Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Dane, na to zapomeň. To je pravěk. Traťovka od té doby makala o 106. Na této trati aktvty zatím nedělejete. Vše je zde jinak. Kromě Tšnova jsou posuny v kolejích v Kuřimi a Brně Královo Pole.
Tom Kanka: to tady tak podrobně neřeš, tato debata patří úplně jinam, do vlákna o železničních předpisech. Děkuji.

A můžeme se těšit i na úpravu okolí tratě v úseku Brno hl.n. - Brno Malomerice? Přece jenom ve srovnání s předchozíma obrázkama bude ten rozdíl ještě výraznější ...

Richard napsal:
A můžeme se těšit i na úpravu okolí tratě v úseku Brno hl.n. - Brno Malomerice? Přece jenom ve srovnání s předchozíma obrázkama bude ten rozdíl ještě výraznější ...
Až se nějakému Brňákovi bude chtít vymodelovat kulisy okolních budov včetně mostů. Do té doby to nemá smysl. Deterio, jak říká, má už přes rok nějaké kulisy rozpracovány, snad se někdy dočkáme.
Jinak to není vše tak jednoduché, jak si někteří myslíte. Kdyby mělo být vše finální do puntíku, tak by aktualizace nebyla letos o vánocích, ale až za rok o vánocích.

Já jsem nemyslel nějakou komletní opravu, ale spíš jsem myslel podle kolejí osázet nějaké to křoví nebo stromy aby to nevypadalo tak pustě a aby zlepšil by se celkový dojem při jízdě. A taky stromy a křoví (já vím, v reálu jich tam moc není) by částečně zakryly okolí a namuselo by být tolik originálních budov. Je mi jasné že to není jednoduché, sám jsem se pokoušel o stavbu a dopadlo to strašně.
Jinak držím palce aby vše vyšlo a po létech se opravdu těším na vánoce :)

Tom Kanka napsal:
Hitlák a pošťák sice byly zařazeny do "vozů osobní dopravy", jenže zatím co v D1 z r.1987 je výslovně uvedeno že před "Koncem nástupiště" ... má nejdále zastavit první vůz s cestujícími (nebo zavazadly) ..., momentálně platný předpis říká, že před stejnou návěstí ... musí co nejblíže zastavit první vozidlo pro přepravu cestujících ... :?:
A proto jsem to napsal. Ten hytlák je právě považován za vůz s přepravou cestujících. Může v něm být třeba invalida na vozíku, když v celém vlaku jiná možnost jeho umístění s baterkovým vozíkem není a také ty kola apod.
Prostě se ty vozy postavily na roveň. Je to o výkladu předpisů a je k tomu ve výkladech i nějaké povídání. Proto jsem to připomenul.
Nemusíte se mnou souhlasit, ale to je jediné, co proti tomu můžete dělat.:D

Tohle bylo mé magické místo, když jsem jezdíval z Prahy z práce po noční. Po odjezdu a kontroly průvodčím jsem okamžitě usnul. Asi v deseti případech, když jsem se probudil a otevřel oči, viděl jsem tohle, viz obrázek. (sedával jsem u okna proti směru jízdy). Esíčko trati za horizontem a dole rybník. "Aha, jsme před Leštinou".
Když to bylo potřetí, už mi to leželo v hlavě, že to nemůže být náhoda. Probouzet se přesně na stejném místě. Tenkrát to bylo ale méně zarostlé. Na videu co mám k dispozici ten rybník za houštím vidět není. Proto je fotka víc v nadhledu. :D
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/3010ves.jpg

Stav prací:
Dva dny jsem se páral s Leštinou u Světlé a dnes jsem skončil s vegetací v zastávce Sázavka.
Je to ta zastávka, která je komplet celá v neutrálním pásmu pod vypínačkou. Ale dle rozhovoru s fíry to tam není tak zlé. Mašina na konci peronu je už pod napětím, jen tu ceduli "Zapni proud" se jim nechtělo zavěšovat za trolej, tak ji dali až na nejbližší sloup.:D
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/111sazavka.jpg

Abych jen nekibicival v jiných vláknech, tak posílám nějaké obrázky z mé víkendové práce.
Vláček jede ze Světlá nad Sázavou Josefodol do Nové Vsi u Leštiny. Je to jen taková skromná hrubárna, obce a finální dodělávky osadím až v další fázi stavění.
Co se týká FPS, tak staré dvoujádro 17 až 24. Core duo by mohlo mít kolem 30.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/211svetlaJD.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/211svetlaJD1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/211sazavka.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/211lestina.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/211lestina2.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/211ves.jpg

Tak to vypadá suprově, klobouk dolů, ale my chudáci co máme Pentium 4 (2,4) tak máme asi problém k řešení ... :) :)

No, tak co mám pak říkat já, já mám 1 jádro Athlon 1,8 GHz, 1GB ram a GeForce 6600.

Richarde,Edie,
nebojte se chlapci,bude to šlapat i na vašich železech.
Tedy za předpokladu,že Trunda na své nové modely stromů nedodal i 3D šišky,žaludy a jehnědy.:D
Jisté je,že obrázky z trati vypadají véééélmi dobře.Ať se další stavba daří.

David

David Hájek napsal:
Tedy za předpokladu,že Trunda na své nové modely stromů nedodal i 3D šišky,žaludy a jehnědy.:D

Málem mi na LCD přislál mulťák, co jsem zrovna pil:D.
Jinak souhlasím, vypadá to pěkně. Už se na to těším.

Teda Zbyňku, co se týče krajiny, je to opravdu screen od screenu lepší a lepší! Takto vylepšit některá jiná místa z celé vaší BP, jsem nadmíru spokojen. Klobuk dolů za tu vytrvalost.

Richard napsal:
Tak to vypadá suprově, klobouk dolů, ale my chudáci co máme Pentium 4 (2,4) tak máme asi problém k řešení ... :) :)
My co máme Duron 1,3 GHz, 512 MB RAM a RIVA TNT2 máme problém dááávno vyřešen :D

Parádní screeny,jen tak dál.Už se nemůžu dočkat až si zajezdim.

David Hájek napsal:
Richarde,Edie,
nebojte se chlapci,bude to šlapat i na vašich železech.
Jisté je,že obrázky z trati vypadají véééélmi dobře.Ať se další stavba daří.
David
Nechci strašit, ale nějaké plody na některých stromech jsou. Naštěstí Trunda udělal stromy pro všechny roční období, tak předpokládám, že plody na podzim a v zimě už budou očesané.:D

Lijikož je MSTS simulátor reality (nebo se o to aspoň snažíme) tak by možná nebylo od věci překopat zimu. Tolik sněhu co je v msts jsem live snad ani nevidět :D.

Edie napsal:
Lijikož je MSTS simulátor reality (nebo se o to aspoň snažíme) tak by možná nebylo od věci překopat zimu. Tolik sněhu co je v msts jsem live snad ani nevidět :D.
Zima není unreal výškou sněhu, ale tím, jak je pojata vegetace. Ale toto jsem vytáhl na světlo boží před rokem. Podrobnosti jsou na mém vebu.

JiříkTK napsal:
Edie napsal:
Zima není unreal výškou sněhu, ale tím, jak je pojata vegetace. Ale toto jsem vytáhl na světlo boží před rokem. Podrobnosti jsou na mém vebu.

jeden ze stromů má v zimě korunu bez listí. Ten který se mi povedlo vyfotit jak v zimě, tak v létě. A protože fotky na textury pochází příležitostně z různých koutů (Evropy) - najít vhodný solitér, kvůli separaci pozadí není tak snadné - fakt nemám čas objíždět všechny stromy podvakráte (a ještě v době vhodného nasvícení). U kterých nemám zimní fotku, nastupuje téměř výtvarná práce s hledáním tvaru koruny podobné té letní. A i když fotku zimní mám, vyřezat větve a vyrobit zimní korunu a uložit ve formátu s kompresí není žádná pr... , většinou se mi výsledek nelíbí. Na rozdíl od jinovatkových stromů....

Zimní textury rád přenechám někomu, kdo neví co s volným časem.

Trundo, to nebyla připomínka ke Tvé práci, ta je perfektní, ale k tomu, že by se měla překopat zima. Naopak, já se přimlouvám za zrušení těch holých větví. Zimní příroda v MSTS má pohádkový vzhled a zejména v noci je dojem perfektní. A vůbec bych se nezabýval tím, jak často se taková meteorologická situace v reálu vyskytuje. A ještě bychom si pak museli položit otázku: "A kde se vyskytuje?" Takže striktně vzato bychom se na Břeclavsku měli pohybovat na blátě a mezi Žďárem a Havl. Brodem ve 20 číslech sněhu. Nepřehánějme to s tou "realitou" a buďme Trundovi vděčni za tu krásnou jinovatku.
Upravit si k obrazu svému domeček nebo podobný objekt je poměrně jednoduché. Na rozdíl od vegetace. Kdo nezkusil, netuší.
A když už jsme u toho počasí: Třeba i východy a západy slunce jsou v MSTS velmi efektní, zejména jedeme-li tím správným směrem. Nicméně ve skutečnosti je i toto trochu jinak.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře