Skiny

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Pro konverzi HiRes textury s alfakanálem se stupni šedi je zapotřebí použít prográmek MakeAceWin který je součástí simulátoru (jeho updatu) v adresáři utils. Převádí tga na ace a původně je určen pro vytváření pohledu z kabiny.
Pokud se to transformuje přímo z TgaTool2 tak v mnoha (skoro ve všech) případech (záleží na nastavení a verzi knihoven patřících k TgaTool2) je výsledek nevyhovující - trpí nějakými nedostatky.

aceit_licence

Mám problém. Když chci převést v TGATool2 bmp na ace, tak mi to napíše, že nemůže najít aceit_license.txt nemáte ho někdo?

Re: aceit_licence

Davidus napsal:
Mám problém. Když chci převést v TGATool2 bmp na ace, tak mi to napíše, že nemůže najít aceit_license.txt nemáte ho někdo?

Nemůže být problém v tom, že na konverzi na ace používáš aceit a máš to tak nastaveno v TGATool? Používám makeace z instalace MSTS a ten problém tam není.....

Re: aceit_licence

Martens napsal:
Davidus napsal:

Nemůže být problém v tom, že na konverzi na ace používáš aceit a máš to tak nastaveno v TGATool? Používám makeace z instalace MSTS a ten problém tam není.....

Súhlasím s Martensom, ja používam TGATool2 spolu s Updated Makeace ( stiahnuté z z homepage MSTS ) a výsledky vidíš na mojom webe http://xtrain.webpark.sk :twisted:

Naposled editoval moderátor:
A ja používam TGaTool2a a AceIt! (pribalené k Route Riteru) ... no a výsledky nájdete na http://sk-trainsim.tk ... V podstate to tam celé funguje tak, že AceIt aj TgaTool nainštaluješ do koreňového adresára RR (je tam potom síce saigon ale to je vedľajšie) ale všetko beží ...

Díky za příspěvky. Mě šlo hlavně o noční kabinu na 141. Nikde jsem ji nenašel, tak si ji chci vyrobit, zatím to nejde...... Vždycky se zaseknu při převodu do ace. Prostě to nejde......

Davidus napsal:
Díky za příspěvky. Mě šlo hlavně o noční kabinu na 141. Nikde jsem ji nenašel, tak si ji chci vyrobit, zatím to nejde...... Vždycky se zaseknu při převodu do ace. Prostě to nejde......

Špatně hledáš, ačkoliv roste v místě kde by ji nikdo nečekal:
web Filipa Havla, sekce Fake a pokusy začátečníků, model ČSD E499.004. Tato bobina je postavena na modelu 141 a světe div se obsahuje cabview pro noc i den. Dodnes jsem nepochopil, proč tak zdařilý skin je právě na tomto místě. (může někdo vysvětlit?)

Josef Vogeltanz napsal:
Davidus napsal:

Špatně hledáš, ačkoliv roste v místě kde by ji nikdo nečekal:
web Filipa Havla, sekce Fake a pokusy začátečníků, model ČSD E499.004. Tato bobina je postavena na modelu 141 a světe div se obsahuje cabview pro noc i den. Dodnes jsem nepochopil, proč tak zdařilý skin je právě na tomto místě. (může někdo vysvětlit?)

díky hned jdu na to.... :eek:

Chěl bych se zeptat jestli by nešel trochu upravit vagon B, mám na mysli třeba sířku mezi okny, zdá se mi, že jsou o hodně blíž než ve skutečnosti, je to snad nejrozšířenější vagon u ČD i u ZSSK, tak by mohl být ještě o trošičku reálnější než je teď. Jinak to neberte nějak zle, já bych nikdy nezvládl udělat ani jediný model, vaší práce si vážim, ale... :D

Wiff napsal:
Chěl bych se zeptat jestli by nešel trochu upravit vagon B, mám na mysli třeba sířku mezi okny, zdá se mi, že jsou o hodně blíž než ve skutečnosti, je to snad nejrozšířenější vagon u ČD i u ZSSK, tak by mohl být ještě o trošičku reálnější než je teď. Jinak to neberte nějak zle, já bych nikdy nezvládl udělat ani jediný model, vaší práce si vážim, ale... :D
Hele, Wiffe, nejseš nějakej perfectionalista ? Mě sa zdá B celkem OK !

Vokoun napsal:
Wiff napsal:
Hele, Wiffe, nejseš nějakej perfectionalista ? Mě sa zdá B celkem OK !
Jo, jasně, on už je teď super, ale po malinký úpravě by byl ještě suprovější. To je jedno, asi jsem vážne perfectionalista 8)

Mám pocit, že vagón B je skinovaný fototextúrou. V tom prípade musia byť okná na správnom mieste.

B

Kebarko napsal:
Mám pocit, že vagón B je skinovaný fototextúrou. V tom prípade musia byť okná na správnom mieste.
Ja som osobne nafotil niekoľko vagónov B na skiny a niektoré z nich mali rozdielne okná a nepasovalo to tam ( platí to ale aj A a AB ) ... zrejme to závisí od roku výroby a od výrobcu ... takže strihanie, korekcie. MSTS je o kompromisoch a vagón B nie je výnimkou. To by muselo byť namodelovaných viacero variánt. Ale uvedomme si, že vagón je kulisa k lokomotíve a na ňom až tak moc nezáleží ... keď je absolútne dokonalý, to je len plus, ale šírka okien je fakt len nepodstatný detail.

duuso napsal:
Čaute! Otázka na TAX-a a všetkých: Neviete niekto o skinoch alebo modeloch lok.263 ? Okrem 263 001 a 010,tie už mám.Alebo či niekto nepripravuje uvedenú lokomotívu?Ďakujem.
Momentálne mám hotovú 263009, 263012 a pripravujem 263008. Stiahnuť sa dajú na http://www.demmsts.sk

Re: grafický editor

Tax napsal:
Kebarko: Adobe Photoshop je síce dobrý, ale ťažkopádny, Corel PhotoPaint je ešte ťažkopádnejší, ja osobne najviac používam starý PaintShopPro 4.12 pre Win95, ide rýchlo, spraví mi všetko, čo potrebujem, po Photoshope siahnem len veľmi zriedka, Corel radšej ani nemám inštalovaný. Výsledky mojej práce s PSP 4.12 zrejme poznáš. Ale sám program ešte nie je všetko ... Alfou a omegou pri skinovaní je dobrý materiál, zásoba podkladov, fotografií - "objektov" a "farieb" a hlavne prax a skúsenosť. Pán Starý by ti vedel povedať, čo za hrôzy som mu v začiatkoch posielal, než som sa naučil čo to prijateľne naskinovať

Tak stýmto absolútne nesúhlasím. Vždy je to len o tom že treba daný program poznať. Ja používam len Corel Photopaint a som nad mieru spokojný. Vôbec sa nemôžem sťažovať na ťažkopádnosť. Pracuje rýchlo a spoľahlivo.

To Dem:

Tá Tvoja stránka - peknéé to veci.Hlavne tie Gorily 007,018,019.
Úctivá poklona.Ja za chvílu vydám 263 005, to by mala byť posledná s pruhom vo farbe slonovej kosti.

Re: grafický editor

dem napsal:
Tax napsal:
Kebarko: Adobe Photoshop je síce dobrý, ale ťažkopádny, Corel PhotoPaint je ešte ťažkopádnejší, ja osobne najviac používam starý PaintShopPro 4.12 pre Win95, ide rýchlo, spraví mi všetko, čo potrebujem, po Photoshope siahnem len veľmi zriedka, Corel radšej ani nemám inštalovaný. Výsledky mojej práce s PSP 4.12 zrejme poznáš. Ale sám program ešte nie je všetko ... Alfou a omegou pri skinovaní je dobrý materiál, zásoba podkladov, fotografií - "objektov" a "farieb" a hlavne prax a skúsenosť. Pán Starý by ti vedel povedať, čo za hrôzy som mu v začiatkoch posielal, než som sa naučil čo to prijateľne naskinovať

Tak stýmto absolútne nesúhlasím. Vždy je to len o tom že treba daný program poznať. Ja používam len Corel Photopaint a som nad mieru spokojný. Vôbec sa nemôžem sťažovať na ťažkopádnosť. Pracuje rýchlo a spoľahlivo.
Je nadmieru potešiteľné, že sa našiel nový skinár. Avšak zas tu máme to isté - uniformne rovnané mašiny s rozdielnou radovou tabuľkou. Navyše, väčšina skinov vyzerá ako omaľovánka - ako laminátky, tak aj žehlička, peršingy a gorily. Daj do toho trocha viac života, výtvarného citu, nech to nevyzerá ako mašiny z trainzu. No a nezabudni poodstraňovať a opraviť hluché miesta, ktoré opraviť idú.

skin dem:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.demmsts.sk/images/240013.jpg

skin duuso:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://zelpage.goo.cz/fhavel/obrazky4/dzssk240004.jpg

No tá moja 240 004-2 ZSSK rozhodne omaľovánka nie je , s tým by som nesúhlasil, robil som to z fotiek ktoré pochádzajú z RD Zvolen asi spred roka a pol.Ale tie Gorily sú celkom pekné, berme to ako verziu po ŽOS aj keď 007-ka bola nejaký čas naozaj dobre udržovaná.V každom prípade je naozaj dobré že je na scéne ďalší skinár.Ináč okrem Goríl sa mi tam páči aj 263 012-7 ZSSK.

duuso napsal:
No tá moja 240 004-2 ZSSK rozhodne omaľovánka nie je , s tým by som nesúhlasil, robil som to z fotiek ktoré pochádzajú z RD Zvolen asi spred roka a pol.Ale tie Gorily sú celkom pekné, berme to ako verziu po ŽOS aj keď 007-ka bola nejaký čas naozaj dobre udržovaná.V každom prípade je naozaj dobré že je na scéne ďalší skinár.Ináč okrem Goríl sa mi tam páči aj 263 012-7 ZSSK.

Anonymous napsal:
duuso napsal:

Chlapy tosú ešťe len začiatky. To skutočné ešte príde. :D :D
A čo keby si sa prihlásil? Vieš ono to vyzerá tak že sa odvážim napísať čokolvek veď som v anonymite :!: :?:
Inak Duuso tá 240 004 je perfektná. :D

Back
Nahoře