Železničný zemepis z Aktivity POISON

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
poison napsal:
... AE čítá počátek aktivity SC 134,která se snad během pár dnů dostane do první uzlové stanice v Čechách,kterou je Břeclav ...

Břeclav je v Čechách? To nám Moravákům nedělej. Mě to úplně hnulo žlučí, jako kdyby jsi napsal že Praha je někde na Slovensku. Omlouvám se za odbočení od tématu, ale nešlo nereagovat.
(Chtělo by to zapnout časovač, aby se příspěvek například po dvou dnech sám smazal)

RE: Aktivity POISON

Poison myslel Česko a napsal Čechy, to se stává běžně, hlavně v Čechách :D

Zbyněk Šemora napsal:
Břeclav je v Čechách? To nám Moravákům nedělej. Mě to úplně hnulo žlučí, jako kdyby jsi napsal že Praha je někde na Slovensku. Omlouvám se za odbočení od tématu, ale nešlo nereagovat.
(Chtělo by to zapnout časovač, aby se příspěvek například po dvou dnech sám smazal)

Ahoj Zbyňku, máš pravdu na Slovensku je Praha !! ( niekde pri Rimavskej Sobote)! Tak, žiadna chyba.:):)
Bigfoot

Zbyňku nepochopil jsem,cos tím myslel.Pokud se jako obyvatel Moravy cítíš jako nadčlověk oproti ostatním lidem v CZ tak promiň.Příště si dám pozor.Jen škoda za další zbytečnej FW.

Naposled editoval moderátor:

poison napsal:
... Pokud se jako obyvatel Moravy cítíš jako nadčlověk oproti ostatním lidem v CZ tak promiň.Příště si dám pozor. ...
Veru, Poisone, to ti radím v dobrom. Preštuduj si toto: http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Moravst%C3%A1n
, toto: http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Radik%C3%A1ln%C3%AD_Moravan%C3%A9 a najmä toto: http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Moravsk%C3%A1_osvobozeneck%C3%A1_arm%C3%A1da ...
A buď veľmi opatrný, chápadlá majú všade :D

Tax
Díky chlape,to jsem netušil,že takhle dalece je Morava popsána na webu.
Když flameware tak i s moderátorem.:D

Tady se nejedná o žádných titulech nadčlověka, ale jen trochu znát zeměpis. Čechy plus Morava rovná se Česká republika nebo zkráceně Česko. Nejsi sám, který si myslí, že Zlín, Brno, Břeclav, atd jsou v Čechách. :D
Kdyby jsi napsal, že se jedná o nádraží v České republice nebo-li v Česku, je vše vpořádku.

Je to debata "o ničem", všichni víme, co Poison myslel... Ale když už je ten OT rozjetej, tak něco přidám (je to založený právě na sporu Čechy x Česko) - "Jaký je druhý největší město v Čechách?" - Vsadím se, že víc jak 80 % lidí odpoví Brno...

Zbyněk Šemora napsal:
Tady se nejedná o žádných titulech nadčlověka, ale jen trochu znát zeměpis. Čechy plus Morava rovná se Česká republika nebo zkráceně Česko. Nejsi sám, který si myslí, že Zlín, Brno, Břeclav, atd jsou v Čechách. :D
Kdyby jsi napsal, že se jedná o nádraží v České republice nebo-li v Česku, je vše vpořádku.

No hezká debata,ale mne nikdy nenapadlo zacházet až takto do detailů.Když někam jedu autem ať již na západ nebo na východ či jih a vracím se zpět vždy hlásím na "příslušná místa",že už jsem přejel čáru do Čech a je jedno jestli jsem v tu chvíli v Mikulově,Rožnově pod Radh. nebo na Rozvadově.A teď mne můžete umlátit-hlavně vy všichni z Moravy.

No jo,a co Slezsko chlapci.:D

Já když cestuji v našem vnitrozemí,vždy si řeknu "...zrovna jsme přejeli slezsko-moravskou hranici" či "... moravsko-českou hranici".Ovšem to pouze z vyloženě zeměpisného pohledu na věc.Lidé jsou totiž všude různí a těžko je házet do jednoho českého či moravského pytle.:) Když ovšem jedu za hranice,vždy to beru jako překročení hranice česko-xxxx-ké.

David

Když jsem kdysi jezdil daleko do práce, říkal jsem, že jedu pracovat na Moravu a vracím se do Slezska. Kolegové nechápali o čem mluvím, ale opravdu kousek za Bruntálem je hraniční kámen, na jedné straně vesnice Slezský Kočov a naproti Moravský Kočov.

Jinak jednou přišel kufr a na zavazadlovém lístku bylo napsáno - Vopava :D

Jako Praha rovná se Střední Čechy, České Budějovice jsou Jižní Čechy, tak Břeclav je Jižní Morava. Některé úvahy vyzní, jako bych řekl při překročení hranice u Děčína, že konečně jsem na Moravě. :-) Což je také pitomost.
Buď zasloužím pětku ze zeměpisu já nebo někdo jiný. :-)

Já mluvil o pětce, 3 hrubky jsou v nejhorším případě za 4. Jenomže dřív to byly názvy krajů. Já už jsem ze školy několik desítek let a některé chytáky s velkými písmeny byl ořech i pro tehdejší diktáty v osmých třídách. Rozhodně to tolik nebije do očí, jako když jsi napsal, že Brno leží také v Čechách.

Ale schválně jsem se díval do vyhledávače a cituji úryvek z jedněch stránek:
Přestože Praha sem zcela nepatří, musíme tento fenomen při popisu turistické oblasti Střední Čechy alespoň letmo zmínit.
Takže taková hrubka to asi nebude. Pokud myslíme jen obecné střední Čechy nebo oblast Střední Čechy. Takže bych i u sebe ta velká písmena obhájil :-)

Je to sice hezké počtení, když je práce hotova. My kluci jihu Moravy (takto se vyhýbám případnému velkému J) bereme jako samozřejmost, že přijedeme-li do Děčína z Berlína, přijeli jsme do Čech. Přijedeme-li do Břeclavi z Bratislavy, přijeli jsme na Moravu. I když jsme v obou případech přijeli do Česka. Holt jsme tak nějak od přírody větší patrioti, berte nás prostě tak.

Zrovna poslouchám rádio a kdo ještě nemá jasno, ať si poslechne předpověď počasí. Copak když hlásí "ve Východních Čechách" myslí Moravu? V počasí jsou jasně formulovány Čechy, Morava i Slezsko. Kdo tenkrát ve škole chyběl, tak si vědomosti může doplnit právě ve zprávách o počasí a snad pochopí rozdíl mezi Čechy a Česko, respektive Česká republika. Možná někoho plete, že obojí začíná na Č.:-)

Já jen podotknu, že Praha se nerovná střední ani Střední Čechy, Praha je Praha.

Jak jste Moraváci vlastně přežili, že jsme vám ukradli Moravskou Třebovou?:twisted:

Michal napsal:
..... Jak jste Moraváci vlastně přežili, že jsme vám ukradli Moravskou Třebovou?:twisted:
Jak vidíš, žijeme dál, v MSTS stavíme dál, tyto problémy nám nijak neleží v hlavě a když přijedeme do Dačic či do Moravské Třebové, cítíme se jako doma. Ono je ale důležitější, jak se cítí místní obyvatelé.

Jiříku, já vím. To byla jen narážka na tuto nesmyslnou debatu. Já celý život žiju v Praze, ale kořeny mám ve Zlíně (vlastně v Gottwaldově). Takže mě to celé nechává absolutně klidným...
742.041 napsal:
Čechy,Morava a Slezko to je naše Česko:D
... prohlásil Vladimír Železný, který je v Izraeli (jako) doma ... (chybí tu vousatý smajlík s licousama:D)

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře