Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Mira Hajdaj napsal:
zdravím,
pro všechny co mají problémy s padáním simu v souvislosti se staničním hlášením. Stačí přeuložit wav soubor ( odskoušeno programem Goldwave)
z 16-bit stereo na 8-bit mono. Hlášení ve stanici Svinov jsem se dostal z nějakých 45 mb na 11mb,přitom rozdíl je zanedbatelny.
s pozdravem cyra hajdaj

Tak tohle ať nikoho ani nenapadne!!! MSTS umí přehrát pouze soubory WAV v kvalitě 11025 Hz, 16-Bit, Stereo, nic jiného. Jakoukoliv změnou si hlášení úplně zničíte, buď nepůjde slyšet vůbec, nebo se budou ozývat jen nesrozumitelné zvuky.

Luky napsal:
....Jenomže, když budu jezdit, tak aby mašina neprokluzovala, tak se z ní nevydoluje ani 40 km/h do kopce s trošku těžším vlakem tj. např. 800 tun. ...... To, abych tahal vlaky o váze max. 200 tun a né jak jsem byl zvyklý s 1 lokomotivou o váze 850 tun na Havlíčkův Brod. Myslím si, že ve verzi BP 78 ty prokluzy byly opravdu udělané o dost lépe.
...
Doporučuji se podívat do sešitových jízdních řádů. Z Tišnova do Vlkova například je norma u nákladů 600 až 700 tun, tak na 850 rovnou zapomeň. A další číslo je, pokud zastavím v nějakém nekritičtějším úseku, tak se rozjedu max na 40 a někde i jen na 25.
Sice tohle jako by do tohoto vlákna nepatřilo, ale i na Martinové trati jsou pěkná stoupání a jestli někdo uvažuje, že když mu to nechce jet s těžkým nákladem stovkou do kopce, tak je špatná lokomotiva ? :(

Stavitelxx napsal:
Mira Hajdaj napsal:
zdravím,
pro všechny co mají problémy s padáním simu v souvislosti se staničním hlášením. Stačí přeuložit wav soubor ( odskoušeno programem Goldwave)
z 16-bit stereo na 8-bit mono. Hlášení ve stanici Svinov jsem se dostal z nějakých 45 mb na 11mb,přitom rozdíl je zanedbatelny.
s pozdravem cyra hajdaj

Tak tohle ať nikoho ani nenapadne!!! MSTS umí přehrát pouze soubory WAV v kvalitě 11025 Hz, 16-Bit, Stereo, nic jiného. Jakoukoliv změnou si hlášení úplně zničíte, buď nepůjde slyšet vůbec, nebo se budou ozývat jen nesrozumitelné zvuky.

ano, je to tak hlášení se změnou formátu zdeformuje, omlouvám se za mystifikaci

Mira Hajdaj napsal:
Stavitelxx napsal:
Mira Hajdaj napsal:
zdravím,
s pozdravem cyra hajdaj

Myslím,že kdo má slabší PC tak má opravdu velký problém.Protože v těch delších hlášeních má to i přes 50 MB.Napado mě toto:Hlášení rozdělit.Když je zeslabené může to hlásit dookola jako v BP.Hlášení tam zdaleka není tolik velké.Kdo má silnější PC tak by to zvládl.Takže bych to pro slabší PC zkrátil.No,já bych to upravil,ale už mám dost úprav zvuků ve svém projektu,nicméně později bych se na to vrhnul.Mě to funguje,i když je to tak velké :D

Gajdma napsal:
Mira Hajdaj napsal:
Stavitelxx napsal:
Mira Hajdaj napsal:
zdravím,
s pozdravem cyra hajdaj

Myslím,že kdo má slabší PC tak má opravdu velký problém.Protože v těch delších hlášeních má to i přes 50 MB.Napado mě toto:Hlášení rozdělit.Když je zeslabené může to hlásit dookola jako v BP.Hlášení tam zdaleka není tolik velké.Kdo má silnější PC tak by to zvládl.Takže bych to pro slabší PC zkrátil.No,já bych to upravil,ale už mám dost úprav zvuků ve svém projektu,nicméně později bych se na to vrhnul.Mě to funguje,i když je to tak velké :D
Definuj slabší PC, já MSTS provozuji na počítačí s operační pamětí 256 MB, a v těch stanicích s hlášení mi to nespadlo ani jednou.

Gajdma napsal:
Já mám 512 MB a též funguje,já jsem právě myslel udělat to pro takové,co mají těch 256,nicméně když to i takhle funguje.To je zajímavé.Kolik máte vy co vám to nejde?

A já mám 1024 MB a padá mi Svinov a Olomouc (tedy stanice nad 40MB) ... tedy to bude ještě někde jinde :)

K tým hláseniam v staniciach:
ja mám PC s RAM 1024 a v aktivite Ex 141 si to musím pred každou stanicou v ktorej je hlásenie uložiť lebo mi to spadne. Potom keď to načítam tak to zase normálne ide ďalej aj s hlásením :)

Gajdma napsal:
Kolik máte vy co vám to nejde?

Ahoj, ono nezáleží jen na operační paměti, ale i na grafické kartě a procesoru. Jel jsem to na počítači s 512 MB RAM, procesorem 1,4 GHz a grafikou ATI 128 MB a Svinov mi těsně před nástupištěm spadl... Na rychlejším počítači jsem zatím problémy nezaznamenal.

Jinak když citujete příspěvky, citujte prosím jen to důležité z nich, ať pak jeden příspěvek není na celou stránku. Stačí tu sekci quote ... /quote ve Vašem příspěvku trochu promazat...

Prominte ve FAQ to neni tak se musim zeptat?? Když mam vlak na 1 koleji a motorák na 2 koleji jak se přesunu z 1 vlaku do motoraku na 2 koleji?? Děkuji

honza214: NIJAK. Přepínat cab lze pouze v rámci soupravy!!! A to bych se divil, že to ve FAQ není!

honza214 napsal:
Prominte ve FAQ to neni tak se musim zeptat?? Když mam vlak na 1 koleji a motorák na 2 koleji jak se přesunu z 1 vlaku do motoraku na 2 koleji?? Děkuji
Přesto,že to není ve FAQ,tady se věnujeme něčemu jinému.Prosím,napiš normálně někomu SZ a on ti už poradí.A takto se přesunout stejně nejde :wink:

Jo děkuji

dasik napsal:
Gajdma napsal:
Kolik máte vy co vám to nejde?

Ahoj, ono nezáleží jen na operační paměti, ale i na grafické kartě a procesoru. Jel jsem to na počítači s 512 MB RAM, procesorem 1,4 GHz a grafikou ATI 128 MB a Svinov mi těsně před nástupištěm spadl... Na rychlejším počítači jsem zatím problémy nezaznamenal.

Jinak když citujete příspěvky, citujte prosím jen to důležité z nich, ať pak jeden příspěvek není na celou stránku. Stačí tu sekci quote ... /quote ve Vašem příspěvku trochu promazat...
Chápu,já to teda pěkně citoval :D No,já vím,že se to promazává.Já to tak někdy dělám,ale protože se věnuji stavbě pořádně,tak musím být též v něčem lenivý :D

Ja mam PC s RAM 1024 a to hlašeni z aktualizace 12,13 mi ve stanicích-Svinov a Ostrava.Hl n mi nejde ale hlášení z aktualizace 14 už mi de

JANíčOK napsal:
K tým hláseniam v staniciach:
ja mám PC s RAM 1024 a v aktivite Ex 141 si to musím pred každou stanicou v ktorej je hlásenie uložiť lebo mi to spadne. Potom keď to načítam tak to zase normálne ide ďalej aj s hlásením :)

Prosim te kde ji sezenu tuto aktivitu, hledal jsem a to bez uspechu. Vyzkousim ji zda-li se mi to taky deje.

Neviem či to tu môžem dať mám problém: v úseku Vydrník-Spišská Nová Ves a Kostoľany nad Hornádom tušim aj na štatnej hranici Čadca- Mosty u Jablunkova mi neukazuje rekonštruované koľaje mám aktualizaciu 14

Prosím vás já jsem si nestáhl aktualizaci 12,13 jenom 14 a hlášeni na trati 321 mi nejde ostatní ano jakto??
nebo nejde slyšet

Naposled editoval moderátor:

Ja osobne by som teda aktualizácie,ktoré nasledujú po sebe určite nevynechával...

Ja je du stáhnout ale když je nainstaluji tak mi to ve Svinově a jinych velkých stanic padá

Ak by si vedel čítať,tak zistíš,že 2 strany dozadu sa rozoberá tento problém...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře