Trainset a jeho značení

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dejv
  • Datum začátku Datum začátku
sakra zapomel jsem se prihlasit

Vlastiku neco jsi prehledl, znacim to napr. "CD363_4B" a neni problem si za to cislo "363" pridat i konkretni cislo stroje
napr.: "CD363019_A_4B"

JOHNZ napsal:
Ja mám TRAINSET svoj a všekto si naň pekne poupravím, netrvá to až tak dlho a výsledky sú vynikajúce ...
Nevim co je na znaceni ace souboru napr: 363.ace vynikajuce :D kdyz z neho vubec neni zdrejme ke kteremu modelu patri

Zbyněk Šemora napsal:
pánové systém abecedního řazení je jedna věc, ale co ta diakritika, háčky, čárky přehlasovaná písmenka. On i Trainset podle Vlastíka jde nějak srovnat do logického značení, ale asi špatně vidím. Opakuji, takový Trainset je funkční pouze v České Republice.
Je tu sice dilema jestli všechna inventarní čísla v jedné složce nebo zvlášť. Ale pokud jsou všechny soubory ace, eng, s a sd jednotně pojmenovány, tak je to přehledné i v jedné složce a v trainsetu nemáte zbytečně milion složek, nehledě k tomu, že nemáte milionkrát sdílené stejné ace soubory.
Ale stále si protírám oči, asi špatně vidím, ale co je v tom Vlastíkovém chaosu seřazeného podle abecedy přehledného? :( Přesto se všem, co jsem vnutil můj Trainset omlouvám. Chudáci Evropané, nemáme si o čem dopisovat, když jim všechny mé znaky jejich windows už konečně přečtou.

Nemáte se za co omlouvat, je věc každého, jestli mu vyhovuje trainset Váš, Vlastíkův nebo úplně jiný. Co se týče českých znaků, je pravda, že pokud někdo chce šířit trainset i do zahraničí, měl by se jich vyvarovat. Ale co se týče přehlednosti, je opravdu spíš otázka vkusu, jestli mít všechny lokomotivy jedné řady v jedné složce nebo každé číslo zvlášť, někomu se zdá přehlednější to, jinému ono, buď lze ušetřit místo sdílením stejných ace souborů nebo se nemusí hledat v s souboru názvy textur a přejmenovávat. Jelikož jsou u Vás ke stažení upravené s soubory, není co řešit, pokud se někdo rozhodne jinak, je to také v pořádku. Nechci napadat ani jeden způsob, jsem rád, že je spousta tvůrců českých modelů, skinů, tratí, objektů a všem vám patří dík a uznání. Já nemám dostatek šikovnosti a zatím ani zkušeností a velice obdivuju, co jste všichni vytvořili. Přeju všem spoustu invence, trpělivosti a štěstí při další tvorbě a taky ještě malinko víc soudržnosti - táhneme za jeden provaz a my koncoví uživatelé oceníme každý podíl všech tvůrců.
Dave

Zbyněk Šemora napsal:
pánové systém abecedního řazení je jedna věc, ale co ta diakritika, háčky, čárky přehlasovaná písmenka. On i Trainset podle Vlastíka jde nějak srovnat do logického značení, ale asi špatně vidím. Opakuji, takový Trainset je funkční pouze v České Republice.
Je tu sice dilema jestli všechna inventarní čísla v jedné složce nebo zvlášť. Ale pokud jsou všechny soubory ace, eng, s a sd jednotně pojmenovány, tak je to přehledné i v jedné složce a v trainsetu nemáte zbytečně milion složek, nehledě k tomu, že nemáte milionkrát sdílené stejné ace soubory.
Ale stále si protírám oči, asi špatně vidím, ale co je v tom Vlastíkovém chaosu seřazeného podle abecedy přehledného? :( Přesto se všem, co jsem vnutil můj Trainset omlouvám. Chudáci Evropané, nemáme si o čem dopisovat, když jim všechny mé znaky jejich windows už konečně přečtou.
Myslim ze tento trainset co pouziva pan Semora je hodne prehledny a hlavne setri misto na disku. Nektere spolecne soubory nemusi byt tupe a zbytecne nakopirovany do jednotlivych slozek ale staci pouze jednou (treba int810, loko...). Po predelani jsem usetril kolem 50mb, ktere se daji vyuzit rozhodne lepsim zpusobem.
At si kazdy pouziva co chce. Na tom se snad schodnem vsichni.

Anonymous napsal:
K Vlastikovu trainset musim rict ze vetsi bordel sem jeste nevidel. Kdyz uvazim, kolik souboru je tam asi zbytecne navic (loko.ace, okna, a dalsi veci napr. interier u 810), tak pochybuji o smyslu takoveho trainsetu. A logiku jsem v tom taky zadnou nenasel(mezery, podtrzitka, pomlcky jsou fakt nahodnym prvkem). Proste totalni chaos.
Je zájímavé pánové že urážejí a napadají anonymové,zřejmě se bojejí vystoupit aby náhodou neurazili Zbynka nebo nemají pomalu ani školu když neznají abecedu,nebo asi nekoukali na telku když byl test národa na inteligenci,určitě by stálo za to aby jsme se podívali kdo že tu pořád anonymně křičí a mě samotného by to zajímalo za tu dobu co vyšel MSTS cca 4 roky tady nikdo jiný nebyl schopen pomalu nějaký trainset navrhnout a před rokem se vydal trainset pana "T" a jelo se podle něj,pokavad bude mít někdo zájem klidně mu pošlu DVD s mým trainsetem at ho uzpůsobí dle systému pana T a pak můžeme přehlednost porovnat,já osobně tento trainset považuji za to jaký je,ještě jednou jsem projížděl trainset ale háčky jsem tam nenašel na to si dávám pozor,a čárky i v anglických windows fuhgují akorát si tam nastavím central europe,určitě nepočítám stím že budu posílat trat do ciziny,i když si jí někdo zahraniční stáhne,tak trainset ke stažení nebude,takže co si kde cizinec postahuje tím bude jezdit a určitě si to upraví podle svého,nato že Zbyněk jezdil jako strojvedoucí kde musela být smyslová a oční skupina za jedna se nedivím že šel prodávat kola,to co se odehrávalo v depu nebudu rozebírat.Ještě k tomu příkladu s tou 363_B,se Vrbovi omlouvám zapoměl jsem tam 4,i když jak tady někdo píše že není problém za tu 363.. neco dopsat,ale to už není o tom.

Vlastik napsal:
Anonymous napsal:
K Vlastikovu trainset musim rict ze vetsi bordel sem jeste nevidel. Kdyz uvazim, kolik souboru je tam asi zbytecne navic (loko.ace, okna, a dalsi veci napr. interier u 810), tak pochybuji o smyslu takoveho trainsetu. A logiku jsem v tom taky zadnou nenasel(mezery, podtrzitka, pomlcky jsou fakt nahodnym prvkem). Proste totalni chaos.
Je zájímavé pánové že urážejí a napadají anonymové,zřejmě se bojejí vystoupit aby náhodou neurazili Zbynka nebo nemají pomalu ani školu když neznají abecedu,nebo asi nekoukali na telku když byl test národa na inteligenci,určitě by stálo za to aby jsme se podívali kdo že tu pořád anonymně křičí a mě samotného by to zajímalo za tu dobu co vyšel MSTS cca 4 roky tady nikdo jiný nebyl schopen pomalu nějaký trainset navrhnout a před rokem se vydal trainset pana "T" a jelo se podle něj,pokavad bude mít někdo zájem klidně mu pošlu DVD s mým trainsetem at ho uzpůsobí dle systému pana T a pak můžeme přehlednost porovnat,já osobně tento trainset považuji za to jaký je,ještě jednou jsem projížděl trainset ale háčky jsem tam nenašel na to si dávám pozor,a čárky i v anglických windows fuhgují akorát si tam nastavím central europe,určitě nepočítám stím že budu posílat trat do ciziny,i když si jí někdo zahraniční stáhne,tak trainset ke stažení nebude,takže co si kde cizinec postahuje tím bude jezdit a určitě si to upraví podle svého,nato že Zbyněk jezdil jako strojvedoucí kde musela být smyslová a oční skupina za jedna se nedivím že šel prodávat kola,to co se odehrávalo v depu nebudu rozebírat.Ještě k tomu příkladu s tou 363_B,se Vrbovi omlouvám zapoměl jsem tam 4,i když jak tady někdo píše že není problém za tu 363.. neco dopsat,ale to už není o tom.
Omlouvam se "panu" staviteli, ale nechce se mi na tomto foru zrizovat ucet a jmeno jsem zapomel napsat. Nevim jake vzdelani mas ty ale ja rozhodne dostacujici a to ze nepouzivam hacky a carky je ciste technicka vec!
Nevim proc bych mel predelavat tvuj trainset na system "T" kdyz vetsinu uz mam hotovou a nedela to vubec zadne problemy. I conbuilder hazi 0 chyb. V tom tvem by to chtelo asi alespon ujasnit pouzivani -, _, a mezer, jinak z toho budou ti cizinci pekne navetvi.

Trainset

Chlapí,jsem jeden z koncových uživatelů,kteří čekají na to kde co stahnou zadarmo nebo si něco zaplatí.Myslím,že TRAINSET v podobě "T" je momentálně aktuální.V českém MSTS vládne trať pana Šemory a ostatní se přizpůsobují.Vlastík chrlí moudra a screenshoty ze své tratě,kterou nikdo nejel a nikdo nepoužil a není veřejná tak bych Vlastíkův Trainset neřešil.Pan "T" strávil určitě mnoho hodin u PC,aby my všichni mohly v klidu jezdit aktivity.I tak už MSTS používám asi 3 roky a jezdím to na co dosáhnu buď objednávkou nebo downloadem a jsou věci ve kterých jsem tápal na začátku jako všichni a opět tady za ty všechny začátečníky,kteří do toho chtějí jít prosím o řešení vámi uživateli,kteří se tímto zabýváte již dlouhou dobu.Nováčci pak zakládají fóra s nesmyslnými dotazy,které jsou pro vás hloupostmi,ale pro ně je to španělská vesnice.Tím bych chtěl říct,že TRAINSET,který vytváří pan"T" je to co většina používá,protože nemají čas nebo náladu,vědomosti ani chuť na to aby někde v Conbuilderu přepisovaly con. apod.Další věcí je stahování souborů.Stahovat s něcím čemu se říká pevná linka do Českého Šukafonu je vražda,ale každý nemá možnost si v práci stahnout to co chce a doma to radši nezkouší protože připojení 31,2kb/s je fakt rychlost ana stahování! :!:
:roll: Můj názor je takový,že TRAINSET Vlastíka je sice o loko podle čísel,ale je v tom mnoho ostatních souborů,které můzou být ve složce někde jinde cab.snd.Jak například tvoří trainset pro PRO TRAINY?Který z těch zmiňovaných se mu více podobá?
Prostě řečeno TRAINSET pana "T" v tuto chvíly beru jako aktuální a optimální pro všechny uživatele MSTS od beginera až profíka.Jezdíme BP tak až Vlastík vytahne svou trať tak už to bude jen o tom čí TRAINSET se bude používat.Jedno je jistý.Dva TRAINSETY MSTS asi neschroustá a laik uživatel to radši vypne. :x
I tak díky všem modelářům,skinařům a stavitelům tratí za to,že něco takového dělají a musím se přidat k názoru,že české MSTS patří na vrchol světové špičky.
Poison :lol:

marty_b napsal:
Vlastik napsal:
Anonymous napsal:
Omlouvam se "panu" staviteli, ale nechce se mi na tomto foru zrizovat ucet a jmeno jsem zapomel napsat. Nevim jake vzdelani mas ty ale ja rozhodne dostacujici a to ze nepouzivam hacky a carky je ciste technicka vec!
Nevim proc bych mel predelavat tvuj trainset na system "T" kdyz vetsinu uz mam hotovou a nedela to vubec zadne problemy. I conbuilder hazi 0 chyb. V tom tvem by to chtelo asi alespon ujasnit pouzivani -, _, a mezer, jinak z toho budou ti cizinci pekne navetvi.
Pánové,nechci tady někoho urážet to do téhle složky nepatří,ale bavíme se o trainsetu,už jsem několikrát psal že koncových uživatelů ubívá a tak já osobně beru každou oprávněnou kritiku,já osobně si myslím že tato trat a trinset a consisty jsou dělány pro větší míru uživatelů z Čech kterých je řádově několik stovek (podle prodaných MSTS) v čechách,určitý koncový uživatelé určitě nebudou řešit jestli je trainset,s háčkama nebo pomlčkou,nebo jestli mám 4Gb v trainsetu apod,ale budou si chtít zkusit postavit třeba nějakou aktivitu nebo zkusej neco nového ,ale nebudou určitě takhle dopodrobna probírat dotazy nebo otázky co jsou na foru,pro MSTS co někdo něco dělá je komunita rok od roku horší a ani do budoucna se to nezlepší,pokavad si koncový uživatel koupí nebo stáhne nějakou trat u nás nebo v cizině vždy se bude snažit i k tomu stáhnout něco čím bude jezdit,at už použije jaký koliv trainset nebude natolik znalý si třeba nějaké soubory přepsat nebo by ho to nebavilo,já udělám jenom jednu věc a to že k trati vydám pomůcku na předělání trainsetu na můj z původních věcí volně stahovatelných,tak kdyby se někdo rozhodl a chtěl třeba přejít na jiný trainset,at už někdo používá svůj jakýkoliv trainset má k tomu určitě důvod,znám spoustu lidí kteří MSTS mají a trainset si upravují podle svého,to jsem měl zřejmě udělat také a nechat si můj trainset pro sebe,je obecně známo že když sem příjde člověk s něčím novým hned se bez zkoušky odsoudí ,netýká se to jenom trainsetu,vzhledem k tomu že mám v záloze cca 40 vozidel,z mé tvorby nebudu ani do budoucna něco měnit,bude na každým zda si to stáhne nebo předělá,ale jedno je jisté vždy použije co je pro něj nejlepší.

ad:Vlastik
Nevím o co ti jde,ale když už chceš napadat někoho co něco dělá dlouhou dobu a používají jeho práci všichni tak raději do této diskuse nepiš a pracuj,ať se máš s čím pochlubit.Pak budeš mít spoustu prostoru na kritiku nebo chválu.Jsem zvědav na první příspěvky k tvé VYDANÉ trati. :twisted:

Vlastik napsal:
marty_b napsal:
Vlastik napsal:
Anonymous napsal:
Pánové,nechci tady někoho urážet to do téhle složky nepatří,ale bavíme se o trainsetu,už jsem několikrát psal že koncových uživatelů ubívá a tak já osobně beru každou oprávněnou kritiku,já osobně si myslím že tato trat a trinset a consisty jsou dělány pro větší míru uživatelů z Čech kterých je řádově několik stovek (podle prodaných MSTS) v čechách,určitý koncový uživatelé určitě nebudou řešit jestli je trainset,s háčkama nebo pomlčkou,nebo jestli mám 4Gb v trainsetu apod,ale budou si chtít zkusit postavit třeba nějakou aktivitu nebo zkusej neco nového ,ale nebudou určitě takhle dopodrobna probírat dotazy nebo otázky co jsou na foru,pro MSTS co někdo něco dělá je komunita rok od roku horší a ani do budoucna se to nezlepší,pokavad si koncový uživatel koupí nebo stáhne nějakou trat u nás nebo v cizině vždy se bude snažit i k tomu stáhnout něco čím bude jezdit,at už použije jaký koliv trainset nebude natolik znalý si třeba nějaké soubory přepsat nebo by ho to nebavilo,já udělám jenom jednu věc a to že k trati vydám pomůcku na předělání trainsetu na můj z původních věcí volně stahovatelných,tak kdyby se někdo rozhodl a chtěl třeba přejít na jiný trainset,at už někdo používá svůj jakýkoliv trainset má k tomu určitě důvod,znám spoustu lidí kteří MSTS mají a trainset si upravují podle svého,to jsem měl zřejmě udělat také a nechat si můj trainset pro sebe,je obecně známo že když sem příjde člověk s něčím novým hned se bez zkoušky odsoudí ,netýká se to jenom trainsetu,vzhledem k tomu že mám v záloze cca 40 vozidel,z mé tvorby nebudu ani do budoucna něco měnit,bude na každým zda si to stáhne nebo předělá,ale jedno je jisté vždy použije co je pro něj nejlepší.
O jaké trati se teď bavíš?

Vlastik furt pise neco o napadani a urazeni, ale v 80% jeho prispevku urazi nekoho on. V tomto plne souhlasim s Poisonem.

marty_b napsal:
Vlastik furt pise neco o napadani a urazeni, ale v 80% jeho prispevku urazi nekoho on. V tomto plne souhlasim s Poisonem.
Jo uráží,protože si chce vybudovat jistou pozici před panem Šemorou než to vysype,ale ještě nic kromě screenů a urážek nevytahnul z rukávu.Snad se dočkáme.Téma trainset bych uzavřel."T"vs."ŠEMORA" ostatně pan "T" tady před chvílí četl a raději odešel.Má recht. :lol:

poison napsal:
marty_b napsal:
Jo uráží,protože si chce vybudovat jistou pozici před panem Šemorou než to vysype,ale ještě nic kromě screenů a urážek nevytahnul z rukávu.Snad se dočkáme.Téma trainset bych uzavřel."T"vs."ŠEMORA" ostatně pan "T" tady před chvílí četl a raději odešel.Má recht. :lol:
presne tak!

poison napsal:
marty_b napsal:
Nevím proč bych si měl vytvářet nějakou pozici před někým,nepotřebuji stůj co stůj vytahovat něco z rukávu,spousta rozestavěných tratí se ještě staví a taky ukazují jenom screeny,nejsem ničím vázán,tím z mé strany končím debatu.

Chlapci,chlapci. Myslel jsem si,že toto fórum je o MSTS a jeho vylepšování a né o hádkách,kdo má co lepšího. Trainset pana T a pana Šemory má jednu velkou výhodu oproti tvému Vlastíku. Dali ho na web ke stažení. Nemluvím teď o jeho uspořádání, ale o tom, že většina lidí, kteří tento simulátor mají, jsou v podstatě pouze uživatelé,kteří nevědí co ty věci ve složce Trainset znamenají.To znamená, že pokud mají možnost si bez namáhavé práce, které nerozumějí, stáhnout si toto z netu, tak to udělají,protože ví,že už nebudou muset nic jiného dělat,než se projíždět na tratích a plnit aktivity. Myslím si,že pokud uděláš totéž, tak bude třeba taky spousta lidí, kterým bude vyhovovat pro změnu tvůj trainset.Ale rozhodně nemá smysl se tady stále dohadovat o tom kdo je lepší a kdo co dělá líp. Co se týká napadání Vlastíka za to,že stále jenom mluví o své trati a přitom jí nepustí ven ve stavu v jakém je,musím ho trochu podržet. Já pokud si nejsem jistý,že nějaká moje věc není perfektní,tak bych ji na veřejnost asi taky nepustil-ale je to pouze můj názor !!!!!

...to jsem zase něco prospal. Bylo tu celkem živo.
Lidi, jedna věc. Pokud chci prezentovat veřejně svou práci, tak to musí vypadat úrovni vzdělání.
Můj Trainset asi před půl rokem byl jen pro potřebu demoaktivit mé trati a také jeden velký bordel. To jsem si uvědomil, až se o mém systému začalo více mluvit. Já měl co dělat s tratí a tohle mi unikalo. Pouze T to měl pěkně uspořádané. Já od něj postupně vše přebíral i přepisoval podle jeho systému. Ještě jsem jej poprosil o používání common.cab a snd, ať jsme kompatibilní .
Lokomotivy jsou hotové, nyní přecházíme na vozy, kde update bude mnohem jednodužší.
Pokud otevřete jakoukoli složku tak uvidíte, že je to poskládané na úrovni vzdělaného člověka (myslím pana T) Já jsem ještě provedl výstupní kontroly, eventuelní opravy, vytvářím archivy a kopíruji na web. Zkrátka je to roční práce od pana T. Když Vlastík prohlásil, že má přehlednější značení, tak jsem čekal také něco na úrovni alespoň středoškolsky vzdělaného člověka. Vlastík to má sice poskládané , ale nemá to žádný systém, složky jsou každý pes jiná ves. Proto mne to dost šokovalo.

Vlastík napsal:
Zbyněk jezdil jako strojvedoucí kde musela být smyslová a oční skupina za jedna se nedivím že šel prodávat kola,to co se odehrávalo v depu nebudu rozebírat.

Vlastíku, já jezdil jako mechanik na 451(2) a po zrušení této funkce jsem od dráhy na odstupné odešel. (chtěl jsem původně dělat fíru, ale z osobních důvodů jsem si to rozmyslel) Ale žádné problémy v depu jsem neměl. Jezdil jsem ve výběrových turnusových skupinách. A myslím , že kolektiv strojvedoucích, s kterými jsem sloužil, byl vždy perfektní. Mám na depo Praha Masarykovo včetně ONJ jen ty nejlepší vzpomínky.

Ahojek, takže mlčet jsem vydržel celkem dlouho, ale taky bych dopsal nějaký svůj názor na věc po tom, co jsem si vše přečetl :

V některém z předchozích příspěvků Vlastík psal, že se jedná o koncového uživatele......a v některém z dalších ( nebo to bylo v komunikci se mnou).., že si aktivity k trati staví sám......

Zřejmě už v tom mám bordel, ale :

1) Základní otázka - proč mít jednotný trainset........IMHO je to právě proto, aby si uživatel-koncový laik dokázal trať, trainset, aktivity stáhnout nebo koupit a........jezdit........o nějakém překopávání aktivit u takovýchto uživatelů nemůže být ani řeči.

2) Druhá otázka proč jednotný trainset vyplývá ze skutečnosti, že už delší odbu existuje spousta dalších autorů aktivit k trati od Zbyňka, kteří dělají zajímavé aktivity......tady je jednotný systém nutností, protože, kdyby každý z nich měl vlastní trainset, tak se zase z toho konečný uživatel oloupe a nebude s tím chtít nic dělat......už kvůli tomu, že se bude muset naučit to, jak vypadá struktura consistu, struktura act souboru....atp.....jenže on chce jenom jezdit
Takže protože tady jsou lidi, kteří chtějí dělat kvalitní aktivity na tuto kvalitní trať, tak je IMHO jednotný trainset nutností......a proto tady jsou ty snahy o sjednocení......

3) Pokud se mocí mermo bude někdo snažit svého značení trainsetu držet, budiž.........nikdo jej nenutí přecházet na nové značení.......důsledky viz body 1 a 2

4) Trainset pana T. se nikomu necpe, ale je to první veřejně umístěný kompletní trainset pro tuto trať, takže proto se využívá.......a to už Vlastíku vůbec neznamená, že bych tím chtěl u někoho provozovat rektální alpinismus.......

5) Co se týče urážek, už jsem si zvykl, že jsou tady lidi, kteří něco plácnou s cílem urazit a pak se o překot omlouvají.....když to člověk udělá jednou, dobrá dá se to vzít, ale když se to opakuje několikrát, tak......

5) Pro AlešeB : Je chvályhodné a jasné, že chceš pustit svou práci jenom když je perfektní, ale zamyslel jsi se nad tím, že o perfektnosti výkonu rozhoduješ pouze ty sám nebo úzká skupinka lidí, které to ukážeš......je jasné, že úplný shit si do terénu nedovolí pustit nikdo, jinak by si urthl ostudu......bohužel v tady v téhle branži je pravděpodobně nutností pustit dílko ven i ve stavu, kdy si myslíš, že by to mohlo být chodivé....viz Zbyňkova trať a její začátky......koupil jsem si ji někdy ihned po uvolnění a stav se nedá srovnat s dneškem....proč? Protože ji vidělo více lidí, přidali ruku k dílu, poslali určitě Zbyňkovi další věčné připomínky ( i a tomhle foru) a ......výsledek se dostavil.......je to opravdu špička...tolik můj skromný názor.... BTW psal jsem Vlastikovi, že podle screenů by si s tou tratí ostudu už dávno neutrhnul ......

6) Vlastík se zmínil o tom, že si udělá nástroj na konverzi do svého trainsetu......už jsem to řešil tady dřív s ...sakra....teď mi ten nick vypadnul, ale Vlastiku......jediný pevný bod, který máš je stav tvého trainsetu.......řekni mi, jak chceš konvertovat něco, u čeho nevíš 100%.....
možná to bude fungovat u Tebe, ale když tu utilitku pustíš ven, tak mám velké pochybnosti o tom, jak bude úspěšná.......a to o konverzích vím hodně ( byť se netýkají MSTS)

Takže tolik krátká poznámka, protože mám pocit, že se tady tahle diskuse změnila na hádku, čí systém je lepší....pokud se máme dohodnout, tak to vždycky bude o kompromisu.....a musím uznat, že dle výše uvedeného má T. se svým značením velkou šanci uspět........

No a ostatní v sobotu na slezině.......

Ahoj Martensi. tím slovem perfektní jsem myslel tzv.plněfunkční a aby to vypadalo trochu k světu.Samozřejmě máš pravdu v tom,že sám svoji věc těžko posoudím,ale už mám takovou náturu-nevadí.Bohužel se zatím stále považuji za koncového uživatele,ačkoliv si dokážu udělat spoustu věcí sám,také díky tomuto fóru. Bohužel se mi zatím nepovedlo udělat nic pro veřejné blaho MSTS,ale JEDNOU to určitě přijde a určitě ocením názory i těch zkušených.Ale proč jsem psal svůj příspěvek je proto,že mě mrzí když se tady lidi mezi sebou zbytečně osočují o nesmyslu. Osobně si myslím,že slova "trainset pana T a pana Šemory je ostatním vnucován" jsou dost unáhlená. Oni nikoho nenutí,aspoň nemám ten dojem,aby ho všichni používali.Dali ho pouze ke stažení a je v podstatě výhradně určen pro trať pana Šemory.Jestliže ho lidé budou používat tzv.jako univerzální,je to pouze jejich dobrovolné rozhodnutí.Jestliže budu chtít dělat aktivitu pro tuto trať,musím se přizpůsobit trainsetu k této trati určenému.Když si koupím jakýkoliv placený add-on,tak je k němu přidružen taky v podstatě malý trainset vč.consistů a nikdo se kvůli tomu nehádá. Jestliže nebudu chtít používat již zmíněný trainset,tak mě k tomu nikdo nepřinutí a bude pouze na mě,jestli budu mít extra trainsety pro každou vydanou trať,nebo jestli si sám uzpůsobím jeden,který bude vyhovovat mě.Také se mi ale nelíbí,když někteří lidé prozměnu urážejí Vlastíka jenom za to,že ještě nepustil svou trať do světa.Vlastík asi ví proč.To,že psal již dříve,že to bude možná na vánoce roku 2004 není přece závazné.Rozhodně není první ani poslední komu se práce zdrží.Určitě není jeho povolání stavět tratě pro MSTS.Je to to samé,jako kdyby jsme měli osočovat pana Šemoru,proč ještě není trať tam a proč ještě není jinde.Je to přece NESMYSL.Buďme rádi, že tyto tratě jsou a budou a budou ještě určitě další a přestaňme se zbytečně urážet.Toť můj osobní názor !

Vlastiku:
Musim rict, ze se mi nelibi v oznacovani podtrzitko (je tam zbytecne) a u vagonu bych uvital to slovo vag, aby se vagony radili pod masiny, ale bohuzel Semora stavi trat a tak za nim jdou vsichni co maji o tu trat zajem.
A ty jako mensina proste nic nezmuzes, tak uz to pochop, ze "Hlavou zed neprorazis".
Take jsem se pokousel o sjednoceni a neuspesne.

Back
Nahoře