Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha archiv #8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Javim napsal:
Nechci se vás tu dotknout, ale není to už zralé na odstřižení konce vlákna a vyhození do odpadu?

Já myslím, že by to mělo zůstat, a to na úvodní stránce, jako příkladná ukázka diskuse na tomto fóru. Dvě stránky o ničem a odpověď na první otázku vlastně žádná. Prostě se přidávám k těm co z tohoto fóra odchází, protože to tu fakt nemá cenu.
Přiznám se že v poslední době sem chodím jenom jako do ZOO - na exkurzi, pro pobavení na večer :D

Preji vam pane Semoro k vasemu svatku hodne zdravi,stesti,spokojenosti,msts,pohody a hlavne bez zbytecneho stresu ve vasem dalsim pobytu na planete zemi,s pozdravem Pegaus.

Děkuji za přání. Po práci jsem si popil sedmičky Grüner Veltliner, moravsky Veltlínské zelené (moje krev) 2008. Přímo od vinaře Wiesinger, oceněný stříbrnou medailí z Weinparade v Poysdorfu. Velmi dobré.

Na konec června připravuji aktualizaci, pracuji denně o 106 a zde jsou nějaké aktuální obrázky. Děkuji Romanovi Š za mosty a stavby, Michalovi Thumovi za most IQ, tunely, nějaké budovy a zastavku v Chuchli. A Honzovi Švecovi za další speciální náspy. Jinak jsem výškově srovnal úsek z Vršovic do Krče a doufám, že už je to dobře. Helikoptéru, abych to mohl zkontrolovat bohužel nemám :D.
Ale jak je vidět, práce je ještě hodně. O víkendu jsem udělal maximum, ale Řevnice, Všenory, Mokropsy i Černošice jsou v oblouku a to byla pakárna. :D
3815386edd9f2f2303130893898df987.jpg
db06ca38cf6c38e2797d7d74b02d1df3.jpg
4a11598333592649fa6bc4feaeec372e.jpg
ff44f3eba8ef257bde1fe3f6ac275255.jpg
cf1e39783db48288a1591ab4e5311196.jpg

Naposled editoval moderátor:

Samozřejmě též vše nejlepší k svátku, pane Staviteli ;):)

Také přeji vše nejlepší k svátku. K obrázkům nemám co říct, snad jen to že jsou opravdu pěkné a jde na nich vidět dobře vykonaná práce. Přeji hodně štěstí v dalších pracích. Mimochodem modelářům objektů musím poblahopřát také, když vidím tu detailní práci. Opravdu velmi pěkné.........

Tak tedy tohle je žrádlo... Skvělá práce. Tu snad není jediný neoriginální model :D. Jde ale vidět, že práce je na tomto úseku ještě dost.
Mimochodem jakou stanicí bude v nejbližší aktualizaci zakončený tenhle úsek?? Předpokládám že do Berouna to zatím nebude..
A taky přeju ne jen vám, ale i všem ostatním Zbyňkům pěkně prožitý svátek..

proč by měl ZŠ dělat tříkolejku Libeň-Úvaly ? Vždyť jí máš v trati od Stavitelexxx. Tam budeš mít aktuální podobu Prahy vč. nového spojení pokud se nemylím.
Pro ZŠ : vše nej nej

Luky napsal:
Také přeji panu Šemorovi vše nejlepší. Opravdu to je výtečná práce. Jen by mě zajímalo, jestli případnou trať do Berouna pan Šemora uvažuje udělat po modernizaci a nebo současnou podobu. Třeba do Benešova má do dlouhodobého výhledu udělat trať po modernizaci. Je jen škoda, že chce zachovat současný pražský uzel (bez nového spojení), alespoň tu tříkolejku z Libně do Úval na těch 160 by přeci mohlo jít udělat.
A nechceš hodinky s vodotryskem? Celá trasa je stavěná 5let zpět..
Bylo by divné kdyby polovina tratě byla v současném provedení a polovina za stara.. To by kvalita trati šla hodně hluboko do kanálu..
Pokud se nemýlím trat do Prahy byla postavena ještě za doby, kdy byla v provozu Hrabová, z té tříkolejky byly tak maximálně postaveny mostni pylíře.. Já osobně jsem rád za starou verzi tratě.

Tady chce někdo cestovat časem koukám :D

Johníík napsal:
To by kvalita trati šla hodně hluboko do kanálu..

To nevim proč by kvalita trati měla jít někam do kanálu. Trať už má svou kvalitu. A ikdyby, tak je jedno, že někde bude úsek dle nových podkladů a někde dle 5 let starých. V reálné železnici se celé tratě taky nepřekopávají za několik chvil, ale kousek po kousku.

Kde bude konec trati na Beroun jsem psal jen do své NK. Tak to prozradím i zde. Konec bude asi 200m za vjezdovým návěstidlem do Zadní Třebaně. Kdo to neví, kolem tohoto návěstidla se může i na přivolávací návěst jet traťovou rychlostí, tedy 80 km/h. Nemá přilehlý obvod výhybek.
Původně jsem to chtěl zakončit za Dobřichovicemi, ale měl jsem vygenerováno dál a bylo by škoda to nechat ležet ladem.
Jelikož finální dokončení tohoto úseku je ještě na několik měsíců práce, v této aktualizaci je prioritní zprovoznění trati (návěstdla a všechny traťové cedule, perony), podnáspování, to je i záruka, že se s kolejemi už nebude hýbat. A zvlnit terén. Takže zbývá už jen upravit terén z Radotína ku Třebáni. Tento úsek nebyl nyní v plánu, ale je třeba ctít nové modeláře, aby nemodelovali jen do šuflíku. Ale už nestíhám ctít jiného modeláře Honzy Švece s modely na Chlumecké trati. Takže po aktualizaci je další pokládka kolejí dána. A do vánoc se bude dodělávat vše souběžně. Plus restíky na Vysočině nebo i jinde.

A jak to vypadá s Honzou Švecem? Psalo se tu, že pomáhá s krajinou z HK do Jaroměře..

Čouda napsal:
A jak to vypadá s Honzou Švecem? Psalo se tu, že pomáhá s krajinou z HK do Jaroměře..
Pokud je mi známo HK-Jaroměř bude mj. předmětem příští aktualizace, ale můžu se mýlit. Každopádně i Honza pracuje o 106.

Ano, Honza Švec má v plánu, že "svůj domácí" úsek si bude dotvářet sám. To urychlilo, abych z Pardubic do Jaroměře dodělal rekonstrukce, podložil náspy a lépe srovnal terén. Honza už vymodeloval všelijaké mostky a propustky pro tuto trať. Ale jak píše na svých stránkách, aktuálně se věnuje modelování budov pro trať Velký Osek - HK. Také jsem jej zdržel kvůli výrobě speciálních náspů. Vyrobil mi speciál pro úsek Běchovice - Libeň s trávou místo nulté koleje. (takže nechtějte, abych to tam boural a koridoroval :-)) Hodilo se to i pro Krč - Vršovice. Pak bylo nutné udělat náspy pro úsek Most IQ - Krč a kolem ONJ, kde je jedna kolej, ale násep pro koleje dvě.
I když se pracuje o 106 na několika frontách, nejde to tak rychle. Ale myslím, že rozdíl po aktualizaci pozná každý na první pohled.
Nejhorší je, že je do konce měsíce 10 dní, kdy chci vydat aktualizaci a čím dál méně věřím tomu, že tam bude vše, co jsem si přál. Naštěstí o víkendu má být škaredě, tak snad toho ještě hodně udělám. V červenci bych chtěl alespoň na chvíli vysadit. Ani nechtějte vědět, co pro Vás připravil a vyjednal ŽSR do Trainsetu. Už i proto je konec června poslední termín.

Jak píše Zbyněk, aktuálně dělám staniční budovy pro trať 020, pracuji postupně z Hradce směr Velký Osek. Právě mám rozestavěný Převýšov. Tak už toho moc nezbývá. V červnové aktualizaci ale ještě nebudou položené koleje, proto tam ani objekty nenajdete. Mám představu, že po aktualizaci bude Zbyněk pokládat koleje HK - Osek a já se zatím přesunu na trať HK - Jaroměř, kde dodělám krajinu. Potom bych ho vystřídal a dodělal krajinu i na trati HK - Osek. To už by mělo být vše hotovo v aktualizaci bp84.

Jan Švec napsal:
Jak píše Zbyněk, aktuálně dělám staniční budovy pro trať 020, pracuji postupně z Hradce směr Velký Osek. Právě mám rozestavěný Převýšov. Tak už toho moc nezbývá. V červnové aktualizaci ale ještě nebudou položené koleje, proto tam ani objekty nenajdete. Mám představu, že po aktualizaci bude Zbyněk pokládat koleje HK - Osek a já se zatím přesunu na trať HK - Jaroměř, kde dodělám krajinu. Potom bych ho vystřídal a dodělal krajinu i na trati HK - Osek. To už by mělo být vše hotovo v aktualizaci bp84.

Když jsem viděl Vaše vymodelované staniční objekty na vašich stránkách, tak sem se málem rozsypal údivem. Vaše objekty jsou opravdu neuvěřielně přesné a reálné. Na ten Chlumec bych se mohl divat klidne cely den :D

Červen utíká a předposlední víkend za námi. Tady je několik obrázků z trati 171. Je to jen nahrubo načrtnuté, úplné dokončení by byla záležitost ještě několika měsíců. Dodělal jsem to do stavu, aby se nejelo po holé louce a byl vytvarován alespoň nahrubo okolní terén. Proto jsem stromy sázel jen u kolejí. Není nic horšího než po zásahu do terénu vyhledávat levitující stromy:D. Je tam i nepatrné procento nově zařazených vozidel. Příští týden budu testovat, jak trať, tak přidaná vozidla, sem tam něco upravím nebo doplním a aktualizaci vydám hned po dalším víkendu.
e0034ed7ea0bd90ff9310874d0a12239.jpg
f7cfaebbd8b4f06fe101e82e7e93fc1f.jpg
0a494f4f48f9429d930ce71af0a20e04.jpg
6178aa4a2b6c62294b674f927a591a7d.jpg
d2477d035f49bc924b0d5c68026e1ec1.jpg
0d4a781148ba31a9fb19aa4f872b59f8.jpg
65c91b94f31e06d1574b5ab9b22b2dae.jpg
663ffa7e722587e75a12e5b7ebdb23b3.jpg
1867ff72e4b083c51c18fb1ec4ad4868.jpg
5c38baf4dc125e28ccdb398bb3947f49.jpg
400a541d80e43c9422cb7fc17e365064.jpg
8f5ef0a1f946e55cf9f6f9be36a29d08.jpg
a9f17c083e909836d81e6e2dd2cbc8bf.jpg
743ec5156b844a738e59b6aba644a019.jpg
499388895e5724a0ad02a1eac84d4f5f.jpg

Zbyňku, hezký.
Koukám, že v Chuchli ještě nejsou nové sloupy TV. :-)

Po delší době se přijdu podívat do diskuse a hned si zase poslintám klávesnici. Kdo ji má pořád čisit? :D

Nemám slov pane Šemora vynikající,myslím že až to budete mít tu 171 ,,kompletní´´ nebude mít nikdo slov :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře