Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
kulaté rychlostníky opravdu chybí. Nechce je někdo vyrobit? Nejčastěji jsou na 40 a 70 km/h. Jen jako objekty.

Použité vlaky, to je opravdu problém. Já chci se plně věnovat stavbě trati, ale problematice vlaků se stejně nevyhnu. Zítra zveřejním novou aktualizaci, ale pokud někdo používá mé aktivity, tak bude muset stáhnout i aktualizaci aktivit. Ale tady došlo k nějakým změnám.
Na přání uživatelů, že v tom mám ještě trochu chaos, což je pravda, jsem ze všech vozů vyházel "vag" tedy nebude např zssk_vagA, ale zssk_A. Stačí z názvu složky "vag" vymazat. Gbkkqs bude cd_Gbkkqs, to samé cd_Gbkkqs3, D_dbog2 bude dr_dbog2, D_drsch = dr_drsch, Hbbins =sj_Hbbins. To je asi vše. Takhle je to opraveno v consistech.
Kdo si nebude vědět rady, může stahovat z webu chybějící vozidlo, kde do vzorečku webové adresy doplníte jen označení hledaného vozidla. Nebude to žádný katalog, ale odkaz poslední záchrany, abych to nemusel každému extra posílat emailem. Jak jsem poznamenal, chci volný čas plně věnovat stavbě trati.

Sponka napsal:
MirekM napsal:
Sponka: To jsou ty kulaté?

Ano, to jsou ty kulaté. Ale nemyslím si, že by se měly zobrazovat v Track Monitoru, neb by v tom pak vznikl zmatek.
Vlastik-vložím se do diskuse o kulatých rychlostnících,nebot si myslím že by se měli vyrobit,nebot na tratích se skutečně vyskytují,musím reágovat že asi málokdo ví že train simulátor může mít i rozděleny rychlosti zvlášt pro osobní a zvlášt pro nákladní a na jízdním monitoru se vždy ukáže jen rychlostník dle druhu vlaku,zkoušel jsem rychlostník pro osobní vlaky a pro nákladní a fungovalo to bohužel na mé trati se kulaté rychlostníky nevyskytují ani v reálu a tak s nima nepočítám,ale počítám s rychlostníky pro naklápěcí skříně které v současné době vyrábím,s pozdravem Vlastik trat 10,11.

Já odlišnost předpisů ve skutečnosti a v MSTS řeším takto: Vypnu si vykolejení, zruším TrackMonitor(F4) i zobrazení ovládacích prvků (F5) a rychlost si řídím podle sebe. Například když sjedu z výhybek a mám dále zelenou, hned zrychluji. Naopak pokud rychlostník zvyšuje rychlost, čekám až na projetí celého vlaku, přestože simulátor mi dovolí zrychlovat po projetí čelem. (To by ale mělo jít opravit - na Amtrak-trati v MSTS to funguje až po projetí konce vlaku...)

kulaté rychlostníky ale MSTS nerozliší, protože ten umí rozlišit rychlostníky pro osobní a nákladní vlaky. Tohle je ale o něčem jiném. Kulaté rychlostníky platí pro lokomotivy, které mají třínápravové podvozky, tedy v praxi se to týká sergejů, čmeláků, šestikoláků181 atd. Pokud pojede mimořádně sergej (při napěťové výluce) na vlaku EC, platí pro něj kulaté rychlostníky. Tedy pokud tyto někdo vyrobí, tak jedinně jako objekt.

Dovolím si vyjádřit osobní názor k názvům. Myslím si, že pro pana Šemoru je skutečně důležitější stavba trati. Udělat aktivitu zvládne snad každej, ale stavět trať, to asi ne. Takže ho nezatěžujme takovejma problémama, prosím. Já osobně aktivity nestahuju a dělám si je sám, víc mě to baví a když má někdo s něčím problém, je tady tohle fórum.

ad Můj poslední příspěvek:
Takže kulaté rychlostníky by fungovaly tak, jak píše pan Šemora. Čili jejich dodržování by bylo z hlediska kontroly simulátorem čistě dobrovolné. Akorát by bylo dobré je vytvořit podobně jako "distance" návěstidla, která se neukazují na TrackMonitoru a nemají ani jiný význam pro simulátor, ale jsou vidět. Aby "nemátly" vlaky bez 6nápravových lok. a přitom mohly mít jakékoli číslo.

Pro PetrSv: Asi máš pravdu, ale třeba já dobré aktivity tvořit neumím, tak je můžeš dát někam na stažení, co říkáš ?

Jasně, to nebude problém. Ale mám zatím jen pro zahraniční tratě. Na tuhle se vrhnu hned, jak toho bude schopnej můj PC :eek:

Naposled editoval moderátor:
Mohli bychom tohle snažení sjednotit, co říkáte? Já už jsem 3 úkoly/aktivity/mise vytvořil (viz http://msts.kvalitne.cz) a chystám se dělat další. Tak aby nebylo za chvíli několik úkolů takřka úplně stejných!

Tak zase k mým úkolům: Nechal jsem si od Arwyho poslat jeho úpravu a zjistil jsem, že trainset v MSTS se u mnohých z nás hrozně liší. Chtělo by to udělat nějaký centrální systém, aby se u každého vlaky jmenovaly stejně. A také jednotnou databázi vlaků!

Jak už se tady psalo zprava a zleva.....vycházel bych z trainsetu Zbyňka Šemory...ten je asi nejrozšířenější.....a jenom masochista nebo zarytý odbpůrce by si po každé Zbyňkově aktualizaci předělával consisty a aktivity na svůj trainset :-)

Takže vyjít ze Zbyňkova s tím, že už je optimalizován....a jak psal......vyřadil nebo opravil i další nepřesnosti. ( viz vag)

...zapomněl jsem na poznámku k aktualizaci mých aktivit. Nepřepisovat, ale je nutné původní adresáře aktivit někam přesunout, jedná se o složku Services. Pokud jste původní jenom přeinstalovali, tak MSTS bude hlásit, že chybí cesta pro service bem163bem, Když tak otevřte adresář "Services" a starý soubor "bem163bem.srv" smažte ručně.
Jednalo se o původní Bem, který měl do Ústí přijet od Letohradu. Jelikož aktivita začíná asi půl hodiny po příjezdu tohoto vlaku, nahradil jsem jej mrtvým consistem. Tento services vlastně naprázdno přežívá od minule. Cestu jsem mu zlikvidoval přestavěním Letohradského nástupiště v Ústí nad Orlicí.

V nové aktualizaci tratě 250/260/270 jsou aktivity s consisty s lokomotivou CD140094, kdepak se dá stáhnout ?

270_140_141rychlik.con je překlep v názvu testovací aktivity, ale je to myslím použito.
270_140osobni.con použitá není, dostalo se to do aktualizace omylem, jednalo se o testovací skin, který není ještě dokončen. Consists smažte.

Začínám v tom mít pěkný nepořádek.

Další problém je s diaktritikou v názvech souborů. Jedná se o PaV "´depokanc.ace". To už způsobilo v cizině tolik problémů a dnes to vyvrcholilo, tak jsem se naštval a přepsal texturu na "depokanc.ace" a samozřejmě musel opravit i "Depokanc.s" a už je to OK. Další problém je uvnitř adresáře mav_pack. Opět tam jsou engy s diaktritikou (MÁVBp.Wag, atd) Opět to někomu dělá problémy protože MSTS hledá MAVBp.Wag. To opravím až večer. A tak jsem se těšil, že si dám trochu oddech.

To Semora: Navrhuju, abyste se na aktivity, servisy a path zatím vykašlal. Vždyť toho máte i tak dost se samotnou výstavbou tratě. Jistě to všichni rádi nějakou dobu vydrží, že pánové?

Martens napsal:
Jak už se tady psalo zprava a zleva.....vycházel bych z trainsetu Zbyňka Šemory...ten je asi nejrozšířenější.....a jenom masochista nebo zarytý odbpůrce by si po každé Zbyňkově aktualizaci předělával consisty a aktivity na svůj trainset :-)
Souhlas! Já už se polepším... :eek: Ale co s tím sjednocením? Co třeba, že by mi každý, kdo aktivity pro Šemorovu trať dělá, poslal adresu těch svých (pokud je samozřejmě dává na net) a buď to dáme na jeden server, nebo aspoň dám na své stránky odkazy (a pan Šemora bude moct taky).

V rámci sjednocení bych také navrhoval (je to předčasné, ale lepší začít brzo než pozdě), abychom pro MSTS2 vytvořili nějaký centrální MSTS-CZ server, kde by bylo všechno. Co říkáte?

Naposled editoval moderátor:
Předchozí příspěvek je ode mně, zapomněl jsem se přihlásit... :roll:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře