V hre nejde spojit vozidla ...

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pavel Mojžíš
  • Datum začátku Datum začátku
P

Pavel Mojžíš

Host
Dotaz na p. Šemoru : v aktivitě Pokažená krysa (teď nevím jestli I. nebo II.) mám jet pro rychlík, vše jde dle návodu, jen se mi nepodařilo připojit loko na rychlíkovou soupravu. :?: Nevím jak, zkoušel jsem vše, co mě napadlo i návody z F1 a pořád nic. Jak na to? Díky.

zde je nutné se podívat na eng soubor lokomotivy s kterou jedete, otevřít v poznámkovém bloku a typ spřáhla automatic přepsat na chain.

Zrovna tak je vhodné tam mít u všeho typ spřáhla pouze jednou. Pokud je uveden blok s typem spřáhla 2x a to s různým typem tak se pak v misi nedají vozidla svěšovat. Editor to nerozlišuje ale vlastní simulátor pak používá první blok pro zadní spřáhlo a druhý blok pro přední spřáhlo. V misi to pak dopadne třeba i takto že najíždíte šroubovkou na automatiku což z pochopitelných důvodů pak nejde svěsit.
Jinak na toto upozorňuji v článku o spřáhlech v sekci příspěvků - Dotazy FAQ.

Spřáhla

Ahoj, chceš tím říct, že pokud budu mít v bloku jenom jeden typ spřáhla, tak se pak použije pro obě čela modelu?

Spřáhla

Chci tím říct že pokud bude u jakéhokoliv vozidla uveden jen JEDEN BLOK PARAMETRŮ s typem spřáhla tak tento typ platí pro obě strany. NEJDE uvádět v jednom bloku týkajícího se parametrů spřáhla více typů spřáhel. Simulátor pak použije jen jednu hodnotu - teď ale takto z hlavy nevím jestli tu první nebo poslední.
Toto platí pro všechny parametry pokud jsou uvedeny vícekrát v jednom bloku do kterého patří. A pozor - neplést si jedno uvedení parametru v jednom příslušném bloku (části mezi začáteční a koncovou závorkou) a opakování těchto bloků v rámci příslušných pravidel jako je například část obsahující definici světel.

Neporadily byste mi prosim v čem mám chybu.V aktivite chci spojit mašinu s vagony ale pořad mi to nejde.
Masina(742) má:
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 1e6N/m 5e6N/m )
Damping ( 1e6N/m 1e6N/m )
Break ( 1.1e7N 1.1e7N )
r0 ( 20cm 30cm )
)
Velocity ( 0.1m/s )

A vagony maji: no úplně to samé
Opravdu si stim nevim rady.

Medo napsal:
Neporadily byste mi prosim v čem mám chybu.V aktivite chci spojit mašinu s vagony ale pořad mi to nejde.
Masina(742) má:
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 1e6N/m 5e6N/m )
Damping ( 1e6N/m 1e6N/m )
Break ( 1.1e7N 1.1e7N )
r0 ( 20cm 30cm )
)
Velocity ( 0.1m/s )

A vagony maji: no úplně to samé
Opravdu si stim nevim rady.

Nastavení má malé hodnoty podle vlastních zkušeností bych doporučoval nastavit hodnoty dle p.Frinty - pak je spřahování bezproblémové:
Spring (
Stiffness (7.5e6N/m 1e6N/m )
Damping (2e6N/m/s 2e6N/m/s )
Break (5.2e6N 5.2e6N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )

dále bych se podíval na nastavení parametru Size v 742eng souboru
Size ( 3m 4.4m 12.8m )
nastavení ESD_Bouding_Box v *sd souboru
ESD_Bouding_Box (-1.5 0.9 -6.4 1.5 4.4 6.4 )

Jo diky za pomoc pánové.Už mi to teda jde a dokomce jsem to i pochopil diky Ondřeje Frinty který to má skvěle vysvětleno na výše zmiňovaném odkaze.Dikes

Back
Nahoře