ZSSK 131

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Ota11
  • Datum začátku Datum začátku
Takže ja by som nejaké pripomienky mal, tu sú obrázky s označenými chybami:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t68812_SFCAN090.jpg[/URL]
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t68813_SFCAN091.jpg[/URL]
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t68814_SFCAN092.jpg[/URL]
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t68815_SFCAN093.jpg[/URL]
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t68817_SFCAN094.jpg[/URL]
Dobré by bolo zladiť odtieň spodku skrine, nárazníkov s odtieňom podvozkov,presnejšie dosadiť niektoré textúry čo som označil, popracovať na retušovaní čela rámu pod nárazníkmi,dorobiť stierače a dosadiť lepšiu, resp. ostrejšiu tabuľku č.38.Tot vsjo, potom by to hádam mohlo byť, ale snaha sa cení.

Napisem sem svoj skromny nazor. Snaha ano, to sa ceni, ,ale ma to vsak hodne "ale". V prvom rade, kvalita textur. Ta je na dnesnu dobu skutocne podpriemerna-sum, rozmazanost atd. Dalsia vec je to, ze je tam hodne textur z mojho skinu 099+100. K veci. Na podvozok si ani len nesiahol, ale da sa to pochopit, ze si zaciatocnik. Strechu si odbil len stmavenim mojej textury. Dobre, i to by som bral. Zhltnem aj to, ze si pouzil moje okna do strojovne, vsak preco nie, nebudem tu robit kvoli tomu vlny, hoci zakladna slusnost mohla byt. Len problem je v tom, ze uz tie okna vobec neladia k pouzitej texture na skine.Je tam hodne nedorobkov. Boky 131 nie su stejne na jednej sekcii, ta znacka diody je len na jednej strane, tam je vidiet,ako uz bolo spomenute, ze to bolo proste dolepene ako prislo, tak bolo. No hlavne,co mi nejde do hlavy, ta textura mi k 037+038 nejak nesedi. Nehnevaj sa na mna, ale pripada mi to ako zlepenec z niekolkych ks 131. Spina skratka nenavazauje prirodzene. Takze tolko z mojej strany.

Hekl338: za to ze som pouzil niektore tvoje textury sa ospravedlnujem myslel som si ze staci si opytat o povolenie len autor modelu a ne zetreba sa spytat aj autorov niektorych casti textur a to ze tam nesedia tie tabulky nieje moja chyba ja som mal take fotky a to ze tie textury su rozmazane tiez nieje moja chyba ja som mal take fotky ake som dal bolo to robene nato aby som sa aj naucil ako sa to robi a vidim ze treba pomenit vsetko v texturach ale ked tie podozky som nevedel dopasovat. Tu znacku diody upravim a tie boky sa budem snazit upravit tiez

Neviem či si to fotil Ty ale keď si mi poslal foto 770 095 tak tie fotky sú super, neviem prečo tieto sú také zrnité, bolo šero alebo zlé svetelné podmienky ?

Aha, tak to je potom problém, nebolo by hádam lepšie si nejaké dva-tri kusy nafotiť v lepších svetelných podmienkach ? Takto sa s tým len budeš trápiť a nikdy to nebude poriadne, čo Ty na to ?

Zdravím:) Prosím Vás chcel by som sa niečo opýtať ale nebudem kvôli tomu zakladať nové vlákno tak ospravedlňujem sa za OT :) Nevie niekto, kto upravoval model p.Starého 362/363 tak že má animované obidva pantografy? Lebo zaujímalo by ma, či by sa nedali aj na jeho modeli 163 naanimovať oba pantografy? Písal som s pánom Starym a on mi odpísal,že sa tým už nezaoberá a že to mám skúsiť tu na fóre,že nejaké možnosti sú. Tak neviem má ešte niekto iný zdrojáky,bolo by to možné urobiť? Ďakujem za odpoveď :) S pozdravom Michal

mates.zscs napsal:
duuso:podla mna by kludne stacila aj jedna fotka ale s aspon 12Mpix fotakom aby to nebolo po upravach taketo rozmazane

To stejne nepomoze, odskusane. Fotim 9Mpx rozlisenim a to fotim bok masiny aspon 4-5 cast+detaily. Ono kludne staci aj 5 Mpx, len hodne zalezi na tom, ako sa textury zmensuju. Ja to bucham priamo v inafraview, ide to rychlo a relativne kvalitne. Upravy potom v nejakom lepsom programe, kde to staci fakt minimalne (!) doostrit a textura je prijatelna. Len s doostrovanim s mierou, nic sa nema prehanat.

3michal napsal:
Zdravím:) Prosím Vás chcel by som sa niečo opýtať ale nebudem kvôli tomu zakladať nové vlákno tak ospravedlňujem sa za OT :) Nevie niekto, kto upravoval model p.Starého 362/363 tak že má animované obidva pantografy? Lebo zaujímalo by ma, či by sa nedali aj na jeho modeli 163 naanimovať oba pantografy? Písal som s pánom Starym a on mi odpísal,že sa tým už nezaoberá a že to mám skúsiť tu na fóre,že nejaké možnosti sú. Tak neviem má ešte niekto iný zdrojáky,bolo by to možné urobiť? Ďakujem za odpoveď :) S pozdravom Michal

Keby si sa trochu poobzeral nemusel si robit OT nikde. Tu : http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/699 by to bolo na spravnom mieste...Ale treba sa poobzerat.

Naposled editoval moderátor:
Hekl338: len vies ja mam potom problemy s tym vyrovnavanim odtienov tych casti jednotlivych mne kludne staci jedna kvalitnejsia fotka celeho boku a mam to hotove

mates.zscs napsal:
Hekl338: len vies ja mam potom problemy s tym vyrovnavanim odtienov tych casti jednotlivych mne kludne staci jedna kvalitnejsia fotka celeho boku a mam to hotove

Je mi to jasne, ale tak kvalitnu texturu neurobis skratka nikdy. Fotit nesmies na automat, ale poctivo pekne nastavit manualny rezim (clona, uzavierka, svetlne podmienky, ostrenie). Potom sa fotky akurat pekne poskladaju. Sem tam doladenie odtiena sa holt musis naucit, o tom to je:wink:

Hekl338: ale ked sa na to tak pozries naco maju byt v MSTS take detailne textury ze aj keby sa na to clovek pozeral z 1mm tak by to bolo ostre kto sa na to tak pozera ja viem ze z dialky vyzeraju tvoje repainty daleko lepsie ako moje ale ja sa este len ucim a zato to tak vyzera mne to chvilu potrva dokedy sa naucim vyrovnavat odtiene

a to s tym fotakom to by som vyriesil len tak zeby som si kupil novy

Mates.zscs: Tím nic nevyřešíš, když s tím aktuálním neumíš pracovat.

Osobně fotím tak, že si nastavím motivový režim "krajina" a pak už odstíny není takový problém srovnat. A nejde vše napoprvé dobře, časem zjistíš své finty.

Ja fotím na 8 mpix ale keď sú svetelné podmienky zlé tak treba s technikou trochu laborovať, s tým sa nedá nič robiť, keď som fotil v Žiline cab 183 tak to tiež bolo o ničom a ani z foťáka som nič moc nevyžmýkal...nakoľko s bleskom by to bolo o ničom.

duuso: ked budes nabuduce v ziline mohol by si mi spravit dve fotky 131 z boku a predek aby som mohol daco robit lebo nemam fotky

No nebudem tu ďalej rozvíjať OT, ale ja som bol v Žiline po 12 rokoch, režinu nemám lebo som zo štreky dávno preč, takže najbližšie sa do Žiliny dostanem asi len keď tam budem fotiť kabínu na 671.:cool::D

poprosil by som tych co si stiahli moj reskin nech si ho stiahnu este raz po mensich upravach stierace som tam nedorobil a ani nebudu zatial

mates.zscs napsal:
Hekl338: ale ked sa na to tak pozries naco maju byt v MSTS take detailne textury ze aj keby sa na to clovek pozeral z 1mm tak by to bolo ostre kto sa na to tak pozera ja viem ze z dialky vyzeraju tvoje repainty daleko lepsie ako moje ale ja sa este len ucim a zato to tak vyzera mne to chvilu potrva dokedy sa naucim vyrovnavat odtiene

a to s tym fotakom to by som vyriesil len tak zeby som si kupil novy
No ked to beries takto, pouzivaj textury 512, alebo 256. Usetris miesto na disku a stacia aj nekvalitne fotky. Vsak chapem, ze zacinas, ale preco zacat rovno s nekvalitnym materialom? Myslim, ze 3michal ich nafotil dost. Pokial treba, staci napisat bud jemu, alebo mne (hoci je pravda, ze niekedy sa pozabudnem odpisat:D).Vyrovnat odtiene je zaklad, bez ktoreho sa nepohnes a lepit potom texturu z viac strojov, aby to akoze "sedelo" je snad ta najhorsia volba. Zo zaciatku to vyzaduje kopec nervov a trpezlivosti. Skusat a ucit sa. Vydavat nieco ako "stiahnite si znovu, ale stierace este nie su"...., tudy cesta skratka nevede.Vsak to mozes robit kludne mesiac, nik ta netlaci. Ale finalny produkt, ver mi, ze malokto ma zaujem neustale "updatovat" jeden a ten isty skin:wink:

Hekl338 napsal:
mates.zscs napsal:
...
Chlapci, nehádajte sa tu - ono je úplne jedno, či niekto fotí s 9 MPix foťákom, keď nevie fotiť, má na to zlé osvetlenie, trasie sa mu ruka a podobne. Na fotenie materiálu textúry či skiny treba mať nos a cit, ale samotné hoci aj superné fotky tak či tak nepomôžu, ak to človek nevie poriadne sfinalizovať.
Uzavrieme to tak, že niekomu to ide, niekomu nie, niekto fotí s 6 - 7 - 8 - 9 MPix foťákom a výsledok nie je dobrý, niekto fotí s 3 MPIx foťákom a textúry má obstojné. Proste nie je to vo foťáku samotnom.
Ono to chce hlavne čas, trpezlivosť, vhodné svetlo, vhodné prostredie - za hodinu nikto nenacvaká poriadne fotky na textúry, a keď ano, tak je to zvyčajne nedostatočné. A verte mi, že viem, o čom hovorím ... :D

Back
Nahoře