Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

To samozřejmě rozdělené mám, i Globaly, nezmiňoval jsem to proto, že to považuji za samozřejmost :oops:. Do složky Routes BP jsem zatím další tratě nepřidával, dokud se nepodaří vyřešit ten problém s načítáním :roll:. Ještě mě napadlo, jestli s tím může souviset číslo BIN z DVD, na adresáři BINu je č. 1.7.081920 a po rozbalení do MSTS se číslo změní na 1.7.00819... motorová myš

Naposled editoval moderátor:

Vyčistit disk zkontrolovat virtuální paměť, pokud je dostatek RAM (nad 2Giga) zkusit vypnout. Nebo moc consists nebo promazat saves. Číslem BIN to určitě není.
Ale 100% funkčnost bude, pokud mám zformátované disky, nainstaluji systém na C, programy na D, hned vyčistím, defragmentuji a nastavím napevno virtuální paměť. Vypnu indexování nebo pro MSTS nechám formát FAT32.
Nainstaluji na jiný systém než C MSTS, nastavím prostředí dle obrázků v desateru, nainstaluji obsah DVD s mou tratí, pak si nainstaluji Activity Mover, kde zadám cestu k MSTS. Spustím a přesunu si aktivity, které momentálně nebudu hrát, doporučuji ponechat jen jednu a pak spustím MSTS a začnu hrát. Žádné chybové hlášení se objevovat nebude, za to ručím. Přesně takhle proběhl poslední test verze 82.1. na slabém PC Athlon 2800XP. Topírna noc má sice nízké FPS, padá to i na 7, ale dá se normálně hrát

Díky moc za info, vše jsem předělal dle Vašich rad a teď už jen lovím problém mezi židlí a klávesnicí :rolleyes:. Pořád mi to dělá totéž, MSTS spouštím přes TS. Chtěl jsem se ještě zeptat, ve složce Routes (s BP) se mi při instalaci objevily části defaultních tratí s texturami, je to tak dobře? Jdu pokračovat v pátrání. Díky motorová myš
P.S. Vše vyřešeno, přehlédl jsem smazání složky TRAINS. Jízda po Vysočině je paráda. Ještě jednou díky. mm

Po instalaci posledních dvou aktualizací, se mi při volné jízdě v úseku Kuty - Břeclav v km cca 11,5 v druhé traťové koleji (je to v tom kolejovém esíčku před Moravním mostem) se roztrhá souprava či jen přeskáče mimo kolej (viz odkazy na obr). Díky odporu zcela zastaví a vozy se různě překrývají. V přímém úseku je vše ok jen přes most jedu zcela mimo koleje a na druhém esíčku se vše vrátí do normálu. pak pokud to přejedu a MSTS nepadne tak je vše OK. Nevím zda je to i jinde na trati v podobném kolejovém S.

http://www.image-hosting.okamzite.eu/#02cffacc4418045f2383a9fef51e66f3.jpg

http://www.image-hosting.okamzite.eu/#abef24d96b0295aca110e0fdc5fbf926.jpg

http://www.image-hosting.okamzite.eu/#aa69caf58094325880709bf0ee01b1f1.jpg

http://www.image-hosting.okamzite.eu/#652bcd4349c363708eaaeaa0551b7a31.jpg

Stalose to ještě někomu nebo jsem jediný??

To je tak, když si někdo nahraje z nové aktualizace jen soubory z World, ale databázové soubory si nechá z minulých aktualizací :-))))))))))).
Když jsem projížděl aktivitu s Pannonkou jsem jak ve Velkých Levárech, tak před Kůty i přes most nad Moravou cítil velké rázy v těchto mírných obloučcích. Tak jsem napsal hlášení a traťovka se činila. A dokonce levý most přes Moravu je posunutý blíže, jak vidíte na obrázku. Tyto mosty byly od sebe moc daleko z důvodu použitých předchozích defaultních mostů. Ale spoň názorně vidíte, kudy dříve vedly koleje. :-)

Aha dělá mi to na dvouch PC. Je pravda že aktualizace "nainstaluji" bokem a poté celí obsah přesunu do MSTS. Nekopíruji ale přesouvám abych tomuto zamezil a měl jakouš takouš kontrolu.
díky už stahuji aktualizace znovu a napravím to! Další instalace aktualizací budu muset zásadním zbůsobem změnit!

Stav prací. Tento víkend jsme měli pracovní slezinu s Honzou Švecem. Vypadá to tak, že se začne stavět z Jaroměře do Staré Paky. Bude to taková bokovka při dokončovacích pracích na 251. Včera jsme řešili depo v Jaroměři a nějaké úpravy v Hradci. Při cestě vlakem domů jsem měl tu kliku, že výpravčí pustili liberecký rychlík po koleji, kde byly otazníky a nebyla dokumentace. Je to paráda, odhadli jsme úpravy velmi správně. V zimním období je bohužel dlouho tma, ale i tak se mi podařilo zdokumentovat část trati (až se trochu rozednilo) od Semil do Staré Paky včetně. Dál už to mám z minulých let.
Ještě by byl potřeba jeden traťmistr, kdyby dodal sklony a poloměry oblouků Osek - Hradec. Tento úsek je také na řadě. A milovníci jednokolejek, máte se na co těšit.

Za sebe můžu říct, že dát si rychlík na Hradec se 150kou po jednokolejce dál z Velkého Oseka je věc, na kterou se nesmírně těším.
Několikrát jsem to tudy projel na stanovišti a opravdu je o co stát.
Ještě, že je H. Švec ochoten obětovat tolik volného času, zvelebovat postavené úseky a chystat další reálné objekty!
Ale už i tak jsi mi, Zbyňku, splnil sen stavbou mého domovskéhu úseku přes Lysou do Kolína.
Pokračování do Hradce už bude "jen" pověstná třešnička na dortu. :)

Zbyněk Šemora napsal:
Vypadá to tak, že se začne stavět z Jaroměře do Staré Paky.

No to je paráda! Ještě je potřeba nymburskej ranžír. Jsem ochoten tam nafotit fotky a zbytek se nechá trefit dle mapy.cz Sklony přesně snad ani neexistují. video z mašiny by šlo taky, ale nemám kameru, čili bude to muset udělat někdo jiný.
Tudle jsem se bavil s Václavem S. A ten mi říkal, že by to takto šlo udělat. Zkus se s ním Zbyňku spojit. Spíš než tu Jaroměř by byl lepší ten Osek a Nymburk. Obojí je ale pěkný

Čoudo, načti si literaturu o spádovištích. Ve skupině je sklon 5 promile aby se vozy nezastavovaly.

Pawlik napsal:
Za sebe můžu říct, že dát si rychlík na Hradec se 150kou po jednokolejce dál z Velkého Oseka je věc, na kterou se nesmírně těším.
Několikrát jsem to tudy projel na stanovišti a opravdu je o co stát.
Ještě, že je H. Švec ochoten obětovat tolik volného času, zvelebovat postavené úseky a chystat další reálné objekty!
Ale už i tak jsi mi, Zbyňku, splnil sen stavbou mého domovskéhu úseku přes Lysou do Kolína.
Pokračování do Hradce už bude "jen" pověstná třešnička na dortu. :)
Je škoda, že stále nejsou ty sklony a poloměry obloků z Hradce na Velký Osek. Už to tam na ničem jiném nevisí. Téměř všechny stanice a zastávky mám nafocené. A dělat se to bude dobře, fotky vyšly pěkně.

Už zase musím číst, co by bylo víc třeba. To můžete rovnou psát, abych si pohnul s propojením přes Olomouc. Jak chcete jezdit rychlíky Olomouc - Brno přes Břeclav. :-).
Klídek. Honza mne inspiroval další sérií modelů na trati HK - Jaroměř a já už tam podbíjím. Ještě musím podle výkresů srovnat koleje na konec čtverce z Jaroměře směr Dvůr Králové, pak se to zamkne a bude to Honzovo. A já v klidu budu generovat dál a do té Staré Paky minimálně koleje položím. Ale hlavně budu dodělávat trať 251. Až bude hotovo, bude aktualizace. Doufám, že se něco dokončí i na 250.
Ještě bude jeden zásah a to minimálně Břeclav - Boří Les. Tam bude na přechodnou dobu náhradní autobusová doprava. A také je možné položení kolejí až do Znojma. A to samé Vranovice - Pohořelice nebo rekonstrukce Hustopeče - Šakvice. Už nám tady zvedli rychlost ze 40 na 60, alespoň v části trati. V Hustopečích mají být nové perony a trať se má elektrifikovat. Jednou se na této lokálce snad dočkáme i Pendolina :-).
Oblast mých zájmů je opravdu veliká.

Zbyněk Šemora napsal:
Už zase musím číst, co by bylo víc třeba. To můžete rovnou psát, abych si pohnul s propojením přes Olomouc. Jak chcete jezdit rychlíky Olomouc - Brno přes Břeclav. :-).
Klídek. Honza mne inspiroval další sérií modelů na trati HK - Jaroměř a já už tam podbíjím. Ještě musím podle výkresů srovnat koleje na konec čtverce z Jaroměře směr Dvůr Králové, pak se to zamkne a bude to Honzovo. A já v klidu budu generovat dál a do té Staré Paky minimálně koleje položím. Ale hlavně budu dodělávat trať 251. Až bude hotovo, bude aktualizace. Doufám, že se něco dokončí i na 250.
Ještě bude jeden zásah a to minimálně Břeclav - Boří Les. Tam bude na přechodnou dobu náhradní autobusová doprava. A také je možné položení kolejí až do Znojma. A to samé Vranovice - Pohořelice nebo rekonstrukce Hustopeče - Šakvice. Už nám tady zvedli rychlost ze 40 na 60, alespoň v části trati. V Hustopečích mají být nové perony a trať se má elektrifikovat. Jednou se na této lokálce snad dočkáme i Pendolina :-).
Oblast mých zájmů je opravdu veliká.

Jen klid pane Šemoro, pracujte svým tempem a nenechte se vyprovokovat nedočkavými šílenci. Nepřejícníků a závistivců je bohužel dost i mezi koníčkáři. Myslím, že nemáte zapotřebí se před takovými lidmi obhajovat. Ti co se o MSTS zajímají vážně už dávno zjistili kdo jste a co ve Vás mají. Těm ostatním je zbytečné cokoliv vysvětlovat, protože kdo nechce nepochopí i kdyby mu byly dány důkazy na zlatém podnose.
Přeji hodně sil, elánu a trpělivosti do další práce a hlavně zdraví. Mirek Kazda

Zdravím
včera jsem zapomněl ještě dodat hlášení pro traťovku a to zkrz návěstidla stahovačky v ČT nevím ,teď zdali je to upozornění na stažení či stáhni bo zvedni apod. ale jsou nějak podezřele v luftu:wink:.

PS: Je to na té souběžce tratí z ČT na Olomouc a Svitavy

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co znamená „Obnova úseku Brno - Židenice“ v opravné a doplňkové aktualizaci 82.1. Jedná se o změnu v kolejišti, kvůli které by nemusely fungovat trasy?

Obnova je to, že Deterio vymodeloval viadukt, já doplnil náspy, vyměnil železniční most a trochu to osázel stromy.

dobrý den mam jen takovou nabidku mám tu video trati z Českých Budějovic až do Prahy tak jestli máte zájem o toto video tak mi napište SZ

Není video jako video. Aby podle toho šlo stavět, musí být ze stativu, čisté okno, záběr s nejmenší ohniskovou vzdáleností (široký) Pokud možno natočeno kamerou alespoň 2 megapixely (0.8 není nic moc, ale v nejhorším případě se to dá, takto jsem začínal já) Export pak v nejlepší kvalitě. Čím je kvalita horší, tím hůř se podle toho staví. Například Kolín - Pardubice mám tak mizerné video, že jsem několik let měl otočené obráceně jedno návěstidlo u Chvaletic. Sice mám i papírové podklady, ale snadno se něco přehlédne.

já to video mám přímo čisté okno a kvalita videa je velmi dobrá

To video nabídni staviteli tratě 321 ten má trať 220 a 221 v plánu stavět.:)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře