1 information.exe ( ale mělo to kolem 182 kb) a který se nainstaloval do složky TEMP, ale žádná instalační aplikace, pak jsem musel stáhnout ten 24 MB soubor.

Chci se zeptat, jestli to stačí, nebo jestli mám ještě nějaký dálší instalační soubor stáhnout, aby to bylo tip ťop.
Ten dotnetfx.exe by měl stačit....

Jo a prosím Tě, stejně jako ostatní, zkuste se naučit trochu líp quotovat....ten vláček z citací už je příšerný.....

Můžete mi poradit někdo, jak zbavím svoji trať objektů, které tam vůbec nejsou použity. Má to jít pomocí tohoto programu, ale nevím jak.

VáclavS napsal:
Můžete mi poradit někdo, jak zbavím svoji trať objektů, které tam vůbec nejsou použity. Má to jít pomocí tohoto programu, ale nevím jak.
Vybrat trať,potvrdit a tlačítko Zmenšení trati.Vše v záložce Nástroje tratě.

Hází při pokusu chybu 429, nevíte co t chyba znamená, je to potom program fakt na h****

Naposled editoval moderátor:
Snažím se nainstalovat RouteRiter na nový notebook. Instalace proběhla bez problémů, ale při spuštění to hlásí chybu:
"Run-time error ´380´ Invalid property value"
Nevíte někdo co to je za chybu?
Dá se sice přes ní dostat do programu dál, ale ten nefunguje správně. Například při listování ve složkách se ve vedlejším okně nezobrazují obsažené soubory dané složky ...

Program Net Framework mám nainstalovaný.

JOHNZ napsal:
Tak ho máš asi zlú verziu ...
RouteRiter potřebuje ke své funkci nainstalovaný Microsoft Netware 1.1. nebo 2.0
Je potřeba se podle verze podívat k tvůrci programu a naistalovat správnou verzi. Poslední verze vyžaduje již verzi 2.0 a je lepší starou odinstalovat i když by si neměly navzájem překážet.
Pokud máš starší verzi vyžadující NF 1.1 tak nainstalování verze NF 2 nestačí.

Len si tam pekne ten MS Netware nechaj :lol: :lol: JOHNZ

Džordž: Myslel som na to, že má špatnú verziu MS .NET framework (za názov MS Netware by ťa firma Novell po súdoch naháňala) ... ak to špatne vyznelo, moja chyba ...

Díky za rady. Tak problém byl v tom, že program vyžaduje nainstalovaný simulátor. Omlouvám se, asi jste předpokládali, že ho tam mám, když instaluji RouteRiter :) Poradil mi to Lukáš.

Jan Švec napsal:
Díky za rady. Tak problém byl v tom, že program vyžaduje nainstalovaný simulátor. Omlouvám se, asi jste předpokládali, že ho tam mám, když instaluji RouteRiter :) Poradil mi to Lukáš.
Tak toto poradit mne opravdu nenapadlo, ona v podstatš z celého MSTS je potřebná jen jedna knihovna a ta ještě není přímo v MSTS.

bob57_cz napsal:
...do registrů vložím exportované klíče a je hotovo
Měl jsem na mysli trainlib.ocx, ale protože velice často přepisuji Wokna čistou instalací ze zálohy, dělám zápis do registrů jako ty. Je to nejrychlejší. Obnova celého systému se zprovozněním MSTS mi tak trvá kolem 5 minut.

Otestoval jsem v rychlosti instalaci a základní chování. Potěšující je, že autor přestal stavět na .NET prostředí, takže pokud nepoužíváte jiné programy, které je potřebují ušetříte pořádný kus místa na disku. Instalace probíhá zcela bez konfliktů a je potěšující, že většina funkcí je podstatně rychlejších.
Vřele doporučuji tento upgrade těm, kdo RR pravidelně užívají i těm, kteří byli odrazeni potížemi při instalaci nebo používání.

Back
Nahoře