Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
uzel Brno apod

...chlapi, vždyď by jste mě ztrhali. Všechno nejde najednou. Ještě musím dokončit Letovice - Blansko a zatím jsem neudělal ani Ň, protože jsem řešil noční textury. Za tmy je potřeba také jezdit. Hledá se dobrovolník, který by trochu ztmavil noční objekty. Zatím ve tmě září jak sluníčko. Nemá smysl dělat svítící okna, protože barák stejně je nasvícen komplet, ale by stačilo nastavit celkový jas. Práci, najít všechny textury, které by měly být vidět (perony a nádražní budovy), jsem již udělal. Jen je potřeba změnit jas obrázku, znovu uložit do ACE a také aby velikost kb byla co nejmenší. (i kvůli velikosti aktualizace - současně by to bylo přes 20 mega a zbytečně).

aktualizace

Aktualizace, kde by byli noční textury by mohla být dobrovolná. Já bych si raději než stahovat tak velký soubor noční textury udělal sám. Až se mi podaří vytvářet objekty, tak se pokusím vyrobit budovu stanice Žďár nad Sázavou, ale nic neslibuji. Viz sekce GMAX.

novinky pro 14bptrat

...no konečně rozumná řeč, že se někdo hlásí k přeskinování nočních textur. Ale žádný med to nebude, je toho dost.

Aktualizaci nočních textur dám postupně jak budou zhotovovány. Ale kdo chce jezdit s osvětlenými perony hned, dodám návod, které ace z Textures zkopírovat do Textures/Night. A samozřejmě se musí přepsat příslušné sd soubory které budou extra ke stažení.
V příští aktualizaci jako takové 14bptrat budou pouze svítit peronové lampy od Tomiho a věžové reflektory od Poláka a to v celé trati. jinak tam budou nové textury a druhy stromů a textur povrchu od Trunečka, Tomi dodal dvojité sloupy u betonových brán a giga brány na lanech pro 17 kolejí do stanice Česká Třebová, trochu vylepšil textury kolejnic. Všem autorům děkuji.

noční textury

Zkušebně jsem zkusil jenu texturu předělat do noční verze a je to v pořádku. Návod: v TgaToolu jsen texturu převedl do . bmp. Pomocí programu Zoner Media Explorer jsem otevřel soubor C:/TgaTool2.bmp a změnil jsem jas u obrázku na 25% a převedl zpět do ACE formátu. Pomocí Route-riteru jsem výsledný ACE soubor zkomprimoval, aby nebyl tak velký. Nakonec jsem upravil všechy .sd soubory objektů, kde jsou třeba noční texrury.

Hups...

No, tak jsem si stahl soubor Nocni.zip a nechapu co to ma byt...
Jsou tam jen soubory *.sd takze po rozkopirovani a spusteni MsTS a trati Kuty - CT v noci se objevilo v Breclavy X hlasek typu chybi *.ace. Ovsem jak se pise v sekci Novinky, tak se maji rozkopirovat soubory *.ace ovsem ace neni v baliku ani jeden :eek:. Takze mam ted prepsane vsechny ty *.sd a MsTS vyhazuje errory jak strhle ze chybi ten ci onen *.ace (vetsinou nejaky nocni soubor *.ace). No, snad se to opravi zitra v aktualizaci, protoze je to ponekud zavazna chyba :?. Pokud to nebude v aktualizaci, tak prosim vydejte co nejdriv nejakou zaplatu, nebo spis patch. Diky Cosby

Naposled editoval moderátor:
Jaaaj

Tak sorry, spatne jsem pochopil ten instalacni textovy soubor.
Sorry :( .

Jelikož noční textury peronů a nádražích zatím neexistují a jsou použity provizorně denní, které má každý v adresáři a dohromady dávají asi 25mega, tak je proti srsti je dávat ke stažení. Proto je třeba postupovat dle návodu. V Night je uložený obrázek jpg a podle něj si nakopírujte vyobrazené soubory do Textures/Night. Jedná se asi o 90 souborů. Ale je to velmi jednoduchý úkon, je to práce asi na několik minut.
V aktualizaci14bptrat, objekty které jsou noční (lampy) jsou již ve finální verzi a tedy vše svítí jak má. Tahle aktualizace bude aktivní asi za hodinu. Dám vědět v diskusi MSTS. Velikost 8MB.

Mistře co s těmi SHAPES soubory v nocni.zip? :eek:Aktualizace jede i s modemem bez problému a v dobré rychlosti.

Naposled editoval moderátor:
nejprve čtěte

...vážení, pokud sem píšete příspěvky, tak si nejprve přečtěte návody a eventuelně příspěvky zde, jestli se to tu už neřešilo, viz poslední dotaz.
Ve Shapes souborech jsou změněné parametry v sd souborech, aby byla vyžadována a zobrazována v tomhle případě noční textura. Až si dokopírujete ace do Textures/Night, tak musíte nakopírovat ta Shapes, aby se v noci textury zobrazovali. To je vše.

Omylem se dostalo do seznamu nast_lam a nast_lam2, tohle jsou lampy z aktualizace 14. TYHLE NEKOPÍROVAT, mají svou noční verzi, kdo to už provedl, tak stačí znovu aktivovat 14bptrat.exe a přepíše se to do správného tvaru.
Proto doporučuji nejprve provést ruční kopírování nocni.zip a potom teprve 14bptrat.exe Kdyby přesto se vyskytla chyba, dejte vědět.

ftp

Po změně stahovaní na ftp:// se mi soubory stahují mnohem rychleji: Nehodový vlak - 20 minut. Mám modem 56 kb/s. Neví někdo proč nejde stahovat rychlostí, jakou má modem?

Rychlost stahovania po modeme zavisi od toho, ako daleko si od ustredne, aka je kvalitna linka, aky je hruby kabel, ak su kable nad zemou tak od toho ci prsi, ako fuka vietor, aka je momentalna teplota, potom kolko ludi telefonuje cez ustrednu, aka je to ustredna, ako funguju pocitace u ISP, ake ma ISP pripojenie na telekom,...

pripojeni

Rychle pripojeni jsem mnel vcera po 18 hodine, ale asi v 19:30 sla rychlost dolu a stahovalo to jen 1,5 kb/s.

kousání MSTS

Chtěl bych pozdravit zde přítomné a zejména pana Šemoru,bez kterého by český MSTS nebyl ničím jiným,než ježděním krásnými českými vozidly po nicneříkajících nečeských tratích.Ale k věci.Mám problémy s tratí CT - Kuty pri provozování aktivit.Při přiblížení se mého vlaku k uzlové stanici se MSTS kousne a pak vyblije chybu typu Fatal error a je nutno MSTS ukončit.Stává se to zejména v okolí Brna a Břeclavi.Ve volné jízdě je vše OK.Mám Athlona XP3000+,Radeona 9800PRO od ASUSU s drivery 3.7 a 512 MB RAM 333MHz,Win XP Pro.Hardwarový problém téměř s jistotou vylučuji.Máte někdo podobný problém?Díky za odpovědi.

Ešte tu zostáva technický problem, že MSTS je schopný vykresliť iba určitý popčet vecí. Hodilo by sa však npísať, či sa to stáva pri originál aktivitách, a či pri nejakých vlastných. Takisto by sa hodilo opísať to čo je na tej chybe napísané (ak su tam gombíky Dont send a Send Error report staci tuto chybu oznacit ako Dont send).

...jestli to dělají pouze aktivity, tak bych napřed zkusil editor úkolu a danou aktivitu, jestli tam něco nekřičí anebo Conbuilder (ikonka vlevo vedle dvou mašinek) tam to nabídne i nápravu v nekompatibilních consists. Pak je tady další možnost, chybí vám nějaká aktualizace s objekty. Pokud je volná jízda OK, tak to bude zimní nebo noční objekt. Jakmile to zamrzne, kombinací tlačítek klávesnice win(logo) + D zobrazíte plochu a tam uvidíte chybovou hlášku, který objekt chybí, opsat, vyhledat průskumníkem a nakopírovat tam kde chybí odjinud. Pak už to musí fungovat.

...ještě jedna varianta, jednou se mi stalo, že jsem otevřel aktivitu zvednul jsem pantograf a v ten okamžik chybová hláška s pozdravem od Billa Gatese a pád do Windows. Dělalo to nejaké vozidlo s chybama v eng souboru, takže doporučuji v Conbuilderu ještě jednu ikonku vlevo a provést test všech eng a wag ve Vašem Trainsetu. Conbuilder bude na Vás tak hodný, nejen že Vám napíše počet chyb, ale i vypíše přesně kde ty chyby hledat. (já jsem si u sebe pořádek udělal a test mého trainsetu vám neukáže nic jiného než nuly)

!!!!!chyba se vloudila!!!!!!!

Na upozornění uživatele bude nutné udělat ještě následující úpravy:

Úprava s nočními objekty je funkční pouze v létě. Pokud si pustíte aktivitu v zimě (Pendolíno), tak se Vám obrazovka zaplní chybovými hláškami. co vše je třeba nakopírovat do adresáře Global/Textures. Jedná se o celý seznam nočních textur. I z 14bptrat. Navíc to vyžaduje ještě soubory nast_lam.ace a nast_lam2.ace nakopírovat do Breclav - Praha/Textures/Snow. Pak by to mělo fungovat OK.

Ale otázka. Vysvětlí někdo, jakou to má logiku, proč se musí některé soubory ace nakopírovat do Global a proč nast_lam2.ace do Snow, když se se zimní verzí nepočítalo. Možná to bude v parametru sd souboru. Má to někdo přesně definované? Tady je parametr 257, ale Tomi mi souběžně psal, že pro noční je 256, který jsem všude jinde dopisoval.
Poradí někdo jaká je v tomhle logika, aby se takovým nepříjemnostem dalo předcházet?

Z hlavy to nepoviem, doma nie som, ale viem, ze toto bolo opisane v techdocu shape data files. A tie hlasky co vsetko je treba dokopirovat do Global SUS SPOSOBENE TYM, ZE MSTS NAJPRV HLADA TEXTURU V ADRESARI TEXTURES A POTOM V GLOBALE, takze ak dajme tomu v adresari TEXTURES/SNOW nieco chyba nehlada tov TEXTURES ale v GLOBAL a ked nenajde, tak vypise chybu ze to nie je v GLOBAL aj ked to tam vlastne byt nemusi

...díky, jestli je to tak, JEŠTĚ DO GOLBAL NIKDO NIC NEKOPÍRUJTE. Pokusím se prověřit sd soubory s jiným parametrem. Kdyby to fungovalo, tak je velmi jednoduchá párkilová záplata pro všechny. To by se nám Global zbytečně nafukoval jako těhotná žena.
Ale opět budu muset přepisovat asi 100 souborů.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře