Skiny

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
No tak zvnútra: nezakryté vykurovacie telesá na chodbe (také tie šedé veci), nabitá preglejka pod sedadlami, inak vyriešené vykurovaci teleso v kupé, hranatejšie okná, mierne iné police, iné materiálové vyhotrovenie stien kupé, podstatne horšie jazdné vlastnosti, často (nie je však pravidlom) bývajú na ČD značené ako B250.

JOHNZ napsal:
No tak zvnútra: nezakryté vykurovacie telesá na chodbe (také tie šedé veci), nabitá preglejka pod sedadlami, inak vyriešené vykurovaci teleso v kupé, hranatejšie okná, mierne iné police, iné materiálové vyhotrovenie stien kupé, podstatne horšie jazdné vlastnosti, často (nie je však pravidlom) bývajú na ČD značené ako B250.
zajímavý je, že u nás mají B250 zelenou barvu koženky ale v maďarsku jsem potkal vozy jenom s normální barvou koženky

No zelena kozenka bola specifikom CSD (kde na to prisli nevim) ... a aj u nas uz su skoro vsetky precalunene na normalnu farbu ... takze mozno aj mali zelene aj MAV enem uz ich nemaju ...

ty zelené u nás jsou už jen v posilovějch rychlících a zelená si vyměňuje jen tehdy když ji zmrví třeba hooligans

Prosim vas, ve kterem skinu CD Wlab je soubor CDvagWlab.s? Diky

Zdravím,
udělal jsem si pár fotek a chtěl bych je použít jako skin, ale nevím, jak je šikovně dostat do té správné velikosti a na 1024x1024. Poradíte někdo? :roll:

Davidus: ono je to zlozitejsie ... treba na to nejaky lepsi malovaci program (Photopaint, Photoshop, GIMP, ... hlavne nie skicar od MS)

Potom si musis otvorit texturu z povodneho modelu, vidis tam tie jednotlive casti (bocnice, cela, strechu,...) a na tie sa snazis napasovat tie fotky, tak aby rozmerovo tie casti presne sedeli na to co je uz v tej texture. Rozmer zmenit nejde, resp ide ale potom to vypada no, no ...

Este musis dbat na to aby si to mal nejak zlicovane a neskakalo ti to kade tade ... no a tu fotku uz len zmensis metodou drag & drop ...

P.S.: Ak si pochopil menej nez 30% tohoto prispevku, tak sa na to vykasli rovno ...

Nevím co se děje ale když chci poslední dobou udělat nějaký RePaint tak upravim Texturu uložim Exportuju ale pak je textura jako bych ji vůbec neupravoval. Nevíte jak ten problém odstranit ???

Možná se zeptám jako úplný hlupák, ale zeptám se.
Rád bych začal skinovat a jsem úplný začátečník. Byl bych rád kdyby byl někdo tak ochotný a poradil jak na to, jaký program nebo programy jsou nejvhodnější atd. Díky předem.

Mraaazek napsal:
Rád bych začal skinovat a jsem úplný začátečník. Byl bych rád kdyby byl někdo tak ochotný a poradil jak na to, jaký program nebo programy jsou nejvhodnější atd. Díky předem.

sekcia FAQ nestačí ?

Mraaazek napsal:

potrebuješ program TGAtool2 na stránkach http://trainsim.ic.cz si stiahni aceit obsahuje aj TGAtool2 inštaluj a môžeš skinovať a ešte budeš potrebovať nejaký lepší grafický program. Všetky tvoje otázky ohľadom skinovania rád zodpoviem ale na maile alebo cez SZ.

Naposled editoval moderátor:
Ak máš stiahnutý a nainštalovaný TGAtool tak si ním otvor textúru a ak sa ti naboku ten alfakanál načítal, tak v tom hornom menu niekde nájdi send alpha channel to editor ... na to klikni a ono sa ti to hodí do nastaveného editora (štandardne mspaint, inde v tom hornom menu to ide nastaviť) ... tam ho upravíš a potom sa ti zasa načíta späť. Dávaj si pozor aby si to potom ukladal do .ace (to je voľba export) buď ako -trans alebo ako -alpha (trans je keď máš len čiernobielu alfu a -alpha je keď je v celej šedej škále)

^George napsal:
TGATooL mám ale moc som sa snim nzblížil
Tady Ti nic jiného nezbude, než se sbližovat - je to ten nejjednodušší a hlavně nutný nástroj pro práci s texturami.

Back
Nahoře