CD servis

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna pitt
  • Datum začátku Datum začátku

pitt

Cestující
Mal by som jednu prosbu.

Čítal som návod od Poplllla, ale kedze sa tam nezobrazuju odbrazky, nie som nejako schopny nastartovat to tak, aby to islo.
Vzdy mi ten servis nabehne a o sekundu zmizne.

Nerozumiem tiez (nenasiel som nikde navod len kuse vlakna) na co sluzia cdservis_loze5m...50m, cdservis_stuj, stuj 2 a servis1-4.
ak viete niekto o nejakom návode alebo význame týchto servisov, odpovedzte mi prosím, alebo pošlte link na nejaký návod ak existuje.

pitt napsal:
Mal by som jednu prosbu.

Čítal som návod od Poplllla, ale kedze sa tam nezobrazuju odbrazky, nie som nejako schopny nastartovat to tak, aby to islo.
Vzdy mi ten servis nabehne a o sekundu zmizne.

Nerozumiem tiez (nenasiel som nikde navod len kuse vlakna) na co sluzia cdservis_loze5m...50m, cdservis_stuj, stuj 2 a servis1-4.
ak viete niekto o nejakom návode alebo význame týchto servisov, odpovedzte mi prosím, alebo pošlte link na nejaký návod ak existuje.

Musíš prodloužit trasu! Pokud ji máš moc krátkou, on jakoby dojede hnedle nakonec a zmizí.

Ideální postup je si projít v AE aktivity některých jiných tvůrců kde je servis použitý. To je nejlepší možnost jak jeho použití vysledovat. Ale je fakt že za WP je třeba ještě hodně dlouhý kus trasy aby zůstal stát

CD_servis_stuj2

Nevíte někdo, kde bych našel cd_servis_stuj2.eng? Potřebuji ho k aktivitám od Zdenala26 (R 708, Os 4108). V TPB se nenachází (je tam pouze Servis1.eng, Servis2.eng, Servis3.wag a Servis4.wag) :?:

Re: CD_servis_stuj2

Začátečník radekedar napsal:
Nevíte někdo, kde bych našel cd_servis_stuj2.eng? Potřebuji ho k aktivitám od Zdenala26 (R 708, Os 4108). V TPB se nenachází (je tam pouze Servis1.eng, Servis2.eng, Servis3.wag a Servis4.wag)
Tady. !!! Nebo na této stránce úplně nahoře vpravo .

neboj, políčko hledat jsem před tím použil a našel jsem pouze to, že se nachází v TBP a jak jsem již psal, TBP mám a nemám ho v něm...

radekedar napsal:
neboj, políčko hledat jsem před tím použil a našel jsem pouze to, že se nachází v TBP a jak jsem již psal, TBP mám a nemám ho v něm...
Tak to jsi dostal správný výsledek, protože on tam ten servis v TBP opravdu je !!! Doinstaluj si jeho update 6 a pro pořádek, aby ti zase něco nechybělo i up6.1 !
( Doufám, že se tu nebudeš ptát, kde vezmeš up6 a up6.1 .)

bob57_cz napsal:
Tak to jsi dostal správný výsledek, protože on tam ten servis v TBP opravdu je !!! Doinstaluj si jeho update 6 a pro pořádek, aby ti zase něco nechybělo i up6.1 !
( Doufám, že se tu nebudeš ptát, kde vezmeš up6 a up6.1 .)
Hm, tak to je nějaké čudné... TBP mám aktualizovaný na 6.1... no nic - pohledám na netu a uvidí se... :D
Pro moderátora - věci ohledně servis2stuj možno smazat :)

radekedar napsal:
Hm, tak to je nějaké čudné... TBP mám aktualizovaný na 6.1... no nic - pohledám na netu a uvidí se... :D
Pro moderátora - věci ohledně servis2stuj možno smazat :)
Tak ještě změna : ty servisy jsou dokonce už v TBP upd4 .

Zkus kouknout ke Zdeňkovi Itterheimovi na portál. Tam by měly být ke stažení samostatně.

Jestli myslíš http://www.simtrains.eu/TS, tak odtamtuď jsem cd_servis.zip stáhnul, ovšem bez zmiňovaného souboru. Vyřešeno stažením TBP-Update4, nainstalováním mimo MSTS a překopírováním pouze složky cd_servis :D

Naposled editoval moderátor:
Zdravim, tvořim aktivitu a mam problém s tím, že vlkay, které tam přivezu, tam zustanou. kdybych na ně poslal nějakou lokomotvu, tak jí to vyhodí z trasy a jede někam do prčic. Není nějaký cd_servis, který by umožnil, že by se ten vlak někam odstrkal?

Tomáš Jareš napsal:
Zdravim, tvořim aktivitu a mam problém s tím, že vlkay, které tam přivezu, tam zustanou. kdybych na ně poslal nějakou lokomotvu, tak jí to vyhodí z trasy a jede někam do prčic. Není nějaký cd_servis, který by umožnil, že by se ten vlak někam odstrkal?
Bohužel tohle MSTS neumí.Pokud odstavíš soupravu,stane se z ní Loose consist a tím je na tom místě napevno.Hneš s ní zase pouze a jedině ty.

Nezdrzuj mne pls a rekmi mi to.
Právě se mi podařilo, když jsem dal před zssk 162 servis 3 s pozmněněnými spřáhly to, že jsem 162 jen sunul bez spřažení. To samý by mělo jít s běžnym provozen, teď to zkoušim.
Pardon, servis 4.

Servis4

V súčasnosti sa používa v MSTS Servis4, ktorý má veľa zbytočných polygónov. V podstate sú všetky polygóny zbytočné, až na jeden. Preto som vyrobil nový model iba s 1 polygónom. K nemu som vyrobil aj *.sd, *.wag a *.ace súbor.
Ja používam pre všetky servisy adresár „XYZ_Servis“. Myslím si, že takto je to správne pretože servis nepatrí žiadnej železničnej spoločnosti, napr. „cd_servis“. Potom by sme mobli mať aj „zssk_servis“ alebo „pkp_servis“, čo je samozrejme nezmysel. Ale keď chce mať niekto „cd_servis“ nech si ho má.
Z tohto dôvodu je aj v mojom súbore Servis4.wag v položka Name označená ako XYZ Servis4. Nemá to žiaden vplyv na funkčnosť servisu, toto sa zobrazí len pri tvobre consistu.

Tento Servis4 je k stiahnutiu na mojej stránke.

Folcek_ napsal:
K čemu slouží CD servis navest Stůj? A popřípadě jak se používá. Díky za odpověď.
Návěst stůj je figurka výpravčího s ruční plácačkou. Dá se použít pokud chceš vymezit přesné místo kde ti má vlak zastavit. Používá se na vedlejší koleji než po které jedeš a figurka se pak objeví mezi kolejema.

Tommy66: Díky vyzkouším to.
Tak sem vyzkoušel ten servis a místo výpravčího byla na koleji kulatá červená cedule zakazující jízdu.

Back
Nahoře