Instalace modelů - postesknutí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna ALS
  • Datum začátku Datum začátku
A

ALS

Host
Dobrý den.Nevím jak začít. Mám Train Simulátor už nainstalovaný několik let a v loňském roce i předloni jsem
si koupil DVD s tratí od Zbyňka Šemory. Celkem vše funguje,ale nedávno jsem se rozhodl doinstalovat do Train Setu
některá nová vozidla (hlavně velké parní lokomotivy, které se mi velice líbí).Narazil jsem ale na spoustu problémů,
které neumím vyřešit.Pročetl jsem řadu příspěvků ve fóru i ve FAQ, ale jde mi z toho hlava kolem a řešení mi
to moc nedalo.Stáhl jsem si prográmek ScanCon, opravil jsem chyby, které mně vypsal, ale momentálně je bez
chyb,ale stejně mně TrainSimulátor (spouštěný přes Train Store) vypisuje chyby. U několika nainstalovaných parních
lokomotiv mně vypisuje chybějící soubor 498ten.sms (nejen u Albatrosu). V balíku csd_498_0 takový soubor není,
našel jsem pouze 475ten.sms, zkusil jsem ho přejmenovat na 498ten.sms, ale nepomohlo to. Při spuštění lokomotivy
498.015 či 498.022 se vše spustí, při pohledu z kabiny je vše O.K., ale když dám vnější pohled, na okamžik se zobrazí
v krajině tendr Albatrosu, chybí mu ale obraz samotné lokomotivy a pak se celý počítač zresetuje - nevím proč.
Při instalaci dalších velkých parních lokomotiv (464.2, 434...) jsem v archivu nenašel soubory .con a nevím, kde
je vzít. K lokomotivě 477.0, kterou jsem si také stáhl, nemám zvuky (Ale to je asi moje chyba). Jen jsem měl
dojem, že někde jsou pro parní lokomotivy ČSD společné univerzální kabiny a také zvuky ? Ale pro lokomotivu
477.0 mně vypisuje Train Simulátor chybějící nějaké 2 soubory .eng, jenže ty oba mám, snad i ve správném
adresáři.... Jenže nevím, odkud si je Papoušek chce brát .... Dá se někde v souborech dané lokomotivy zjistit,
kde mají být příslušné soubory nainstalované ? Zkoušel jsem různé soubory (.ace .eng .... otevřít v Nortonu
klávesou F3, ale zobrazuje se mně tam jen jeden svislý sloupec textu na levém okraji obrazovky o šířce jednoho
znaku s nějakými parametry, kterým nerozumím :-( Ale stejně jsem tam odkazy na žádné adresáře nenašel...
Také jsem narazil na problém u jedné z mála lokomotiv, které jsem nějak rozchodil (myslím že 464.0), že zvuk
parního stroje se ozývá v kabině při použití sluchátek jen jakoby z jedné strany a když zvyšuji výkon, najednou
někde kolem 40% zmizí zvuk parního stroje úplně. Je slyšet jen zvuk jízdy, okolí... To se mi stalo i u 498.0,
když jsem ji nepřepnul na vnější pohled. Když zavřu regulátor, mašina chvilku "zabafá" a pak je zase ticho a
když začnu zvyšovat výkon, zase jede normálně, až ca do těch 40%. Pak opět ticho. Přitom 555ka, která je
v Trainsetu od pana Šemory jede úplně dobře. Mám taky problém s instalováním lokomotiv do adresářů.
V Train Simulátoru je adresář SOUNDS, který obsahuje spoustu zvuků, ale další adresář zvuků je v TRAINS/
Trainset/ ..... Tam jsou zvuky přímo v nějakém adresáři (myslím SOUND), tam jsou dále adresáře nějakých
vozidel se zvuky (myslí že to jsou převážně vozidla z originál TRAIN SIMULÁTORU), ale také je mezi těmito
"vozidlovými adresáři" adresář COMMON.SND a ten opět obsahuje přímo v kořeni nějaké zvuky a také další
adresář SNDSLOK, který opět obsahuje zvuky (tedy soubory .WAW, a soubory . SMS).... A podobné to je
ve složce COMMON.CAB ..... A ve které složce má která lokomotiva ty svoje zvuky a caby ???? V tom aby
se ne jedno prase, ale celé stádo prasat vyznalo. :salut: Poradí mně někdo, co s tím mám dělat ?
A ještě jedna věc mě teď napadla. Chtěl jsem si vytvořit vlastní soupravu. Použil jsem k tomu program
ConBuilder. Při jeho spuštění mně program napsal (narozdíl od ScanCon), že v Trainsetu jsou nějaké chyby
a že report o nich napíše do nějakého adresáře (Myslím že právě "report" nebo tak nějak. Zobrazilo to cestu
k tomuto adresáři, ale v daném umístění se žádný report nevytvořil ??? No, a tak jsem si vytvořil soupravu
z dostupných vozidel, vytvořilo to soubor .con, ujistil jsem se, že je uložený v adresáři Consistů, ale i když
jsem před tím v Train Store zadal "Vše zpět do MSTS", při novém otevření Train Store se mezi všemi
zobrazenými vozidly (a opravdu tam mám všechna) ten můj nově vytvořený vůbec nezobrazil. ??? Proč ?
Je to asi milion dotazů, na některé možná existují v těch desítkách témat a diskusí i nějaké dílčí odpovědi,
ale tolik informací nejsem schopen ani přečíst, natož pak vstřebat a pochopit. Prosím vás o POMÓÓOC :shaking:

ALS

Re: Modely parních lokomotiv ČSD

Takže v msts vypnout dynamické stíny, zvuky dát na nejlepší kvalitu.

Cabina se stahne u http://pikku.msts.cz

Na tvorbu CONu je dobry ConBuilder (i testuje cony atd) nebo další pro tvorbu CONů je Convoi150.

Spousta zvuků je u Jacka http://jacek-msts.ic.cz/

Naposled editoval moderátor:

ALS napsal:
Dobrý den.... ??? Proč ?
Je to asi milion dotazů, na některé možná existují v těch desítkách témat a diskusí i nějaké dílčí odpovědi,
ale tolik informací nejsem schopen ani přečíst, natož pak vstřebat a pochopit. Prosím vás o POMÓÓOC :shaking:
ALS
Ano : máš pravdu, napsal jsi několik problémů a každý jeden z nich tady na foru je již nejednou správně vyřešen a popsán.
Nevidím nejmenší důvod k tomu, aby sem někdo psal nové návody a postupy speciálně pro tvé problémy, když sám píšeš, že nejsi schopen to pochopit a dokonce ani přečíst.
Jediné schůdné řešení pro uživatele tvého "odborného stupně" je počítač sbalit a předat někomu na servis.
Tím nemyslím odbornou počítačovou firmu, tam by nejspíš na msts taky čučeli jak na čínské písmo,
ale myslím tím předat jej někomu v msts opravdu erudovanému.
Poohlídni se, jestli máš poblíž v tomto někoho zkušenějšího a je ochoten pomoci.
Nenalezneš-li, pak opravdu nezbývá nic jiné, než se ponořit do studia a kousek po kousku řešit individuálně jeden problémek za druhým podle již zde vyřešených případů.
Začni v sekci FAQ.

Hm. Dobrá rada nad zlato. Ano, opravdu dávat počítač do servisu by bylo poněkud kontraproduktivní.
Dlouhé roky jsem dělal servisního technika a je nad lidské síly zvládat kromě HW ještě kvanta uživatelského SW...

Ale přesto, že si velice cením práce autorů jednotlivých lokomotiv, nebylo by vhodné, aby svoje výtvory
(za které jim upřímně velké díky) dávali k dispozici kompletní ? Kde mám hledat soubor 498ten.sms ?
Proč není v archívu lokomotivy 498.0 ? Proč je v pdf souboru lokomotivy 464.2 napsáno k instalaci :
zkopírujte soubor .con do adresáře consistů - a ten soubor . con v archivu vůbec není ?? Na tom není
nic ke zkoumání. A pokud je v pokynech k vozidlu napsáno - rozbalte archiv a zkopírujte do adresáře
Train Simulátoru, zvuky zkopírujte do adresáře Train Simulátoru a kabiny do adresáře Train Simulátoru....
To je snad jasné, že nebudu ty soubory kopírovat do adresáře Photoshopu ... Ale pokud ten archiv
po rozbalení obsahuje složku např. common.snd 498.0 a ta podadresář common.snd a ta podadresář
sndSlok a přitom ty soubory .waw a .sms patří zkopírovat všechny ? do adresáře Trains/Trainset/Sound/common.snd,
tak co by to komu udělalo, kdyby to do návodu k instalaci napsal ? Asi by to ušetřilo spoustu opakovaných blbých
dotazů a spoustu zbytečných hodin strávených pročítáním velmi nesourodých diskusních příspěvků.

Já jsem z BRNA, ale nevím, jak mám zjistit, jestli je někdo poblíž ochotný pomoct. Když ten dotaz
nechám tady, přečte si ho pár lidí. Mám založit kvůli tomu nové vlákno? Aby si toho někdo všiml ?
Rád bych si o tom s někým pokecal. Myslím si, že nejsem počítačový negramota, ale tohle nejsou
věci, které by si člověk vycucal z prstu. Rozhodně bych nemohl říct, že je to intuitivní. Takže to
asi bez dalších informací nevymyslím.

Bohužel nemám doma (kde je Train Simulátor) internet, jen v práci, takže nemůžu s nikým řešit
problémy takříkajíc online, i kdyby byl někdo k tomu ochotný. Takže bych třeba taky já mohl
někam v Brně a blízkém okolí přijet získat nějaké rozumy .... Nebo bych pro někoho někam
zajel a zase ho odvezl domů .... Pomůže někdo ?

ALS

ALS napsal:
Hm. Dobrá rada nad zlato... ALS

Tvůj dotaz je natolik vyčerpávající a natolik komplexní, že není možné jednoduše odpovědět. Pokud o sobě píšeš, že nejsi žádný pc negramota tak bys zřejmě dokázal do struktury MSTS časem proniknout a poradit si sám. Pokud spěcháš, musíš najít někoho, kdo ti obětuje svůj drahocenný čas. :wink: Nechci balit modely do .exe souborů, ale jak je vidět, bude to nutné. A zřejmě budu muset před downloadem upozornit, že modely jsou určeny pokročilým uživatelům :salut:

ALS napsal:
Já jsem z BRNA, ale nevím, jak mám zjistit, jestli je někdo poblíž ochotný pomoct.

Já jsem taky z Brna, můžeš se stavit a hodíme řeč.

ALS napsal:
... Ale pokud ten archiv po rozbalení obsahuje složku např. common.snd 498.0 a ta podadresář common.snd a ta podadresář
sndSlok a přitom ty soubory .waw a .sms patří zkopírovat všechny ? do adresáře Trains/Trainset/Sound/common.snd,
tak co by to komu udělalo, kdyby to do návodu k instalaci napsal ? ALS

Tak tohle je třeba neznalost činnosti WinRARu ... složka common.snd 498.0 je jeho dílem. Pokud si při rozbalování dáš pozor a tuhle složku ho nenecháš vytvořit, budeš tam mít hezky common.snd/sndSlok a co s tímhle dál je jasně napáno na Pikkových stránkách. A Pikkovi lokomotivy ... nikdy nebyl problém s instalací, jezdí na první pokus. Zbytek Tvých dotazů je neznalost základů MSTS a odpovědi bys tady našel. Jiřík_TK Ti nabízí schůzku, ale věř mi, že budeš mít hlavu jak škopek a za hodinu po ní stejně nebudeš moudřejší, polovinu zapomeneš. Už jsem pár začátečníků učil. Je to běh na dlouhou trať. Jak jsem slíbil v SZ, základy Ti pošlu o víkendu, nech si poradit i od Jiříka_TK, ale stejně nejvíc bude na Tvém samostudiu.

A moderátora prosím, aby tyto příspěvky časem smazal, ať nám nestraší v tématu parních loko, když s nimi tak úplně nesouvisí.

Je mi jasné že (hlavně pro ty zkušenější) je to se začátečníky těžké.
Děkuji všem, kteří se zapojili do této diskuze za jejich čas a ochotu pomoct.

Já na to časem přijdu, s vaší pomocí ... :eek:

Domluvím si schůzku s Jiříkem a i s dalším ochotným člověkem, který mi nabídl pomoc.
I když toho polovičku zapomenu, snad se s tou druhou polovičkou dostanu o kus dál :P

Co se týče archívů .rar, opravdu s nimi přicházím do styku jen vyjímečně. Víc jsem se
setkal s archivy .zip , ale ani ty nejsou při mé práci moc často k vidění. Při dnešní
rychlosti internetu už řada věcí není vůbec zapakovaná ...

Díky. ALS

Naposled editoval moderátor:
ALS napsal:
Při dnešní rychlosti internetu už řada věcí není vůbec zapakovaná ...
Díky. ALS
A to je chyba !
Při přenosu nezabaleného souboru přes net se do něj snadno zavleče chyba, zatímco zabalený archiv má vnitřní kontrolu ( crc ) a při rozpakování se ihned odhalí narušení archivu.

Back
Nahoře