Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

ondra135 napsal:
To video nabídni staviteli tratě 321 ten má trať 220 a 221 v plánu stavět.:)

Tak myslim si, ze kdyby se postavila v puvodnim tedy ne s rekonstruovanym kolejistem, tak by to bylo celkem fajn, ale to je jen muj nazor :).

Já už právě jedno video mám. A když jsem viděl ty betony kolem a ve Stránčicích terminál jak na letišti, to vypadalo strašně. S malebnou krajinou, kudy jsem léta jezdíval to nemělo nic společného. Jen ze Stránčic do Senohrab a Čerčany to odpovídají stavu jak jsem to znával.
Mám nějaké 8mm filmy, co jsem si tenkrát natočil, možná bych dal ještě dohromady původní verzi.
Teď se dívám na podklady a koukám, že Benešov - Stránčice včetně nebude původní verze nejmenší problém. Dál je už jen jedna stanice Říčany, která není nijak složitá a mám pocit, že tam byla mechanická návěstidla. Ne pocit. Byla. Nezapomenu jak se tam v zimě nestavěly předvěsti a v noci za hustého sněžení jsem baterkou z okna hledal mechanické neosvětlené návěstidlo a hlavně co ukazuje. Ona myslím ještě byla mlha čelní okno vypadalo jako z mléčného skla.

ondra135 napsal:
To video nabídni staviteli tratě 321 ten má trať 220 a 221 v plánu stavět.:)
No,na jednu stranu máš pravdu,ale kdybys nakoukl do mapy,tak ji nemá v plánu jen Stavitelxx,ale i pan Šemora,sice jen 221,ale uvidíme,nicméně přeci jen je zbytečné stavět 2 stejné tratě.Vždyť ono je tolik krásných lokálek...Nebo třeba i hlavní HK-Doudleby-Letohrad.Jestli bude,tak už se moc těším :)

Gajdma napsal:
nicméně přeci jen je zbytečné stavět 2 stejné tratě.Vždyť ono je tolik krásných lokálek,i hlavních tratí jako třeba HK-Doudleby-Letohrad,jsem milovníkem neelektrifikovaných a hlavně nekoridorových tratí.
Zbytečné? Nic není zbytečné. Pokud sis všiml tak Zbyněk by stavěl trať tak, jak byla dřív. I kdyby byly věci do MSTS 3x tak to není zbytečné protože každý autor se na danou věc dívá jinak.

Hynďa napsal:
Zbytečné? Nic není zbytečné. Pokud sis všiml tak Zbyněk by stavěl trať tak, jak byla dřív. I kdyby byly věci do MSTS 3x tak to není zbytečné protože každý autor se na danou věc dívá jinak.
Jo,jasně chápu,já se na to dívám jinak.Každopádně se těším.Ať bude co bude,od pana Šemory to bude vždy vynikající.
Sorry,já ten příspěvek začal psát v 17:59 a několikrát jsem ho přepisoval,tak se omlouvám.

Koleje, které jsem brázdil kus svého života jsou vždy prioritou pro postavení do MSTS. A to bez ohledu na to, jestli to staví nebo postavil někdo druhý. Já mám zatím hotovo směr východ. Ještě chybí Benešov, Beroun i Kralupy. Sice jsme jezdili až do Lovosic, ale to jen jednou za oběh.
Ale kdy na co bude nálada a chuť, to nikdo neví. Ono těch priorit je více.

Zbyněk Šemora napsal:
Koleje, které jsem brázdil kus svého života jsou vždy prioritou pro postavení do MSTS. A to bez ohledu na to, jestli to staví nebo postavil někdo druhý. Já mám zatím hotovo směr východ. Ještě chybí Benešov, Beroun i Kralupy. Sice jsme jezdili až do Lovosic, ale to jen jednou za oběh.
Ale kdy na co bude nálada a chuť, to nikdo neví. Ono těch priorit je více.
No,jo no,víte že já na to jdu jinak.Co už někdo postavil nestavím znova pod stejnou verzí.No,samozřejmě pokud by to byla jiná verze tak to je jiná,ale aby byly obě na jedno kopyto...Takže je jen dobře,že to bude jiná verze
Takže se už těším.Tratě od JiříkaTK,které zapadají do starší doby a vypadají ještě líp než kdybych jel po reálné dnešní trati mám velmi rád,takže se už velice a moc těším a mylím,že nejsem sám,kdo se těší...
Ale stejně,od vás by bylo vynikající vše.

"Ale stejně,od vás by bylo vynikající vše"

šplhoune:-P a švestičky z vlastní zahrádky nebudou ?
p.s. omlouvám se za OT, ale nedalo mi to

AlesB napsal:
"Ale stejně,od vás by bylo vynikající vše"

šplhoune:-P a švestičky z vlastní zahrádky nebudou ?
p.s. omlouvám se za OT, ale nedalo mi to
Pokud budou v kapalném stavu, poctivá domácí, takové šplhouny mohu. Medicíny není nikdy dost, hlavně v době chřipek.
Jinak dotyčný má v profilu 14 roků a myslím, že je úplně normální, že v tomto věku obdivuje nějakou práci dospělých. A snad jsem toho zase tolik v MSTS nepokazil. :-)
Stejnou chválu dostal i Martin stavitel X. Třeba si vezme z nás i ostatních aktivních příklad a v budoucnu se pustí do suprtratě v nějakém novém simulátoru a mladí zase budou tleskat jemu. To už je koloběh tohoto světa.

Moc pěkně řečeno .. a myslete si, co chcete ;).

Tak aby se tu jenom nechválilo :)
To jsem si tak řekl, že si zajedu na nějaké to vínko do Hustopeč ... abych si mohl dát víc než jen dvě deci, vzal jsem to vlakem ... a co nevidím, kousek za Šakvicema někdo poponesl do pole nějaké ty výstražné kolíky, kříže u přejezdu a tuším tam byl i sklonovník ... vzhledem k tomu, že mám trať z poslední platné DVD kompilace, troufám si vyloučit chybějící aktualizaci, takže až Zbyněk tama pojede domů, mohl by tam nahnat nějakého chlapíka s lopatou?
Screen první chyby zde: http://linux.fjfi.cvut.cz/~javim/msts/chyba-BP-sakvice-hustopece.PNG

Update: A v okolí Velkých Pavlovic - zastávky jsou celkem 4 výstražné kolíky ve vzduchu ... chtělo by to někoho s palicí ... pokračuji dále na Hodonín, uvidíme co uvidíme dále ... tak ještě přejezd v Bořeticích, Kobylí na Moravě, Brumovice na Moravě ... vypadá to, že je to většina (možná všechny) výstražných kolíků (ale jen těch) na této trati ... tak potvrzeno ... jen před Hodonínem jsem narazil na dva, co už někdo zarazil :)

Měl bych dotaz na návěstního mistra z úseku Přibyslav-Pohled. Možná i zabezpečováky by to zajímalo - testuji část své aktivity, kde jedu těsně na blok za nákladem přibližně z Přibyslavi do Havlbrodu. Za Přibyslaví po projetí kolem odjezdovýho návěstidla se mi cca o 200m dál objeví na opakovači a TM další návěstidlo, ale žádný není vidět. Na odjezdovým byla výstraha a na tom fiktivním 160 STŮJ. Nějak jsem si toho nevšímal a se štěstím projel (asi docela těsně) na výstrahu.
Za Pohledem se vše opakovalo - odjezdový výstraha a za 200m neviditelné STŮJ, to jsem ale projel a aktivita skončila. Naštěstí jsem měl uloženo a jel ten kousek znova a od odjezdovýho v Pohledu jsem jel cca 20km/h. A na opakovači výstraha (jel jsem pomalu, takže náklad poodjel), ale návěstidlo nikde.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.ampex.info/host/jax/msts/chyba01.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.ampex.info/host/jax/msts/chyba02.jpg
A před tunelem před Havlbrodem mi chvíli svítila 40, ale to je docela divné, možná to bylo pro výhybku před nástupištěm, kam odbočoval ten náklad, ale to bylo až za tunelem. A proč by to tam zůstávalo?

Čoudo, slušne a pre nováčika zrozumiteľne to nedokážeš napísať ?

PS: Na radu istého zaslúžilého člena fóra a komunity MSTS budem takéto úletné príspevky mazať v zárodku.

Javim napsal:
Tak aby se tu jenom nechválilo :)
To jsem si tak řekl, že si zajedu na nějaké to vínko do Hustopeč ... abych si mohl dát víc než jen dvě deci, vzal jsem to vlakem ... a co nevidím, kousek za Šakvicema někdo poponesl do pole nějaké ty ....
Jávím Bohumile, já vím (citát z Dědictví aneb kur....)
To jsou pozůstatky minulé trasy, ale nemá smysl to už řešit, mám nové podklady i videa a obě tratě se plánují rekonstruovat. Zaječí - Hodonín je snad poslední pozůstatek z doby vzniku BP v roce 2003

Pro uživatele s obřími obrázky. Ta skrytá návěstidla s číslicí 160 jsou rušení omezení rychlosti odjezdového návěstidla. Jízdě na blok by to nemělo vadit. Používá se to všude už roky od dob zavedení návěstidel od Jirky Poláka. Zatím to nikde nezlobilo.

Poprosil bych ty obrázky editovat a zmenšit, aby text nešel za roh. Děkuji

Zbyněk Šemora napsal:
Ta skrytá návěstidla s číslicí 160 jsou rušení omezení rychlosti odjezdového návěstidla. Jízdě na blok by to nemělo vadit. Používá se to všude už roky od dob zavedení návěstidel od Jirky Poláka. Zatím to nikde nezlobilo.

Divné je, že mě v Pohledu to Stůj ukončilo aktivitu z důvodu projetí. Jinak bych se na to neptal.

Poprosil bych ty obrázky editovat a zmenšit, aby text nešel za roh. Děkuji
Editováno

p. Šemora, musím s jaxem souhlasit , projetí kolem označníku apod. za situace ,že na odjezdovém svítila výstraha a následovalo projetí stůj u označníku se mi už několikrát stala a kde mi to dělá ,tak především ve Skleném nad Oslavou ve směru Žďár n./S. ve správném směru

PS: Ještě zpráva pro zabezpečováky do Tišnova , ze 6 staniční koleje na starou se odjíždí na volno:wink:

A jak je možné, že například v aktivitě Topírna noc jedu na blok z Nymburka až do Kutné Hory a žádný problém není ?
Díval jsem se na odjezdová návěstidla a na 250 i jinde jsou použita novější kategorie III. Tato vznikla kvůli velkým stanicím, jako je Praha Libeň, kde jsou poblíž další velká nádraží a byla velká zátěž na počet světel, pak mnohá nesvítila. Tyto jsou jako předvěst automaticky, zatržítko takové nemají. Jestli náhodou v tomhle není nějaká chyba a tady bude zakopaný pes. Jenomže já jezdil na blok i z Libně. Ale je možné že si vlak předemnou šlápnul. Když jsem testoval aktivitu Pannonia, tak při posunu v Břeclavi, když jsem jel na vozy, tak jsem také projel neviditelné stůj a právě v těch místech bylo rušení omezení. Takže to asi nebude jen nějaký šum, ale opravdu chyba.

Zbyněk Šemora a vohryz

Mali by ste si preditovať svoje príspevky, nezdá sa vám, že zbytočne citujete citáty a citáty citátov !? Alebo sa držíte zásady, že opakovanie je matkou múdrost ?

Jasně, také se mi to zdálo nějaké dlouhé. Asi to je tím, že bylo ještě ráno a já u toho spal :-)

Dobrý den Zbyňku,

Chtěl jsem se zeptat, mám Trainset BP po nejnovější aktualizaci, ale nejdou mi zvuky píštal a neslyším zvuky motoru v kabině jen neustálé ticho

Richard Balkwill

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře