Skiny

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
140-097-7

Aj mna velmi laka 140-097-7 bolo by to ono je to plne cd s fotkami+kabina len strecha chyba aj podvozky su tam no proste vsetko a vo velkej kvalite keby som ich mal doma tak vsetko by bolo O.K uz som pisal Staremu ale este neodpisal-on by ich mal mat lebo jemu som ich poslal.Bolo by to naozaj skvele keby sa dostala do MSTS lebo ako hovoris ta 004 nieje nic moc. a tie "seskolaky"(181...) tak to nic s toho jediny je len v KE a aj to nieje seskolak ale skuter-a neni to original ta farba to je presovsky a caka na srot takze stoho asi nic.

182,183

Peto5o,takže v KE šestkoláky skončili nadobro?Ak by som sa predsa vybral tým smerom vieš mi poskytnúť info či 182,183 nájdem ešte v Spišskej alebo v Žiline? A niečo pre JOHNZ-A:Postrky Púchov-Horní Lideč v minulosti pokrývali šestkoláky,ako je to teraz?Ty tam blízo bývaš,ak sú dajú sa fotiť?Ak sa dobre pamätám stávali pod tou lávkou v depe v Púchove.

Pre duuso: 183 v Žiline nájdeš. Chodia ešte na nákladných vlakoch ale nie často. (Väčšinu náklaďákov vozia 121, 131, 162/163...) Ostatné sú odstavené v depe. Niektore vyzerajú že sú nepojazdné a zarastajú burinou. 182 nieviem či nájdeš. Keď som tam bol ja naposledy videl som tam tri. Nevyzerali že by boli prevádzkyschopné tak neviem či sú tam doteraz.

183

duuso v SNV by mali byt 12 183. a v Ke o nieco menej-ja som bol minule v Depe v SNV a boli tam 4.

182,183

Vďaka Vám za informácie,chystám sa tam niekedy vypraviť,keby mal niekto možnosť mohol by niečo z nich nafotiť pre Taxa na skiny do MSTS.

Na postrkoch do Lidče sa streidajú 2 až 3 šestikolá a ranžírové náklané vlaky Žilina - ValMez spravidla tlačí kocúr (myslím že teraz je tam 001) ďalšia služba o ktorej viem že sa na ňu momentálne nasadzuje rada 140 je vozba osobných vlakov Žilina - Púchov a to vždy v v stredu a piatok. Ďalším verejne neznámym výkonom tentorAz pre radu 121 je vozba Pv vlakov Vrútky - Žilina a Pv vlakov Žilina os. - ŽIlina zr.st.

...

JOHNZ,okrem tých postrkov a Pv mi nevieš približne napísať čas odchodu toho osobáku zo Žiliny so 140-kou?.Ináč vďaka za informácie ale tie postrky a Pv bude treba len vystriehnuť.

Prkinka ani neviem co pisem, ranzirove nakladne vlay ZA - ValMez netlaci kocur ale SKUTER (121) ... osobka so 140 by mal odchadzat zo ZA 15:54, s tym ze neni iste ci zrovna pojde 140 (pouziva sa iba na vykrytie turnusovych vypadkov rady 162/163).

RD Zilina

Aha,tak to je nieco iné,a v RD Zilina sa nenájdu nejaké 140-ky,čo sa dajú fotiť?

Rady 140 je tam viac ne dost, pred depom tam toho stoji aspon 10 kuskov. Nevyhoda je taka ze su pospajane a miestni strojmajstri ako som si vsimol foticov neoblubuju kedze tam na jednu partiu udajne zavolali OSOŽákov (ŽP).

140

Bol som tam pred vcerom 140 som tam videl asi 6 ale su pospajane-strojmajster nam bez problemov dovolil fotit dala by sa nafotit aspon jedna do msts al problem je ze su spojene 2a2 a jedna zo 163

O tom "láskavom"prístupe strojmajstrov v RD Žilina som počul tiež,neviem kedy sa tam dostanem,keď máte niekto možnosť odfoťťe nejakú 140,121,182 pre MSTS.

TAX

Pre TAX-a:Dnes som v Leviciach nafotil lok.721 078-4 /modro-biela/,nebude to 100-percentné ale na prvý raz to myslím ujde.Zajtra sa chystám konečne vyfotiť ten baterkáč a 210 017 /modro-biela/.Ešte by som chcel ísť do Zvolena a Nových Zámkov /770,771,750,3,4,721/a keď to budem mať komplet dám to na CD a "exportujem" to k Tebe.Pokúsime sa nafotiť vo Zvolene aj stanovište lok.263.

Problem s tvorbou ACE

Zdravim,
chtel bych se zaptat, jak vytvorim *.ace soubor s alfakanalem, s texturou, ktera je vetsi, nez 512x512(doporucene max.v navodu). Pri prevodu mi to vytvori spravne texturu, ale v alfakanalu zbydou jen ty body ktere byly cerne a ostatni je bile.
Dik
Majo

Pri rozliseni 1024*1024 sa da pouzit iba tzv. 1-bitovy alfakanal cize bud cierna alebo biela ... bitmapa toho alfakanalu musi byt do tohoto farebneho rezimu upravena - to sa robi v grafickom programe akozto farebny rezim / color mode

JOHNZ napsal:
Pri rozliseni 1024*1024 sa da pouzit iba tzv. 1-bitovy alfakanal cize bud cierna alebo biela ... bitmapa toho alfakanalu musi byt do tohoto farebneho rezimu upravena - to sa robi v grafickom programe akozto farebny rezim / color mode
Ale puvodni textura ma alfakanal i s sedou barvou. Povedlo se mi to prevest na .tga s alfou a tam to bylo ok. Neda se to nejak prevest na ace? Jinak fakt nevim, jak to autor udelal.

majo napsal:
JOHNZ napsal:
Ale puvodni textura ma alfakanal i s sedou barvou. Povedlo se mi to prevest na .tga s alfou a tam to bylo ok. Neda se to nejak prevest na ace? Jinak fakt nevim, jak to autor udelal.

Tomu nerozumím, soubor *.tga je bez problému převoditelný na *.ace i s 8-bitovým alfa kanálem. Jenom musíš mít MSTS utility ve verzi 1.2 a potom použiješ TGATOOL2 a makeace.exe ve verzi 1.2, která zvládá textury 1024x1024, nebo si stáhni program ACEIT!, který to zvládne taky.
http://www.sn61.kolej.szczecin.pl/podstrony/download_18.htm

Naposled editoval moderátor:
No to viem, že AceIt to dokáže ... ale veľakrát sa mi stalo že to potom v MsTS vyzeralo dosť komicky ...

JOHNZ napsal:
No to viem, že AceIt to dokáže ... ale veľakrát sa mi stalo že to potom v MsTS vyzeralo dosť komicky ...

Tak to tedy nevím jak komicky, setkal jsem se s problémem, kdy soubor *.tga byl v pořádku, ale *.ace byl rozházený, textury šly šikmo atd...
Většinou to bylo tím, že textura nebyla přesně 1024x1024 ale třeba 1025x1024 nebo 1023x 1024 a průšvih byj jasný: přeladač se v tom nevyznal a výsledek byl jak píšu výše... Měj se fajn.

Back
Nahoře