Jak vygenerovat terén

KaMat napsal:
Narazil jsem na maly problem se souborem N49E016 je to oblast Moravy a Cech. na obrazku je chybne popsana souradnice. spravne by to melo prochazet od 16 do 17 ale ve zkutecnosti je 0 az 1 takze to odkazuje az nekam do Francie takze nemuzu vygenerovat spravne teren. mate nekdo tento soubor stazeny a je v poradku ?

Já mám stažené vše,tento soubor N49E016 je u mě vpořádku,Poněvaž ho používám,je to oblast přesně Česká Třebová a dál na jih a kousek na moravu možná až po Zabřeh na moravě,Ja to využívám na Choceň-Pardubice.A opravdu není to Francie.Lukáš

obrazek mam v poradku ale souradnice na vrchu je 0-1 a melo by byt 16-17
mohl bys mi ten soubor pls poslat na email ?

Zdravím. Mám problém s vygenerování terénu. Terén jsem si vygeneroval podle návodu, spustil sem Editor a normálně mám vygenerovanou krajinu, ale v jednom místě je úplně rovná plocha, ikdyž v Demexu mi generovaná plocha přesahovala rámec tratě. A přidávám ještě obrázek: http://sklad.obrazku.cz/obr57526_MSTS.jpg

Lukyy napsal:
Terén jsem si vygeneroval podle návodu, spustil sem Editor a normálně mám vygenerovanou krajinu, ale v jednom místě je úplně rovná plocha, ikdyž v Demexu mi generovaná plocha přesahovala rámec tratě.
Z obrázku se nedá nic poznat. Jak velká je ta rovná plocha? Jakou má nadm. výšku? Je to celý čtverec? Pokud ano, nepřekročil jsi poledník/rovnoběžku?

Ad Lukyy

Pokud hrana zalomeného "neaktivního" teréního zlomu sleduje modrou hranici velkých čtverců MSTS - potom by chyba mohla být v rozdílném nastavení povolené výšky terénu v těch dvou sousedících čtvercích.

1) Nejprve se podívejte na údaje v "poslušném" čtverci - tyto si poznamenejte ....
2) poté se podívejte na úroveň nastavení "rebelujícího" čtverce a zkuste jeho hodnoty přepsat hodnotami "poslušného" čtverce
Tímto způsobem se mi podařilo "ošéfovat" problémy na svojí trati na několika místech, která vypadala tak, že tam jakýsi obr Koloděj projel s Velkofůrikem ....:roll:

Pokud budou hodnoty v obou čtvercích stejné - pak netuším, kde je zakopán pejsek (o čubičce nemluvě ..... :-)

Omlovám se že sem neodepsal dříve, ale neměl sem internet.
mikulda: Je možné že jsem asi překročil poledník, protože Jindřichůvým Hradcem vede 15. poledník :(

pepeQ-2: Děkuju za radu, vyzkouším to.

pepeQ-2 napsal:
Ad Lukyy

Pokud hrana zalomeného "neaktivního" teréního zlomu sleduje modrou hranici velkých čtverců MSTS - potom by chyba mohla být v rozdílném nastavení povolené výšky terénu v těch dvou sousedících čtvercích.

1) Nejprve se podívejte na údaje v "poslušném" čtverci - tyto si poznamenejte ....
2) poté se podívejte na úroveň nastavení "rebelujícího" čtverce a zkuste jeho hodnoty přepsat hodnotami "poslušného" čtverce
Tímto způsobem se mi podařilo "ošéfovat" problémy na svojí trati na několika místech, která vypadala tak, že tam jakýsi obr Koloděj projel s Velkofůrikem ....:roll:

Pokud budou hodnoty v obou čtvercích stejné - pak netuším, kde je zakopán pejsek (o čubičce nemluvě ..... :-)

Díky moc za radu. Zadařilo se. Už to mam srovnané.

Muže mi někdo vygerenovat terén???? Jedná se o trat (real) 210. Z Prahy (Hlavní nadr.) do Čerčan

petr95 napsal:
Muže mi někdo vygerenovat terén???? Jedná se o trat (real) 210. Z Prahy (Hlavní nadr.) do Čerčan
Zkus to podle návodu, co je na začátku tohoto vlákna, budeš pak mít z tratě větší radost, když to zvládneš sám. Je to tam pěkně popsaný, krok po kroku ;)

z prahy do cercan???tam skoro porad jezdim,teda ja jezdim z prahy do mirosovic,ale to neva :D je to ta trat???

Zdravím. To ftp mi nějak nefunguje. Mohl bych poprosit zda někdo má čtverce na souřadnicích 49-50 a 15-17, zda by mi tyto poslal? Velice děkuji

Ppoollll napsal:
3) Po spuštění programu 3DEM v menu „File -> Load terrain model“ vyberte soubory typu HGT a otevřete si příslušný soubor.

Zdravím. Tak si chci také něco vytvořit, ale bohužel jsem ztroskotal na tomto bodě. V programu zadám soubory typu HGT ale žádné soubory tohoto typu nemůžu nají, tak nevim.

Prosil bych o radu jak s tim hnout, díky

Ppoollll mimo jiné napsal: "Z adresy ftp://e0srp01u.ecs.nasa.gov/srtm/version2/ je zapotřebí si stáhnout soubory obsahující geografická data. Cituji z diskuse u původního zveřejnění příspěvku:
Stačí jich pár. Soubory jsou značeny klíčem NxxEyyy.hgt.zip, kde xx je zeměpisná výška a yyyy je zeměpisná šířka. V podstatě stačí soubory N48-51 a E12-19 a máte celou Českou republiku i s okolím. Pro běžnou trať několika desítek kilometrů stačí od 1 do 4 souboru. Především si zjistěte souřadnice a pak stahujte."

Myslím si, že když si ty zazipované soubory, které si stáhneš, rozbalíš, budeš tam mít soubory typu .HGT.

Pavlík napsal:
Ppoollll mimo jiné napsal: "Z adresy ftp://e0srp01u.ecs.nasa.gov/srtm/version2/ je zapotřebí si stáhnout soubory obsahující geografická data. Cituji z diskuse u původního zveřejnění příspěvku:
Stačí jich pár. Soubory jsou značeny klíčem NxxEyyy.hgt.zip, kde xx je zeměpisná výška a yyyy je zeměpisná šířka. V podstatě stačí soubory N48-51 a E12-19 a máte celou Českou republiku i s okolím. Pro běžnou trať několika desítek kilometrů stačí od 1 do 4 souboru. Především si zjistěte souřadnice a pak stahujte."

Myslím si, že když si ty zazipované soubory, které si stáhneš, rozbalíš, budeš tam mít soubory typu .HGT.

Díky Pavlíku. Po hodině strávené pročítávání různých návodů. jak od Ppoolllla, tak od Mikuldy jsem na to ta nějak přišel také. Nadšení mi opadlo když mi odkaz mile napsal, že stránka neexistuje:DNyní se vrhnu na google a snad něco vyšťourám, ikdyž si nedělám moc velké naděje. I přesto díky za odpověď

Naposled editoval moderátor:
Promiň, odkaz jsem zapomněl ověřit.

Tak nám prozraďte stavitelé tratí, odkud jste získali geografická data.

Pavlík napsal:
Já jsem je získal před pěti lety ze serveru ftp://e0srp01u.ecs.nasa.gov/ a ten dneska neexistuje.

Pavlík napsal:
...
Já jsem získal geografická data z editoru MSTS. Sice jsem jen vygeneroval rovnou placku, ale každý začátačník by se měl naučit kopce modelovat ručně.
Pokud budu mít hotový terén v nějaké horské oblasti, tak při pokládce kolejí a zarovnání podkladu se asi začátečník může divit, jak se mu pěkné kopce kolem začnou znehodnocovat.
Stavění tratí není o vygenerovaném terénu, ale ta hlavní nekonečná práce je úplně někde jinde. Ale každý stavitel musí umět s terénem pracovat, protože i když mám vygenerováno, bezprostřední okolí kolejí a silnic musím vytvarovat tak i tak ručně.

Ahoj,

pro pouziti v navigaci mam na HD Europe_NASA.dem (256MB). O stavbe ale nemam paru, takze nevim, zda je to ono.

ZSR

SRTM data by měla být nově ke stažení na stránce http://srtm.usgs.gov/ .

Back
Nahoře