Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Vypadá opravdu parádně, nebyl by i obrázek z toho avizovaného překvapení ?

Zdravím, měl bych jednu malou připomínku. Vjezdové návěstidlo v Pržně na odjezdu směr Frýdek-Místek neruší omezenou rychlost 40 km/h, když se regulérně přeřadím na sousední kolej při křížení s jiným vlakem.

VladoM napsal:
Zdravím, měl bych jednu malou připomínku. Vjezdové návěstidlo v Pržně na odjezdu směr Frýdek-Místek neruší omezenou rychlost 40 km/h, když se regulérně přeřadím na sousední kolej při křížení s jiným vlakem.
A je to tak i v pořádku. Vjezdové omezení zavádí, ale neruší. Jedná-li se o úroveň vjezdového z opačné strany, pak to bude obstarávat nějaký skrytý prvek s funkcí "rychlostníku".:(

Kuba napsal:
A co takhle si udělat cyklovýlet do Kysaku a tu budovu nafotit, tak bude vypadat ještě důvěrohodněji. A nemusí zůstat jenom u Kysaku, ale myslím že těch objektů je daleko víc.

Hej bolo by to pekne ale so zapalom pluc ist na bicykel neni dobry napad

Naposled editoval moderátor:

bob57_cz napsal:
Vjezdové omezení zavádí, ale neruší. (...) pak to bude obstarávat nějaký skrytý prvek s funkcí "rychlostníku".:(
Například vjezdové návěstidlo (jedna jeho otočená hlava).

bob57_cz napsal:
VladoM napsal:
A je to tak i v pořádku. Vjezdové omezení zavádí, ale neruší. Jedná-li se o úroveň vjezdového z opačné strany, pak to bude obstarávat nějaký skrytý prvek s funkcí "rychlostníku".:(
Taky jsem při jízdě koukal proč mi to nevyhodí na track monitoru
80km/h
Můžu potvrdit že v reálu za tímto návěstidlem vlaky opět zrychlují na
80km/h... ;)

Stavitelovi: Musim pochvalit tu krajinu okolo Kysaku, urcite to nebolo jednoduche, velmi dobra praca. Zaujima ma to o to viac, ze tade pravidelne cestujem.
Co sa tyka budovy v Kysaku, ja ju mozem nafotit, ale predpokladam ze asi by bola vhodna zo vsetkych stran. Kazdopadne by bolo lepsie, keby tu budovu aj niekto vyrobil a ulahcil tak Martinovi pracu. Ja sa priznavam, ze nedokazem vyrabat objekty.
Ked sme pri budovach, este sa pokusim nafotit aj bardejovsku stanicu, jej okolie a vlecku do Jasu, ale poprosil by som niekoho, kto dokaze vyrabat objekty, aby sa prihlasil. Budem velmi vdacny.

3michal napsal:
Zajtra idem nafotiť stanicu Kysak ;)
Chlapče, to si veľmi zle napísal. Správne to malo byť takto: včera som bol v Kysaku a nafotil som komplet stanicu na textúry. Fotky si môžete stiahnuť tu: ( nasleduje adresa s fotkami )
Naučte sa nehovoriť to, čo možno raz urobíte, ale ukážte čo ste už urobili a môžu to všetci používať. Mali sme tu kopu vlákien a zbytočných príspevkov s nebotyčnými plánmi, kto čo urobí, ale fakticky z toho bolo len veľké mazanie príspevov a vlákien s planými sľubmi a odvážnymi plánmi ...

PS: toto neplatí len na 3michala, ale na všetkých, čo tu zavalujete fórum všelijakými plánmi a sľubmi, ale žiadny rozumný použiteľný výsledok nikto nikdy nevidel ...

Tax: Chcel by som len napisat ze som z tych ludi, ze ked nieco napisem tak to aj VZDY urobim a nejakych par malickosti je uz hotovych, tak nechajte sa prekvapit : ) napisal som to len preto, aby ma nahodou niekto 'nepredbehol' :D kedze kazdy tu pise odpovede typu 'trebalo by nafotit' a tymto by som chcel poprosit vsetkych,kto by mi mohol pomoct s fotenim stanic a zastavok v useku Kosice-Zilina aby sa mi ozval cez SZ :) Dakujem

jenom bych upřesnil,všechny budovy,které jsem v poslední době vytvořil pro tuto trať,jsou z fotek autora 3michal

Mates napsal:
jenom bych upřesnil,všechny budovy,které jsem v poslední době vytvořil pro tuto trať,jsou z fotek autora 3michal
Teda Pavle, už dlho som nekukal na tvoj web ... :D

To čo som napísal, platí pre všetkých všeobecne, nie len pre 3michala. Druhá vec je, že ty si síce šikovný, ale ako to vyzerá, tak modeluješ budovy ako jeden z mála - nemôžeš predsa takmer sám vymodelovať celé Československo ! Kde máme dorast ? Čo ten dorast robí ? Zväčša nič ... len kladie požiadavky a predstavuje nereálne projekty. Teda česť výnimkám, ktorých je menej než pazúrov na labke môjho kocúra ...

Zdravím, nerad se zapojuji do dohadování, ale teď bohužel musím.
Musím potvrdit, že uživatel "3michal" dělá strašně moc pro Trať 321, cestuje po celém úseku Žilina - Košice a fotí fotky pro Matese, nahrál mi video z mašiny a dělá ještě další věci, které teď nemůžu říct, kvůli Vánočního překvapení. Každopádně je to poslední člověk, komu se tady může něco vyčítat!!! Navíc když 3michal řekne, že zítra nafotí Kysak, tak on to opravdu udělá, a jak sám řekl, napsal to hlavně proto, aby ho v tom někdo jiný nepředběhl.
Navíc to po něm nikdo nechce, nikdo se ho neprosil, aby něco fotil, dělá to sám od sebe a takových lidí já si moc vážím.
A proč se ho tu teď zastávám? Protože kvůli příspěvku od TAXe chce s tím focením praštit, místo aby mu někdo poděkoval, tak se dočkal akorát kritiky a já se mu vůbec nedivím, na jeho místě bych se na to taky vykašlal. Takže děkuji, že mě připravujete o nejlepší lidi!!!:mad:

Vím že jsou tady často přiblblé a nesmyslné připomínky typu "já možná udělám to...", taky mi to leze na nervy, ale mezi takové lidi 3michal rozhodně nepatří! Jenom díky Michalovi bude ve Trati 321 originální nádraží v Popradu, SNV, Margecanech, Kysaku, Košicích a další různé objekty. Takže mi přestaňte odrazovat mé nejlepší lidi.
A pokud se tu objeví nějaký příspěvek který zbytečně "zahlcuje vlákno", tak jsou tu moderátoři aby ho smazali, nebo přesunuli jinam, nemusíte to komentovat dalšíma blbýma příspěvkama a zahlcovat to vlákno ještě víc.

Je mi jasné, že teď si odnesu kritiku i já, protože jsem si tady moc otevřel pusu, ale mě je to jedno, napiště si tu na mě co chcete, já už se k tomuto tématu vyjadřovat nebudu, mám dost práce se stavbou tratě a ne se tu zabývat blbostma.

Martin

Stavitelxx napsal:
... a jak sám řekl, napsal to hlavně proto, aby ho v tom někdo jiný nepředběhl ...
Martine, až to 3michal nesprávne pochopil, za to ja nemôžem ... v žiadnom prípade nechcem nikoho odrádzať od práce. Že by ho vo fotení niekto predbehol, tak to si myslím, že vôbec nehrozí, pretože platí to, čo som už vyššie povedal: až na nejaké drobné výnimky sa tu každý len pýta čo a kedy bude už konečne postavené či vymodelované.

PS pre 3michala: Aj keby to niekto nafotil a "predbehol" ťa, myslím, že by sa tým svet nezrútil. Mates ako dvorný modelár všetkých staviteľov tratí vie, aké a čie fotky má použiť pre stavbu modelov ... Uvedom si, že tu nie je účelom pretekať sa v tom, kto čo skôr a rýchlejšie urobí, tu je problém v tom, aby niekto vôbec aspoň niečo urobil a nie len kládol požiadavky a otázky čo kedy a kde bude k sosnutiu.

PS 2 pre 3michala: Keď už si s Matesom v takom tvorivo-pracovnom spojení, čo tak skúsiť sa skamarátiť aj s gmax-om ? Určite budeš mať ďaleko väčšiu radosť z dobre odvedenej práce a Matesovi odľahčíš. Ja osobne mu nezávidím, že prakticky sám modeluje takmer všetko - ano, sú aj ďalší modelári ale nie s takýmto množstvom vymodelovaných objektov.

Matesovi:

Nazdar.
Z prispevkov som pochopil, ze robis budovy a objekty. Ak by si mi mohol poradit, akym sposobom mam nafotit stanicnu budovu, pripadne ine objekty (most, zeriav), aby to bolo pouzitelne pre vytvorenie objektu.

Este by som sa Ta chcel spytat, ci si ochotny vyrobit mi zo tri objekty. Samozrejme pre Stavitela.
Diki

Tax napsal:
- ano, sú aj ďalší modelári ale nie s takýmto množstvom vymodelovaných objektov.
Zapomněl jsi na Honzu Švece, který modely budov do tratí seká jak Baťa cvičky:D Mám pocit, že tento člověk co do počtu nádražích a budov včetně kvalitní odvedené práce by se umístil na prvním místě. Také Nebulus, který modeluje snad pro všechny SK tratě.

Luky napsal:
Zdravím všechny,

nevíte někdo proč nefungují stránky tratě Praha - Ostrava, Žilina, Košice?
Těžko říct, když fungujou normálně.

Luky napsal:
Zdravím všechny,

nevíte někdo proč nefungují stránky tratě Praha - Ostrava, Žilina, Košice?
Martin stránku už skôr presunul a funguje normálne ;)
http://www.simtrains.eu/trate/trat321/

Zbyněk Šemora napsal:
Zapomněl jsi na Honzu Švece, který modely budov do tratí seká jak Baťa cvičky:D
Nezabudol, ale tu bola reč o Matesovi a myslím, že Mates ako jediný obsiahol takmer celú ČSSR :D V jeho prípade platí doslova a do písmena od Šumavy k Tatrám ... ( pre neskôr narodených - za socíku existovala takáto pesnička )

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře