Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Stavitelxx napsal:
V Považské Bystrici jsem si všimnul jednoho problému s rozhlasem, kromě stanice se hlášení ozývá i o kus dál v polích směrem na Žilinu, budu to muset opravit.

Práve na toto hlásenie v Považskej Bystrici by som mal jeden dotaz.Kedže ako je v citácii spomenutý problém,je to hlásenie použité ? Lebo ja som na stanici absolútne nič nepočul a samotnom prehratí v playeri je úplne ticho.Je to chyba u mňa či to tak má zatiaľ byť ? Ďakujem

ahoj,tak problem s tim road vyresen.ale nastal jeste jinaci problem.jedu z bohumina smer ostrava.no a prave v ostrave kdyz zacinam brzdit abych ubrzdil a zastavl na peronu,tak msts proste spadne,nejdriv se sekne a behem tak 5 vterin spúadne do win.zadna hlaska o textrue atd nic,mam dojem ze to bude asi stanicni hlasenim..takze..kdyz uz sem vyresil problem s roadem,tak nastal tento jak ja sem nazval:ostravsky pad:D.......

Sciara18 napsal:
kdyz zacinam brzdit abych ubrzdil a zastavl na peronu,tak msts proste spadne,nejdriv se sekne a behem tak 5 vterin spúadne do win.zadna hlaska o textrue atd nic,mam dojem ze to bude asi stanicni hlasenim..

Mne to spadlo v Púchove,presne tento istý spôsob...

V samotným hlášení to není, je to jeden z nejmenších zvukových souborů, ale v celkovém zatížení stanice a okolní krajiny. Je to velká stanice s krajinou a vysokou náročností na pc. Řešením je buďto nějaká lite verse hlášení nebo zjednoduššení okolí stanice, je to o kompromisech.

nebo odklikavat hlasky typu nejde najit soubor sms. ne?.jednoduse z ostravy vynechat hlaseni ve slozce sound...............ono jet s ec z bohumina do prahy a dojet jen do ostravy je docela zajimavy no:D
ale vim ze nez sem si dal aktualizi 12 prave s tim hlasenim,tak me ostrava slapala na fps 26 bez problemu a zadny pad.....

Naposled editoval moderátor:

Když jste nuceni kvůli výkonu vašeho hardware smazat ta hlášení, mažte jen zvukové soubory .wav a soubory .sms v trati ponechejte. Pak bude v příslušné stanici ticho, ale ne hlášky "chybí sms".

JiriTK:vidis to me nenapadlo tam nechat ty sms....nojo,sobota............jinak sem tam lupnul zpatky aktualizaci 11.tak,za chvily jdu davat 12 az 14,nemylim-li se.......takze nekde bude zakopanej pejsanek:D respektive mozna i chyba u me....ale ostravsky pad uz se nekonal

Platí jedna zásada. Do ničeho nevrtat, pokud nevím co dělám. Doporučil bych počkat na aktualizaci od Martina. Jen jsem okouknul adresář Sound a myslím si, že zvukové soubory nad 15 MB plus minus tam nemají co dělat. Má tam i nad 40 MB a to je asi přespříliš. Snad mu to nějaká dobrá duše, která v tom umí pracovat opraví.

Velikost souboru Zbyňku nevadí, například velké soubory jsou v Opavě nebo ve Svinově a tam to nevadí, zato v Púchově je 12 Mb velký soubor a shazuje. V Jeneho trati byl za deště soubor 25 Mb velký a přehrával se pořád dokola a sice snížil Fps, ale neshazoval.
Martine zkus ve kterých stanicích máš nízké Fps a tam hlášení radši nedávej, ne každý má výkonné Pc. Hlášení bych nedával třeba do Margecan, tam je všude nízké Fps i za volné jízdy (18 - 12).

Jelikož mě i spoustě dalším lidem funguje Trať 321 bez problémů, tak hlášení předělávat nebudu, slabší počítače to mají bohužel těžké.
Nejlepším řešením by bylo, kdyby někdo (já to dělat nebudu, mám jinou práci), všechny hlášení "osekal" na velikost třeba 5 MB a dal je někde na internet ke stažení. Potom si ty zjednodušené hlášení můžou stáhnout ti uživatelé, kterým MSTS ve velkých stanicích padá a bude po problému.
Předem upozorňuji, že velkých hlášení ještě bude dost, například hlášení v Praze hl. n. má velikost 72 MB a já ho do té tratě rozhodně umístím, takže bude lepší ty osekané verze vytvořit, jinak se někteří do Prahy vůbec nepodíváte.

Ahoj prosim vas mně hlašeni v havířově atd. nejde slyšet ale v hranicich a v kosicich atd. jde jakto??
Jo a ještě by bylo fajn co nejdřív spojit Valašské Meziříčí z Puchovem a kdyby to šlo tak Frydlant z Valašskem Meziříčí. DIKI
A neuvažujete o stavbě třeba dolu Darkow nebo jiného dolu??

honza214 napsal:
Ahoj prosim vas mně hlašeni v havířově atd. nejde slyšet ale v hranicich a v kosicich atd. jde jakto??
Jo a ještě by bylo fajn co nejdřív spojit Valašské Meziříčí z Puchovem a kdyby to šlo tak Frydlant z Valašskem Meziříčí. DIKI
Stavitelxx není stroj.Už tak to zvládá rychle a kvalitně.Myslím,že Frýdlant z ValMezem a ValMez s Púchovem však bude brzy.Třeba i dokonce roku 2009 :) Ale musíš čekat.Každopádně pokud by stavitel potřeboval pomoc s tratí 323,nebude vůbec problém na moji domovskou trať mám nažhavený foťák už dlouho. :D

Jo no ja chapu sam sem zkoušel stavět a něslo mi to a nevis jak se ve hre prejdu z jedne lokomotivy do druhe??

honza214 napsal:
Jo no ja chapu sam sem zkoušel stavět a něslo mi to a nevis jak se ve hre prejdu z jedne lokomotivy do druhe??
Musíš se s lokomotivou, do které chceš přejít, svěsit. Poté stiskni F9, klikni na tu lokomotivu, do které chceš přejít, a zmáčkni klávesu 1 (pohled č.1).

a nevíš kde seženu lokomotivu OKD 752 nebo OKD 753 ted nevim
JAK SVĚSIT SRY SEM LAJK TAKJ NWM CO TO JE

No spojiť,zapojiť...Inak nebolo by odveci si prečítať FAQ...

1)Nikde, odpovídající model ještě nebyl vydán.
2) Zkus trochu psát srozumitelně.
3)Moderátoři hoďte to do koše s tratí to nemá nic společné.

Aha protože v aktivitě šichta OKD tam je lokomotiva OKD 753

honza214 napsal:
... SEM LAJK ...

Tak právě pro lajky tu je FAQ, nebo snad patříš mezi ty, co si myslíš že to je pro srandu králiků?

zdravím,
pro všechny co mají problémy s padáním simu v souvislosti se staničním hlášením. Stačí přeuložit wav soubor ( odskoušeno programem Goldwave)
z 16-bit stereo na 8-bit mono. Hlášení ve stanici Svinov jsem se dostal z nějakých 45 mb na 11mb,přitom rozdíl je zanedbatelny.
s pozdravem cyra hajdaj

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře