Route-Riter

Route Riter

Mohl by tady někdo říci,jak se s tímto programem pracuje a jaké jsou jeho výhody proti ConBulideru? Díky.

chybové hlášky

Díky p.Polákovi mám v Route Riter češtinu i když trochu kostrbatou,ale díky za ni.Musím se však přiznat,že většině hlášek nerozumím.Např.: chybějící služba - chybějící služba Medical Emergency (Traffic).srv v medemerg.act.Nebo ConsistCD 123v má nesprávný TrainCfg vstup CD 123(odstavena).Je zajímavé,že tato hláška se vyskytuje u všech odstavených či nečinných lokomotiv.Nedělá to nějaká chyba v *eng souboru?.Díky za radu.

Nieje niekde navod na Route Riter v cestine alebo v slovencine? Ak si pamatam ktosi chcel urobit navod. Lebo niektorym funkciam nerozumiem a nechcem ich len tak bezhlavo vyskusat aby som nemal potom problemy s chodom MSTS.

JOHNZ napsal:
No Conbuilder pracuje s aktivitami, Route ritter s traťami, dosť logické...
Vlastik-já snim pracuji už od jeho verze 5040 až do současnosti kde nejnovější verze je 5238,jenom chci upozornit že kdo nemá nainstalovanou češtinu a neumí anglicky tak je to docela dost nenezpečný program ale pro stavitele nebo aktivisty je jedinečný i pro skínování pakování jak "s","W",a spousty dalších souborů,převádí vše možné at graficky nebo písemně jenom bych upozornil na záložky co které znamenají,první slouží pro trat ale pozor jsou tam dost kritické tlačítka,můžete si dost značně zkomplikovat trat i s nenávratnými ztráty dat,ale jinak umí i zkontrolovat jestli máte vše pro správný zobrazení objektů,další se týkají aktivit a vozového parku,tady není defakto co zkazit,výborná věc pro změnu celých consistů a bez změny jízdního řádu a otvírání MSTS Editor,další MSTS Utility jsou velice výborné ale také dosti nebezpečná tlačítka ,např.možnost překopírovat objekty do své trate od jiné i ze zápisem do "ref" souboru,ale nesmíte používat háčky ani čárky,jsou tady komprimační i dekomprimační tlačítka a ikomprese Unicode což jako první použil pan "Vrbam s ES 499.1001,002,vše by dalo asi na pár stran návodu,další záložka je všeobecná totožná s Windows,netřeba komentáře,další záložka je pro počasí a soubory v adresáři Envfiles s koncovkou "env"dá se zde nastavit i letní čas a západ slunce,další záložka jso běžné soubory tuto záložku běžný uživatel ani stavitel nevyužije ale co využijí všichni je poslední záložka Grafické soubory,tlačítek jetu hodně dají se zde přeskínovat "ace" soubory,převést "bmp na ace"třeba na pozadí,anebo si prohlídnout v 3D pohledu celý conzist což je dobrá věc pro namíchaný nákladní vlak atd.
to je asi tak v kostce vše ,upozornuji vše zkoušet s rozvahou jsou tam i tlačítka pro rozebrání terénu nebo mapy tak opatrně,s pozdravem Vlastik.

ad Vlastik - tak tohle bych přesně potřeboval,mám tam češtinu,ale hodně věcem nerozumím,nešlo by udělat nějaký návod či doporučení co je k čemu dobré a na co si dát pozor?Něco jsem vyzkoušel (editace .s souborů,úpravy consistů) a pro pochopení co se s programem dá všechno dělat jsou zkušenosti k nezaplacení,nechtěl bych si zlikvidovat MSTS,který si buduju skoro dva roky,ale v tomhle jsem začátečník.Pokud by jsi uvažoavl alespoň ve stručném návodu,byli by určitě rádi i jiní uživatelé MSTS. :eek:

Naposled editoval moderátor:
Petr Novák napsal:
ad Vlastik - tak tohle bych přesně potřeboval,mám tam češtinu,ale hodně věcem nerozumím,nešlo by udělat nějaký návod či doporučení co je k čemu dobré a na co si dát pozor?Něco jsem vyzkoušel (editace .s souborů,úpravy consistů) a pro pochopení co se s programem dá všechno dělat jsou zkušenosti k nezaplacení,nechtěl bych si zlikvidovat MSTS,který si buduju skoro dva roky,ale v tomhle jsem začátečník.Pokud by jsi uvažoavl alespoň ve stručném návodu,byli by určitě rádi i jiní uživatelé MSTS. :eek:
Vlastik-bohužel já na to nemám čas nebot stavím a ještě si skinuji vozidla ,já už se stavbám tratí věnuji od zakoupení MSTS od toho co vyšel tak toho
dost znam,a ještě jsem pracoval na dráze 12 let,a proto jsem se
pustil po několika fiktivních tratí po 3 letech do reálu a proto
že jsem z Prahy tak a mám zkušenosti tak do stavby jedné z
nejfrekventovanějších tratí na síti ČD.Rád ochotně poradím pomalu ve všech sférách MSTS,ale návody anějáké rozsáhlé povídání na to nemám čas ,s pozdravem Vlastik.

Naposled editoval moderátor:
A co takto tu trat zverejnit... po precisteni Route-Ritterom a naslednom poriadnom zbaleni vo WinRare by sme sa mohli dostat aj na nejaku rozumnu velkost (600-700 MB) ako tak vhodnej na zverejnenie :)

JOHNZ napsal:
A co takto tu trat zverejnit... po precisteni Route-Ritterom a naslednom poriadnom zbaleni vo WinRare by sme sa mohli dostat aj na nejaku rozumnu velkost (600-700 MB) ako tak vhodnej na zverejnenie :)
Vlastik-bohužel nestavím pro žádné účely a to ani za ůčelem nabídky,stavím jen pro zábavu a že mě to baví,a v reálu nebot mám veškerou dostupnou informaci kterou jsem ke stavbě potřeboval,jako komerční projekt to ponechám na panu Šemorovi jesli se do Prahy dostane ale vzhledem k potížím jaké mu nastali ,se obávám abych také takto nedopadl,kolejiště mám v současnosti před Chocen kde čekám jak dopadne přestavba stanice s nástupišti a poté vyrazím dále,zatím se mi to nestalo ,zřejmě budeme s panem Šemorou od Třebové stejně avšak já používám X-Traks 311 tak stanice mám podle skutečnosti,Bohužel při čtení St.řádu jsem málem omdlel když jsem zpočítal délku všech kolejí což činní 181 km v celém obvodu,plány ted mam až do Bohumína,pokusím se to rozdělit na několik čtverců protože to bude lahůdka projíždět s SC 502(jestli se do té doby nezruší)ale zatím se sním i v novém GVD počítá,stanice Olomouc taky není žádný drobeček s 40 kolejí,Liben také je ohromná a zvládla se se 205 vyhybkami,avšak průjezd takovémito stanicemi požaduje dost náročnou konfiguraci i já s P-4,3,06 GHz jsem při pár conzistech v koncích,s pozdravem Vlastik.

Ohledně X tracks mám na Vlastíka otázku.
Já když použiji Global s Xtracks, tak nesmím se dotknout oblasti Břeclav, Brno, Skalice nad Svitavou, Česká Třebová. Stačí jen smazat objekt a uložit. Následuje Atomový výbuch a zmizí vše, zůstanou jen stíny po kolejích a vlak jezdí po louce.
Takže jak jsi se vypořádal s oblastí Prahy, Kolína, Pardubic...
Tam se to přece nemůže vše vejít.

Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně X tracks mám na Vlastíka otázku.
Já když použiji Global s Xtracks, tak nesmím se dotknout oblasti Břeclav, Brno, Skalice nad Svitavou, Česká Třebová. Stačí jen smazat objekt a uložit. Následuje Atomový výbuch a zmizí vše, zůstanou jen stíny po kolejích a vlak jezdí po louce.
Takže jak jsi se vypořádal s oblastí Prahy, Kolína, Pardubic...
Tam se to přece nemůže vše vejít.
Vlastik-Já se Zbyňku snažím aby mi velké stanice přesahovali přes 2 čtverce a tak na každém čtverci mám zhruba tak 1200-1500 objektů což se pohybuje tak okolo 550kb na čtverec,to znamená že praha HLn. je na dvou čtvercích praha mas.také,liben také nebot zhruba má jeden čtverec 5 km tak to vychází toto jsem dosti pečlivě naplánoval než jsem začal stavět,ostatní stanice nejsou tak rozlehlé a okolí není tak pestré,v praze hojně jsem použil "jenom pozadí domů což z kabiny nevypadá tak zle ale zkusil jsem také jako ty více objektů aještě že si zálohuji po každém uložení protože se mi také při předešlích stavbách bez X tracs co ještě nebyl použil až 770 kb na čtverec a už jsem nemohl nic přidat a tenkrát jsem také vybouchl,ted si na to dávám pozor,X traks je dobrý v tom že se dá stavět modulově a ač se to nezdá dost se ušetří nebot třeba je tam v 311 dost kolejiva pospojovaného do sebe což znamená dost úlevy,dále nemá cenu stavět město daleko od trati ,stavím jenom to co je pěkně vidět z lokomotivy ale především se zaměřuji na detailnější provoz.což znamená že nejdříve postavím vše okolo železnice a pak to ostatní s pozdravem Vlastik.

Re: Návod

Itterheim napsal:
Kde najdu návod v ČJ na Route riter :?: :?: :?:
Pokud vím,tak zatím nebyl vydán kompletní návod v češtině,existuje však také neúplně přeložená čeština přímo do programu.

.

Je skutečně pravdou to jak popisuje Pamalini instalaci RR a co k tomu potrebuju? Snažil jsem se o řádnou instalaci asi 3x, abych mohl zkusit páchat aktivitu v tomto SW, ale bez úspěchu. Chtěl bych vyzkoušet tvorbu aktivity v RR. Ať posoudím co je lepší zda toto nebo st. editor v simulátoru.

-------------------------
Zdeněk Itterheim

Back
Nahoře