Trať ČD 097 Lovosice - Teplice v Čechách

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jamie
  • Datum začátku Datum začátku

Jamie

Začátečník
Zdravím všechny příznivce MSTS,
dovolil bych si oznámit, že vzniká reálná trať Lovosice - Teplice v Čechách, zasazená do nádherné scenérie Českého středohoří.
Tato trať je stavěna na kolejivu BP.
Asi nejsem první tvůrce této trati, ale přesto bych chtěl poprosit, kdyby byl někdo ochoten vytvořit nějaké objekty do této trati (nádražní budovy, ...).

Zde náhled z editoru:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img251.imageshack.us/img251/7669/nhledtratzb6.png

Ahoj! jakápak je na této trati doprava? osobní vlaky obstarávají 810 a jezdí zde i manipuláky? A jak se zde jezdilo za doby čsd? Ví někdo?

Čouda napsal:
Ahoj! jakápak je na této trati doprava? osobní vlaky obstarávají 810 a jezdí zde i manipuláky? A jak se zde jezdilo za doby čsd? Ví někdo?

Ahoj, na této trati obstarávají v zimních měsících 810 solo a v létě s vlekem. Potom se tady obstarává přeprava dřeva z pily v Chotiměři cca 3 vozy týdně s 742.
Za éry čsd se ještě přepravoval štěrk z lomu v Dobkovičkách (ještě nedávno taky).
Taky vlastně ze stanic Radejčín, Žim řípa. Bylo toho hodně. :D
Na osobákách M131, manipuláky 475.1, 534.03, ...

No vida, už jsme dva :-) Zatím se setkáváme jenom v Úpořinách a Teplicích, ale já stavím na Xtrack.
Mám nafocený budovy v Úpořinách na textury, modely by se mi taky hodily.
Nějakej screen by nebyl?

mikulda napsal:
No vida, už jsme dva :-) ... ale já stavím na Xtrack....
Pánbožto ti za to dá zdravie, silu a povedie tvoju ruku, aby sa ti dielo vydarilo. Rád sa na ňom zveziem, o to radšej, že Lovosice sú domovskou stanicou prekrásnych Pikkových parných a dieselových mašín.

Jamie napsal:
... vzniká reálná trať Lovosice - Teplice v Čechách, zasazená do nádherné scenérie Českého středohoří.
Tato trať je stavěna na kolejivu BP ...

Tax napsal:
... Lovosice sú domovskou stanicou prekrásnych Pikkových parných a dieselových mašín...

Bohužel domovskou stanicí na kolejivu XTracks :(

Pikku napsal:
Aha, tak pardon, ja som to zle pochopil. Mikulda stavia inú trať, ktorá cez Lovosice neprechádza. No čo už. Nechápem, prečo títo poniektorí stavitelia stavajú trvdošijne na Globale BP. Asi nechcú, aby aj ostatný svet okrem ČR jazdil na ich tratiach. Nie každý má nervy na to, aby si neustále prehadzoval globály, nie každý chce používať Trainstory a iné doplnky. Niekto si rád komplikuje život, ale prečo do toho nútiť aj zbytok sveta a verejnosti ?

Tax napsal:
Pikku napsal:
Aha, tak pardon, ja som to zle pochopil. Mikulda stavia inú trať, ktorá cez Lovosice neprechádza. No čo už. Nechápem, prečo títo poniektorí stavitelia stavajú trvdošijne na Globale BP. Asi nechcú, aby aj ostatný svet okrem ČR jazdil na ich tratiach. Nie každý má nervy na to, aby si neustále prehadzoval globály, nie každý chce používať Trainstory a iné doplnky. Niekto si rád komplikuje život, ale prečo do toho nútiť aj zbytok sveta a verejnosti ?

Ty sám vykřikuješ v jiných případech, že vše co se děje kolem modelů je věcí autora a basta. Tak toto laskavě respektuj i u ostatních autorů. A to je vše, co k tomu hodlaám dodat, aby tu zase nebylo nějaké flame...

Jamie napsal:
Za éry čsd se ještě přepravoval štěrk z lomu v Dobkovičkách (ještě nedávno taky).
Taky vlastně ze stanic Radejčín, Žim řípa. Bylo toho hodně. :D
Na osobákách M131, manipuláky 475.1, 534.03, ...

Dnes děčínská Líza 475.179 byla příslušná do výtopny Lovosice a končila svůj pravidelný provoz na záloze v Lovosicích, jinak samotná trať 097 je část bývalé ATE (Ústecko-Teplické dráhy) z Teplic do Liberce. Na trati byly často k vidění i lovosické 434.2.(samotné depo, dnes zrušené, patřilo původně taky ATE a poměrně velká nádražní budova dodnes dokumentuje význam trati v minulosti) Trať samotná je nádherná, vede krásnou krajinou a v MSTS by to mohla být opravdu příjemná záležitost. Škoda zvoleného kolejiva (je to jen postesknutí Mirane :wink: )

Miran napsal:
Ty sám vykřikuješ v jiných případech, že vše co se děje kolem modelů je věcí autora a basta. Tak toto laskavě respektuj i u ostatních autorů. A to je vše, co k tomu hodlaám dodat, aby tu zase nebylo nějaké flame...
Ale ale, Mirane. Napísal som snáď niekde, že má okamžite zastaviť stavbu trate a prestaviť ju do X-tracks? Jedine som si povzdychol, že to bude ďalšia trať, ktorú mnohé zvedavé oko neuzrie len preto, že nie je v medzinárodne uznávanom systéme. Až si tam vyčítal aj niečo iné, za to ja už nemôžem ... Nakoniec až by si niekedy videl disk môjho PC, tak by si videl aj to, že niektoré menšie trate postavené na koľajive BP mám ( napr. Luhačovice, ZSR 130 ... ) a občas sa na nich zveziem. Ale naozaj len občas.

Naposled editoval moderátor:
Tax napsal:
Ale ale, Mirane. Napísal som snáď niekde, že má okamžite zastaviť stavbu trate a prestaviť ju do X-tracks? Jedine som si povzdychol, že to bude ďalšia trať, ktorú mnohé zvedavé oko neuzrie len preto, že nie je v medzinárodne uznávanom systéme. Až si tam vyčítal aj niečo iné, za to ja už nemôžem ... Nakoniec až by si niekedy videl disk môjho PC, tak by si videl aj to, že niektoré menšie trate postavené na koľajive BP mám ( napr. Luhačovice, ZSR 130 ... ) a občas sa na nich zveziem. Ale naozaj len občas.
O.K. Ona třeba 321 je na Xtracks, ale potřebuje svůj GLOBAL atd., atd.. Nic necháme toho.. A jen tak na okraj: Kam jsi dal kočičáka? :lol: :lol: :lol: :lol:

Miran napsal:
A jen tak na okraj: Kam jsi dal kočičáka? :lol: :lol: :lol: :lol:
Keďže chudák môj Dolficat bol tŕňom v oku viacerým ľuďom, tak som ho vymenil za Da Vinciho mačku.
Ináč ja mám 321 v štandardnom globále spolu s ostatnými traťami ... Ale nakoniec to je úplne jedno. S 321 si zajazdím len občas - mne skôr vyhovujú kratšie trate, akou by bola napríklad aj táto 097-ka

Pikku napsal:
Jamie napsal:
... vzniká reálná trať Lovosice - Teplice v Čechách, zasazená do nádherné scenérie Českého středohoří.
Tato trať je stavěna na kolejivu BP ...

Tax napsal:
... Lovosice sú domovskou stanicou prekrásnych Pikkových parných a dieselových mašín...

Ahoj Pikku,
dlouho jsme se neviděli a ani nekomuniukovali. Jestli jsem pochopil, tak kolejivu BP zrovna neholduješ. To nejsi sám a můžu Tě ujistit, že původní ÚTD Řetenice - Liberec vzniká i v mém projektu na X-track + UZK. Zatím je však položen úsek Lovosice - Litoměřice horní. Stavba se však brzy rozjede, neboť jsem již majitelem kompletních traťováckých plánů až do Č.Lípy, takže se s Lízou budeš moci časem projet na její domovské trati. :salut:

Karlos napsal:
Ahoj Pikku,
dlouho jsme se neviděli a ani nekomunikovali...

Čusík Carlosi,
sice jsme se dlouho neviděli, ale ve spojení jsme přeci přes Tygyho :D Kolejivo BP neužiju hlavně kvůli trati 090 a pak několika zahraničním kouskům, které mě zaujaly. O tom co stavíš vím i z tvých stránek, je to moc pěkné. Časem možná bude i ten kocour Tarmacu, co stával dlouho na vlečce v Sebuzíně :wink: Nechybí ti před depem Ústí Západ pomník s jedničkovou bobinou ?

Pikku napsal:
Karlos napsal:
Ahoj Pikku,
dlouho jsme se neviděli a ani nekomunikovali...

Čusík Carlosi,
sice jsme se dlouho neviděli, ale ve spojení jsme přeci přes Tygyho :D Kolejivo BP neužiju hlavně kvůli trati 090 a pak několika zahraničním kouskům, které mě zaujaly. O tom co stavíš vím i z tvých stránek, je to moc pěkné. Časem možná bude i ten kocour Tarmacu, co stával dlouho na vlečce v Sebuzíně :wink: Nechybí ti před depem Ústí Západ pomník s jedničkovou bobinou ?

Zatím chybí, ale Tyggy něco nastínil :wink: a když se kouknu na Metesovo web, tak se taky pustil do rozšíření depa o další objekty, takže to pak bude celé víc, než reálné.

mikulda napsal:
No vida, už jsme dva :-) Zatím se setkáváme jenom v Úpořinách a Teplicích, ale já stavím na Xtrack.
Mám nafocený budovy v Úpořinách na textury, modely by se mi taky hodily.
Nějakej screen by nebyl?

Ahoj, nějaké screeny sem dodám až budu mít co ukazovat. Zatím mám lehce objekty kolem Oparna, Chotiměře a Úpořin.

Na Xtracks nestavím proto, že jsem s tím měl trochu problémy. Ze začátku se mi líbil dokonalý seznam kolejiva, ale pak jsem zjistil, že s kolejivem BP se dá postavit téměř jakákoliv stanice (možná, že jsem zlenivěl). Jinak mám dvě instalace MSTS a rozdíly typu BP a Xtracks mi vůbec nevadí.

Tax napsal:
mikulda napsal:
No vida, už jsme dva :-) ... ale já stavím na Xtrack....
Pánbožto ti za to dá zdravie, silu a povedie tvoju ruku, aby sa ti dielo vydarilo. Rád sa na ňom zveziem, o to radšej, že Lovosice sú domovskou stanicou prekrásnych Pikkových parných a dieselových mašín.

děkuju za přání, od takového modelářského mistra jako jsi ty.

Několik Jamieho příspěvků sloučil dohromady moderátor.

Hezkej podvečer,chtěl bych se zeptat kdy by ta trať mohla bejt vydána?Sám jsem z Teplic z části Prosetic a na trať 097 to nemám tak daleko,asi 500m od baráku :) . Je to moc krásná trať a taky si myslím že MSTS by to mohla být pěkná trať :)

ruzeri: Myslím si,že ještě uplyne hodně vody než bude tato trať vydaná.Minulý příspěvěk to jasně dokazuje,že trať je teprve na svém začátku,sice ne s kolejemi,ale s objekty určitě....Jinak mnoho zdaru s touto tratí...

ruzeri napsal:
Hezkej podvečer,chtěl bych se zeptat kdy by ta trať mohla bejt vydána?Sám jsem z Teplic z části Prosetic a na trať 097 to nemám tak daleko,asi 500m od baráku :) . Je to moc krásná trať a taky si myslím že MSTS by to mohla být pěkná trať :)

Zdravím, počítám, že tak do konce února bych mohl vydat nějakou beta verzi, ale to je ještě ve hvězdách. :lol:
Určitě tady budu informovat o stavu tratě a jak už jsem psal přidám časem nějaké screeny.

Back
Nahoře