Trainset a jeho značení

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dejv
  • Datum začátku Datum začátku
JOHNZ napsal:
A ešte jedna otázka ohľadom značenia: Mám lokomotívu ZSSK 362 008 a mám ju a) v starom nátere ktorý mala do minulého roka s mohutne ošúpaným lakom a b)v novom nátere s dvoma odtieňmi modrej ktorý dostala minulý rok Ako to vrazím do TRAINSETu?
Toť otázka.
362008.eng a 362008.eng. Každá jiná To tu ještě nebylo. jedině mne napadá značit 362008old.eng nebo 362008new.eng dle situace.

Zbyněk Šemora napsal:
JOHNZ napsal:
A ešte jedna otázka ohľadom značenia: Mám lokomotívu ZSSK 362 008 a mám ju a) v starom nátere ktorý mala do minulého roka s mohutne ošúpaným lakom a b)v novom nátere s dvoma odtieňmi modrej ktorý dostala minulý rok Ako to vrazím do TRAINSETu?
Toť otázka.
362008.eng a 362008.eng. Každá jiná To tu ještě nebylo. jedině mne napadá značit 362008old.eng nebo 362008new.eng dle situace.

Citovaný problém riešim priradením písmenka a,b,c atď. (napr. 362008.eng, a 362008a.eng,).

Ja postupne podľa zverejnených eng preznačujem aj sd, s, a aj príslušné ace súbory vozidiel. Je to poriadna fuška. V niektorých prípadoch sa mi nedá previesť s súbor z binárneho do textového módu (napr. 210). Pôvodne som chcel použiť súbory zo stiahnutého 3 megového balíčka, ale zistil som že eng súbory sú väčšinou pôvodné, také aké ich vypustil autor, čiže nemajú poupravované doby plnenia a vyprázdňovania brzdových válcov, upravené vlastnosti spriahadiel, atď. (preto ak máte pôvodné už upravené zvážte či ich použijete) a aj niektoré sd súbory majú pôvodné meno a v tom prípade vzniká v zložke ešte väčšia neprehladnosť (iné oznčenie eng, sd, s a ešte aj ace súborov pre jedno vozidlo :eek: ).

Inak tento systém značenia je dobrý, u vozňov by som navrhoval použiť názov, ktorý by obsahoval druh vozňa + inventárne číslo (napr. Falls607.wag pre wapku s číslom 607). Vozne ktoré nemajú značenie z písmen ale len číselné (napr. prívešáky ZSSK radu 011) by sa označovali ako rušne, teda 011030.wag pre prívešák s inventárnym číslom 030.

Naposled editoval moderátor:
Ešte niečo, nešlo by pre rušne 121 zaviesť vlastnú zložku cd_121 a zsr_121, nech to je to podľa pravidiel?

Arwy napsal:
Ešte niečo, nešlo by pre rušne 121 zaviesť vlastnú zložku cd_121 a zsr_121, nech to je to podľa pravidiel?

Plně souhlasím. Já raději z tohoto důvodu 121 moc nepoužíval. Jestli máš nebo někdo jiný vyladěné engy bylo by dobré je zveřejnit. Ale jsou tu dva tábory názoru na omezovače rychlosti. Já jsem tvrdý zastánce omezovače, jak to všude dosazuje Dejv. Bez omezovače mne aktivity nebaví. Takže bych prosil, kdyby to někdo takhle vyladil u všech mašin. A pro ty, kteří rádi hrají hry jen s kody nesmrtelnosti bych udělal verzi bez omezovače. Jinak během večera vyhodím ven aktualizaci trati a během zítřka snad i aktivity. Budu muset i vypustit nejnovější skiny Hurvínka jak od Mirana (M1311463) tak ani Pikku (M1311203) nezahálel. A máme tři varianty včetně přípojných vozů. (ještě výstupní kontrola - pořát tam nacházím překlepy, zveřejněné opravy jsem tam už dosadil - a může to jít ven) Pro aktivitu Břeclav - Lednice - Břeclav bude použit originál co tam ve skutečnosti jezdí. V Lednici jsem do křoví zamaskoval další triangl. A všude kolem podél celé trati jsou už políčka a záhumenky.

Arwy napsal:

CHtělo by se to dovolit asi od Thunderbirda...ten to měl v jednom balíku kvůli unifikaci modelu....141 a 121 se lišily pouze zpřevodováním.....

to je pravda. Já se ho už na to ještě za čerstva ptal. Odpověď byla NE. Tam jsou totiž společné textury jak pro 121 tak pro 141. Takže by to byla jen kosmetická záležitost ale s téměř dvojnásobnou velikostí souborů. protože by se vyskytovaly v obou složkách stejné ace.

Nemám od vás trainset, ale chcel by som byt kompaktibilny, tak este chcem vediet: Napr v zlozke ZSSK_754 by mali byt vsetky ZSSK754, teda ZSSK_754055.eng, ZSSK_754054.eng ... Alebo su subory inak oznacene, pripadne pre kazdu 754 zvlast adresar ZSSK_754055 ?

passion napsal:
Nemám od vás trainset, ale chcel by som byt kompaktibilny, tak este chcem vediet: Napr v zlozke ZSSK_754 by mali byt vsetky ZSSK754, teda ZSSK_754055.eng, ZSSK_754054.eng ... Alebo su subory inak oznacene, pripadne pre kazdu 754 zvlast adresar ZSSK_754055 ?

pochopil jsi to spravne, v jednom adresari ZSSK_754 budou všechny čísla od ZSSK 754 akorat v nazvech eng souboru nebude zkratka železniční společnosti, takže bude jenom 754054.eng.

Bacha na to, že nestačí jenom přejmenovat eng soubor, ale je potřeba upravit i text uvnitř...proměnná Wagon...je tam 2x a Engine 1x

passion napsal:

Návod je na mých stránkách.
složka je v tomto případě zssk_754, eng soubory jsou jen číslo 754055.eng, ale pozor, to samé se musí napsat na třech místech uvnitř eng souboru ale bez eng (754055) (Úpně nahoře a pak někde uprostřed pod Light)

To ostatné už chápem. Išlo mi len o system ukladania a znacenia suborov. Dik za info. Idem sa trapit...

JOHNZ napsal:

Je niekde tá 362.008 na stiahnutie? Ja som su nikde nenašiel.

T.č. ešte nie, bol to ešte len príklad ale mám obidve verzie tohoto vysokoporuchového stroja na muške, ako novú tak starú.

Zbyněk Šemora napsal:
Arwy napsal:

Plně souhlasím. Já raději z tohoto důvodu 121 moc nepoužíval. Jestli máš nebo někdo jiný vyladěné engy bylo by dobré je zveřejnit. Ale jsou tu dva tábory názoru na omezovače rychlosti. Já jsem tvrdý zastánce omezovače, jak to všude dosazuje Dejv. Bez omezovače mne aktivity nebaví. Takže bych prosil, kdyby to někdo takhle vyladil u všech mašin. A pro ty, kteří rádi hrají hry jen s kody nesmrtelnosti bych udělal verzi bez omezovače.

Ja ich rozdelené mám a po každej aktualizácií upravujem consisty.
Nie je problém ich poskutnúť, ale neviem či to nebude v rozpore s licenciou autora (musím sa na ňu mrknúť), prípadne napísať návod a každý si to upravý sám.

Pridať do eng-u omedzovač rýchlosti nie je problém. Neviem či ho uvedené rušne majú, alebo nie.

V stiahnutom balíčku nového značenia eng-ou je chyba, v zložke zssk_362 je aj rušeň 362 001 ale ŽSR.

Nejako som prehliadol predchádzajúce príspevky :eek:

Naposled editoval moderátor:
Trainset

Zdravím všechny učastníky.Již dlouhou dobu se zde hovoří a někteří z nás pracují na "optimalizaci" trainsetu a taktéž na jeho unifikaci.Bohužel jsem při této práci narazil na několik problémů.

To,že složka u vozidel českých drah bude označena např.cd_725 na tom se již mnoho lidí shodnulo a většina to tak i používá,ale co složky lokomotiv a vozů bývalých ČSD.Tam už to tak jednoznačné není.Osobně bych dal přednost tomuto označení složky csd_T444-1 než csd_T4441.Pro přehlednost je vhodnější varianta csd_T444-1(csd_T478-1,csd_T478-2)

Dále je problém a nebo jsem nedošel ke shodě s jinými uživateli v oblasti označování s,sd a wag souborů vozů jiných žel.správ než ČD.Třeba u rychlíkových vozů.
Osobně se přikláním k variantě,která vypadá takto:
Bdhunpkpic-vůz řady Bdhun žel.zpráva PKP ic-řazený do vlaků těchto kategoriií.
Doposud bylo zvykem u těchto vozů zapisovat názvy PKPBdhun.
Co je pro Vás přijatelnější.Nemáte někdo jiný a třeba lepší návrh??Díky za reakce.
T.

Re: Trainset

T napsal:
Zdravím všechny učastníky.Již dlouhou dobu se zde hovoří a někteří z nás pracují na "optimalizaci" trainsetu a taktéž na jeho unifikaci.Bohužel jsem při této práci narazil na několik problémů.

To,že složka u vozidel českých drah bude označena např.cd_725 na tom se již mnoho lidí shodnulo a většina to tak i používá,ale co složky lokomotiv a vozů bývalých ČSD.Tam už to tak jednoznačné není.Osobně bych dal přednost tomuto označení složky csd_T444-1 než csd_T4441.Pro přehlednost je vhodnější varianta csd_T444-1(csd_T478-1,csd_T478-2)

Dále je problém a nebo jsem nedošel ke shodě s jinými uživateli v oblasti označování s,sd a wag souborů vozů jiných žel.správ než ČD.Třeba u rychlíkových vozů.
Osobně se přikláním k variantě,která vypadá takto:
Bdhunpkpic-vůz řady Bdhun žel.zpráva PKP ic-řazený do vlaků těchto kategoriií.
Doposud bylo zvykem u těchto vozů zapisovat názvy PKPBdhun.
Co je pro Vás přijatelnější.Nemáte někdo jiný a třeba lepší návrh??Díky za reakce.
T.
Zdravim.
Ja osobne bych byl pro znaceni kde je na zactku uvedena zel.zprava, potom oznaceni vozu a potom ostatni znaceni. Je to tedy jen muj nazor.
Ale bylo by dobre co nejdrive se na tom dohodnout at je mozno upravit i wagy protoze je v tom taky docela chaos.

a musí být v s, sd, a wag souboru zkratka železniční správy, když už ji u loko ČD nemáme.?.....nebo to něčemu vadí?

Martens napsal:
a musí být v s, sd, a wag souboru zkratka železniční správy, když už ji u loko ČD nemáme.?.....nebo to něčemu vadí?
U s a sd souboru nemusi. problem by asi nastal u wag protoze vagony se stejnym oznacenim vlastni vice spolecnosti. napr: zsskA, cdA...

Back
Nahoře