Trainset a jeho značení

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dejv
  • Datum začátku Datum začátku
Můj dotaz tedy je: Lze nějak zjistit, které .ace soubory jsou společné a které je nutno mít pro každý model/skin jednotlivě? Vyřešil jsem to tak, že jsem si 110-1.ace zkopíroval a přepsal jednou na 110038.ace a jednou na 110046.ace. Přepsání odkazů v .s souboru následovalo ihned poté. Loko funguje v obou variantách. Ale byla to práce stylem "přepsat-spustit MSTS-vyzkoušet-ukončit MSTS" atd. Pokud zná někdo jednodušší způsob, předem děkuji.[/quote]

Jestli jsem to správně pochopil, tak by Ti měl pomoct program SviewRR.
Ten načte vybraný .s soubor a ukáže Ti na obrazovce příslušný model, tak že už nemusíš otvírat MSTS a zkoušet to v něm. Aleš B

Bob napsal:
Abych svůj dotaz ještě doplnil, jedná se mi o to, abych neměl při 5-ti variantách lokomotiv 5 stejných .ace souborů, ale každý s jiným názvem.

Záleží na tom ,jak je napsaný *soubor.Obyčejně jeden *ace a příponou 1 je stejný pro všechny modely,s příponou 2 je vlastní skin.Upozorňuji,že ale toto není pravidlem.Některé *s soubory mají i 4 *ace,pak je to dobré překontrolovat v TGATool2,který umí zobrazit jednotlivé *ace soubory.

Petr Novák napsal:
Záleží na tom ,jak je napsaný *soubor.Obyčejně jeden *ace a příponou 1 je stejný pro všechny modely,s příponou 2 je vlastní skin.Upozorňuji,že ale toto není pravidlem.Některé *s soubory mají i 4 *ace,pak je to dobré překontrolovat v TGATool2,který umí zobrazit jednotlivé *ace soubory.

Díky, už jsem ho stáhnul a nainstaloval. Funguje to.

Ono u toho jednoho modelu s více variantami textur v jednom adresáři hlavně záleží na tom jak autor modelu rozmístil textury. V některých případech se dá jedna textura (ace soubor) použít pro více modelů což bývá u textur střechy či pojezdové části, pokud jsou na samostatné textuře. Pokud ale je na jedné textuře i část skříně tak už musí být textura vícekrát podle počtu použitých variant. Nejjednodužší je si ty textury prohlížet v tom TGATool2 programu. A pokud si autor skinu dal dostatečnou práci, tak i textury pojezdu jsou různé, takže si pak některé varianty skinů vyžadují i přejmenování těchto souborů textur.
Holt nezbejvá nic jiného než před shrnutím do jednoho adresáře si každou jednotlivou texturu prohlédnout.

A k tomu problému s převodem s souboru do komprimované podoby. Na vině nejsou zásahy skinařů - ti za nic nemohou pokud správně zapíší nové názvy textur. A fungují zde také i mezery v názvech textur pokud je celý název z obou stran uzavřen v uvozovkách. V době, kdy jsem měl na PC nainstalovány Windows98, mi u některých modelů také nešel převod. Teď už si nepamatuji kterým směrem to bylo. Zda při dekompresi či kompresi. Po výměně systému za XP bylo najednou po problému. Takže na vině jsou asi již tolikrát omýlaná okénka a jejich způsob práce se soubory.

Ppoollll napsal:
Ono u toho jednoho modelu s více variantami textur v jednom adresáři hlavně záleží na tom jak autor modelu rozmístil textury. V některých případech se dá jedna textura (ace soubor) použít pro více modelů což bývá u textur střechy či pojezdové části, pokud jsou na samostatné textuře. Pokud ale je na jedné textuře i část skříně tak už musí být textura vícekrát podle počtu použitých variant. Nejjednodužší je si ty textury prohlížet v tom TGATool2 programu. A pokud si autor skinu dal dostatečnou práci, tak i textury pojezdu jsou různé, takže si pak některé varianty skinů vyžadují i přejmenování těchto souborů textur.
Holt nezbejvá nic jiného než před shrnutím do jednoho adresáře si každou jednotlivou texturu prohlédnout.

A k tomu problému s převodem s souboru do komprimované podoby. Na vině nejsou zásahy skinařů - ti za nic nemohou pokud správně zapíší nové názvy textur. A fungují zde také i mezery v názvech textur pokud je celý název z obou stran uzavřen v uvozovkách. V době, kdy jsem měl na PC nainstalovány Windows98, mi u některých modelů také nešel převod. Teď už si nepamatuji kterým směrem to bylo. Zda při dekompresi či kompresi. Po výměně systému za XP bylo najednou po problému. Takže na vině jsou asi již tolikrát omýlaná okénka a jejich způsob práce se soubory.

To je možné,ve Win98 jsem měl stále nějaké problémy.Ale i v XP s SP2 to občas blbne a nejsem schopen říci,co to asi vyvolalo,protože pokaždé je to úplně jinak.Tím zásahem do *s souboru jsem nemyslel úpravu názvu textury,ale třeba neúmyslné přepsání něčeho,pokud *s soubor byl v textové podobě.Je jasné,že komprimace se nezastaví na přepsaném názvu *ace,ale na něčem úplně jiném.U mě to konkrétně vypadalo tak,že ffedit komprimovaný soubor načetl,ale nebyl ho schopen převést do textové podoby.Prostě nešel rozbalit.Často se stává,že u skinů není *soubor vůbec komprimován.Škoda,že jsem si nezapsal názvy souborů,když jsem je zpětně komprimoval.Pokud by byl zájem,musel bych projít svůj Trainset a vyhledat nekomprimované *s soubory.Já jsem soubory po stažení nijak neupravoval,takže jsou tak,jak je skinař dal na web.

Tohle bych asi nechal na tu slezinu - pokud se budete účastnit. Mně ten problém dělal konkrétní model přímo od Starého. Nakonec mi ho posílal (mám ten dojem) rozbalený abych mohl pozměnit názvy textur. Je to prostě na delší povídání a blíží se to spýše čarování než normální práci.

A k tomu neúmyslnému přepsání čehosi v s souboru - zřejmně by byl pak model v MSTS nestabilní a způsoboval by problémy. I když záleží na tom kam by se člověk trefil.

Ppoollll napsal:
...Nejjednodužší je si ty textury prohlížet v tom TGATool2 programu. A pokud si autor skinu dal dostatečnou práci, tak i textury pojezdu jsou různé, takže si pak některé varianty skinů vyžadují i přejmenování těchto souborů textur.
Holt nezbejvá nic jiného než před shrnutím do jednoho adresáře si každou jednotlivou texturu prohlédnout....
Přesně tak, už jsem na to taky přišel. Makám na tom a vše nasvědčuje tomu, že výsledek bude dobrý. Konečně budu mít Trainset přehledný.

Anonymous napsal:
Můj dotaz tedy je: Lze nějak zjistit, které .ace soubory jsou společné a které je nutno mít pro každý model/skin jednotlivě? Vyřešil jsem to tak, že jsem si 110-1.ace zkopíroval a přepsal jednou na 110038.ace a jednou na 110046.ace. Přepsání odkazů v .s souboru následovalo ihned poté. Loko funguje v obou variantách. Ale byla to práce stylem "přepsat-spustit MSTS-vyzkoušet-ukončit MSTS" atd. Pokud zná někdo jednodušší způsob, předem děkuji.

Jestli jsem to správně pochopil, tak by Ti měl pomoct program SviewRR.
Ten načte vybraný .s soubor a ukáže Ti na obrazovce příslušný model, tak že už nemusíš otvírat MSTS a zkoušet to v něm. Aleš B

hodi se to nejen pro takover manipulace s S souborem, ale ja ho hodne pouzivam pri tvorbe modelu nebo skinu, protoze poustet porad MsTS je na "blazinec"

Právě připravuji rar archivy s kompletním Trainsetem, co používám k aktivitám. Zabalit každou řadu vozidla je pěkná pakárna. Proto kdybych to měl rozkopírovat po jednotlivých inventárních číslech, tak do konce roku mám co dělat a práce na trati by stály na místě.
Proto nakopíruji na web vše po staru do složek xx_yyy.rar a pokud by někomu chyběla nějaká mašinka, která by nešla přeznačit nebo se těžko sháněla, tak napište sem a já ji vyčlením zvlášť (v případě nadměrně velkého balíku (cd_363.rar .... 29mega), aby jste nemuseli kvůli jednomu vozidlu stahovat tak velký soubor.
Až to bude na webu, tak dám vědět. Zatím to bude podle vzorečků, ale stránku s odkazy se mi nabídnul vyrobit jistý člověk , tak po té to bude už přehledné a jednoduché.

Zbyněk Šemora napsal:
Právě připravuji rar archivy s kompletním Trainsetem, co používám k aktivitám. Zabalit každou řadu vozidla je pěkná pakárna. Proto kdybych to měl rozkopírovat po jednotlivých inventárních číslech, tak do konce roku mám co dělat a práce na trati by stály na místě.
Proto nakopíruji na web vše po staru do složek xx_yyy.rar a pokud by někomu chyběla nějaká mašinka, která by nešla přeznačit nebo se těžko sháněla, tak napište sem a já ji vyčlením zvlášť (v případě nadměrně velkého balíku (cd_363.rar .... 29mega), aby jste nemuseli kvůli jednomu vozidlu stahovat tak velký soubor.
Až to bude na webu, tak dám vědět. Zatím to bude podle vzorečků, ale stránku s odkazy se mi nabídnul vyrobit jistý člověk , tak po té to bude už přehledné a jednoduché.

Zdravim
Mam uz temer kompletne predelany trainset do noveho (a to i snad vsechny ostatni modely co se kde daly stahnout a nebyly v trainsetu), ale narazil jsem prave na problem s 363 a to .065 a .067. Tyto 2 bych asi potreboval vyclenit. Pak jeste dalsi 4 modely(111.002, 842.17, 771.029), ale tam uz nebude problem stahnout to jako celou radu. Diky

nový trainset

Chci se zeptat pana Šemory. Jak jste včera zveřejnil na svých stránkách odkazy na vzorečky na stránkách ppoolllla (train-sim.cz), tak všechny soubory u lokomotiv atd. jsou už kompletně změněné k novému nebo tam ještě něco chybí? Také jsem si všiml, že tam nejsou ke stažení např. lokomotivy CD_460 nebo CD_735. Budou časem doplněny nebo jsou beze změn??
V této stránce MSTS jsem lajk, takže omluvte mé ,,blbé" dotazy. :wink:
Děkuji za odpověď

jak na to koukám, můj včerejší příspěvek tu není. Po odeslání mi to celé padlo.
Z mých downloadů je možné stáhnout kompletní Trainset a to ze dvou serverů. Zatím přes vzorečky, ale doplnil jsem na stránky přehled použitých vozidel, kabin a zvuků.
Dále tam jsou ke stažení některá jednotlivá vozidla (aby se nemusel stahovat komplet velký archív při postrádání jednoho kusu.
Vozidla jsou na přání uživatelů, na přání doplním další. Pro info jak vypadají engy si stáněte dříve zveřejněný 3 megový seznam změnněných složek s engy.
Jinak tam jsou vozidla pro mou trať. Proto tam nedajdete 460. 735 jsem tam také nezařadil, protože jsem ji zatím nepoužil. Jsem limitován velikostí CD.
Ale pokud mi nějaké existující vozidlo chybí, rád jej vyměním za nějaký nepoužívaný nebo nevydařený model. Kompletní Trainset snad dá dohromady někdo jiný. T má sice většinu hotovo, ale časově nestíhá. Ppoollll zase ladí všechny engy a wagy, ale také nestíhá (má ale trochu jiný systém) A já mám také nejen pocit, že stále nestíhám. :lol:

Ale podle tabulek v mých downloadech se dají samostatně přeznačit další lokomotivy. Tam kde to vyžaduje přepsat i Ace soubory, dejte vědět, hotovou práci od T zveřejním. Jen je třeba ujasnit značení ucelených jednotek, T používá např 560003z, ale já používám už zavedený bs(560003bs). Chtěl bych aby bylo co nejméně zbytečných písmenek.

A po té už nebude problém chyb v aktivitách. Další kapitolou jsou vozy. Tam to všude tak jednoznačné není, proto jsem zatím téměř všude nechal původní složky a wagy.

Zdravim,
Slo by prosim jeste vyclenit loko CD 771.172. Udajne ma byt ke stazeni na trainsim.igames.cz ale nikde jsem ji tam nenasel.
Dekuji

Zdravim s dotazem resp. prosbou. Privital jsem spolecne znaceni trainsetu, i kdyz me to stalo a jeste bude stat radu hodin prace. Ale mam dotaz na vnitrni znaceni v eng souborech, ktere se ukazuji napr. v Conbuilderu. I zde je jakysi obecny system, ze ktereho obcas neco vyboci. V ramci aktivit na BK to jsou zejmena oznaceni Bpee, Bds a A, Falls_Cd, nekolika lokomotiv... Vetsinou jsou znaceny v celkem logickem uskupeni nazev spolecnosti a rada resp. oznaceni (tedy i CD Bpee atd.) V ramci aktivit na BK vsak tahle drobnost v Conbuilderu vyhodi neco kolem 300 chyb. Nestalo by za to, aby se i zde podarilo dosahnout shody, ktera je navic velmi snadno a temer kazdym zrealizovatelna ?

Chcem sa zpytat p. Semoru. Ako napriklad riesite znacenie toho isteho HV, ked chcete mat napr 754055 este ako ZSR, ale aj s terajsim naterom?

passion napsal:
Chcem sa zpytat p. Semoru. Ako napriklad riesite znacenie toho isteho HV, ked chcete mat napr 754055 este ako ZSR, ale aj s terajsim naterom?

Dle logiky má každý svůj adresář...zsr_754 a cd 754......pak by tou nemělo nic vadit..Zbyňku je to tak?

podle logiky je zsr_754, zssk_754, cd_754, csd_754 atd .Vagony jsou předmětem konzultací. Jedná se hlavně o to, aby tam nebylo přespříliš zbytečných znaků. Ale také je otázkou diskuze jak sjednotit staré značení. csd_T4781 nebo csd_T478-1. Sice T478-1 vypadá přehledněji, ale z hlediska zbytečných znamének bych raději volil T4781. Já zatím vozidla ve starém značení proto používám jen okrajově. Až bude dohoda, tak to rozjedem.

A ešte jedna otázka ohľadom značenia: Mám lokomotívu ZSSK 362 008 a mám ju a) v starom nátere ktorý mala do minulého roka s mohutne ošúpaným lakom a b)v novom nátere s dvoma odtieňmi modrej ktorý dostala minulý rok Ako to vrazím do TRAINSETu?

Back
Nahoře