Editor tratí a vše s ním související

Zdravím všechny, vytvořil jsem si zelenej plácek no a když chci postavit trať, tak se mi editor kousne a "nedpovídá".
Dělá mi to pořád no a potom se objeví okénko, jestli chci odeslat zprávu o chybách, a to my dělá u všech tratích i na již vyrobených, poraďte mi, díky.

Tady bude těžko něco smysluplného poradit. Někdy se stává, že se některé tratě vzájemně "nesnášejí". Zkus všechny tratě přesunout to nějakého jiného adresáře a v adresáři routes si nech jen ty defaultní. A vyzkoušej, zda půjde otevřít a položit v ní nějaká kolej. Pokud toto nebude fungovat, bude to chtít asi přeinstalovat MSTS anebo mít dvě instalace - jednu na ježdění a druhou na tvoření.
Pokud půjdou v defaultních tratích pokládat koleje, přidej tam další trať a vyzkoušej položit kolej v ní. A tak pokračuj do té doby, než tam nainstaluješ trať, která působí ten problém.

Poznámka pro nevěřící Tomáše: Dvoukolejka se v mém počítači nesnáší s některými zahraničními tratěmi. V jiném počítači to může být i jinak.

Zdravím. V trati mám prejazd tohto typu:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img90.imageshack.us/img90/2870/clipboard001xx7.th.jpg[/URL] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img90.imageshack.us/images/thpix.gif[/URL]

Je to vlastne 5 koľají v oblasti cesty. Problém je v tom, že keď osadím prejazd, tak sa mi objavia oranžové kocky iba na štyroch koľajách. Jedna z koľají zostane vždy bez kocky. Keď prechádza vlak najvzdialenejšou koľajou od závory, tak sa závora nezatvorí. Dá sa nejak dosiahnuť, aby sa objavili oranžové kocky na všetkých koľajách takýchto "zložitejších" priecestí, alebo ako sa takéto priecestia riešia? Ďakujem

Mně se stalo na úzkorozchodce, že jsem nebyl schopen udělat oboustanně funkční přejezd přes tři koleje v oblasti výhybky. Vzdal jsem to nakonec a řešil jsem to posunem silnice kousek dál. Možnost je nedávat tam závory a ponechat silnici bez provozu.

Cestu mám bez dopravy, ale závory by sa hodili. Existujú nejaké modely statických spustených závor?

Vyzkoušej závoru zapsat v ref souboru ještě jednou. Tentokrát ne jako objekt "crossing" ale jako "static". Budeš li mít štěstí (nezkoušel jsem to), bude zavřená.

Tak to vyzerá, že problém s prejazdom je vyriešený. Osadil som na koľaje kus cesty, asi 25m vedľa prejazdu, kde niesú výhybky. Tento kus cesty som utopil v teréne a oranžové kocky z prejazdu som umiestnil na tento utopený kus cesty, pričom samotný model závory zostal na pôvodnom prejazde. Vyzerá to tak, že to funguje.

Mám blbou otázku (aspoň pro zkušené stavitele). Kde se dá upravit v existující trati počet cestujících ve stanici? Dá li se to vůbec bez výrazných zásahů do tratě ... Vím že se to tady probíralo ale nikde jsem v diskusích nenašel kde se vlastně zadává.

Je to volba v označení koleje pro cestující. (zelená čára) Tam se kromě názvu stanice a koleje píše i počet cestujících

Jde to také udělat v AE, klikneš na zelenou čáru nástupiště a změníš počet cestujících. Samo pouze pro tu jednu aktivitu. Na trať to nemá žádný vliv.

Díky. V AE je to nejlepší, dá se regulovat počet cestujících zvlášť pro denní a pro noční aktivity.

Zdravím Vás. Pri stavbe trate som si všimol, že nedokážem zarovnať niektoré objekty zarovno s koľajami, aj keď vo *.W súbore použijem presné súradnice koľaje. Minule sa mi to stalo pri Nebulusových nástupištiach a dnes som si to všimol, aj pri rade statických vozňov. Proste jedna strana modelu uteká o pár stupňov mimo koľaj a ak to urobím s modelom dlhým napríklad 50m, tak to na jednej strane už robí rozdiel aj 0,5m od koľaje. Neviem či robím chybu ja, alebo je chyba v konktrétnych modeloch? Ďakujem

Já jsem nikdy nic nezarovnával pomocí zápisu do W souborů. Při troše cviku to zarovnáš s přesností několika cm i myší. Dělám to tak, že nástupiště či objekt posunu k hlavě koleje, srovnám s ní a pomocí N srovnám do kolmice ke koleji. Pak posunu na to správné místo. Pokud je stejných nástupišť více, tak je naklonuju pomocí ctrl C. Takže pokud Ti něco nefunguje pomocí přepisu hodnot v W souboru, udělej takto.

NO tento spôsob je taktiež možný, ale pri dlhších modeloch sa mi zdá, že nedokáže byť dostatočne presný. Ak mám dlhé nástupištia, ktoré potrebujem osadiť presne, tak tam je dôležitý každý centimeter a veľmi sa mi nechce veriť, že to bude pri ručnom otočení dostatočne presné.

To je jen cvik, pootočíš, zkontroluješ oba konce, posuneš, pootočíš, ... tak dlouho, než to sedí.

Ivan.ps napsal:
Pri stavbe trate som si všimol, že nedokážem zarovnať niektoré objekty zarovno s koľajami, aj keď vo *.W súbore použijem presné súradnice koľaje.
Nejsou to koleje v oblouku? Tam to takhle nejde. U rovných kolejí zarovnávám nástupiště ve World běžně a s tímto problémem jsem se ještě nesetkal.
JiříkTK napsal:
To je jen cvik, pootočíš, zkontroluješ oba konce, posuneš, pootočíš, ... tak dlouho, než to sedí.
Pokud potřebuju zarovnat např. silnici, položím jí u otočného středu (pivotu) objektu (u silnice je to jeden z konců) natěsno ke kolejnici, posunu se na druhý konec a srovnám to klávesami End+Num4 nebo End+Num6, dokud to není také (stejně) těsně u kolejnice. A pak to jenom oddálím.

Pán Šemora mi pomohol zistiť, kde robím chybu, takže problém je vyriešený... Chybu som robil ja v zápise do *.w súboru.

mikulda napsal:
Pokud potřebuju zarovnat např. silnici, položím jí u otočného středu (pivotu) objektu (u silnice je to jeden z konců) natěsno ke kolejnici, posunu se na druhý konec a srovnám to klávesami End+Num4 nebo End+Num6, dokud to není také (stejně) těsně u kolejnice. A pak to jenom oddálím.
Silnice má jen dvě osy otáčení, tam to jde takto v pohodě. Většina objektů má tři osy otáčení a tam je často potřeba ještě dorovnání do kolmice klávesou N. Člověk si musí vždy nějak poradit, např. při skládání 100 m nástupiště v oblouku z 20 m kousků a ještě ve stoupání.

Back
Nahoře