Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Zbyněk Šemora napsal:Sice se nic trestuhodného nestalo, jen se zaplácalo vlákno o trati něčím co tam nepatří a tím znepřehlednilo. Právě od toho jsou rubriky, aby nebyl chaos páté přes deváté.
Jen pro informaci, když si dám zobrazit nové příspěvky, tak se na prvním místě objeví nový příspěvek, který jsem napsal i do toho nejzapadlejšího vlákna. Kdo jste to nevěděli, tak už to víte))))
Ale už jsem byl potrestán, za to že jsem si dovolil reagovat. Sice už v půl dvanácté dopoledne, ale až teď jsem to bohužel zjistil a smazal si poslední zálohu. Ve čtverci mezi čekačkami a Krčí, kousek za Chodovskou ulici mi zmizela mnohahodinová práce. Komplet Jižní spojka, kolejiště čekaček až za podjezd nad Chodovskou ulicí. Všechny náspy a mosty.
Do pr**************ele
Přitom, když jsem dělal save, vše bylo OK. Žádný pád nebyl. To mi MSTS už hodně dlouho neudělal. Asi mám v práci moc slabý PC na tak frekventované místo. Sice mám zálohu dva dny starou, naštěstí se s kolejemi ani silnicemi zde nehýbalo, ale všechny náspy asi na dvou km mohu osazovat znovu. Pak znovu osadit sloupy TV a doufat, že už to po příštím načtení nezmizí. A také doufat, že mi podobně něco nezmizelo i jinde.
Já si všiml toho, že když udělám dlouhý oblouk z DK do stoupání, tak je to velmi nepřesný sklon. Pokud tu kolej rozkouskuju, ve výsledku je konec oblouku o mnoho výš než když je oblouk celistvý.Zbyněk Šemora napsal:Všiml jste si někdo, že když je dynamická kolej delší a nevím, jestli to dělá jen v oblouku, ale ohýbá se i do sklonu. Přišel jsem na to, když jsem podkládal konstantně naklopené náspy. U dynamické koleje najednou vznikly schody. Tak jsem musel DK rozkouskovat na kratší úseky, ale sklon pak dorovnat jinde. Naštěstí se mi to hodilo, protože následující rovný úsek mi nevycházel a byl použit o něco větší sklon. Opravou DK se to všude srovnalo. Tady jsem měl pro změnu štěstí.
Armin napsal:Dobrý den. Měl bych dotaz který se týká úseku Kolín-Havlíčkův Brod-Brno. Vím, že nyní probíhají práce úplně jinde, ale přesto bych se chtěl zeptat jestli budou v další aktualizaci traťové budovy k jednotlivým stanicím a zastávkám právě v tomto úseku.
Aha tak to bude tedy nadílkaAdnedz napsal:Armin napsal:Dobrý den. Měl bych dotaz který se týká úseku Kolín-Havlíčkův Brod-Brno. Vím, že nyní probíhají práce úplně jinde, ale přesto bych se chtěl zeptat jestli budou v další aktualizaci traťové budovy k jednotlivým stanicím a zastávkám právě v tomto úseku.
Ahoj, budovy tam budou všechny ty, které vymodeluješ ;o)
Zbyněk Šemora napsal:Rovnalo a podbíjelo se od křížového zhlaví na Vítkově po Rokytku. Pokud to tam nikdo nestihl zavčas nafotit, lepší to už asi dohromady nedáme. Mám jen nějaké starší roztřepané video. Těšte se na Vršovice - Krč - ... Tam mi to dalo pořádně zabrat. Aktuálně jsem dodělal terén ze Záboří do Kojic, kde jsem podle nových podkladů doplnil sklonovou vlnku. Zářez díky náspům už vypadá mnohem lépe. A nyní se pracuje na přizpůsobení terénu k srovnaném a podbitém úseku z Prahy Vysočan do Horních Počernic.
A kde? Já se snažím to všude dělat tak, aby trať byla zakončena vjezdovým návěstidlem z opačné strany. a mám pocit, že je to tak všude. Necháme se překvapit, co z Vrbama vypadne.Vrbam napsal:Nevím, jestli to tady bylo. Přimlouval bych se protažení nedokončených tratí dál za nádraží. Spousta kolejí je hned ukončena za poslední výhybkou a postavit tam odjezd trafficu je totálně nemožné. Děkuju
Zbyněk Šemora napsal:A co tak místo výkřiků na fóru napsat nějaký slušný soukromý email, ...
Ano, doslovně slušně jsi to napsal, ale já myslel slušně jako srozumitelně. Nejprve to vyznělo, jako bych měl všechny konce tratí špatně, nyní jsi to upřesnil na HB, ale stále nevím, co konkrétně po mě vlastně chceš. Kolej směr Jihlava, nebo Pardubice po smyčce nebo protáhnout trať od tunelu.Vrbam napsal:Zbyněk Šemora napsal:A co tak místo výkřiků na fóru napsat nějaký slušný soukromý email, ...
Bylo to napsáno slušně, tak co chceš víc?
Zbyňku občas tě nechápu.