PROBLEM S TRATAMI

Ad Marek B.

Dobře, zkusíme se dostat dál. Dá se trať (MHD Ostrava) otevřít Editorem Activit nebo Editorem Stavby tratě ?

Ad Marek B.
Přesně jak píše PepeQ-2: Musíš každý problém přesně popsat. Když hru spustíš, napíše ti to nějaký error? Např. Soubor dum.s nelze nahrát atd...
PS: Pokud sis trať stáhl odtud, musí ti to jít. Základní verze jede bez problému. Blbne to, až si k tomu začneš stahovat aktualizace.
PS2: Daný soubor, co stáhneš, je třeba rozbalit z raru a pak dle přiloženého návodu nahrát do hry - jde jen o správné nakopírování složek, nic těžkého.

Jenda napsal:
Ad Marek B.
Přesně jak píše PepeQ-2: Musíš každý problém přesně popsat. Když hru spustíš, napíše ti to nějaký error? Např. Soubor dum.s nelze nahrát atd...
PS: Pokud sis trať stáhl odtud, musí ti to jít. Základní verze jede bez problému. Blbne to, až si k tomu začneš stahovat aktualizace.
PS2: Daný soubor, co stáhneš, je třeba rozbalit z raru a pak dle přiloženého návodu nahrát do hry - jde jen o správné nakopírování složek, nic těžkého.

Ano stahoval jsem to od tamtut a vše jsem nakopíroval tak jak mám. A errory to nepíše.
Už je vše v poho jen jsem celý msts odinstaloval a potom vše dal zpět.

Děkuji všem za pomoc
Tak jsem se přeradoval mám problém s vozidlem T3_729 hlásíto spoustu hlášení jakože soubor nenalezen a finálně že to nejde přidat do světa

Naposled editoval moderátor:
Ad Marek B.
Chápu-li dobře - problém s tratí je vyřešen.
Cose týká toho vozu - opět jaké hlášky se objevily ?
Nechci někomu cokoliv vnucovat - ale mám vedle PC s MSTS malý zápisník, když dojde k nějaké takové "kolizi" tak si obsah hlášky opíšu (papír to udrží dobře - hlava někdy ne ... :-) ) a když tomu nerozumím, tak s bločkem zajdu k PC2 (kde je I-net) a na Diskus se zeptám konkrétněji .....

Takže :
1)nelze najít soubor T3_Eng.sms (přitom tam je)
2)Nelze najít soubor s modelem T3R-1007.s (nevím kde stáhnout)
3)Nelze otevřít soubor T3R-1007.s
4)Selhalo nahrávání s modelem T3R-1007.s
5)Nelze přidat vozidlo T3R-1007 do světa

Je to v přesnym poředí a snad ten papír nic nezapomněl.

Takže už jsem ty stránky našel a do teď vše po doplnění šlape jak má takže doufám že to tak půjde i dál děkuji ti pepeQ-2 za pomoc a tobě jendo taky

Není zač ..... :-) Hlavně že se jezdí ( a nejen od zdi ke zdi).....
... ještě dovětek:
Až se s MSTS více seznámíte a budete mít hodně tratí, zkuste jezdit bez těch různých track monitorů ......
Vypadá to jako rada nesmyslná, leč sám na sobě jsem získal tuto zkušenost:
Přítomnost zapnutého Track monitoru (F4) přivádělo moje šedé buňky mozkové do stavu mírné lenosti. Proč by se namáhaly si něco pamatovat, když zelený puntík ukazuje kde bude návěstidlo, modrá čárka kde bude stanice/zastávka apod. A já si uvědomil - copak je na skutečné lokomotivě nebo tramvaji něco takového ? A tak jsem s příchodem prapůvodní verze trati 310 (od Pepy H) přestal F4 používat. A sám jsem byl překvapen, jak rychle jsem se seznámil s tratí po které jsem nikdy v životě nejel a z jejich míst jsem znal jen město Olomouc a město Opavu.
Zkrátka a dobře - ony šedé buňky mozkové (řečeno s Herculem Poirotem) se najednou začaly daleko více snažit a to způsobilo, že tuto trať jsem se naučil znát daleko rychleji ..... a tak jsem u tohoto poznatku již zůstal.
Tedy opět: nechci nic vnucovat - jen doporučit ..... :-)

Naposled editoval moderátor:
pepeQ-2 napsal:
Až se s MSTS více seznámíte a budete mít hodně tratí, zkuste jezdit bez těch různých track monitorů ...... Tedy opět: nechci nic vnucovat - jen doporučit ..... :-)
Aby se dalo bez problémů jezdit bez TM, tak jsem ve svých tratích zavedl unreal předvěstníky na snížení rychlosti o 10 km, na úzkorozchodkách blížící se lichoběžníkovou tabulku připomínám patníkem, označil jsem mnohá místa, ve kterých jsou skrytá návěstidla a podobně. A v Hradci není jediné návěstidlo kromě šturců. Jako to bylo tehdy ve skutečnosti. Tam nemusí být zapnuto ani zobrazování časů příjezdu a odjezdu.

pepeQ-2 napsal:
Až se s MSTS více seznámíte a budete mít hodně tratí, zkuste jezdit bez těch různých track monitorů ......
Áno, já rád taky jezdím bez těch tabulek. K některým aktivitám mám udělané také papírové "služební jízdní řády" (hráči je mají u tratě) a tak nepotřebuji ani jízdní řád. Mám nastaven signál, který se řidiči ozve po nastoupení a odbavení, takže se dá celá trasa odjezdit bez těchto tabulek. Pomalé jízdy atp. jsou vyznačeny příslušnými návěstmi - se vším se hráč seznámí ve výukové misi. Tramvajová návěstidla jsou přeci jen méně viditelná než železniční, proto, když k němu přijíždím a nejsem si jist jaký je tam signál, stačí stisknout TAB a vím vše :)

Marek B. napsal:
Prosím vás jak se hlásí zastávky u msts mhd ostrava mám pocit že Q ale to nefunguje
Vyzkoušej "J"
PS: je to v návodu, nauč se je číst, to je cesta k úspěchu ;)

Marek B. napsal:
nic to nedělá
Jako bych to nepsal před chvílí. NÁVOD chlapče, dobře si to slovo zapamatuj.
Zde kopíruji to, co je u tratě:
!POZOR!POZOR!POZOR!POZOR!POZOR!POZOR!
V síti DPO máte možnost jezdit s kteroukoli linkou vyjma devítky (dočasně) včetně hlášení zastávek. K tomu byl vytvořen program MSTS hlasic.
Jeho ovládání je velice snadné. Spustíte program, který je umístěn ve složce Microsoft Games. V rolovací liště si zvolíte linku, kterou hodláte
v MSTS jet. Pásky jednotlivých linek jsou umístěny v samotném adresáři s tratí, tudíž X:/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator/ROUTES/OSTRAVA/HLASENI
Pak stačí pouze kliknout na tlačítko Start, spustit MSTS, vybrat linku, začít aktivitu hlášením o příští zastávce a jet. Podotýkám, že autor programu nastavil
defaultně ovládání hlášení na klávesu "H", v našem případě to ale není možné, jelikož klávesou H ovládáme blinkry. Proto jsem si ovládání v páskách upravil a jednotlivá hlášení spouštíte
klávesou "J".
!POZOR!POZOR!POZOR!POZOR!POZOR!POZOR!

A jak ovládat hlášení zastávek?
Jednoduše. Stisknete "J" a ozve se Vám hlášení o příští zastávce. Přijedete do zastávky a znovu stisknete "J". Ozve se Vám hlášení o zastávce, v níž stojíte. A takto pokračujete
až do konce aktivity.

Back
Nahoře