Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyněk Šemora napsal:
....... Kdyby člověk měl dát na přání uživatelů, musel by se strhat a stejně by všem nikdy neměl šanci vyhovět.
No a proto jsem naznačil, že by to mohl dělat někdo jiný. Cožpak musíš dělat všechno sám? Já už "daroval" tři tratě a pracuje se na jejich mutacích či rozšíření. S tím, že u dvou jsem si vymínil funkci závěrečného kontrolora.
A víš, jaký je to skvělý pocit, když vidíš, že se v nich pokračuje a nemusíš hnout ani prstem. Jen pusou, občas je potřeba rada či usměrnění.

Jenomže o čem je řeč, to je pro hodně zkušeného stavitele. Není to pro někoho, kdo by to chtěl jen zkusit. A tady jsme v začarovaném kruhu.
Ten, kdo něco umí a má na to čas, staví vlastní projekty. A také ví, že aktualizovat celou BP do nějakých 70. až 80. let je práce na několik let. A pokud by mu stačil například úsek Břeclav - Česká Třebová, tak ví, že je lepší stavět vše od začátku ve vlastním projektu. Ale tohle je práce opravdu jen pro pamětníka, který si sežene dobové fotografie, atd. Bohužel, takových trpělivých lidí v komunitě MSTS, "kteří nemají do čeho píchnout", je asi velmi málo, respektive nikdo. Jinak by se dávno někdo ozval nebo přišel s vlastním projektem.
Jinými slovy, prostor k vlastní tvorbě má každý.
Fiktivní tratě mají výhodu, že je může editovat jakýkoli fanda do různých období dle vlastní fantazie.

Ahoj Zbyňku.
No když jsi tu zmíníl BP ve verzi 80. let, byla by to paráda. V té době jsem jezdil, tedy vlastně v roce 87, takže to už byla léta 90, ale to je jedno:D, do školy do Prahy. Tudiž jsem pendloval mezi Prahou a Ostravou 2x tádně 4 roky, proto i má aktivita R1125 Gerlach, do které jsem se kdysi pustil. Co se týká času na MSTS, tak to je jeden z velkých problémů se kterým se potýkám neustále.:D O víkendech jsem s kapelou furt někde v ... a přes týden slyším doma od mé drahé polovičky, že mám v hlavě koleje, místo abych sem tam něco udělal.:D Takže podtrženo a sečteno, jsem rád, když se dostanu k tvorbě aktivit a když je stihnu opravit po aktualizacích tratě. U Blackwolfa mám takových restů v aktivitách, které potřebují opravu několik. Přiznám se bez mučení, že opravovat aktivity se mi někdy nechce, radši tvořím nové, takže je to malinko i lenost.;) No a když vím kolik času zabere tvorba takové maličkosti jako jsou aktivity, tak vůbec obdivuji stavitele tratí a modeláře. Takže jsem vděčný za to, co v MSTS máme a všem tvůrcům pro tento simulátor držím palce a přeji pevné nervy.;)
S pozdravem Dan.

Kup si trať 321 a nezoufej je tam trať 330 a 270 zatím je z Prahy Běchovic přes Bohumín až do Košic.

Nabízí se možnost zrekonstruovat UnO-Letohrad a táhnout to až do Polska a Šemík tu psal kdysi o trati do Staré paky a Znojma z Břeclavi, což považuju asi za nejpravděpodobnější. Ostatně když si to tak vezmeme, nových úseků je víc než dost a Krajina na spoustě z nich není ještě finál. Kdyby to záleželo na mě, tak bych se věnoval rekonstrukcím a krajině. Potom bychom se mohli domluvit co dál....

Upřímě: Nepil jsem nic. Naposledy včera večer 80% Australskej Rum. Zajímavý pití a ještě zajímavější zážitky, ale to sem trošku odbočil.

To Zbyšek: Takže sem napsal nesmysl? Pokud si dobře pamatuju, tak kdysi jsi to takhle psal...

Mirku, to není tak lehké. Hýbat s databázovými objekty může jen jeden, jinak se soubory navzájem promažou a výsledek nefunguje. Leda že by Zbyněk tahal koleje a ty dělal krajinu.

Já musím s Čoudou souhlasit. Než bezhlavé rozšiřování tratě by bylo asi lepší provádět postupně rekonstrukce stávajících úseků. Například dokončení Vysočiny, rekonstrukce lokálek na jižní Moravě spolu s možným prodloužením do Znojma (obojí bylo dříve slibováno) a dokončení a rekonstrukce tratě Praha - Velký Osek - Hradec to je práce na hodně dlouho. Ale rozhodně by to prospělo ke zlepšení celkového dojmu z trati víc než stále nové a ne úplně hotové úseky.

Pánové,
když chcete reálné tratě,tak se vším všudy.Usedněte tedy ke kalkulátorům a propočítejte si,kolik let by staviteli tratě v MSTS trvala například stavba úseku Přerov - Bohumín. Jen úsek z Lipníka do Bohumína se v předminulém století stavěl něco přes pět let a pracovalo na něm několik tisíc dělníků.
Dnes by ho tedy měl stavět člověk jeden,k tomu je třeba připočíst koeficienty hospodářské krize,všemožných průtahů kolem vyvlastnění pozemků,jednání s ekology /to čapí hnizdo bych v Polomu klidně umístil na stožár TV :-)/ a ke všemu ještě by bylo třeba jednat s Pruskou /dnes Polskou/ stranou o propojení Bohumína s Chalupkami a Zebrzydowicemi.
No vůbec Zbyňkovi nezávidím.;)
Takže pánové,jak je z výše uvedeného zřejmé,zdejší stesky nad nepostavenými úseky jsou úplně zbytečné.:P

David

Čouda napsal:
...

To Zbyšek: Takže sem napsal nesmysl? Pokud si dobře pamatuju, tak kdysi jsi to takhle psal...
Podezření z opilství na Tebe padlo, že už si nepamatuješ mé jméno a komolíš jej jako by jsi byl na mol.
Jinak mi tady neplánujte, co mám stavět. Až to bude, tak to bude. Už jsem jednou napsal, že stavím tam, kde nějaký modelář vymodeloval větší počet nádražích a jiných staveb a je to v ose mých plánů.

Není férové vůči modelářům, aby mi poslali modely a já je odbyl, že musí rok počkat, až na tento úsek dojde řada.

Jinak kdo sleduje mé práce, tak ví, že nehoním žádné kilometry, ale hlavně se věnuji dodělávkám a rekonstrukcím, viz ČT- PA - Jaroměř, atd. A že k tomu přibylo asi 30 km směr Beroun, to se stalo díky novému modeláři. Úsek 505 stavím, protože Honza Švec má už dávno vymodelována komplet všechna nádraží. A to je snad vůči němu férové.

Z toho co tady čtu mám pocit, že průběh mých prací moc nesledujete. A přitom v tomto fóru podávám pravidelné informace o stavu prací.
Hold člověk se nikomu nezavděčí. Já něco dělám a pak se dočtu, abych raději toho nechal a začal dělat to co právě dělám :D

No já komolím na co příjdu. To mě nesmíš brát zase tak vvážně. To já ze srandy ;)

šak ti nikdo nic nenakazuje. Stavěj si co chceš a svým vlastním tempem. Za tu 505tku jsem hrozně rád. Stejně jako za Beroun :D

David Hájek napsal:
Pánové,
když chcete reálné tratě,tak se vším všudy.Usedněte tedy ke kalkulátorům a propočítejte si,kolik let by staviteli tratě v MSTS trvala například stavba úseku Přerov - Bohumín. Jen úsek z Lipníka do Bohumína se v předminulém století stavěl něco přes pět let a pracovalo na něm několik tisíc dělníků.
Dnes by ho tedy měl stavět člověk jeden,k tomu je třeba připočíst koeficienty hospodářské krize,všemožných průtahů kolem vyvlastnění pozemků,jednání s ekology /to čapí hnizdo bych v Polomu klidně umístil na stožár TV :-)/ a ke všemu ještě by bylo třeba jednat s Pruskou /dnes Polskou/ stranou o propojení Bohumína s Chalupkami a Zebrzydowicemi.
No vůbec Zbyňkovi nezávidím.;)
Takže pánové,jak je z výše uvedeného zřejmé,zdejší stesky nad nepostavenými úseky jsou úplně zbytečné.:P

David

Pro ty kdo nerozumí Davidovi bych asi podoktnul toto:
Pánové, usedněte ka svým kalkulátorům, naučte se pracovat s RE, naučte se modelovat a nevidím jediný důvod aby tady nebylo více verzí třeba jedné trati zasazené do různých období od různých autorů. Jenomže to by chtělo zvednout prdel, něco se naučit a přestat tady poroučet co by ten druhý měl udělat. Bohužel tohle jde všem nejlépe, protože každý z vás nejlépe ví co by měl udělat někdo jiný.

Ahoj Zbyňku.
Při testování mé nové aktivity jsem narazil na problém. Když odjíždim z Vršovic směr Krč, tak je tam rychlostník dle obrázku 80 km/h. Když jsem teda projel kolem návěstidla ukončující rychlost na odjezdovým, tak jsem tam chtěl naházet těch 80, ale co se nestalo. Najednou na TM naskočila max. rychlost 40 km/h a skončila mi tam záchranka.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://s1.imgupload.cz/img/-150-150/27314/7JXTh/asd.jpg[/URL]
Vlak stojí za obloukem.

toto se tu řešilo o pár stránek zpět-ptal jsem se na totéž a tuším je problém v rychlostníku pro kolej vedoucí na ONJ. Zasahuje totiž i do koleje směr Krč. Zbyněk Š. asi potvrdí

Jedinej problém je ta rychlobrzda po překročení rychlosti. Doporučuju ji vyhodit komínem :D

Čouda napsal:
Jedinej problém je ta rychlobrzda po překročení rychlosti. Doporučuju ji vyhodit komínem :D
Ta rychlobrzda je též problém, ale šourat se 40 až někam ke Krči, tak můžou ČD skončit :)

Tam se stajně rychleji nejedzí :D.
Tohle je problém MSTS a uzlových stanic, kde je rozvětvení do dvou směrů s různými rychlostmi. Hodně záleží, ze které koleje se odjíždí. Například z Vršovic někdo pojede normálně 80, jiný chytne dvacítku na ONJ a jiný 40 do ranžíru.
Mohu maximálně dát za most skrytý rychlostník 80. Ale co s tou dvacítkou ? Možná, kdyby se na ONJ dal za výhybky rychlostník 40, pak by se už ta dvacítka za mostem do krčské trati nepromítala, ale polkla by to čtyřicítka. Před odjezdové návěstidlo bych dal skrytou 80, která by zase zrušila 40. Zkuste to někdo otestovat. Já na to nyní nemám čas.
Rušit rychlobrzdu není řešení. Naopak, ta alespoň upozorní na chyby v trati.
Za každou cenu bych na ní netrval, kdyby bylo místo toho nějaké lepší využití.
Ale ta rychlobrzda dělá právě z MSTS adrenalin. Hráč se alespoň něčeho bojí. Překročím rychlost, něco se stane.
Jenomže je fakt, dá se to ošetřit i přímo v aktivitě a není to tak těžké, jak se na první pohled zdá. Psal jsem to ve vláknu o kulatých rychlostnících.

Právě jsem dokončil náspy a podjezdy v úseku V. Osek - HK/Opatovice. Hodně mi pomohlo osazení skloníků. Takže tyto mají v MSTS dvojí význam. Jak v jezdění, tak při stavění. Člověk se stále učí :D.
Jediný problém je s hodnotami. Mám velmi málo kombinací. Ale napadla mne universální stavebnice. Sice jsem o tom psal už Honzovi Švecovi, ale tento člověk pracuje na důležitějších modelech této trati.
Model skloníku od Deteria nebo Nebuluse má sloupek a dvě tabule z každé strany.
Takže by byl potřeba model ze sloupkem a tabulí z jedné strany a hodnotami:
rovina, stoupání/klesání 2.5, 5, 8, 10, 12, 15, 17, 20, 23, 25 a to samé jako druhý díl bez sloupku. Hodnoty jsou orientační, mohou být i další hodnoty. Délka úseku stačí náhodné číslo ve stovkách metrů. to je stejně už téměř nečitelné. Tímto by se zminimalizoval počet kombinací. Aktuálně vše skládám ze dvou skloníků.
Kdyby se někomu do toho chtělo, určitě to ocení všichni stavitelé tratí. Jen je škoda, že to někoho nenapadlo už dávno. Představa výměny skloníků na víc než tisíc kilometrech tratí je strašná. Ale časem se dá doplnit/vyměnit vše.
Ale jak jsem se sám přesvědčil, skloníky jsou velmi dobrá pomůcka k jezdění.Rád je všude doplním.

Zbyněk Šemora napsal:
...
Takže by byl potřeba model ze sloupkem a tabulí z jedné strany a hodnotami:
rovina, stoupání/klesání 2.5, 5, 8, 10, 12, 15, 17, 20, 23, 25 a to samé jako druhý díl bez sloupku. ...

Zdravím,
případným zájemcům o tvorbu uvedených skloníků by se mohl hodit balík s těmi z trati 310,který jsem uložil na adrese http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/72193/Skloniky_310.rar_682.54KB.html .Máte tam i tzv. pracovní textury ve formátu .bmp.

David

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře