G
Guest
Host
Opět se vložím do diskuse,je s podivem jak někdo něco vymyslí a ostatní se toho chytěj,pan T vytvořil trainset ahned se ho všichni chytili a zvláště Zbyněk protože jak pozoruji pomalu co zbyněk udělá tak ostatní se opičej,aniž by se nad tím nesmyslem zamysleli,dále mě udivuje postoj Martense ten z posledních příspěvků místo aby přiznal že neví nebo přenechal odpověd někomu jinému tak raději odpoví i za cenu že odpověd bude blbá,a to platí o spoustě odpovědí,já používám svůj trainset a jsem s nim spokojený,to nad tím tady bádáte jsem už vyřešil dávno,a tankrát jsem to na foru i psal,bylo by dobré si uvědomi pár věcí a to především že já potřebuji mít trainest přehledný a výpis .eng,.wag v editorech také ,a tak jsem osobně zavedl a předělal vše takto:trainset má označení CD 151 027-0,a eng.CD151027d(denní),CD151027n(noční)kabiny,nebo CD151027ms(mimo službu),tento systém je přehledný a i v editoru se mi vše zobrazí za sebou,nebo CD 362 122-4pzm(p-přední zběrač,z-zadní sběrač,m-mimo službu,a takto mám označeny všechny vozidla,u vagonů jem zvolil tento systém :trainset (osobní)CD A,.wag(cdA(bez interiéru,cdAi(s interierem) a zase mi to všechno vypíše po pořadě a přehledně,u nákladu jsem zvolil toto trainset CDvagSmmp a .wag(cdvagSmmp) a takto mám předěláno v současné době celý trainset cca 950 vagonů a 345 lokomotiv,není pravda že musí bít někde pomlčka i bez pomlček to funguje i na anglických MSTS,a můžu vás upozornit že díky tomuto značení se mi po pořadě ukazují nejdříve hnací vozidla začínajíci na CD...a číslo(CD 151 001-5,CD 151 004-9,CD 151 006-4,CD 151 008-0) atd,a potom osobní vozy začínající CD ....písmeno (CD A,CD AB,CD AB zelený,CD Aee,CD Aeel,atd)a až nakonec nákladní CDvag ....písmeno(CDvagDaak,CDvagEas-u,CDvagFaccpp,CDvagFaccs apod),a takto mám i ostatní státní správy (DB,PKP,FS,ZSSK,SNCF,SNCB,apod, a můžu vás ujisti že vše mám přehledné a snadno vše najdu,bylo by potřeba se nad tím zamyslet a používat hlavu zda je lepší mít vše po hromadě za sebou nebo mít v tom guláš a pomalu se v tom neorientovat,jinak v nejblišší době opět spustím stránky kde budou ke stažení vysokorychlostní vozidla(nad rychlost 120) upraveném trainsetu dle výše uvedených příkladů,a ze všemi .eng a .wag"příklad"trainsetCD 362 164-6pzm(CD362164.eng(zadní denní,CD362164n.eng(zadní noční),CD362164p.eng(přední denní),CD362164pn.eng(přední noční),CD362164o.eng(oba denní),CD362164on.eng(oba noční),CD362164-bezVZ.eng(zadní bez VZ),CD362164p-bezVZ.eng(přední bez VZ),CD362164n-bezVZ.eng(zadní noční bez VZ),CD362164p-bezVZ.eng(přední bez VZ),CD362164pn-bezVZ.eng(přední noční bez VZ),CD362164ms.eng(mimo službu),tak tolikle eng souborů mě obsahuje jedna složka s trainsetem(lokomotivy),jinak kdo bude chtít používat mé aktivity bude si muset takto upravit tainset,dále se můžete těšit na jízdu po celém pražském uzlu včetně ONJ a nákladních spojek,v současné době testuji provoz aktivit a jenom výjezd z depa pro vlak na ONJ po cestě zabere 19 trafic vlaků,a vše chodí,obrázky příští týden na stránkách.Jinak podle zájmu umístím i na stránky ke stažení CD 111 001 s upravenou denní kabinou s VZ,a noční animovanou kabinou,dále i vozy Aee145,,Bee(velkoprostory)a v současné době pracuji na skínu CDWLABmee(se znakem pražského hradu na kapotě),dále jsem do kabin 150,151 přidal i funkční řazení stupnů(šuntování),a zpoustu doplnků,vše bude vystaveno na stránkách a podle reakce popřípadě umístěno ke ztažení,tolik vše.Zbyněk Šemora napsal:Já vycházel jen z toho, co má T hotové. Protože se asi nikdo další ochotný nenajde, kdo dá vše kompletně dohromady. On má přejmenované stejně i ace a s soubory. Pracuje na tom přes půl roku.
Jinak vozy maji strašně dlouhé názvy, tak bych tam žádná podtržítka už necpal.
Já bych také raději:
cd_A/cdA
pkp_BRHdun/pkpBRHdun.wag
kdy velké písmeno řady oddělí správu a vypadá to přehledně i bez podtržítka. Ale beru ohled na T a k tomu se musí vyjádřit on. Nikdo jiný si myslím nebude ochoten ty stovky vozidel přejmenovat a upravit.
Ale na druhou stranu pro zobrazení v jakémkoli editoru je směrodatné, co je napsáno uvnitř eng nebo wag :
Name ("PKP BRHdun IC" )
A to je svaté. A jestli bude wag ve tvaru: pkpBrhdunic.wag nebo Brhdunpkpic.wag je pro info jedno. Já jen preferuji vyvarovat se zbytečně dlouhých názvů souborů. Ale vše je otázkou diskuze.
Jinak mám dát na web komplet IC vozy PKP už zde diskutované, ale upravené a přejmenované dle T? Jedná se polské skiny na Ondrovy vozy.
Eventuelní změny tvaru wag není problém mávnutím proutku pár kilama překopírovat. Tyhle jsou ve tvaru "BRHdunpkp.wag" Dohoda může být až někdy, ale jezdit je potřeba hned. (Praha, Bem, Polonia, atd)