Trainset a jeho značení

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dejv
  • Datum začátku Datum začátku
To Vlastik: Pokud je tvuj Trainset zmateny stejne jako tve vyjadrovani, tak to tedy diky, nechci.
A co se tyka teseni na jezdeni Prahou. Vis, ze se uz ani netesim? Ono tesit se takovou dobu na neco, co existuje jen na obrazcich, to cloveka casem omrzi. Kdy planujes trat zverejnit?
PS: Pokud se budes snazit jit proti proudu, ktery zene pan Semora se svymi spolupracovniky, tak nemas sanci uspet. On tu byl driv, vysledky jeho prace vsichni pouzivame, kdezto tvoje? (Pokud nekde na webu existuje vec do MSTS, ktera se da stahnout, pouzivat a mas ji na svedomi ty, omlouvam se ti a rad se na tvou praci podivam. Ale obavam se, ze zatim jen moc mluvis a napadas vsechny kolem pana Semory. Tve vykriky ze tmy mi pripadaji, jako kdyz te prave holka poslala k sipku a ty se potrebujes vybourit. Pak o tobe zase clovek pul roku nevi :? )

Karlík napsal:
Karlik napsal:
Vlastíku plně s tebou souhlasím, trefil jsi řebík na hlavičku Martens je don kidoň kterej nemá zdání o čem je řeč. Stačí si přečíst jeho příspěvky všechno jsou to třesky plesky o ho.... Zbyněk má se svou tratí zřejmě dost práce tak se tím nemá čas zabejvat a T je už do toho moc zamotanej. Tvoje řešení se my velice zamlouvá. Byla by možnost tvůj trainset vypálit na DVD?

Omlouvám se za tu hrubou chybu v češtině.

Sorry, jestli jsem se někoho dotknul nebo urazil.......diskuse má být o tom, že se pokusíme dohodnout na něčem a najít společnou řeč......

To Vlastik a Karlik. ....... konstruktivni kritika je jedna věc...chlapi,.......nikdo mne neznate a už kdydate hnuj......mate kliku, že mne muže urazit jenom inteligent.......A Karliku...někdo, kdo se neumi a ani zaregistrovat a dovede jenom uražet je pro mne velke......nechci řict co,protože se mi nechce klesat na tak nizkou uroveň.....a co se tyče Vlastika.......no comment........a rozhodne si nemyslim, že nevím, o čem píšu.......a pokud cítím potřebu něco napsat, tak to rozhodně nejsou urážky......viď Karliku ( anonnyme či niemande) a Vlastiku......

Vaše potrefená husa......

Karlík napsal:
Boby napsal:
Karlik napsal:
Vlastíku plně s tebou souhlasím, trefil jsi řebík na hlavičku Martens je don kidoň kterej nemá zdání o čem je řeč. Stačí si přečíst jeho příspěvky všechno jsou to třesky plesky o ho.... Zbyněk má se svou tratí zřejmě dost práce tak se tím nemá čas zabejvat a T je už do toho moc zamotanej. Tvoje řešení se my velice zamlouvá. Byla by možnost tvůj trainset vypálit na DVD?

Nešlo by to bez urážek?

Ale jo, nějak mi to ulítlo, na toto fórum jsem se dostal náhodně.Od rána nic jinýho nedělám než že čtu tyto názory a příspěvky.Když se nějaký začátečník slušně zeptá na něco čemu nerozumí a z Martense vypadne tak suverení odpověď a občas nesmyslná!!!To je trochu hloupý a nikoho nenapadlo mu to dát najevo.Martens radši se občas zdrž odpovědi, já už sem taky nic psát nebudu abych se někoho nedotknul. :roll:

Když už vypadne odpověď a nesmyslná (zvláštní, že si to myslí 3 nebo 4 lidi) a to teď po roce registrace. Rád se dozvím, jaké odpovědi jsou bludy....pokud vím, tak na některé bludy bylo z fora reagováno tak, že to bylo konstruktivní ( viz. Petr Novák a další).....buď konkrétní...v opačném případě i pro mne mají Karlíku Tvoje příspěvky i zhlediska kritiky informační hodnotu ne 0, ale daleko nižší.......a jestli je možno.-.....přesuňme se do flameware......tam to nebude překážet.......

Prostě a jasně řečeno....už tady bylo psáno, že MSTS je tak velký moloch, že je spousta faktorů, které jeho chování ovlivňují a nikdy nikdo nepodchytí vše.......

Já se Ti divím, že na to reaguješ. Každá odpověď ať už je hloupější nebo chytřejší je názor a nováčci jako já v MSTS za to můžou být jedině vděčni. Proč se asi říká "DOBRÁ RADA NAD ZLATO" a to že sem někdo anonymě napíše výtvor své bujné fantazie. Myslím, že k tomu není co dodat... Jo a s tou chybějící aktualizací jsi měl pravdu. Dík

Aby jste si nemysleli, že se to tu jen hádá. Nakopíroval jsem ke stažení dle vzorečků balíky těchto vozidel , kabin a zvuků:
cd_703.rar, csd_555.rar, csd_524.rar,
cab703.rar, cab555.rar(balík mnoha variant včetně tendrů), cab524.rar
snd842.rar, snd853.rar (zde je doplněn 8. stupeň), snd703.rar
Vše dle systému T

Ale mezi tím, co se to kopírovalo, jsem zařadil do krajiny další texturu pole od Trundy a dotvořil krajinu od Pardubic do Moravan. Pěkná pakárna. Jde to velmi pomalu, ale výsledek stojí za to. Ještě chci poděkovat Matesovi za zaslání fotodokumentace Kostěnic. Tento úsek včera a tento úsek nyní, úplně o něčem jiném. Odpoledne budu pokračovat dál, nevím jestli to dnes stihnu do Chocně. Vše uvidíte v aktualizaci 40. Tímto bude severní část trati otexturována a mohu se vrhnout na Jižní Moravu, ale to někdy jindy.

pokud uz se budete vrtat v ENG a WAG souborech, tak bych mel prosbu o nastaveni danych vlastnosti:
1) u nakladnich vozu obstranit svetla
2) u osobnich vozu rizene hracem svitici koncova svetla neustale (bez probliknuti pri prepinani svetel) a to same pokud je vlak rizen PC
3) pokud je rizena loko pocitacem, tak svitici predni pozicni svetla

DEKUJI!

Trainset

Co se týče pojmenování souborů a začlenění zkratky státu kde vozidlo jezdí mohu doporučit to aby tato zkratka byla na začátku názvu těchto souborů. Jak jsem již psal (myslím že u návodu na zacházení editoru při sestavení soupravy) tak editor úkolů při sestavení soupravy řadí vozidla (po kliknutí na záhlaví sloupce) podle názvu souboru a ne podle názvu obsaženého v eng/wag souboru v proměné názvu jejíž obsah je zde zobrazován. Toto je jediný způsob jak dostanete v tomto editoru vozidla jednoho státu za sebe.
Program ConBuilder se chová trochu jinak takže tam to již není takový problém.
Délka názvů včetně mezer není na obtíž pokud se k sestavení soupravy používá jeden či druhý program. Obtěžuje to pouze při ruční editaci již dříve zmíněných definičních souborů a dost často tam neznalí jednotlivci něco vynechají a pak to pracně hledají.
K tomu kdo jaký systém pojmenování souborů používá - to je přece věc každého jednotlivce. Je a vždy bude na úvaze zda to stojí za to si držet vlastní trainset a upravovat úkoly či zda se přizpůsobit zatím jedinému veřejně dostupnému systému od T který používá Zbyněk Šemora u své tratě. Je to vpodstatě volba mezi jednotně pojmenovaným trainsetem s původním nedoladěným chováním (do toho není od T či Zbyňka prakticky šáhnuto takže když se s tímto trainsetem jezdí tak to dělá různé divy) umožňujícím zveřejňovat i úkoly od jiných lidí (což je hlavním cílem tohoto "sjednocení") nebo vlastním třeba i vyladěným trainsetem s tím že úkoly od jiných si tento jedinec přizpůsobí k obrazu svému (což vyžaduje určité znalosti) a zajezdí si třeba i ve větší pohodě.
Tato volba je a bude vždy na bedrech každého jednoho jedince jezdícího s MSTS.

Re: Trainset

Ppoollll napsal:
Co se týče pojmenování souborů a začlenění zkratky státu kde vozidlo jezdí mohu doporučit to aby tato zkratka byla na začátku názvu těchto souborů. Jak jsem již psal (myslím že u návodu na zacházení editoru při sestavení soupravy) tak editor úkolů při sestavení soupravy řadí vozidla (po kliknutí na záhlaví sloupce) podle názvu souboru a ne podle názvu obsaženého v eng/wag souboru v proměné názvu jejíž obsah je zde zobrazován. Toto je jediný způsob jak dostanete v tomto editoru vozidla jednoho státu za sebe.
Program ConBuilder se chová trochu jinak takže tam to již není takový problém.
Délka názvů včetně mezer není na obtíž pokud se k sestavení soupravy používá jeden či druhý program. Obtěžuje to pouze při ruční editaci již dříve zmíněných definičních souborů a dost často tam neznalí jednotlivci něco vynechají a pak to pracně hledají.
K tomu kdo jaký systém pojmenování souborů používá - to je přece věc každého jednotlivce. Je a vždy bude na úvaze zda to stojí za to si držet vlastní trainset a upravovat úkoly či zda se přizpůsobit zatím jedinému veřejně dostupnému systému od T který používá Zbyněk Šemora u své tratě. Je to vpodstatě volba mezi jednotně pojmenovaným trainsetem s původním nedoladěným chováním (do toho není od T či Zbyňka prakticky šáhnuto takže když se s tímto trainsetem jezdí tak to dělá různé divy) umožňujícím zveřejňovat i úkoly od jiných lidí (což je hlavním cílem tohoto "sjednocení") nebo vlastním třeba i vyladěným trainsetem s tím že úkoly od jiných si tento jedinec přizpůsobí k obrazu svému (což vyžaduje určité znalosti) a zajezdí si třeba i ve větší pohodě.
Plně s Poollem souhlasím,právě proto že se zbyněk drží systému který mu někdo navrhl se ho chytil a zřejmě domyslel důsledky při doplnění i vozidel cizí správy,to je každého věc,jenom jsem chtěl upozornit pana T že je sice pravda že si mohou trainset předělat podle vás,o tom nechci polemizovat,ale při 40 skínech u ktrých jsem si eng upravil podle domumentace a všeho co jsem na internetu získal,si myslím že pro nováčka nebude zrovna lehké se hrabat v souborech a přepisovat je,dále pokavad si bude chtít zajezdit tak přepsat u jedné aktivity cca 20 vlaků také není žádná maličkost při pruměru 8 vozů na soupravu to dělá 160x přepisovat což si pomalu nevyplatí,ale zato příjdou o nadstandartní doplnky dle GVD2004/2005(všechny consisty od 1900-600 hodin používají noční upravenou kabinu,a vlaky jedoucí na Benešov,nebo Plzen zase kabinu bez VZ),určitě se časem najdou i jedinci kteří budou dělat aktivity i podle pana T,a tak s tím se nedá nic dělat ale zatím mám aktivity dle mého systému,jak asi jistě víte tak přes prahu jezdí nejvíce rychlíků a sestavit všechny consisty zrovna nebyla lehká věc,ale pokavad by někdo chtěl a chtěl by je upravit na dostupná vozidla a systém pana T,necht mi napíše a já mu cca 370 consistů pro GVD2004/2005 pošlu a může přepisovat,jinak ještě se vrátím k předešlím příspěvkům,pro pana T samozřejmě že jsem nechtěl slovo že musí používat,to mě v tu chvíli jen vypadlo,pokavad si někdo něco upraví na jaký koliv systém nejsem proti tomu,pro ostatní a zvláště pro toho co mě tady povídá o láskách,a že jsem něco pro MSTS neudělal,"je pravda že zatím nemám prostor své díla ukázat,jednm"takový lidi by zde měli zanechat maily kde by se daly určité výtvory poslat(skíny,kabiny,značky atd),jinak tenkrát měl Zbyněk dobrý nápad něco o sobě říci,pro všechny pubertáky,je mi od 32-38,jsem ženatý a mám jedno dítě(3),a pracuji jako programový analitik sítě ISOŘ.pro ty to by chtěli nějak uražet.

Vlastíku, ale v čem je ten můj Trainset horší? Vždyť tam jdou všechny kombinace. Jak den, tak noc. Vše vzniklo dlouhodobým testováním a dlouhými dikuzemi. Kdyby došlo na lámání chleba, tak i verze bez VZ se tam mohou vtěsnat. Jenomže na vše mi nezbývá čas, tak jsem byl rád, že to T dal dohromady. Jinak chci poznamenat, že systém značení vymyslel komplet T. Já si myslím, že tohle značení nemá v přehlednosti chybu. Nemluvím o chování vozidel, ale to je otázka ladění, ne značení.

Zbyněk Šemora napsal:
Vlastíku, ale v čem je ten můj Trainset horší? Vždyť tam jdou všechny kombinace. Jak den, tak noc. Vše vzniklo dlouhodobým testováním a dlouhými dikuzemi. Kdyby došlo na lámání chleba, tak i verze bez VZ se tam mohou vtěsnat. Jenomže na vše mi nezbývá čas, tak jsem byl rád, že to T dal dohromady. Jinak chci poznamenat, že systém značení vymyslel komplet T. Já si myslím, že tohle značení nemá v přehlednosti chybu. Nemluvím o chování vozidel, ale to je otázka ladění, ne značení.
Zbynku,oba jsme z jedné branže oba jsme pracovali na dráze,oba ted "máme prioritu " v MSTS v Čechách,já jsem nechtěl tvůj trainset ani nikoho jiného pohanět,jak si zde kdo myslí,mím úmyslem bylo pouze informovat na jiný systém než ten který se používá,ale jak jsem poznal z příspěvků před 3stránky určitě to není tak jak se píše ,jinak by se o trainsetu už nepsalo,bohužel já jenom nemohu stavět když vidím co zpousta věcí chybí,nedá mě to a tak to se snažím doplnit a "zaplácnout díru" v MSTS,at to jsou vozidla,vagony nebo tratové značky a ruzné doplnky,já nemohu také pořád stavět i když si to asi většina lidí myslí mám i jiné povinnosti.

Vlastíku, budeš společně s Tvou tratí distribuovat i Tvůj TRAINSET ?

Ppoollll napsal:
Je to vpodstatě volba mezi jednotně pojmenovaným trainsetem s původním nedoladěným chováním (do toho není od T či Zbyňka prakticky šáhnuto takže když se s tímto trainsetem jezdí tak to dělá různé divy) umožňujícím zveřejňovat i úkoly od jiných lidí (což je hlavním cílem tohoto "sjednocení") nebo vlastním třeba i vyladěným trainsetem s tím že úkoly od jiných si tento jedinec přizpůsobí k obrazu svému (což vyžaduje určité znalosti) a zajezdí si třeba i ve větší pohodě.

Když dosáhnem ideálního stavu, kdy bude jednotné názvosloví tak, aby bylo jedno, jaký trainset používám, tak pak se dají vrhnout všechny síly na doladění jízdních vlastností eng a wag souborů..

Pro Vlastika: máš nějaký mail? Rád bych něco s Tebou probral

Martens napsal:
Ppoollll napsal:
Je to vpodstatě volba mezi jednotně pojmenovaným trainsetem s původním nedoladěným chováním (do toho není od T či Zbyňka prakticky šáhnuto takže když se s tímto trainsetem jezdí tak to dělá různé divy) umožňujícím zveřejňovat i úkoly od jiných lidí (což je hlavním cílem tohoto "sjednocení") nebo vlastním třeba i vyladěným trainsetem s tím že úkoly od jiných si tento jedinec přizpůsobí k obrazu svému (což vyžaduje určité znalosti) a zajezdí si třeba i ve větší pohodě.

Když dosáhnem ideálního stavu, kdy bude jednotné názvosloví tak, aby bylo jedno, jaký trainset používám, tak pak se dají vrhnout všechny síly na doladění jízdních vlastností eng a wag souborů..

Pro Vlastika: máš nějaký mail? Rád bych něco s Tebou probral
Pro Martense,poslal jsem ti email.

Teď sem vnesu trochu bordelu. V diskusi o trati Zbyňka jsme otevřeli s Martensem téma automatizovaného zpracování trainsetu tak, aby se nemusel po každé změně ručně překopávat. V kostce řečeno jakýsi prográmek skriptík, který bude automaticky upravovat trainset podle přednastavených vzorečků.
Můj názor je, že to jde. Sice to je docela náročný na zpracování kódu, ale vyřešilo by se mnohé. Jakákoliv změna trainsetu by se dala po úpravě těch vzorců provést během několika minut.
Mé dedukce viz ta diskuse u tratě p. Šemory.

Reakce na martense: Ale i *.sd soubor je čitelný a dá se z něj vyčíst ke kterému souboru *.s patří.

michawel napsal:
Teď sem vnesu trochu bordelu. V diskusi o trati Zbyňka jsme otevřeli s Martensem téma automatizovaného zpracování trainsetu tak, aby se nemusel po každé změně ručně překopávat. V kostce řečeno jakýsi prográmek skriptík, který bude automaticky upravovat trainset podle přednastavených vzorečků.
Můj názor je, že to jde. Sice to je docela náročný na zpracování kódu, ale vyřešilo by se mnohé. Jakákoliv změna trainsetu by se dala po úpravě těch vzorců provést během několika minut.

Reakce na martense: Ale i *.sd soubor je čitelný a dá se z něj vyčíst ke kterému souboru *.s patří.
Bože, jak prosté..... :eek:

Jo, to by byla cesta.....takže ....engy se přejmenují růčo včetně změn hodnot v proměnných uvnitř eng a wag souboru....pak si v eng souboru najdu odkaz na *.s soubor a pak bych musel v tomtéž adresáři procházet všechny *.sd soubory a hledat který z nich má v sobě identický *.s soubor......no a když se najde, tak se to *.sd přejmenuje na nový název dle eng souboru.....pak se upraví název *.s souboru v eng (wag) a sd ..

Bude potřeba ohlídat, že při jakékoliv nesrovnalosti to vrátí zpět do původního stavu, ideální, když si to bude někde zálohovat pro každý aktuálně zpracovávaný eng nebo wag......

Naposled editoval moderátor:
Martens napsal:
michawel napsal:

Bože, jak prosté..... :eek:

Jo, to by byla cesta.....takže ....engy se přejmenují růčo včetně změn hodnot v proměnných uvnitř eng a wag souboru....pak si v eng souboru najdu odkaz na *.s soubor a pak bych musel v tomtéž adresáři procházet všechny *.sd soubory a hledat který z nich má v sobě identický *.s soubor......no a když se najde, tak se to *.sd přejmenuje na nový název dle eng souboru.....pak se upraví název *.s souboru v eng (wag) a sd ..

Bude potřeba ohlídat, že při jakékoliv nesrovnalosti to vrátí zpět do původního stavu, ideální, když si to bude někde zálohovat pro každý aktuálně zpracovávaný eng nebo wag......

Pánové,jste tedy vedle,už jsem upozorňoval v diskuzi *s soubory,že se tam velice často vyskytují chyby a to jak v *s,tak i *sd souborech jsou špatné názvy.Týká se to hlavně přeskinovaných modelů,kdy skinař klidně nechá v *sd souboru jiný název *s souboru než je název nového skinu a problém je na světě.Takže hledat v *eng či *wag souboru by bylo efektivní jen v tom případě,kdyby *sd soubor neobsahoval chybný název.Pokud ho obsahuje,každý program ho vyřadí jako neindefikovatelný a vše se tak zamotá,že to bude lepší dělat ručně.Je to věc názoru,ale proč to dělat složitě,když to jde jednoduše?

Naposled editoval moderátor:
Petr Novák: No to máte pravdu, taky jsem na to narazil. Ale co si pamatuju tak přeci *.sd (kterého se tohle hlavně týká) by měl stačit jeden univerzál pro model. Takže lze v podstatě od toho referenčního odkopírovat odpovídající *.sd pro daný model. Opravte mě jestli kecám.

michawel napsal:
Petr Novák: No to máte pravdu, taky jsem na to narazil. Ale co si pamatuju tak přeci *.sd (kterého se tohle hlavně týká) by měl stačit jeden univerzál pro model. Takže lze v podstatě od toho referenčního odkopírovat odpovídající *.sd pro daný model. Opravte mě jestli kecám.

Nekecáte,ale bohužel to asi nepůjde kvůli nastavení ESD_Bouding_Box,který je pro každý model jiné.Referenční model je přece takový model,od kterého se nastavují další modely (alespoň nás tohle učili ve škole) s úplně stejnými vlastnostmi.Obávám se,že tudy cesta nevede,neboť je tam také uvedeno označení *s souboru.Teď si představte,že mám např.adresář cd_263 v v něm 6 různých modelů 263.Pokud budu mít jen jediný *sd soubor,zobrazí se mi pouze jeden model,ostatních pět modelů MSTS nepozná,neboť všechny *sd soubory budou v sobě odkazovat pouze na jeden *s soubor.Zkušenější kolegové,co vy na to?

Si nerozumime. Na zaklade referencniho *.sd proste skript vytvori kopii s odpovidajicim nazvem dle standardu.

Back
Nahoře