Jak vygenerovat terén

Čtverce, které sis vygeneroval v Geometry extractoru (MSTS) se musí svou šířkou (longitude) i výškou (altitude) dostat do šířky a výšky mapy, kterou používáš v DEMu. Jinak se ti tam ty čáry nezobrazí. Potřebuješ aby jak terén z MSTS, tak obrys který máš a chceš generovat byly ve stejné poloze....:wink:

mám takový malý problém, múže mi někdo poradit?
Jak přidám již k postavené trati ( vygenerované ploše) ještě další plochu navíc?

K.Moravec napsal:
mám takový malý problém, múže mi někdo poradit?
Jak přidám již k postavené trati ( vygenerované ploše) ještě další plochu navíc?

Stejně, jako jsi vygeneroval ten počáteční terén.....otevřeš už rozestavěnou nebo hotovu trať v Route Geometry Extractoru a doklikáš si další požadované čtverce.....a pak si vygeneruješ zelenou placku...pokud ale používáš pro další úpravu terénu DEMEX, tak tam velmi opatrně a úpravu pusť jenom na nově dohozené čtverce.......

můžete mi taky poradit. vygeneroval jsem terén dle návodu, ale po nahrání trati msts spadl. nevíte v čem by to mohlo být?

no, tak konečne sa mi podarilo odstrániť ten problem s DEMEXOM. Len namiesto kopcovitého terénu, mám rovnú plochu ( úplne rovná ). Skúšal som to aj v Alpách a to isté. Neviete v čom môže byť chyba? :x

mam problem z DEMEXOM:
otvorim mapu, potom trať, zaškrknem všetky políčka a dam vygenerovat teren, ten sa vygeneruje ale potom sa nedá uložiť. skúšal som to aj s demonstration aj unregistred mode :(

bob57_cz napsal:
Mik napsal:
Ten adresář tam je. Jenomže nejde otevřít...
Ten adresář tam opravdu není. Připoj se na to ftp přes totalcmd, nelez tam z IE. A až tam budeš, tak si vlez do downloadů, je to seřazeno podle čísel.

Ono to jde i přes IE ale ta adresa je ftp://e0dps01u.ecs.nasa.gov/ , čili o úroveň vejš a pak otevřít adresář download..

Naposled editoval moderátor:
Jo dík, tak tam už jsem byl, jenom jsem nevěděl, že to je ono. Můžete mi k tomu dát nějaké vysvětlení? Vůbec nevím co ty čísla znamenají. Zajímá mě ČR a asi nemá smysl se v tom zbytečně hrabat, když je někdo, kdo se v tom vyzná. Chtěl bych postavit nějakou trať a nerad bych se nechal odradit hned na začátku. Dík

Zdravím,
co dělám špatně? Založím si novou trať a jdu generovat terén. Najdu si místo na mapě v editoru, zobrazím mřížku, vyberu čtverce, dám vygenerovat čtverce terénu, uložit. Pak si pustím editor tratě, nahraji svou trať..... a terén nikde. Kde dělám chybu?

Chyba je v tom, že editor ťa pošle na miesto možno pol zemegule od miesta, kde máš vygenerovaný terén. Choď do štvorcovej mriežky, kurzor daj na miesto kde chceš, aby si začal, klikni pravým tlačidlom a daj "Nastavit východzí pozici pro editor tratě", ak to máš v angličtine, tak je to celkom spodná položka.

Zdravim, po delsi dobe se opakuju, ale fakt jsem asi slepej nebo blbej. Najde se prosim nekdo, kdo mi poradi, kde bych stahl soubory s geografickyma datama? Dik za radu.

Back
Nahoře