Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Stavitelxx napsal:
A ohledně toho hlášení ve stanicích, blackwolf prý na svých stránkách udělá verzi všech hlášení bez časů, tak si je můžete od tama postahovat, kdo má zájem.
Mě je to úplně jedno kdo a co s tím hlášením budete dělat, ode mě ale vždy bude vycházet verze s časy.
To je slovo chlapa, nenech si do toho kecat a dělej sí to po svém ( já jsem taky pro verzi s časy ).:D

Dan J. napsal:
[No a to mě se zase líbí, že je slyšet hlášení srozumitelně. Není tím ve všech stanicích defult, jak právě na DVK (ale taky jsem si zvykl a nevadí). Už jsem dokonce uvažoval, zda nejde udělat hlášení přímo k aktivitě (tím myslím na DVK u 321 by to bylo náročnější). Moc se v souborech tratí nevyznám, tak nevím, zda by to bylo možné. Ale hlášení je myslím součást tratě a to už by tam zůstalo nafurt. Nebo ne?
S pozdravem Dan.
No jo, jenže v dobách, do kterých je situována Dvoukolejka, to hlášení bylo jen a jen na výpravčím! (A jako muzikant víš, so je práce s mikrofonem!) Takže přes rozhlasy poháněné kéž by uhlíkovými mikrofony znělo hlášení asi takto: Na d.... ..lej přijede vlak do Mod..., ..lavi, Vran.. ... Vltavou (vazba!) a D..še. ;)

Musím říct,že hlášení s časy mě nevadí.Na mašině ho až tak nevnímám a beru to jako příjemné zpestření.

Zdravím.
Chtěl bych se zeptat, jestli není možné na stránkách tratě znovu umístit ty screeny s mapkama jek se kde jezdí? Já je měl stažené a nechtě jsem je máznul a teď by se mi moc čikly při výrobě akt. 2 dílu Gerlachu. Nebo pokud by to šlo poslat mi je na mejl salamandra5.dan@seznam.cz

Předem díky. Dan

Díky díky. Už zase nevidím z čumění do editoru při tvorb aktivity, asi to dneska vypnu.:D:D:D
Dan

Zdravím,
zkusil jsem takový pokus o vymodelování Tater poblíž Popradu, ale je to marné. Textury sněhu se ztrácejí i když jsou ty hory ve vzdálenosti jen 500 metrů od kolejí...
Takže to vrátím do původního stavu.
Ukázka:

http://simtrains.eu/trate/trat321/foto/tatry1.jpg
http://simtrains.eu/trate/trat321/foto/tatry2.jpg
http://simtrains.eu/trate/trat321/foto/tatry3.jpg

No pokud by to bylo tmavší, tak to vypadá zajímavě.

Dobry vecer mam takovy problem no ne tak problem jak upozorneni k trati jedu si pekne do Kysaku vjedu do stanice a a ejhle nova originalni budova jaksi chybi a jak sem se nani trepal misto ni je default napr.co je v Margecanech,nevim kde je ted problem vse sem nakopiroval a vse mi zatim v pohode fungovalo tak me to zarazilo,jinak co mam projeto usek poprad-kysak perfektni prace bez chybicky vyborna jizda dekuji za ni,poradi autor co se stim Kysakem podelo dekuji s pozdravem Pegaus.

pegaus napsal:
Dobry vecer mam takovy problem no ne tak problem jak upozorneni k trati jedu si pekne do Kysaku vjedu do stanice a a ejhle nova originalni budova jaksi chybi a jak sem se nani trepal misto ni je default napr.co je v Margecanech,nevim kde je ted problem vse sem nakopiroval a vse mi zatim v pohode fungovalo tak me to zarazilo,jinak co mam projeto usek poprad-kysak perfektni prace bez chybicky vyborna jizda dekuji za ni,poradi autor co se stim Kysakem podelo dekuji s pozdravem Pegaus.

Kysak i jiné originální budovy teprve budou, strpení...:wink:

Dekuji autorovy za vysvetleni uz rozumim jenom sem si myslel ze sou obsazeny jiz v teto aktualizaci nevadi ja a ostatni si radi pockame a uz se ted tesime na ty nove,mam jedno male rejpnuti ten obrazek 330 presneji Zahlinice to bylo dobry lakadlo a ja uz si myslel ze ten zminovanej darek je dodelana 330,ze to mu tak neni sem pochopil kdyz obrazek zmizel a byl nahrazen obrazkem Popradu ale jinak me to pobavilo a vypadalo to pekne treba nekdy bude mej te se Pegaus.

Tak jsem okolí Popradu upravil do původního stavu, ale nedalo mi to a zkouším dál:D
Teď jsem ty hory umístil ještě dál od tratě, zmenšil jejich výšku na polovinu a upravil texturu, aby šla vidět na větší vzdálenost, no a vypadá to o něco líp.
Tak co vy na to, mám takovou kulisu Tater udělat kolem celé tratě od Popradu do Štrby? Nebo tam nechat rovinu?

http://simtrains.eu/trate/trat321/foto/tatry4.jpg
http://simtrains.eu/trate/trat321/foto/tatry5.jpg

Martine, tato druhá varianta je pěkná, jsem za, i když to bude jen určitá forma kulisy. Akorát tu výšku musíš odhadnout z mašiny, to se ze screenu nedá posoudit. Kdyby to šlo, tak by bylo skvělé, kdyby spodek těch štítů byl (v létě) tmavozelený, jsou tam asi do výše 1500 metrů lesy a kosodřevina.

Martin je to perfektné Myslím, že by si mohol nechať tie Tatry od Popradu až po Štrbu :) dokonca v skutočnosti ich je vidieť až po Važec :)

Naposled editoval moderátor:

JiříkTK napsal:
Martine, tato druhá varianta je pěkná, jsem za, i když to bude jen určitá forma kulisy. Akorát tu výšku musíš odhadnout z mašiny, to se ze screenu nedá posoudit. Kdyby to šlo, tak by bylo skvělé, kdyby spodek těch štítů byl (v létě) tmavozelený, jsou tam asi do výše 1500 metrů lesy a kosodřevina.
Tak s tím lesem je to tam trochu na štíru po vychřici,ale jinak se přikláním k názoru Jiříka TK.Ony už jsou vidět Tatry od L Mikuláše,ale jak to vymyslet v MSTS to nevím.

Tatry sú moja veľká srdcovka, takže mi nedá neprispieť. Myslím, že sa to tu raz už rozoberalo; v MSTS je problémom maximálna zobrazovaná vzdialenosť 2 km a Tatry sú od Popradu trocha ďalej ako len 2 km. Sám Staviteľ to tu spomínal. Riešením by mohlo byť tzv. "distant mountains", ale s tým by to chcelo zase veľa experimentovať a ktovie ako by to vyzeralo. Myslím, že aj to čo spravil Staviteľ teraz vyzerá veľmi pekne, už len snahu treba oceniť, lebo vymodelovať povrch Tatier má problém aj Google Earth a to má k dispozícii družicové meranie...
Staviteľ, ak by si potreboval nejaké foto Tatier v okolí L. Mikuláša, Popradu alebo až SNV (až tam Tatry vidno) na modelovanie, myslím, že stačí dať vedieť Michalovi alebo mne, radi čokoľvek nafotíme, aj keď Michal to stihne asi skôr a lepšie, že yo Michale? ;)
A aby som nezabudol, naozaj díky, díky, díky za aktualizáciu č. 12, prerobený Poprad a krajinka až do Košíc ma veľmi potešila, už sa teším na hlásenia Popradskej stanice. Skvelá práca.

Naposled editoval moderátor:

A já tajně doufal, že se Vám ty Tatry líbit nebudou a ušetříte mi práci:D
No dobře, vymodeluju je podél celé tratě z Popradu až do Štrby.
Je sice pěkná myšlenka udělat spodní část kopců jako lesy a vrchy zasněžené, ale nepůjde to, tak jednoduché to není.
Jediné řešení by bylo udělat menší zelené kopce v popředí a za nimi vyšší zasněžené vrchy Tater, takže by byly dvoje hory za sebou a z pohledu od kolejí by to vypadalo, jako jedny hory dole zelené a nahoře zasněžené.
Ale tu je zase problém s viditelností, to už by se v dálce ztrácelo a nešlo by vidět skoro nic, takže Tatry můžu udělat jedině tak jak jsem tu ukázal na screenech:wink:

Čítam že sa tu bavíte o Tatrách...Kedysi som mal v nejakej knihe vyfotené Tatry od Lipt.Mikuláša až kdesi po Poprad a ďalej.Niečo ako panoráma.Hladal som na internete nejaké fotky,možno by sa ich našlo viac,len treba dobre hľadať.Našiel som niečo na ukážku,síce obrázok je malý ale kebyže sa nájdu rozmerovo väčšie a väčšie množstvo,upravili sa,zväčšili,spravili na textúru tak máme,dá sa povedať reálne Tatry a tie by dodali trati ozaj parádny šmrnc :wink:.Len ich treba nejako nájsť :roll:

Panorama Vysoke Tatry od Popradu
Panorama Vysoke Tatry od Štrby
Panorama Vysoke Tatry

Zdravím borci. Ja som do toho všetkého trošku lama, tak by som sa chcel opýtať tvorcov tejto trate, že ak si objednám to DVD za 10€, budem tam mať všetko tak, že to len nainštalujem a budem môcť pokojne hrať? Aj s aktivitami bez toho, aby som sťahoval ďalšie trainsety a tie veci k tomu? A obsahujú aktualizácie aj nové aktivity teiž s potrebnými trainsetmi? Vyzerá to veľmi krásne, pochádzam zo Spišskej Novej Vsi a môj otec pracuje ako rušnovodič a jazdí na tratiach s nákladnými vlakmi SNV - Košice (až po Čiernu nad Tysou), alebo smerom až po Žilinu. Veľmi sa mi to páči a mal by som vážny záujem, len mňa fakt nebaví sa piplať so sťahovaním trainsetov. Raz som rozchodil na mojom MSTS jednu trať, ale to mi riadne dlho trvalo. Vopred ďakujem dúfam, že takýmito blbými otázkami neobťažujem ;)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře