Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyněk Šemora napsal:
To je vidět, jak málo jste na Kutnou Horu jezdili :-). Zapíšu do poznámek a pošlu tam lidi. Co se týká peronů, před lety jsem ještě neuměl zarovnávat podle kolejí nebo jsem si byl jistý, že myší to stačí. A je vidět, že nestačí. Skanska to opraví.
He he, tak to jsem měl vědět tak před půl rokem a řekl bych naši klavesistce, ať to u Skansky popožene, ale teď už dělá jinde.:D:D:D Nicméně je pravda, že do KH jsem se mockrát nepodíval, naposledy v tvoji aktivitě. Budu to muset napravit. :eek:;) Nicméně já mám jiný problém a nevím jestli se to tu někde řešilo. Jde o to, že jsem u tvorby aktivity narazil na zajímavou věc. Pokud chci vyjet z depa Vršovice do os. nádraži a pak zpět do nákladního, pro odstavenou soupravu, tak musím vždy proti stůj. Kdybych tam už měl umístěné vozy, tak je to jasná věc. Jenže já měl při testu jen trasu hráče a nic víc. V editoru mi traffic přes návěstidlo neprojede vůbec. (ať je reverz na jakékoliv koleji, viz scr.)
S pozdravem Dan.
http://www.image-hosting.okamzite.eu/#95356d564b4b467c52d14a13a3e547e3.JPG
http://www.image-hosting.okamzite.eu/#f1121c7a3a05b3f10ad0439dfb5b4387.JPG
http://www.image-hosting.okamzite.eu/#17dd14d59d51b87a05a1a8ef8ff20719.JPG

Naposled editoval moderátor:

Pokud jedu na vozy, tak návěstidlo postavit nejde. U seřaďovacích to řeším tak, že zatrhnu "Nekontroluje obsazení úseku", ale jen tam, kde se předpokládá, že se najíždí do stanice na vozy. Ale jestli to nefunguje ani bez LC, tak může být chyba v trati. Doufám, že tomu tak nebude. Typický příklad je kříž sestavený ze 4 výhybek, kde se nesprávně propojila databáze. Pak se to na volno nedá projet. Stalo se mi to v ČT ve vjezdové skupině, kdy jsem musel zbytky výhybek ve world smazat ručně, měl jsem to i při výjezdu z depa Bratislava a mám pocit, že to má nabourané i Dráčik ve své Bratislava - Štúrovo. Stejný kříž v depu. Poznáte to tak, že v editoru kliknete na výhybku za účelem označení, myslím jen dvě ze čtyřech a editor okamžitě spadne. Dá se to odmazávat jen jednou správnou kombinací tak, že zůstane jen jedna neúplná výhybka. Stavění takového kříže je velmi nebezpečné a je nutné dodržet správný postup pokládky. Ale chyby se dělají, když je třeba celý kříž kousek posunout. Pak se člověk zapomene a neštěstí je hotové.

No já to "ochcal" tak, že jsem dal ten reverz před návěstidlo a je to.;) Dokonve jsem to projel až za a po přejití na stanovišti přes tab ok. To už tam mám ale vozy. Nicméně, když dám LC ne kolej, tak traffic v editoru na tu kolej normálně vjede a projede i těmi LC pokud je reverz v nich. (myslím tím samozřejmě test v editoru). Já tak řeším např. to, když simuluji příjezd lokomotivy (řízený traffic PC) k nákladním vozům ve stanici. Ale právě v tom co jsem psal mi ten traffic v testu v editoru vytuhne před návěstidlem a neprojede dál. Nicméně jsem se dověděl další novinku a to s tou jízdou na obsazenou, že to jde zrušit, tak to jsem vůbec netušil.;)
S pozdravem Dan.

Tom Kanka napsal:
Na cesťáku svítí 40 a očekávejte 40, nedaleko na odjezd totéž. Neznám místní poměry v Blavě ale na cesťáku bych cítil ještě bílou.
To je naprosto v pořádku. Bílá svítí při snižování rychlosti. 40/40 s bílou je blbost. Ale na starších zařízeních bez rekonstrukce se to může vyskytnout, dříve to norma umožňovala.

Nevím zde to tu bylo ale v břeclavi mezi 5 a 7 kolejí na vídeňském zhlaví trčí návěstidlo z koleje screen nemám , možná to tu už deterio psal
Třeba to traťovka opraví :wink:

Díval jsem se do editoru a bingo, je tam pohozené návěstidlo v profilu. Kdo jej tam dál? A to jsem testoval aktivitu Hurvínek a ničeho jsem si nevšiml. Asi proto, že jsem se při posunu díval z okénka na opačnou stranu. A při příjezdu od Lednice jsem si už balil tašky a těšil se na vystřídání.
To návěstidlo není vůbec nalinkované, takže nikde nechybí, ale jen přebývá. Podle videa jsem si všiml, že na třetím nástupišti 6. kolej je odjezdové návěstidlo ne až za perony, ale před boudou na peroně, tak jsem jej tam vyměňoval a na peroně je nízká verze. V těch výhybkách je to samé návěstidlo a defaultně natočené, tak vysvětlení je jednoduché. Zavadil jsem o myš a kurzor byl zrovna někde na kolejích, tak se osadilo jedno návěstidlo proti mé vůli.
Pište dál podobné chybky a po vánocích vydám miniaktualizaci. Do té doby stačí otevřít editor tratí, podle souřadnic na DVD se teleportovat do Břeclavi a neposlušné návěstidlo ve výhybkách smazat. Save bude trvat víc než minutu, někde i dvě.
A když už jsme u těch chyb a vzal jsi do úst Deteria, tak mu vyřiď (na emaily neodpovídá), že v jeho novém modelu UO město, jinak pěkném, zapomněl dodělat nějaké polygony. Protihluková zeď existuje jen ze strany od kolejí. Z pohledu na koleje zeď není. Proto jsem tam nechal duplicitně původní protihlukové zdi, aby to nevypdalo blbě. Rád bych to do update také smazal.

Omlouvám se za málo obsažný příspěvek, ale cítím, pane Šemoro, potřebu Vám zatleskat Už ve třech různých aktivitách jsem projížděl Posázavím a naprosto mě uchvátilo. Už teď je to pro mě nejkrásnější úsek trati. A co teprve až si na její okolí najdou čas nejen lesníci, ale také zedníci! Můj hold patří také autorům modelů nádraží a zejména krásných nových mostů.

Dobrý den,pane Šemora,všiml jsem si,že mezi Břeclaví a Bořím lesem na tříkolejném úseku (než se trať do Lednice/Znojma stočí od tratě do Vídně) je přejezd,kde je při průjezdu vlaku slyšet zvonění přejezdového zařízení,ale toto zařízení tam vidět není,je tam jen cesta přes koleje ;)

kendisek napsal:
Dobrý den,pane Šemora,všiml jsem si,že mezi Břeclaví a Bořím lesem na tříkolejném úseku (než se trať do Lednice/Znojma stočí od tratě do Vídně) je přejezd,kde je při průjezdu vlaku slyšet zvonění přejezdového zařízení,ale toto zařízení tam vidět není,je tam jen cesta přes koleje ;)
Já nemám modelovou policii. Nějací nepřízpusobiví spoluobčané to tam rozkradli, ale zvonečky nechali. Zabezpečováci to nestíhají všude opravovat. A něco říkali, že teď mají vánoce a že se mohou na vše vy****. Asi jim dám padáka, protože je to tam v tomhle stavu víc než rok:D.

Koukám, že kriminalita našich občanu prudce narůstá :D

Edie napsal:
Koukám, že kriminalita našich občanu prudce narůstá :D
Jo,co si vůbec myslí,krást přejezdy a nechávat tam jen ten zvonek.Asi si zajedu do Břeclavi a trochu si na ně posvítím.Doufám,že ve ValMezu takových zlodějů není :D Ale i kdyby byli,tak by snad vykradli přejezdy na trati 323

A není zrovna zatmění slunce?
Počasí dělal Blackvolf, ale možná by poradil Jiřík, který je na počasí odborník. Já mám myslím i naruby adheze. V zimě na sněhu mašina sedí jak přilepená, ale běda jak je léto a slunečno. To mašiny prokluzují jak divé. Respektive snesou menší proud při rozjezdu.

Žádné zatmění a žádné stmívání....to pouze nepřízpusobiví spoluobčané ukradli Sluníčko, tak jako další věci :D.

Dnes je zimní slunovrat (nejkratší den a nejdelší noc),takže stmívání v 15:18 je docela normální.Dnes již skutečně bylo takhle v 15:18.Kdyby to bylo v létě,byla by to jiná.Když jsem testoval svou aktivitu,byla v létě,tak tam bylo vidno i v 18:00.Ani se nestmívalo... :D

Zbyněk Šemora napsal:
Já mám myslím i naruby adheze. V zimě na sněhu mašina sedí jak přilepená, ale běda jak je léto a slunečno. To mašiny prokluzují jak divé. Respektive snesou menší proud při rozjezdu.

Šnek mi nedávno vysvětlil, že adheze jsou nastaveny v default.wag. Skutečně to tam je. Jenže je to společné pro všechny vozidla trainsetu a tedy všechny tratě a všechny aktivity. Mašiny kloužou nejen v tunelu, ale i při počasí léto+sníh, které se u nás nevyskytuje. Pokud bychom se rozhodli tam udělat změny, musíme dát dohromady hlavy všichni. Pokud to bude mít nastaveno jinak tvůrce aktivity a jinak ten, kdo aktivitu jede, bude to dělat problémy. Tady by sjednocující roli mohl hrát právě Trainset BP

Čas stmívání je pro dané roční období pevně nastaven, nemění se s datem na počítači. Kdo si chcete o tom počíst více, najdete to na mém webu. Je tam ke stažení i alternativní počasí, které si nainstalovat do kterékoli tratě zvládne každý sám.

Gajdma napsal:
Dnes je zimní slunovrat (nejkratší den a nejdelší noc),takže stmívání v 15:18 je docela normální.Dnes již skutečně bylo takhle v 15:18.
Ano ale to je jeden den z celý zimy. To se pak ale všechny aktivity a každá jízda v MSTS odehrává v jeden den:) Nechtělo by to udělat spíš nějaký průměr?

Ono v 15.18 se dá hovořit v reálu o stmívání jen mimořádně, pouze když je okolo vánoc hodně hustá (a v důsledku toho tmavá) oblačnost. Na tom screenu je ovšem jasno.
Já mám v počasí v zimě nastaven východ slunce v 8.15 a západ slunce 16.15, což odpovídá skutečně období okolo zimního slunovratu. Beru to jako bílé vánoce alespoň v MSTS. Bílá sněhová pokrývka navíc osvětlení krajiny trochu nadlepšuje.

JiříkTK napsal:
Ono v 15.18 se dá hovořit v reálu o stmívání jen mimořádně, pouze když je okolo vánoc hodně hustá (a v důsledku toho tmavá) oblačnost. Na tom screenu je ovšem jasno.
Já mám v počasí v zimě nastaven východ slunce v 8.15 a západ slunce 16.15, což odpovídá skutečně období okolo zimního slunovratu. Beru to jako bílé vánoce alespoň v MSTS. Bílá sněhová pokrývka navíc osvětlení krajiny trochu nadlepšuje.
Ovšem jde i oblačnost,ale pokud je hodně oblačno,tak je opravdu tma.A je také pravda to,že pokud je koncem ledna jasno,tak se stmívá až kolem 17:00.Ale bohužel v msts to funguje trochu jinak.Můžete si nastavit 4 roční období a v každém jsou 3 možnosti.Buď z nebe nepadá nic.Nebo padá hodně kapek.Nebo valí sníh.I přesto,že je ovšem jasno v zimě.Sníh nepadá,ale sněhová pokrývka tam je.Proto,když tvořím aktivity,tak nikdy netvořím zima-jasno,ale dám zima-sníh nebo zima-déšť.Pokud chcete takovou aktivitu vidět je ke stažení v mém balíku aktivit. :) Nijak se vlastně nedá v msts rozlišit tma,ať je zima-jasno,déšť,sníh,vždy se bude stmívat stejně.Jiná bude jen viditelnost. ;)

Souhlasím s tím, že můžeme nastavit jen 4 roční období a v každém z nich 3 druhy počasí. To ostatní můžeme ovlivnit. Tedy dobu východu a západu slunce, výšku vodní hladiny v jednotlivých obdobích, textury oblačnosti, viditelnost, intenzitu deště a sněhu a snad jsem na nic nezapomněl.

Takže pro všechny stavitele tratí - stáhněte si mé počasí, vložte si je do své tratě (nebo se na ně podívejte v mých tratích) a vyjadřujte se konkrétně k tomu, co se vám tam nelíbí a proč se vám to nelíbí. A pak s tím můžeme v rámci možností něco dělat. Ale jen s cílem upravit je pro vaši trať. Jinak takové zásahy nemají žádný smysl.

PS1: Sněhová pokrývka leží velmi často aniž by současně padal sníh. A dokonce při tom často svítí slunce. Říká se tomu zimní anticyklonální situace.
PS2: Dá se zadat jinak východ a západ slunce pro každé počasí. Naopak viditelnost se tam dá zadat stejná.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře