Trainset a jeho značení

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dejv
  • Datum začátku Datum začátku
Re: Trainset...

Zbyněk Šemora napsal:
Kdo je mírně šikovný dokáže z toho sestavit 80% update původního trainsetu, kdo umí editovat "s" soubory (dekomprimovat-otevřít-změnit odkaz na ace-zkomprimovat), tak si může updatovat kompletní Trainset.

Asi špatně hledám, už jsem použil vyhledávání a vše možné, ale nikde nemůžu najít, jak editovat "s" soubory (dekomprimovat-otevřít-zkomprimovat). Vím že to umí Route ritter, ale já a angličtina ..... Kdyby byl někdo ochoten popsat, předem děkuji.

Myslim ze by nebylo spatne vydat uplne vsechny wag a eng od vsech vozu. Alespon by by se dalo lepe zjistit co je potreba stahnout nebo ktere vozy jsou navic (jsou stahle nekde jinde a pro trat BP nejsou zatim potreba)

Zbyněk Šemora napsal:
Právě Ti posílám emailem FFedit, kterým to jednoduše zvládneš. Napsal jsem Ti i návod.

Mohu take pozadat bud o odkaz kde ho stahnout nebo o zaslani na andrewM@centrum.c ?

Naposled editoval moderátor:
Andrew:
Na ten email se to nechce odeslat, ale dám to ke stažení všem, poslal mi to kdysi Pikku, doufám, že nevyzrazuji tajemntví:

ftp://msts.tyk0kso.sk/bpobjekty/FFEDIT.rar

Nakopíruješ tam "s" soubor a přejmenuješ na x.s

po té klikni na compress.bat

a vytvoří se soubor y.s. A máš to dekomprimované. Provedeš změny a po
uložení přejmenuješ na x.s, znovu compress.bat a vznikne nový y.s, který je
opět zkomprimovaný. Pak jej přejmenuješ na původní název a to je vše

Naposled editoval moderátor:
to AndrewM a další

nevím co sháníte. ffedit je standardní výbavou MSTS, najdeš ho v sekci UTILS spolu s conv3ds a dalšími utilitami.

Jak napsal Miran - zmiňovaný ffedit je součástí simulátoru. Má v utils svou samostatnou složku a samotný exe soubor je akorát pojmenován o něco delším názvem. Je to ale jediný exe soubor takže ho nelze minout. :wink:
Takže veškeré žádosti o jeho zaslání ukazují akorát neznalost žadatelů a jejich neschopnost si prohlédnout to co mají již na disku. Chce to pozorněji procházet to co již máte :!:

Ppoollll napsal:
Jak napsal Miran - zmiňovaný ffedit je součástí simulátoru. Má v utils svou samostatnou složku a samotný exe soubor je akorát pojmenován o něco delším názvem. Je to ale jediný exe soubor takže ho nelze minout. :wink:
Takže veškeré žádosti o jeho zaslání ukazují akorát neznalost žadatelů a jejich neschopnost si prohlédnout to co mají již na disku. Chce to pozorněji procházet to co již máte :!:

Ppoollle, jestli neco bytostne nesnasim, tak je to presne tenhle zpusob chovani. Jsem pouze konecnym spotrebitelem MSTS a na rozdil od Vas vetsinu doplnkovych aplikaci MSTS nepouzivam. Povazuji Vas za odbornika, ktery toho o MSTS vi opravdu hodne, ale to jakym zpusobem to casto prezentujete neni zrovna stastne. Byl bych rad, pokud byste se mohl pro priste takoveho poucovani vyvarovat, protoze je to prinejmensim nestastne. Dekuji Vam

Jo a teď se do něj všichni pustíme a totálně ho otrávíme.............
Myslím, že už to tady bylo. Můj názor je, že forum je od toho, aby se každý mohl zeptat na cokoli co souvisí s MSTS. I když to má na disku.

Boby napsal:
Jo a teď se do něj všichni pustíme a totálně ho otrávíme.............
Myslím, že už to tady bylo. Můj názor je, že forum je od toho, aby se každý mohl zeptat na cokoli co souvisí s MSTS. I když to má na disku.

To rozhodne nebyl muj cil. Ale kdyz mi neco vadi, reknu to.

Jelikož jsem s tím začal, tak si také dovolím něco málo přidat. Že mám v adresáři \Utils\Ffedit\ffeditc.exe jsem věděl, ale nevěděl jsem, jak ho správně použít, nešel mi ten dávkový soubor .bat. Někde jinde v tomto fóru jsem se dočetl, že to umí i Route Ritter, proto jsem se ptal spíše na něho. Otázka byla špatně formulována, přesto se můj problém ve spolupráci s p. Šemorou podařilo vyřešit. Děkuji.

A že má Ppoollll trochu svérázné vyjadřování? No, každý je nějaký, já myslím, že toho pro nás všechny dělá dost, tak trochu přihmuřte oko, ne? :wink:

...úplně přesně. Byl jsem na tom naprosto stejně. "FFedit? Máš to v MSTS, tak ho používej". ??????? Nechápal jsem. Pak mne ochotný Pikku poslal to, co jsem zveřejnil. A už mi to bylo jasné. Tedy jedna věc je, co obsahuje balík MSTS a druhá věc je vědět k čemu to je a jak se to dá v praxi použít. Sice jsem postavil rozsáhlou trať, ale o utilitách MSTS vše nevím. Člověk se stále učí.

Bylo by od věci, kdyby vznikly nějaké stránky, kde by byly všechny návody a utilitky. Myslím si, že by odpadla podstatná část dotazů.

Zbyněk Šemora napsal:
Bylo by od věci, kdyby vznikly nějaké stránky, kde by byly všechny návody a utilitky. Myslím si, že by odpadla podstatná část dotazů.

Zbyňku, úplně s Tebou souhlasím, ale po zkušenostech mám obavy, že to nebude mít valný efekt.......lenost vždy zvítězí a myslím si, že každý se první zeptá......ostatně.....kolik lidí kdy nevyuužilo možnost hledání a raději se zeptají.......a to i 10x na stejnou věc...... :twisted:

spousta návodů je u Filipa.....škoda, že už tak často neaktualizuje.....tam člověk najde všechno....

Kolegové,když se tady diskutuje o ffeditu,chtěl bych se vás zeptat na váš názor.Pracuji s ffeditem poměrně často,převod * souborů mi nedělá potíže,ale je tady jeden háček.Občas se stane,že *s soubor převedete pomocí ffeditu do textové podoby,opravíte názvy *ace souborů a chcete je převést zpět do komprimované podoby.Ale ouha,FFedit to neudělá.Vynechme problém špatného napsání tvaru *s souboru v ffeditu,jde mi o to,že se prostě nedá *s soubor zpět zkomprimovat.Občas se to povede pomocí Route_Ritteru,ale ne vždy.Setkali jste se s tímto problémem?A je zajímavé,že tento problém se vyskytuje z 99% u skinů,u modelů je to vyjímečné.Z toho usuzuji,že skinař provedl nějaký zásah do *s souboru,který pak způsobuje tuto chybu.

Petr Novák napsal:
Kolegové,když se tady diskutuje o ffeditu,chtěl bych se vás zeptat na váš názor.Pracuji s ffeditem poměrně často,převod * souborů mi nedělá potíže,ale je tady jeden háček.Občas se stane,že *s soubor převedete pomocí ffeditu do textové podoby,opravíte názvy *ace souborů a chcete je převést zpět do komprimované podoby.Ale ouha,FFedit to neudělá.Vynechme problém špatného napsání tvaru *s souboru v ffeditu,jde mi o to,že se prostě nedá *s soubor zpět zkomprimovat.Občas se to povede pomocí Route_Ritteru,ale ne vždy.Setkali jste se s tímto problémem?A je zajímavé,že tento problém se vyskytuje z 99% u skinů,u modelů je to vyjímečné.Z toho usuzuji,že skinař provedl nějaký zásah do *s souboru,který pak způsobuje tuto chybu.
Nee, zatím to vždy provedl OK.

Ještě budu mít jeden přihlouplý dotaz. Ke každému vozidlu je vždy několik souborů .ace, ale mnohdy mají shodný název. Dnes jsem např. předělával trainset pro řadu 110 a dvě její varianty (110.038 a 110.046) mají .ace značeny 110-1.ace, 110-2.ace, 110tr.ace a loco.ace. Zkoušel jsem tedy postupně přepisovat .ace soubory a již po přepsání 110-1.ace jsem v MSTS jel se 110.038 místo 110.046.

Můj dotaz tedy je: Lze nějak zjistit, které .ace soubory jsou společné a které je nutno mít pro každý model/skin jednotlivě? Vyřešil jsem to tak, že jsem si 110-1.ace zkopíroval a přepsal jednou na 110038.ace a jednou na 110046.ace. Přepsání odkazů v .s souboru následovalo ihned poté. Loko funguje v obou variantách. Ale byla to práce stylem "přepsat-spustit MSTS-vyzkoušet-ukončit MSTS" atd. Pokud zná někdo jednodušší způsob, předem děkuji.

Martens napsal:
Petr Novák napsal:
Nee, zatím to vždy provedl OK.
S Feeditem pracuju bez problémů co MSTS vyšel. Ono taky tenkrát nic jiného nebylo. Samozřejmě, stalo se mi to taky, ale vždycky to byla chyba na mé straně.
Route-Riterem nemám velké zkušenosti. Testoval jsem ho, ale nijak mi k srdci nepřirostl.

Bob napsal:
Ještě budu mít jeden přihlouplý dotaz. Ke každému vozidlu je vždy několik souborů .ace, ale mnohdy mají shodný název. Dnes jsem např. předělával trainset pro řadu 110 a dvě její varianty (110.038 a 110.046) mají .ace značeny 110-1.ace, 110-2.ace, 110tr.ace a loco.ace. Zkoušel jsem tedy postupně přepisovat .ace soubory a již po přepsání 110-1.ace jsem v MSTS jel se 110.038 místo 110.046.

Můj dotaz tedy je: Lze nějak zjistit, které .ace soubory jsou společné a které je nutno mít pro každý model/skin jednotlivě? Vyřešil jsem to tak, že jsem si 110-1.ace zkopíroval a přepsal jednou na 110038.ace a jednou na 110046.ace. Přepsání odkazů v .s souboru následovalo ihned poté. Loko funguje v obou variantách. Ale byla to práce stylem "přepsat-spustit MSTS-vyzkoušet-ukončit MSTS" atd. Pokud zná někdo jednodušší způsob, předem děkuji.
Já to dělám růčo o ničem nevím :(

Abych svůj dotaz ještě doplnil, jedná se mi o to, abych neměl při 5-ti variantách lokomotiv 5 stejných .ace souborů, ale každý s jiným názvem.

Back
Nahoře