problem s engy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Boby
  • Datum začátku Datum začátku

Boby

Provozní technik
Najednou se mi stalo, že při načítání mi MSTS hlásí chyby v engech - konkrétně řádek 259... Vůbec nevím jak se to mohlo stát, protože jsem s MSTS nic nedělal. Mám systém jedné instalace a přejmenovávám. Včera v noci jsem dokončil misi z obnoveného save v adresáři A, další část mise pokračovala v adresáři B a už na mě vyskočily ty chyby. Zkusil jsem tedy spustit misi od začátku, tedy v adresáři A taky už MSTS hlásí ty chyby. Nakonec jsem zkusil spustit jinou misi v adresáři C a tam už MSTS chyby nehlásí. Tohle mi vůbec nejde na rozum. MSTS spouštím přes TrainStore. Jinak nic nepoužívám. Nesetkal se někdo s tím problémem a nevíte kde je chyba a jak to odstranit a opravit?
Nedokážu si představit jak hledat v caa 200 engech řádek 259 a ručně to editovat. Navíc ani nevidím jaké engy jsou poškozené, protože datumy mám vpořádku beze změny.

Boby napsal:
Najednou se mi stalo, že při načítání mi MSTS hlásí chyby v engech - konkrétně řádek 259... Vůbec nevím jak se to mohlo stát, protože jsem s MSTS nic nedělal. Mám systém jedné instalace a přejmenovávám. Včera v noci jsem dokončil misi z obnoveného save v adresáři A, další část mise pokračovala v adresáři B a už na mě vyskočily ty chyby. Zkusil jsem tedy spustit misi od začátku, tedy v adresáři A taky už MSTS hlásí ty chyby. Nakonec jsem zkusil spustit jinou misi v adresáři C a tam už MSTS chyby nehlásí. Tohle mi vůbec nejde na rozum. MSTS spouštím přes TrainStore. Jinak nic nepoužívám. Nesetkal se někdo s tím problémem a nevíte kde je chyba a jak to odstranit a opravit?
Nedokážu si představit jak hledat v caa 200 engech řádek 259 a ručně to editovat. Navíc ani nevidím jaké engy jsou poškozené, protože datumy mám vpořádku beze změny.

To není u msts nic neobvyklého,někdy se prostě stane a to upozorňuji z nevysvětlitelných příčin,že se v engu objeví symboly,které tam nemají vůbec co dělat -hlavně tyto ,~ a podobné nesmysly.
Naposledy se mi to stalo u engu vozidla,který vůbec nebyl použitý v žádné aktivitě a před tím startem msts jsem nijak s tímto eng souborem nemanipuloval.Obvykle vezmu v případě,že ve složce jsou engy stejných vozidel stejný nepoškozený eng,přepíšu názvy a "poškozený" vyhodím.Jednoduché řešení.Ovšem pokud je nabořených 200 engů tak to bude na nic.Pak jedině sáhnout na zálohu na dvd pokud je ovšem z preventivních důvodů vytvořena.
Na příčinu proč se tak stalo jsem nepřišel.

NJ v A a B jsou defakto totožné trainsety - BK a 321 , takže jsem počítal, že to bude i záloha. To, že si MSTS postaví hlavu a bude hlásit chyby u obou a v adresáři C, kde mám německé tratě ne, to mě nenapadlo.
Teď jsem se v tom hrabal a našel jsem tohle:
Engine ( 163007
Wagon ( "163007" )
Umazal jsem úvozovky a stejně MSTS hlásí tu samou chybu. Změna ale nebyla navenek poznat, datum souboru bylo nezměněné. Je vůbec Trainset poškozený, když se vlastně nezměnil?

Boby napsal:
NJ v A a B jsou defakto totožné trainsety - BK a 321 , takže jsem počítal, že to bude i záloha. To, že si MSTS postaví hlavu a bude hlásit chyby u obou a v adresáři C, kde mám německé tratě ne, to mě nenapadlo.
Teď jsem se v tom hrabal a našel jsem tohle:
Engine ( 163007
Wagon ( "163007" )
Umazal jsem úvozovky a stejně MSTS hlásí tu samou chybu. Změna ale nebyla navenek poznat, datum souboru bylo nezměněné. Je vůbec Trainset poškozený, když se vlastně nezměnil?

To nebude úvozovkami.Ty jsou zcela jistě v pořádku.Pokud Ti to hlásí problém v engu 163007 vem jiný na přejmenuj je na 163007 a strč do do složky místo toho ve kterém najde chybu.Trainset jako celek poškozený určitě nebude jen tak bude nějaká zrada v některém z těch eng souborů.

Ok myslíš to dobře, ale já ho defakto nemám vzít odkud. MSTS mi hlásí poškozené všechny engy v Trainsetech které bych mohl prohazovat. Pokud by chyba v engu nebo ve wagu byla tak by ji přeci musel přesně najít ConBuilder, ale ten nenajde žádnou chybu ani v jednom Trainsetu, který MSTS nenačte. S podobným problémem jak uvádíš jsem se setkal taky, ale ten spolehlivě odhalil ConBuilder. Stačilo přečíst log a opravit. Kdybych s MSTS něco dělal, tak nic neřeknu, ale já jsem s tím fakt nic nedělal. Samo sebou to být přeci nemůže.

Tyto chyby MSTS hlásí, pokud jezdím ve verzi 1.4, tedy základní instalace bez BIN. Pokud si myslíš, že máš BIN nainstalované, může to být jen zdání, protože train.exe se dá přepsat nějakým old a problém je na světě. Přidat nebo odebrat programy . MSTS Patchxxx, odebrat a znovu nainstalovat. Nebo přepsat Train.exe updatovaný na BIN. A vše zase bude fungovat. Jen nic nepozměňovat v engu. To by pro laika mohla být cesta do pekel.

Zbyněk Šemora napsal:
Tyto chyby MSTS hlásí, pokud jezdím ve verzi 1.4, tedy základní instalace bez BIN. Pokud si myslíš, že máš BIN nainstalované, může to být jen zdání, protože train.exe se dá přepsat nějakým old a problém je na světě. Přidat nebo odebrat programy . MSTS Patchxxx, odebrat a znovu nainstalovat. Nebo přepsat Train.exe updatovaný na BIN. A vše zase bude fungovat. Jen nic nepozměňovat v engu. To by pro laika mohla být cesta do pekel.

Zbyněk mne předběhnul.I to může být skutečně příčinou.

Chlapi máte pravdu tady byla chyba. Odinstaloval jsem Bin a train.exe zmizel. Tak tohle jsem ještě neviděl! No nic, hodil jsem tam teda patchovanou zálohu z originálu, nainstaloval Bin a je to ok. Ve druhé složce jsem postupoval stejně, ale tady mi train.exe nezmizel. Možná jak už byla noc a prohazoval jsem Bin, tak jsem udělal někde kopanec. Fakt už nevím. Sice nechápu jak k tomu mohlo dojít, ale už je to jedno. Alespoň vím, kde je problém, když MSTS hlásí tuhle chybu. Složka C musela být tedy zákonitě vpořádku - jedná o německé tratě bez Binu.
Díky za pomoc.

Boby napsal:
Najednou se mi stalo, že při načítání mi MSTS hlásí chyby v engech - konkrétně řádek 259... Vůbec nevím jak se to mohlo stát, protože jsem s MSTS nic nedělal.Mám systém jedné instalace a přejmenovávám.
Tak hned tady jsi uvedl několik nesprávných/nepravdivých informací a tím šel i pokus o pomoc jiným směrem.
Kdybys napsal rovnou, že používáš více instalací, bylo by to jasnější ( kdo má tušit, co jsou adresáře ABC ?! ).
Alespoň, že tam byl napsán ten řádek s číslem, zkušený mazák Zbyněk okamžitě neomylně identifikoval záměnu verzí souboru train.exe.
"...s MSTS nic nedělal" - tohle byla naprosto nesmyslná a zavádějící info - kdo nic nedělá, ten nic nezkazí. Samo se to nepotento !:study::salut:

Back
Nahoře